Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowy SafeLock Pro v1.0 FREEWARE (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowy-safelock-pro-v1-0-freeware-19360/)

safelockpro 03.04.2003 00:06

Nowy SafeLock Pro v1.0 FREEWARE

Nie chcecie to nie, nie bede wiecej was informowal jak wyjdzie nowa wersja, nie moja wina, ze mi polowe rejestru wykosilo po padzie systemu i prawie wszystkie hasla poszly sie kochac, chcialem zrobic szybkiego updejta i to jedyne konta na jakie mialem akurat wstep (mam kolegow z "branzy" no i co, to cos zlego?).

Pozdrawiam
Dawid Partyka | info@safelockpro.prv.pl

SoBal 03.04.2003 00:33

Bardzo lakonicznie się wypowiem....
TŁUMACZ SIĘ.... BYLE PRZEKONYWUJĄCO...

(nie wywalać topica)

Y@nkee_PL 03.04.2003 01:10

Cytat:

SoBal napisa***322;(a)
Bardzo lakonicznie się wypowiem....
TŁUMACZ SIĘ.... BYLE PRZEKONYWUJĄCO...

(nie wywalać topica)

:D :D

no to bedzie yazdaaaaaaaaaa :P

ciekawe jak to sie potoczy dalej ;)

-=KoWaLiK=- 03.04.2003 01:11

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
:D :D

no to bedzie yazdaaaaaaaaaa :P

ciekawe jak to sie potoczy dalej ;)

...mam rozumiec ze na dzien dobry "nowy" ma banana???...

ThanatoS 03.04.2003 01:23

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
...mam rozumiec ze na dzien dobry "nowy" ma banana???...
Zobaczymy jak to sie potoczy.

Y@nkee_PL 03.04.2003 01:27

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
Zobaczymy jak to sie potoczy.
juz widac ciecia :D MADE BY TOMMYx ||

Druss 03.04.2003 01:29

Juz dawno po 1 kwietnia :cisza:

-Sid-The-Rat=> 03.04.2003 07:07

o co tu chodzi? czy znowu przespalem jakas afere?

misiek7 03.04.2003 09:33

no, o co biega?
bo jakoś coś mi umknęło

Zeus 03.04.2003 10:46

witam
cos czuje ze jazda bedzie i to ostra.
Ps. byl tu jakis link??? bo nierozumiem tej wypowiedzi i jej idei.
Pozdrawiam

UPDATE
Heh juz rozumem. Masakra

Ziele 03.04.2003 10:54

Był link ale został wykasowany.

MacGyver 03.04.2003 12:21

Sorry o co biega. To jakis zart na Prima aprilis.
Wybulilem 60 zł na ten programik a tu za jakis czas udostepniany za Free.
Koli żądam wyjaśnień ((

PS Jaki LINK ??

-Sid-The-Rat=> 03.04.2003 12:58

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)

UPDATE
Heh juz rozumem. Masakra

mozesz na priv mi rozjasnic sytuacje?

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 15:47

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
mozesz na priv mi rozjasnic sytuacje?
Witam. Ta strona niejest oficjalną strona programu SafeLock. Oficjlana stroonka programu safelock jest w tej chwili http://safelock.cdrinfo.pl i ona nie ulegnie zmianie. Ten koleś co udostępnił starszą wersję programu i scrackował będzie pociągnięty do odpowiedzialności w 100%. Ja osobiście nie gwarantuję działąnia scrakowanej wersji i w razie czego uszkodzonego sprzetu gdyż program w wersji scrackowanej miał działac destrukcyjnie na komputery korzytające z pirackiej wersji. NIewiem jak gościu to scrackował więc nie wypowiem się puki co.

+++LeWaP+++ 03.04.2003 15:55

Cytat:

Dawid Partyka - Koli napisa***322;(a)
Witam. Ta strona niejest oficjalną strona programu SafeLock. Oficjlana stroonka programu safelock jest w tej chwili http://safelock.cdrinfo.pl i ona nie ulegnie zmianie. Ten koleś co udostępnił starszą wersję programu i scrackował będzie pociągnięty do odpowiedzialności w 100%. Ja osobiście nie gwarantuję działąnia scrakowanej wersji i w razie czego uszkodzonego sprzetu gdyż program w wersji scrackowanej miał działac destrukcyjnie na komputery korzytające z pirackiej wersji. NIewiem jak gościu to scrackował więc nie wypowiem się puki co.
a już kiedys mówiłem

