![]() |
Tak jak PGP Disk istnieja tez darmowe programy tego typu, np. ScraDisk, PrivateDiskLight, E4M. Scramdisk jest chyba najszybszy - Polecam.
|
Re: Re: Re: Has³o dla P³ytki
Cytat:
WinOnCD dogrywa do ka¿dej zabezpieczonej p³yty program, który to umo¿liwia. |
Re: Re: Has³o dla P³ytki
Cytat:
|
Cytat:
czyli w sumie bardzo dobry:)microsoft klasyfikuje go jako ¶redni poziom:) |
Re: Has³o dla P³ytki
haslo w WinOnCD 6 jest oparte o 3DESa
i zycze powodzenia w lamaniu ... jak narazie nikomu nie udalo sie zlamac 3DESa PS 3DES jest uzywany np szyfrowaniu transmisji na routerach ... |
Nie korzysta³em nigdy z PGP, choæ to co czyta³em o tym zabezpieczeniu nie pozostawia w±tpliwo¶ci, ¿e jest nie do z³amania na domowym komputerze. Nie korzystam z prozaicznego powodu ¿aden z moich znajomych nie ma PGP. Za to ka¿dy ma WinRara lub WinAce i jak wysy³am wiadomo¶æ dwa razy has³uje WinRarem lub WinAce (dwa ró¿ne has³a 8 znakowe + na koniec zmiana rozszerzenia na doc, xls i wierz mi trudno jest to z³amaæ. Zrzesz± sam spróbuj z³amaæ archiwum WinRar 3.1x lub wy¿sze. www.elcomsoft.com
Pozdrawiam |
Re: Re: Re: Re: Re: Has³o dla P³ytki
Cytat:
Z pewno¶ci± masz racjê - z³amanie d³u¿szych chase³ winrara nie jest czym¶ specjalnie ³atwym. Niemniej jednak mo¿liwym - przy okreslonym zaanga¿owaniu. Tak naprawdê to autor postu powinien odpowiedzieæ na jakim stopniu zabezpieczenia i wygody u¿ytkowania mu zale¿y. Ja u¿ywa³em trzech metod - winzipa, winrara i w koñcu PGP. Jest pewne, ¿e nie wróce to dwóch pierwszych. Wolê narzêdzie wyspecjalizowane, bo je¶li co¶ jest do wszystkiego, to naprawdê czêsto jest do niczego. || A tak przy okazji pisz±c o zaletach rar'a - korzysta³e¶ z PGP? |
Re: Re: Re: Re: Has³o dla P³ytki
Cytat:
mo¿na u¿yæ WinOnCD 6.0 PE, do tej pory nie widzia³em programu do ³amania hase³ tak zabezpieczonych p³yt. Przy okazji program Advanced Archive Password Recovery - firmy Elcomsoft w ci±gu 1s sprawdza oko³o 200 hase³ archiwów WinRar 3.0 i wy¿ej podobnie zreszt± dla WinAce 2.x. Poza tym na razie ma du¿e problemy z WinRar 3.11. Dla hase³ zip dla porównania 8 mln/s posiadam Athlona 2000 XP+. Pozdrawiam |
Re: Re: Re: Has³o dla P³ytki
Cytat:
WinRAR jest programem do kompresji danych a nie do ich zabezpieczania. PGP zosta³ stworzony jako narzêdzie do ochrony prywatno¶ci. Zreszt± - co tu dyskutowaæ - porównaj po prostu algorytmy zabezpieczeñ. Poza tym te programy prezentuj± zupe³nie ró¿ne funkcjonalno¶ci. Ile trwa rozpakowanie archiwum zawieraj±cego 600MB. D³ugo co? W PGP dane masz dostêpne do odczytu w ci±gu kilku sek. Poza tym rozpakowywuj±c archiwa musisz pamiêtaæ o sprawdzeniu tempa czêsto mo¿na tam znale¼æ rozpakowane pliki. Je¶li zapomnisz, a masz co¶ do ikrycia, to gratulacje. PGP niczego nigdzie nie zapisuje. Nie mówiê, ¿e jest to najlepsza metoda, ale z ca³± pewno¶ci± pewniejsza i wygodniejsza od programu do kompresji danych WinRar :jupi: |
Cytat:
¿yczê powodzenia przy 6 znakowym ha¶le (nie mówiê ju¿ o d³u¿szym) sk³adaj±cym siê z ma³ych, du¿ych liter i liczb. Pozdrawiam |
Re: Has³o dla P³ytki
Cytat:
No nie ¿artujcie - spakowaæ rarem z has³em. A co¿ to za zabezpieczenie. Osoba bez specjalnie g³êbokiej wiedzy i mocnego sprzêtu z³amie takie "zabezpieczenie" w kilka chwil. Ja proponujê PGP disk. Algorytmy zabezpieczeñ s± naprawdê mocne - wrêcz przys³owiowe. 1) Gdzie znale¼æ PGP - proponujê poszukaæ na forum www.astaforum.com - powiniene¶ znale¼æ - jesli bêdziesz mia³ problemy wy¶lij do mnie maila ammarda1@wp.pl 2) Instalujesz program i tworzysz PGP disk (ustal tak± wielko¶æ aby zmie¶ci³ siê na p³ycie) - zabezpieczasz go has³em. Mo¿esz wybraæ poziom zabezpieczeñ. Po stworzeniu widzisz ten dysk dok³adnie tak, jak partycjê dysku fizycznego. Zape³niasz go danymi. W ka¿dej chwili mo¿esz go od³±czyæ (klikasz na nim ppm i wybierasz unmount). 3) Po od³±czeniu dysku (tak naprawdê jest to plik o okre¶lonej przez ciebie wielko¶ci, o rozszerzeniu *.pgd) nagrywasz go na p³ytê i kasujesz z dysku. 4) Od tej chwili masz dane na p³ycie nikt siê do nich nie dobierze bez has³a. Ty zawsze mo¿esz go otworzyæ, po podaniu has³a. Wtedy bêdziesz widzia³ dane na emulacji dysku 8) Byæ mo¿e mój opis jest ma³o sk³adny, ale samo narzêdzie jest bardzo u¿yteczne, a przy tym naprawdê proste w uzyciu. .................................................. ............ |
Najpro¶ciej spakowaæ rar i daæ has³o
|
a w Nero nie da sie, moze jakis dodatek..........
|
Mo¿na i tak¿e spakowaæ filmiki np. WIN RAR ...i za³o¿yæ has³o na archiwum....;)
|
Mo¿na to zrobiæ w WinOnCD 6.0 PE.
|
Has³o dla P³ytki
Mam pytanie znacie jaki¶ program programik który by po wprowadzeniu p³yty do napêdu pyta³ o has³o dostêpu dla danej CD.
Mam kilka filmów które chcia³bym aby nikt mi nie ogl±da³. Pozdrawiam Reszcz |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:38. |