![]() |
Zginął kibic piłkarski.
Zmarł jeden z uczestników niedzielnej bójki kibiców we Wrocławiu. Do starcia doszło kilometr od stadionu, gdzie trwał mecz Arka Gdyni - Śląsk Wrocław. Zatrzymano 120 osób.
Najciężej poszkodowanych mężczyzn przewieziono do jednego z wrocławskich szpitali. Pomimo reanimacji jeden z nich zmarł. "Mężczyzna leżał na ulicy, na której doszło do chuligańskich potyczek. Na pewno nie zmarł z przyczyn naturalnych" - powiedział Ryszard Zaremba z wrocławskiej policji. We wrocławskim szpitalu znajduje się jeszcze trzech innych uczestników bójki. Ich życiu nie zagraża niebezpieczeństwo. W sumie policja zatrzymała 120 osób, kilkanaście ma zadrapania i niegroźne rany cięte. Chuligani rzucali w policję kamieniami, a nawet tasakami. Ze wstępnych ustaleń policji wynika, że uczestnicy tego zdarzenia telefonicznie umówili się na bójkę. **************** Czytam tego typu teksty i zastanawiam się, czy jest sposób na opanowanie tej dziczy przychodzącej na mecze piłkarskie. Boli mnie to tym bardziej, że podczas szkolnych lat sam chodziłem na mecze Śląska i teraz się wściekam, że nie mam możliwości swojego syna zabrać na stadion. Sorry, może głupi ten toppic, ale jestem strasznie rozgoryczony, gdy czytam tego typu teksty. Pozdrawiam wszystkich kibiców, bez wzgflędu na to, której drużynie kibicują. |
Witam!
mieszkam niedaleko stadionu... dobrze, ze mnie tam nie bylo. ps. to nie kibic tylko BANDYTA, szkoda, ze wiecej sie nie wytluklo. |
Pały, armatki wodne, gumowe kule i lać ile wlezie ! To nie są kibice, to bydło, a dla takich zero tolerancji !
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jak tylko ARKA ma przyjechac do Wrocławia to się coś szykuje.
Moim zdaniem było to spowodowane, meczem z ubiegłej rundy to sie interesuje to wie, co sie dzialo w GDYNI ! Gdzie przekupieni sedziowie prowadzili gre.... to jest przykre .. |
Witam !
Kur## ja sie zastanawiam czy oni chodza na mecz czy sie tasakami napierdal## ??? Zginął - lał sie ? - po ch## tam szedł - nie wierze ze nie poszedł tam zeby uczestniczyc w rozrubie ! Ofiary widac musza byc - widac miał pecha - moim zdaniem to nie ma sensu - jak maja chodzic na mecz i sie napierdielac i robic innym jeszcze kłopot to niech sie umówia gdzies na odludziu i niech sie nawalaja ! i bedzie spokój !!! i nie beda innym tylko zamieszania robic - potem sie dół wykopie i posprzata zwłoki zeby nie smierdzialo .... Sorki za styl i słownictwo - nie interesuje sie piłką nozna ale jak widze takie cos to mi sie żygac chce ! -------------------------------------------------- |
A moim zdaniem Policja powinna ich zostawić w spokoju ,... i niech sami się po wybijają ...będzie przynajmniej spokój na ulicach...;)
|
Cytat:
|
Re: Zginął kibic piłkarski.
Cytat:
Chociaz jeden dostal za swoje. |
Kibice podczas meczu siedza na stadionie a nie sie wybijaja nawzajem tasakami i siekierami. To jest bandytyzm ktory trzeba tepic, im ostrzej tym lepiej. :boks: :boks: :cisza:
Przeciez to absurd zeby na mecz pilki noznej, albo inna impreze sportowa "o podwyzszonym ryzyku" mobilizowac sily policyjne czy inne wojsko. Z tego wszystkiego przeszla mi ochota na WF jutro.. |
Cytat:
|
Przydalyby sie sciezki zdrowia dla tych *****i co zostali zlapani.