"nie ma haka na robaka... " -> jest ^_^

dawid :glaszcze: ze twoj program zostal scrackowany... juz wiesz jak czuje sie bill g. p. norton i wielu innych ... moje kondolencje

safelockpro 03.04.2003 15:59

Ja jestem autorem tego programu! I oficjalna strona to:

tu był link / TOMMYx

Destrukcyjnie? A mozesz dac na to jakis dowod, np. logi z monitorow dysku, rejestru windowsa, winsocka? Wciskajac ludziom taki kit, myslisz ze beda placili tobie za moj program, ktory faktycznie udostepniany jest za darmo? Klamstwo ma krotkie nogi, a to ze ukradles mi program i sprzedajesz go po 40zl, czy ile, niczego nie zmieni. SafeLock jest programem freeware i jesli ktos twierdzi inaczej, jest klamca!

Koli

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 15:59

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
a już kiedys mówiłem

"nie ma haka na robaka... " -> jest ^_^

dawid :glaszcze: ze twoj program zostal scrackowany... juz wiesz jak czuje sie bill g. p. norton i wielu innych ... moje kondolencje

Dobrze że nie crackował najnowszej wersji. bo w starej na szczęsice było dużo niekompatybilności z windowsem seii 9x.

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 16:06

Cytat:

safelockpro napisa***322;(a)

http://www.safelockpro.prv.pl

Destrukcyjnie? A mozesz dac na to jakis dowod, np. logi z monitorow dysku, rejestru windowsa, winsocka? Wciskajac ludziom taki kit, myslisz ze beda placili tobie za moj program, ktory faktycznie udostepniany jest za darmo? Klamstwo ma krotkie nogi, a to ze ukradles mi program i sprzedajesz go po 40zl, czy ile, niczego nie zmieni. SafeLock jest programem freeware i jesli ktos twierdzi inaczej, jest klamca!

Koli

Pajacu czemu się podpisujesz jako koli??? I czemu wyżej się podpisałeś jako Daiwd Partyka?????? dodtakowo ci powiem że będziesz mieć kłopoty nie tylko zemną ale także z autorem tego profila strony internetowej gdyż ja strony nie robiłe a ją robił mi greffi. Zobaczymy kto na tym ucierpi bardziej ja czy ty.

safelockpro 03.04.2003 16:12

Sluchaj patalachu, nie dosc ze sprzedajesz MOJ program, to robisz to jeszcze nielegalnie!!! Masz jakas firme? Masz to jak w banku, ze zglosze to do skarbowki i zobaczymy, kto sie komu do dupy dobierze!

+++LeWaP+++ 03.04.2003 16:14

co tu się dzieje?
Czyżby ktoś się pod Ciebie podszywał Dawid ?

no ładnie

safelock pro

powiem tak -> obawiam się że będziesz pozamiatany (tłumaczenie dowolne)... to jest tylko kwetstia czasu...

kraluk 03.04.2003 16:20

Co to się dzieje...
Dobry program stał się złym programem... :P ;)

safelockpro 03.04.2003 16:22

Podziekujcie koledze w nawiasach Dawidowi Partyce Drugiemu ;), nie dosc ze podszywa sie podemnie, to jeszcze mi wmawia, ze tak nie jest!!!

mati1700 03.04.2003 16:31

Cytat:

Podziekujcie koledze w nawiasach Dawidowi Partyce Drugiemu ;), nie dosc ze podszywa sie podemnie, to jeszcze mi wmawia, ze tak nie jest!!!
Safelock gratulacje ;) Jak sam scrackowałeś safelocka to jestem pełen podziwu ;) Hmmm ,ale to nie zmienia faktu ,że kopiesz sobie dół.Jakieś dwa miechy temu byla sprawa wokół Bartosza Danowskiego.Nie chciałbym być w twojej skórze. Enjoy :D

+++LeWaP+++ 03.04.2003 16:34

sprawa się pewnie szybko wyjaścni ||

Ja osobiście na miejscu prawdziwego D.P. skopałbym D... $%$#%$# temu fałszywemu za takie podszywanie się i wogóle...

kraluk 03.04.2003 16:35

Co to się dzieje na tym świecie...
Jeden twierdzi, że mówi prawdę,
a drugi znów twierdzi, że jest
tym pierwszym i to on mówi prawdę...

Oj ludzie, ludzie..........
Co to się dzieje...........

Y@nkee_PL 03.04.2003 16:35

maly sajgon :o :blee:

mody do roboty, wyjasnic sprawe i to szybko :cisza:

kraluk 03.04.2003 16:35

Cytat:

sprawa się pewnie szybko wyjaścni ||

Ja osobiście na miejscu prawdziwego D.P. skopałbym D... $%$#%$# temu fałszywemu za takie podszywanie się i wogóle...

Ale który to który??? ??? ???

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 16:36

Cytat:

Gosciu masz pecha. Ja się nazwyam Daiwd Partykai kropka. Mój email to safelock@CDrinfo.pl a nie taki jak twój jakiś z prv.pl no i na stronce niemasz nawet najnowszej wersji. Dodatkowo dodam że do Piotrkowa Trybunalskiego zostało już wysłane o udostepnienie mi twoich dancyh osobowych i rozpoczęło się postępowanie cywilno-prawne wobec ciebie (mój prawnik został juz powiadomiony o tej sprawie). Zobaczymy kto się będzie śmiac ostani ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^

GOLOMB 03.04.2003 16:38

K**** kocham to forum :D masakra ale cyrk robicie SHOCK :D :D :D :D ale mi sie to podoba ale KOGO W KOŃCU TEN PROGS JEST ? PS 60zł to nie duzo jak za taki bajerek. Ale jak był za darmu czy jak ?? to kOLI ukradł pomysł ?? NIc niejaże !

kraluk 03.04.2003 16:39

Oj, joj, jo...

Co to jest. Forum to nowy system prawny czy co ???
:P ;) :o :D

TOMMYx 03.04.2003 16:43

Cytat:

tu był link / TOMMYx

Koli

Nie podawaj więcej linków do tej stronki.

Chłopie jesteś już na celowniku nie tylko naszym ale też policji, proponuję Ci udać się po szybki bilet, gdzieś daleko - może Meksyk ? Może Australia ?

Tak czy inaczej, jesteś skończony.

GOLOMB 03.04.2003 16:44

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
Nie podawaj więcej linków do tej stronki.

Chłopie jesteś już na celowniku nie tylko naszym ale też policji, proponuję Ci udać się po szybki bilet, gdzieś daleko - może Meksyk ? Może Australia ?

Tak czy inaczej, jesteś skończony.

EEE tam nie dziel TOMMYx sjkóry na żywym niedźwiedziu... Ja jestem zamieszany ciekawe jak jest naprawde ... Osobiście będe śledził na bieżąco ten TOPIC :D

Y@nkee_PL 03.04.2003 16:46

safelockpro, cos krecisz, na stronie nawet cos sie dzieje z ikonka Kontakt

5 min. temu pod ikonka bylo safelockpro@.pl :D ^_^
a teraz jest info@safelockpro.prv.pl :o

oj krecisz ((

kraluk 03.04.2003 16:47

Cytat:

GOLOMB napisa***322;(a)
EEE tam nie dziel TOMMYx sjkóry na żywym niedźwiedziu... Ja jestem zamieszany ciekawe jak jest naprawde ... Osobiście będe śledził na bieżąco ten TOPIC :D
Ja też go będę śledzić... :P
Ciekawe jak się sprawa skończy...

GOLOMB 03.04.2003 16:48

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
safelockpro, cos krecisz, na stronie nawet sie dzieje z ikonka Kontakt

5 min. temu pod ikonka bylo safelockpro@.pl :D ^_^
a teraz jest info@safelockpro.prv.pl :o

oj krecisz ((

Nooo.. fakt ... chyba jednak kolo wałki robi..... ciekawe czemu sam sie wkopuje .. Hmm.. będze dziś rozważał nad tym :)

GOLOMB 03.04.2003 16:50

Kolejny walek ...NIEDZIAŁAJĄ LINKI DO PROGRAMU ...>>NIEMOŻNA SCIĄGNĄC<<< Kolejna wpadka ...

TOMMYx 03.04.2003 16:52

Cytat:

GOLOMB napisa***322;(a)
Nooo.. fakt ... chyba jednak kolo wałki robi..... ciekawe czemu sam sie wkopuje .. Hmm.. będze dziś rozważał nad tym :)
Po prostu koleś złamał soft, lub zrobił jakiś fake, podrobił stronkę "firmową" i wszystko.