|
Moim zdaniem dobrze temu co zginal, powinien byl tam nie isc
albo tak jak inni (slyszalem w TV) powinien byl sie zaopatrzyc w ochraniacze na rece, na zeby i w cos tam jeszcze!! Przeciez oni wszyscy byli przygotowani na bojke a nie na mecz!! A moge sie zalozyc ze juz niedlugo kolejna bojka zeby pomscic tego co zginal... oni nie popuszczaja tak latwo!! Pamietam kiedys rozmawiali z kibolami w TalkShop - Na Kazdy Teamt - i oni pewni siebie z usmiechem na twazy na pytanie "Czy zabil bys za kolege z twojej ekipy kibicow" - mowili TAK Wiec ludzie gdzie tu zdrowy rozsadek??? Powinni sobie kiedys zoraganizowac na jakims starym magazynie bojke o najlepszych kiboli z Polski, wtedy sprawa wygladala by jasniej!! Pozdrawiam Wnerwiony postawa kibicow Potworny ZbigNieff |
Cytat:
- Policji jest za mało, źle wyposażona :cisza: - Sądy powolne nie mają pieniędzy :cisza: - Wyroki :D (mała szkodliwość społeczna) - Zakaz wstępu na stadiony sprawy nie załatwia, jak widać nie trzeba tam wchodzić żeby była zadyma, zakaz przeszkadza tylko kibicom, którzy chcą w spokoju oglądać mecz. BŁĘDNE KOŁO A może Polska powinna wysłać do Iraku doborowe wojska z łapanki na ulicy po meczu piłkarskim, tam będą mieli pole do popisu. |
Cytat:
sori z wyrazy ale nienawidze tego bydla a u mnie w okolicy to tylko tacy zyja - sam bym ich pozabijal jakby bylo wolno. Pozdrawiam |
Dla mnie najlepiej jakby wszyscy się pozabijali.
Miałem kiedyś wątpliwą przyjemność przejechania się razem z kibicami Śląska tramwajem we Wrocławiu. Nikomu nie życzę. |
Cytat:
Wcale sie nie dziwie. Zreszta z kibolami arki takze bym nie radzil jechac. Pamietam jak kiedys bylem na derbach arka-baltyk jak tylko zaczela sie przerwa to juz rzucili sie lac i to na stadionie. Po meczu nawet nie mozna bylo wyjsc pzrez pol godziny ze stadionu bo wszedzie sie lali. Zreszta wtedy to jeszcze nie ustawiali sie na regularne wali. Bo jeszcze komorek nie bylo. To nie mieli takiego kontaktu ze soba. Natomiast co do zainstanialej sytuacji to nie byli zadni kibice. Tylko zwykli bandyci bo nawet na mecz nie poszli tylko przyjechali sie prac. Co jak co ale rzad powinien sie ta sprawa zajac bo to juz przekracze wszelkie granice zdrowego rozsadku co ta banda wyrabia. |
Cytat:
|
Witam!
Ciekawe jak sie ta sprawa zakonczy... zastanawia mnie kto zostanie skazany za zabojstwo? Przeciez nie ma odpowiedzialnosci zbiorowej, a watpie aby ktos zakablowal. |
hmmm wyjsciem - brutalnym i naturalnie niezgodnym z humanitarymzem bylaby przymusowa sterylizacja takiego bydla - to niech zdechnie, ale przynajmniej nowego nie narobi... a to i zlagodnieje nam taki dres i gwalcic nie bedzie...
tylko teraz nie wiem co zrobic z maloletnimi łajzami ktore czesto sa powodem staczania sie dresow i wywoluja agresje grajac na najnizszych popedach... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
mnie podobna przygoda spotkała w pociągu aby nie zostać skopanym, zadźganym lub wyrzuconym z pociągu musiałem wysiąść kilka stacji wcześniej niż chciałem - ogólnie było wtedy słabo |
Cytat:
|
Jestem z Lublina i bardzo sie cieszę że nie ma u nas zadnego zespołu pierwszo-, czy drugoligowego, chociaz podobnych *******ców jak tych co najechali na Wrocław tez tu nie brakuje. Najbardziej w****ia mnie że tym psychopatom nic nie zrobią (wiekrzość dostanie pewnie po 100zl grzywny za zaklócanie porządku). Tyle lat, i nikt nie może zrobic porządku z tymi półmózgami.