Szkoda tylko, że na podrobionej stronce w dziale "linki" jest link do stronki z *****'ami a nie tak jak na oryginale - do stronki CDRinfo.pl

Jest też wiele innych niedopatrzeń. Ech, szkoda gadać.

kizio 03.04.2003 16:54

hmmm... teraz to już nie wiem który jest który i co jest co!? Hmmm... Ale wiem że Dawid Partyka-Koli jest na 99.9% (nigdy się nie ma pewności ;p ) prawdziwy i jest wykonawcą programu (choć moge się mylić ;p ) safelock bez PRO!!!

mati1700 03.04.2003 17:01

uuuuu Chłopak szybko pozmieniał stronkę :( TEraz to mu możecie co najwyzej ze tak powiem obcią... ekhm nic mu nie możecie zrobić.Kolo zrobil przyslugę umieszczając stronę w innym miejscu.To jest dodatkowa reklama ;)

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 17:02

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
hmmm... teraz to już nie wiem który jest który i co jest co!? Hmmm... Ale wiem że Dawid Partyka-Koli jest na 99.9% (nigdy się nie ma pewności ;p ) prawdziwy i jest wykonawcą programu (choć moge się mylić ;p ) safelock bez PRO!!!
Na pewno się nie mylisz. Ja jetsem ja i porgram ejst w 100% mój. A taka informacja dla safelockpro. Ciekawe czy ABUSE ci odłaczy internet?? Wiemn że w regulaminie tpsa istnieje taki punkt i moga ci na tej podstawie odciąć internet :)

Zeus 03.04.2003 17:07

Cytat:

mati1700 napisa***322;(a)
uuuuu Chłopak szybko pozmieniał stronkę :( TEraz to mu możecie co najwyzej ze tak powiem obcią... ekhm nic mu nie możecie zrobić[..]
Witam
Cos Ci sie chyba pokrecilo strona wyglada caly cas tak samo, nic nie zmienil.
Ps. nawet pliki mozna pociagnac.
Pozdrawiam

mati1700 03.04.2003 17:07

Cytat:

Na pewno się nie mylisz. Ja jetsem ja i porgram ejst w 100% mój. A taka informacja dla safelockpro. Ciekawe czy ABUSE ci odłaczy internet?? Wiemn że w regulaminie tpsa istnieje taki punkt i moga ci na tej podstawie odciąć internet :)
HAhaha.Odciąć net? Dobre hasło.Hmmm pwoiedzmy że dzierżawiłbyś łącze
za 1000zł.Miałbys 10 userów którzy by płacili po 100zł.Odłączyłbyś któregoś z nich ?Musiałbyś pakowaćz własnej kieszeni.Ja w każdym razie bym nie odłączał ;) Swoją drogą niezły ubaff z tym safelockiem :D

kraluk 03.04.2003 17:10

Cytat:

HAhaha.Odciąć net? Dobre hasło.Hmmm pwoiedzmy że dzierżawiłbyś łącze
za 1000zł.Miałbys 10 userów którzy by płacili po 100zł.Odłączyłbyś któregoś z nich ?Musiałbyś pakowaćz własnej kieszeni.Ja w każdym razie bym nie odłączał ;) Swoją drogą niezły ubaff z tym safelockiem :D

Masz racje... komu by się to opłacało???

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 17:10

A i jeszcze jedno skoro ty jesteś niby pełnoprawnym włascicielem programu i niby się nazywasz dawid partyka to czemu na końcu pliku exe wpisałes "Dawid Partyka to Leszcz a safelock to gniot"??? Wiec zaczyna ci się powoli pętla wokuł gardła przyciagac.

TOMMYx 03.04.2003 17:13

Cytat:

uuuuu Chłopak szybko pozmieniał stronkę :( TEraz to mu możecie co najwyzej ze tak powiem obcią... ekhm nic mu nie możecie zrobić.Kolo zrobil przyslugę umieszczając stronę w innym miejscu.To jest dodatkowa reklama ;)
Nic nie pozmieniał, wszystko jest, jak było, a poza tym są zrobione screenshot'y i inne takie :)

kraluk 03.04.2003 17:14

Ciekawe co z tej sprawy wyniknie...
Robi się to nawet zabawne... ;) :P

Zeus 03.04.2003 17:15

Cytat:

A i jeszcze jedno skoro ty jesteś niby pełnoprawnym włascicielem programu i niby się nazywasz dawid partyka to czemu na końcu pliku exe wpisałes "Dawid Partyka to Leszcz a safelock to gniot"??? Wiec zaczyna ci się powoli pętla wokuł gardła przyciagac.
Dawid nie boisz sie procedor destrukcyjnych scrackowanej wersji ??? ;)
Ps. to bylo do przewidzenia ze ktos "TO" w koncu zrobi tylko ze nie przypuszczalem ze w taki sposob.
Pozdrawiam

mati1700 03.04.2003 17:18

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
Nic nie pozmieniał, wszystko jest, jak było, a poza tym są zrobione screenshot'y i inne takie :)
JA tesh mogę zaraz zrobićsobie screenshoty i co z tego ? To nei jest rzaden dowód.Sprawa jest bardzo ciekawa.Przypomina mi to sprawę ebooków BD.Tylo ,że wtedy bylo goooorąco.JA wtedy powiedzialem za dużo dlatego teraz staram się widzieć tąsytację w zabawnym świetle ;)

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 17:20

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Dawid nie boisz sie procedor destrukcyjnych scrackowanej wersji ??? ;)
Nie ponieważ one się dopieor miały uaktywaniać gdy aplikacja zostanie scrackowana i puszczona w net (czyli u autora cracka miało być ok a u osoyb korzytającej z cracka dopiero miał zamazywac zawartosć biosa (robiłęm to na podstawie czarnowbyla). problemy miał stwarzac na początku normalne jak scrackowana wersja (bład crc i takie tam śmieci) dopieor jak cracker usówac miał opcje sprawdzania crc to wtedy ma się wywalać i doprowadzac do różnych trzeczy. W tej chli zadziałą ta procedura tylko na starszych wersjach pyt głownych nie posiadajacych blokady antywirusowej i padajacyhc na cichu.) za niedługo zobaczymy czy przysworzy to komuś problemy.

TOMMYx 03.04.2003 17:20

Cytat:

JA tesh mogę zaraz zrobićsobie screenshoty i co z tego ? To nei jest rzaden dowód.Sprawa jest bardzo ciekawa.Przypomina mi to sprawę ebooków BD.Tylo ,że wtedy bylo goooorąco.JA wtedy powiedzialem za dużo dlatego teraz staram się widzieć tąsytację w zabawnym świetle ;)
"(...)i inne takie(...)" :cisza:

mati1700 03.04.2003 17:22

Cytat:

Nie ponieważ one się dopieor miały uaktywaniać gdy aplikacja zostanie scrackowana i puszczona w net (czyli u autora cracka miało być ok a u osoyb korzytającej z cracka dopiero miał zamazywac zawartosć biosa (robiłęm to na podstawie czarnowbyla). problemy miał stwarzac na początku normalne jak scrackowana wersja (bład crc i takie tam śmieci) dopieor jak cracker usówac miał opcje sprawdzania crc to wtedy ma się wywalać i doprowadzac do różnych trzeczy. W tej chli zadziałą ta procedura tylko na starszych wersjach pyt głownych nie posiadajacych blokady antywirusowej i padajacyhc na cichu.) za niedługo zobaczymy czy przysworzy to komuś problemy.
A jak ta aplikacja miała niby wykryć czy to qomp autora cracka czy qomp np mój ?Coś kręcisz ;)

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 17:32

Cytat:

A jak ta aplikacja miała niby wykryć czy to qomp autora cracka czy qomp np mój ?Coś kręcisz ;)
Jak się programuje to np. ja robiłem wpiski w asm do sprawddzania crc i pośrudnnich nich był licznik do którgo była dodawana wartość 1. Jeśli wartość przy normalnym działaniu licznika wynosiła 0 i porgram się uruchamiał to wtedy program stierdzał że jest scrackowany. Dlatego większość cracków co się pojawiły to były loadery a nie cracki do podmiany czy modyfikatory plików typu codefushion). A i przed po próbie zamazania biosu porgram podał by informacje że taka próba nastąpiła.

mati1700 03.04.2003 17:36

Cytat:

Jak się programuje to np. ja robiłem wpiski w asm do sprawddzania crc i pośrudnnich nich był licznik do którgo była dodawana wartość 1. Jeśli wartość przy normalnym działaniu licznika wynosiła 0 i porgram się uruchamiał to wtedy program stierdzał że jest scrackowany. Dlatego większość cracków co się pojawiły to były loadery a nie cracki do podmiany czy modyfikatory plików typu codefushion). A i przed po próbie zamazania biosu porgram podał by informacje że taka próba nastąpiła.
Aha ok ;)

MacGyver 03.04.2003 18:11

He
Cos goscia zmiotło (tego pro). Chyba juz wie ze nie ma szans.

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 18:42

Cytat:

MacGyver napisa***322;(a)
He
Cos goscia zmiotło (tego pro). Chyba juz wie ze nie ma szans.

Też się zastanawiam gdzie go zmietło. Ostatnio jeszcze odzywał się. Wiem że komputer ma właczony bo sprawdzałem poprzez ping jego IP.

MacGyver 03.04.2003 18:48

Cytat:

Też się zastanawiam gdzie go zmietło. Ostatnio jeszcze odzywał się. Wiem że komputer ma właczony bo sprawdzałem poprzez ping jego IP.
Jak masz jego IP to do tepesy z nim i masz jego tokładny adesik i :boks: :boks: (( :boks: (( :klnie: :klnie: :jupi:

GOLOMB 03.04.2003 18:49

mam chipsy o cole ??? chce ktoś ?? Jem i czytam MNIAM :)

Laser 03.04.2003 19:03

Cytat:

GOLOMB napisa***322;(a)
mam chipsy o cole ??? chce ktoś ?? Jem i czytam MNIAM :)
Witam !