PS. Nazywając ich bydłem nie wiem czy przypadkiem nie obrażamy krów. |
Nie jestem kibicem ,ale jak widze tych pseudo kibicow po lobotomi to mnie krew zalewa. Po wiadomosci ze zaczeli sie naparzac w srodku miasta ,to juz wogole poczulem sie sfrustrowany,tak bardzo ze pomyslalem coby ich wylapac wszystkich , do samolotu i desantowac ich na Bagdad
|
Cytat:
|
Niedługo kibice zamiast oglądać mecz z niecierpliwością będą się na nim nudzić i czekać do końca by móc kouś przyłożyć !!!
|
ech... panowie...
największe bydło to jest policja... już nie raz dostałem od tych *****i pałką w głowę tylko dlatego ze sobie spokojnie jechałem na mecz wyjazdowy swojej drużyny... przykład... mecz Legia - WIDZEW, idziemy na stadion w grupie ok. 1800 kibiców, prowadziła nas policja pieszo oraz policja na koniach i co jakiś czas policjanci "wjeżdżali" na koniu w tłum - jeden koleś miał pęknięcie kości w stopie... ja miałem przyjemność iść w tej grupie na końcu i co jakiś czas jakiś wieprz (gruba baba) walił mnie batem po plecach i darł ryja "szybciej"; czasami zamiast batem dostawałeś... głową konia... pamiętacie wjazd WIDZEWa na boisko Legii ---> wtedy zostałem "lekko" spałowany bałem się ze mam wstrząs mózgu, choć stałem sobie spokojnie na trybunie... takich przykładów jest bardzo dużo, choćby wyjazd do Radomska, gdzie jeden koleś (jak nas wyprowadzali ze stadionu) dostał pałą w nos (nos został złamany) tylko dlatego ze spowolnij wyjście kibiców - powód musiał udać się do kibla... co wyjazd policja obraza nas od pedałów, *****i... co wyjazd policja zabiera papierosy - tak bez powodu, jak się o nie upomnisz może być z tobą różnie... szkoda ze nic im nie można zrobić, bowiem kto uwierzy kibicowi zamiast policjantowi ? chwdp !!! =========== druga kwestia, rozróżniajcie kibiców od pseudokibiców, chuliganów od pseudochuliganów... to co się działo we Wrocławiu to była ustawka, a ustawki odbywają się ZAWSZE poza stadionem... tylko szkoda ze tam pojawili się również *****e, którzy mieli w ręku sprzęt, zas walka powinna być na gołe pięści... widać ze większość was czerpie przede wszystkim informacja o chuliganach i innych zajściach z mediów (na ogół z tvnu), ja chodzę na mecze od 7 lat, opuściłem tylko jeden mecz WIDZEWa, zacząłem jeździć na wyjazdy i na stadionach nie jest niebezpiecznie, na stadion np. WIDZEWa możecie przychodzić z całymi rodzinami... i nie piszcie ze Ci ludzie którzy biją się za klub są bandą idiotów bowiem wy ich nie znacie, ja znam... i mam o nich zupełnie inne zdanie... bowiem Ci *****e (jak ich nazywanie) są o wiele lepsi od tych pseudokibiców, którzy pod stadionem stoją i wyciągają od ciebie kasę, którzy na wyjazdach chlają wódę i nawet złotówki nie dadzą na oprawę meczu... oczywiście nie pochwalam bójek w centrum miasta gdzie może ucierpieć postronna osoba... dlaczego media zawsze pokazują ogólnie kibica w złym świetle, dlaczego telewizji zawsze przypomni się o kibicach jak jest jakaś tragedia itp., dlaczego telewizja nic nie powie o dobrych stronach kibiców ? czy ktoś wie ze kibice WIDZEWa stworzyli sektor