Heh - dopiero teraz - trzeba bylo wczesniej ... ale czekam cos czuje ze sie na tym nie skonczy ... / ps chyba 2L Coli i 4 paki chipsów stykną do konca odcinka ??

+++LeWaP+++ 03.04.2003 19:06

Cytat:

Nie wiem czy pamiętasz ale robiłem dla ciebie testy Twojego programu na różnych napędach... Nie wiem jak jest z najnowszą wersją, ale ta co ją testowałam moim zdaniem miała bugi. Tego typu że np. czasami twój program wywalał mi komunikat (ta płyta testowa), że niby jest piracki. A prawda jest taka że przecież sam mi go wysłałeś...

Nie boisz się, że np. twój program ktoś kupi, zapłaci za niego a potem okaże się, że jednak czegoś niedopatrzyłeś i np. w jakimś urzędzie szlag trafi płytę główną... Nie boisz się, że ktoś ciebie zaskarży? Czy jak ktoś kupuje program to jest informowany o czymś takim (jeżeli to wogóle prawda... czego oczywiście nie wykluczam)... Każdy urząd ma cały oddział prawników i wystarczy że im niechcący zaszkodzisz, i co wtedy ?

...czysta ciekawość...

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 19:08

Cytat:

Nie wiem czy pamiętasz ale robiłem dla ciebie testy Twojego programu na różnych napędach... Nie wiem jak jest z najnowszą wersją, ale ta co ją testowałam moim zdaniem miała bugi. Tego typu że np. czasami twój program wywalał mi komunikat (ta płyta testowa), że niby jest piracki. A prawda jest taka że przecież sam mi go wysłałeś...

Takie info nic nie robi on by musiał żeczywiście zmodyfikoac CRC i inne bardziwia. Musiał by wywalić procedury pewne. A jeśli pokaże piracka Cd to notmalne. troche źle pojmujesz to. Wyobraź sobie że wycinasz jakiś kod z programu. To prgram zmienia swoją wielkosć, i sume crc. To niejest zabezpieczenie na piracką kopię lecz na crakowanie. To jest całkowicie coś innego.

+++LeWaP+++ 03.04.2003 19:13

Cytat:

Takie info nic nie robi on by musiał żeczywiście zmodyfikoac CRC i inne bardziwia. Musiał by wywalić procedury pewne. A jeśli pokaże piracka Cd to notmalne. troche źle pojmujesz to. Wyobraź sobie że wycinasz jakiś kod z programu. To prgram zmienia swoją wielkosć, i sume crc. To niejest zabezpieczenie na piracką kopię lecz na crakowanie. To jest całkowicie coś innego.
a co z 2 częścią mojego pytania, nie boisz się że program zrobi ci niedobrego psikusa ?

to jest jak suma kontrolna ?

przeciez program można CHYBA tak scrackować że jego suma kontrolna się zgadza, nie ?

chcociaż chyba nie bo jak ma się wersję scrackowaną gry to patche nie chcą się instalować ...:idea:

mati1700 03.04.2003 19:18

Cytat:

a co z 2 częścią mojego pytania, nie boisz się że program zrobi ci niedobrego psikusa ?

przeciez program można CHYBA tak scrackować że jego suma kontrolna się zgadza, nie ?

chcociaż chyba nie bo jak ma się wersję scrackowaną gry to patche nie chcą się instalować ...:idea:

No fiesz.Jeszcze 4 lata temu crackowanie np. gier polegala na zmianie skoku z jne na je :D Suma kontrolna byla ta jak w pierwowzorze i bylo wszystko ok.Oczywiscie sielanka się skończyła.Teraz praktycznie każde crackowanie = zmiana kodu itp. Za bardzo się nei znam ,ale podstawy crackingu mam ;)

Zelea 03.04.2003 19:30

przeczytalem wszystko z tego topica i sie juz pogubilem totalnie nie wiem co sie dzieje :) hehe ale powolutku to sobie jakos ukladam jak puzzle ;p
taka mala afera widzem...

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 19:41

Cytat:

NIe. Ponieważ jeśli by sie crc nie zgadzało to mi wyświetli info. A crc jest sprawdzane w kilku fazach
Cytat:

teroretycznie wszytko można.