rodzinny, gdzie przychodzą całe rodziny na mecz i z którego to sektora dzieci otrzymują od kibiców prezenty ? czy ktoś wie ze kibice WIDZEWa z Sochaczewa za własne pieniądze zabrali ponad 50 dzieciaków z rozbitych rodzin na mecz ? czy ktoś wie ze kibice WIDZEWa przed Świętami Bożego Narodzenia odwiedzili oddział w szpitalu gdzie przebywają dzieci nieuleczalnie chore i wręczyli im prezenty pod choinkę czy ktoś wie ze kibice WIDZEWa byli kilkudniowym sponsorem akcji Pajacyk ? czy ktoś wie ze kibice WIDZEWa pomogli swojemu niewidomemu koledze, który dzięki naszej pomocy otrzymał prace jako masażysta w klubie i dzięki akcji zorganizowanej przez nas miał pieniądze na zorganizowanie swojego przyjęcia weselnego czy kto wie ze kibice WIDZEWa z Rawy Mazowieckiej wspólnie z Miejskim Ośrodkiem Pomocy społecznej zorganizowali akcje gdzie wparli najbiedniejsze dzieci z Rawy finansowo NIE O TYM NIKT NIE WIE !!! bowiem polska telewizja kocha pokazywać sensacje, kocha pokazywać zły wizerunek kibica... prawda jest taka ze tylko z 5 procent wszystkich kibiców to *****e i te właśnie 5 procent kształtuje opinie o polskim kibicu... =========== "Moim zdaniem dobrze temu co zginal" - ZbigNieff - pozostawię to bez komentarza, niech chłopak spoczywa w pokoju... kondolencje dla jego rodziny... |
Co do opisywanej przez Ciebie sytuacji (z policja) to moge tylko wstydzic sie za polska policje. Moglbys oczywiscie skierowac sprawe do sadu, ale pewnie szkoda zachodu - i tak w tym panstwie nic bys na tym nie zyskal.
Natomiast co do kibicow to fakt, jedyny obraz, jaki nam sie przedstawia pochodzi z telewizji i jest bardzo negatywny. Ale jaki moze byc inny na podstawie tego, co widzimy. W kazdym razie krytyka na forum dotyczyla wlasnie tych 5% i z nia w zupelnosci sie zgadzam. Chociaz dla mnie nawet zwykle bicie sie na piesci nie jest normalne. Przykro mi, ale nie zrozumiem, jak mozna wzajemnie sie krzywdzic tylko dlatego, ze dopinguje sie innej druzynie sportowej. A rodzine chlopaka, ktory zginal, rowniez bardzo wspolczuje. |
Cytat:
Nie napisałeś bowiem, że kibole społecznie przeprowadzają dzieci przez ulicę. Kiedyś w stanie wojennym pokazali w Dzienniku Telewizyjnym zomowców, którzy opiekowali się dziećmi w domu dziecka, cóż za dobre serce mieli wtedy zomowcy. Powinieneś jeszcze dodać, że w więzieniach siedzą sami niewinni ludzie, a po ulicach chodzą przestępcy. Lub po co się przejmować bójkami kibiców, skoro rocznie ginie w nich 20 kibiców (nie wiem dokładnie ile), a na drogach 8000 osób. Powinno się zlikwidować ruch drogowy. Przezentujesz jednego z nich, a udajesz świętego. Daj se spokój. |
Cytat:
Znam sporo osb z Arki i nawet wiem kto tam jechal i jak to bylo i co sie stalo itp. A co do postu krzpaca. To stwierdzenie, ze olicja jest bydlem jest nie na miejscu.Po prostu musiscie dostac od razu na wstepie, zeby byl pozadek tak to przynajmniej idziecie spokojnie a bez tych paru pal pewnie nie mozna byloby was zaprowadzic na stadion. Oczywiscie nie twierdze, ze jest policja calkowiecie bez winy ale... |
moi koledzy siedza po tej bojce w roznych wiezieniach dostali po 3 miesiace<areszt> i kare pieniezna sa kibicami lecha. tez niepopieram tego typu bojek i niepopiram tego co sie stalo ale jezeli dokladnie chcecie wiedzec co sie stalo bujka byla umowiona ale bez sprzetu kibice arki i lecha klaskali im co mialo zanczyc bujke na piesci ale druga strona to zignorowala tak wramach informaci jezeli chca niech sie leja ile wlezie ale nie na ulicach i niech niemieszaja do tego innych ludzi
|
jeszcze chcialem dodac ze oni nie maja po 18 lat dobze wyksztalceni
czyli nie sa nieinteligetni nie sa tez biedni nie sa tak zwanym marginesem spolecznym czyli czym jest w dniu dzisiejszym hooligan czy jakos tam oni nie sa kibicami oni sa w lidze hools pozdrawiam grupe jung.... z lecha |
hmm - czytalem kiedys (z 2 lata temu) zin takich wlasnie ludzi ktorzy po/przed/z okazji meczow sie bija - wygaldalo ti jzu wtedy na calkiem dobrze zorganizowany sport - w ktorym mimo wszystko do uszkodzen ciala dochodzilo zadko (jak na sytuacje gdzie 200 facetow leje sie ile wlezie) - no i to ze uzywanie broni (nawet paska) bylo zabronione - i chlopaki sie do tego stosowali i tlukli sie poza miastami
inna sprawa ze to troche dziwna rozrywka a jak do tego dojdzie jakas grupa przestepcza i mozliwosc skolowania broni palnej i wyladowania niespelnionej agresji (po jakims czasie ustawki przestaja wystarczac) robi sie niedobrze i maloprzyjemnie |
dokladnie obok ligi pilkarkiej jest liga huliganow sa tak zawani kibice ktozy sie dosc czesto spotykaja w sprawach wiadomych twoza oni swoje grupy najweksza polaczona grupa i najsilniesza jest triada wystarczy tych opowiadan
|
Cytat:
Tego to nie rozumiem. Natomiast jak Arka wejdzie do pierwszej ligi to niewykluczone, ze takze bede wpadal na mecze(oczywiscie w celu ogladania meczu) |
Cytat:
para sorry ale nie mam pojęcia o czym mówisz co chcesz przez ten twój text powiedziec... wybacz ale jestem chłopakiem z prowincji... aha... i ma do Ciebie prośbę... nie mów mi kogo twoim zdaniem prezentuje... ok ? |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
przypuścmy... przeprowadzasz się do nowego mieszkania... na dzien dobry do twój nowy sąsiad sprzedaje ci liscia na twarz zebys zrozumiał ze na tym osiedlu musi być spokuj, ze musisz wiedziec kto tu rządzi... ta sytuacja jest analogiczna do tej którą napisałeś wyzej... Cytat:
|
Cytat:
Lech ma zgodę, a Arką... i mam nadzieje ze juz wszystko jasne... :) poza tym w tej ustawce uczestniczyli kolesie z Gdanska (Lechia), Lublina (Motor) + na pewno ktoś był z Krakowa (Wisła, Cracovia)... |
Cytat:
Nie wiem od kiedy chodzisz na mecze ale pewnie nie pamietasz jak to "grzecznie" kibice chodzili na mecz. Przy okazji niszczac wystawy sklepowe, "przechadzajac sie" po samochodach itp Swego czasu najlepsze motywy byly jak jechali na wyjazd. Ekipa wypadala z autokaru na pierwszej lepszej stacji benzynowej i brala sobie wszystko co sie dalo.Oczywiscie za free. Wiec nie probuj mi tu wmawiac jacy to grzeczni sa kibice.( w sumie to nie sa kibice tylko chuligani)A policja jest be i wali palami bo im sie nudzi. Napewno maja lepsze zajecia a raczej pozyteczniejsze niz eskorta bandy chuliganow. Co prawda kibice przyjezdni sa eskortowani przez policje z miasta do ktorego przyjechali i wtedy wiadomo policjant tez kibic i nie lubi tych z przeciwnej druzyny ale to juz inna historia. |