-Sid-The-Rat=> 03.04.2003 20:34

hmmm Koli - z calym szacunkiem - ale robisz straszna glupote pakujac takie rzeczy w program - pozatym - po co ci asm do sprawdzania wielkosci pliku? to w zwyklym delphi sie robi (A ty chyba w tym piszesz to cudo) - jakos mi te twoje elaboraty na temat niecrackowalnosci programu i setek pulapek na crackersow nie przemawiaja do wyobrazni - a jesli zle to napisales (niewykluczone) i zwalisz komus kompa (pewnie w umowie zastrzegles sobie ze nie ponosisz zadnej odp. prawnej za szkody wynikajce z dzialania programu - 'twoj prawnik' powinien cie poinformowac ze ejst to belkot ktory nic nie znaczy - i sporo bedziesz sie musial nacierpiec w wyniku takich szkod)

powiem ci ze safelocka zablokowanego na miliony sposobow krackowalo juz pare osob - cracki regularnie pojawiaja sie na pewnej stronie - to ze nie jest to ostatnia wersja martwi chyba tylko ciebie

dodam ze nie zabezpieczam plyt - ale mierzi mnie dzialalnosc gieldowych sk$%^#%& ktorzy zarabiaja na kradzionym i nie chca dac zarobic innym

ps. wlasnie sie dowiedzialem ze jest juz loader do najnowszej wersji :) - {NIE udostepniam - prozne prosby}

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 20:48

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]hmmm Koli - z calym szacunkiem - ale robisz straszna glupote pakujac takie rzeczy w program - pozatym - po co ci asm do sprawdzania wielkosci pliku?
Poto aby wykonac krok po kroku. Tak sprawdzam tylko jeden raz. normalnie za pomoca np. filesize to on wykouje mase instrukcji a tak zorbiłem mu w połowie licznik i wiem czy coś brakuje czy tez nie.
Cytat:

to w zwyklym delphi sie robi (A ty chyba w tym piszesz to cudo) - jakos mi te twoje elaboraty na temat niecrackowalnosci programu i setek pulapek na crackersow nie przemawiaja do wyobrazni - a jesli zle to napisales (niewykluczone) i zwalisz komus kompa (pewnie w umowie zastrzegles sobie ze nie ponosisz zadnej odp. prawnej za szkody wynikajce z dzialania programu - 'twoj prawnik' powinien cie poinformowac ze ejst to belkot ktory nic nie znaczy - i sporo bedziesz sie musial nacierpiec w wyniku takich szkod)
Ponownie niemożliwe z powodu dlatego że sa to porcedury if ble ble i jest okreslone na zasadzie licznika. A po drugie musi przejść przez dosyć dużą ilość tych sprawwdzeń na wiele sposóbów (np róźne CRC, wykrycie odblokowania opcji w safelocku (EFm v2), zmiana wielokści pliku, i wiele innych i wszytkie musiały by byc fałszywe jeśli choć jeden był by ok to nie zrobi tego.
Cytat:

powiem ci ze safelocka zablokowanego na miliony sposobow krackowalo juz pare osob - cracki regularnie pojawiaja sie na pewnej stronie - to ze nie jest to ostatnia wersja martwi chyba tylko ciebie

dodam ze nie zabezpieczam plyt - ale mierzi mnie dzialalnosc gieldowych sk$%^#%& ktorzy zarabiaja na kradzionym i nie chca dac zarobic innym
Osobiście tych giełdowych tez nie lubię.

MacGyver 03.04.2003 21:11

Wow
Nawet połowę z tego zrozumiałem :P ;)

Maro 06.04.2003 16:49

Cytat:

Na pewno się nie mylisz. Ja jetsem ja i porgram ejst w 100% mój
Nie wiem czy w 100 % .Moze teraz tak , ale wczesniej
sam ukradles tak,tak ukradles jak ty to nazywasz "skryptowanie" :-) he,he Bez pytania autora dolaczyles maly programik do szyfrowania plikow exe (Mowa tu o programie PEX)Aha moze powinienes jeszcze dodac
ze ten twoj safelock powstal tez dzieki uzytkownikom forum delphi (i nie tylko)
A co do crackowania twego programu to pestka dla tych co sie znaja na "rzeczy".Ciekawe czy kupiles program PeCompact , ktorym byl wczesniej zabezpieczony twoj Safelock ?
Bez urazy, ale twoje wypowiedzi troszke mnie zdenerwowaly.
Pozdro...