Cytat:
Cytat:
i ja w tym momencie popieram policje takim trzeba *******nąc pałą przez plecy... ale ja pisałem ze policja bije czesto bez powodu podczas spokojnej podrózy na stadion rywala... nic nie wspomiałem ze policja jest "be" bo bije *****i okradających sklepy Cytat:
i mi powiedz gdzie ja Ci wmawiam ze kibice są spokojni ? napisałem wyraźnie ze tego typu *****i masz z 5%... takich *****i znajdziesz wszedzie mp. wsród prawników, wsród informatyków... czy twoim zdaniem to ze WIDZEWa pojechało do Płocka 700 osób, a 20 kolesi okradło stacje to oznacza ze wszyscy są źli ? tak policja wali czesto pałami bo im się nudzi... Cytat:
Cytat:
============= sorry za chaos i błedy ale przed chwilą wróciłem z meczu... i moze Cię to zdziwi Weronie ale zaden sklep nie został uszkodzony, zaden kibic nie zachowywał się źle... jestes w szoku ? ^_^ |
Cytat:
Dlatego byl porzadek^_^ ^_^ ^_^ Poza tym EOT (moglbym bardzo latwo zripostowac ale nie widze wiekszego sensu) |
Cytat:
Przecież Twoje teksty to prawie klasyka Lema, czytam twoje posty jako artykuły o UFO. Zapomnij na chwilę, że jesteś kibicem i postaraj się przeczytać Twój post jako zupełny laik w temacie. |
Cytat:
|
Cytat:
cos Ci sie pomylilo... Wisla Krakow i Cracovia Krakow to wrogowie! |
Cytat:
bo tego nie wiem. Postaram się też napisać bardziej przystępnie. Swoją wiedzę o kibicach (wiele lat temu) czerpałem głównie z telewizji i rzeczywiście obraz jest negatywny, ale pewnego pięknego jechałem sobie tramwajem we Wrocławiu i wsiedli do niego kibice śląska, to był mój pierwszy kontakt z kibicami i jeden z nich uderzył mnie z główki, bo coś mu tam nie pasowało (był wstawiony), na szczęście mój nos nie został złamany. Ale cóż zdarza się. Niestety później okazało się, że paru moich znajomych miało podobne przygody z kibicami, co niestety nie zmieni już szybko mojej opinii o nich. Poza tym napisałeś, że mieli się bić bez sprzętu, a co to zmienia? Mnie uderzył z główki, miałem bardzo dużo szczęścia, że jego paru kolegów nie skopało mnie i nie wyrzuciło z tramwaju dla zabawy. Teraz jak zobaczę kibiców w tramwaju to po prostu poczekam na następny. Pozdrawiam |
Dzisiaj rozmawiałem sobie z kolesiem, który był na tej rozrubie. Generalnie znam gościa od roku i wiem, że jest naprawdę cool. Rozmawialiśmy sobie o tej niedzielnej rozrubie i zapytałem go, co było przyczyną, że tam polazł. Zastanawiającą dla mnie była jego odpowiedz. Stwierdził, że to jest prawo tłumu, wpływ jaki mają na niego kolesie kibice powoduje, że dostje małpiego rozumu. Opowiadał mi, jak kiedyś chciał jechać na mecz do Krakowa i nie miał kasy, więc pod dworcem upatrzył z kolesiami dziadka w stanie :piwo: i pieniądze się znalazły. Stwierdził, że w innych okolicznościach nigdy by tego nie zrobił.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:52. |