GOLOMB 06.04.2003 16:51

Cytat:

Maro napisa***322;(a)
sam ukradles tak,tak ukradles jak ty to nazywasz "skryptowanie" :-) he,he Bez pytania autora dolaczyles maly programik do szyfrowania plikow exe (Mowa tu o programie PEX)Aha moze powinienes jeszcze dodac
A co do crackowania twego programu to pestka dla tych co sie znaja na "rzeczy".Ciekawe czy kupiles program PeCompact , ktorym byl wczesniej zabezpieczony twoj Safelock ?
Pozdro...

OOOOO owy wontek :) MNIAM !||

Laser 06.04.2003 16:59

Cytat:

GOLOMB napisa***322;(a)
OOOOO owy wontek :) MNIAM !||
Witam !

Ale jaja !

PS: GOLOMB jak tam u Ciebie z żarciem - bo mi sie chipsy tak +/- w połowie strony konczą;)

Pozdro

GOLOMB 06.04.2003 17:03

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Ale jaja !

PS: GOLOMB jak tam u Ciebie z żarciem - bo mi sie chipsy tak +/- w połowie strony konczą;)

Pozdro

]
jesce pół coli mam...ale Chipsów brak ...:'(

Dawid Partyka - Koli 06.04.2003 17:12

Cytat:

Maro napisa***322;(a)
sam ukradles tak,tak ukradles jak ty to nazywasz "skryptowanie" :-) he,he Bez pytania autora dolaczyles maly programik do szyfrowania plikow exe (Mowa tu o programie PEX)

I to było także inaczej. Ja dostałem źródełko packera od znajomego. On mi powiedział że to jego i moge wziąść. Potem jak sie dowiedziałem ze to PEx to dopisałem barteza do abouta.
Cytat:

Aha moze powinienes jeszcze dodac

Na forum delphi się nie wiele dowiedziałęm. tam się jedynie nauczyłem delphi roche więcej niż normalnie umiałem.

Cytat:

Tak kupiłem ale jesty do niczego i korzytam z innego. A teraz się przezuce na coś lepszego.
Cytat:

Pozdro...

OK. nie jestem urazony

Maro 06.04.2003 17:21

Cytat:

I to było także inaczej. Ja dostałem źródełko packera od znajomego. On mi powiedział że to jego i moge wziąść. Potem jak sie dowiedziałem ze to PEx to dopisałem barteza do abouta.

Na forum delphi się nie wiele dowiedziałęm. tam się jedynie nauczyłem delphi roche więcej niż normalnie umiałem.

Tak kupiłem ale jesty do niczego i korzytam z innego. A teraz się przezuce na coś lepszego.

OK. nie jestem urazony

Nie wiem czy PECompact jest do niczego :-), choc nie jest juz "rozwijany"
www.collakesoftware.com

Dawid Partyka - Koli 06.04.2003 17:27

Cytat:

Maro napisa***322;(a)
Nie wiem czy PECompact jest do niczego :-), choc nie jest juz "rozwijany"
www.collakesoftware.com

Dla mnie jest do niczego z tegóż powodu że łatwo jest rozpakwac aplikacje. A z tego co teraz korzytam niezbyt mi to wychodzi. z pecompact korzytałem tak długo dopuki nie umiałem rozpakowac tego.

Maro 06.04.2003 17:32

Cytat:

Dla mnie jest do niczego z tegóż powodu że łatwo jest rozpakwac aplikacje. A z tego co teraz korzytam niezbyt mi to wychodzi. z pecompact korzytałem tak długo dopuki nie umiałem rozpakowac tego.
Nie mow, ze sam rozpakowujesz exeki :-)

Dawid Partyka - Koli 06.04.2003 17:37

Cytat:

Maro napisa***322;(a)
Nie mow, ze sam rozpakowujesz exeki :-)
no umię. Ja tez troszke się znam na rozpakowywaniu. Głownie do rozpakowywania korzytam z lordPE lub porcdump. A na końcu tylko odpowiednoi tablice przywrócić i exe good.

woitas 07.04.2003 16:51

Cytat:

Nie boisz się, że np. twój program ktoś kupi, zapłaci za niego a potem okaże się, że jednak czegoś niedopatrzyłeś i np. w jakimś urzędzie szlag trafi płytę główną... Nie boisz się, że ktoś ciebie zaskarży? Czy jak ktoś kupuje program to jest informowany o czymś takim (jeżeli to wogóle prawda... czego oczywiście nie wykluczam)... Każdy urząd ma cały oddział prawników i wystarczy że im niechcący zaszkodzisz, i co wtedy ?

...czysta ciekawość...

osobiscie testowalem ten sofcik od pieluch. moge potwierdzic ze Mr Dawid jest autorem. a w reszte nie wnikam. sofcik dziala i jest ok.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:20.