![]() |
efekt dla twoich danych bedzie podobny jakbys strzelil sobie z shotgun'a miedzy oczy ;->
|
Cytat:
..JUZ DAWNO O TYM NAPISALEM... ...:P ... |
A pozatym MAGNEZ jest to metal który nie ma własności magnetycznych, MAGNES takowe posiada. Zajrzyjcie do tablic Mendelejewa. MAGNEZEM można co najwyżej dziurę wypalić (w dawniejszych czsach było coś takiego zwane TERMITEM - miesznina magnezu , opiłków żelaza i aluminium - służyło to do spawania szyn torów kolejowych).
|
Re: Re: Re: Re: Re: Głupie pomysły głupich ludzi
Cytat:
Zresztą spróbujcie sami :) |
Re: Re: Re: Re: Głupie pomysły głupich ludzi
Cytat:
Nawet nie wyobrazam co by sie stało jakby Ci szmatke wkreciło pod ramie głowicy albo co gorsza szmatka by sie przetarła i kawałek skóry palca dostal sie pod ramie głowicy... brrrr ale mixer. PS; Przez szmatke ? - przeciez w ten sposob rysujesz powierzchnie taleza - ale jak działa to swiadczy tylko o jakosci WDC8) 8) :) ;) |
Re: Re: Re: Głupie pomysły głupich ludzi
Cytat:
|
Mój kumpel próbował podkręcić kartę graficzną śrubokrętem... :P
Twierdził, że tak się podkręca... ;) |
Cytat:
|
Parę miesięcy temu spotkałem koleżankę żalącą się na sprzedawcę ze sklepu komputerowego. Twierdziła, że gościu opchnął jej wadliwą czystą płytkę - nie mogła na niej nic nagrać. Po jakichś paru minutach rozmowy zacząłem nabierać podejrzeń i w końcu zapytałem czy dziewczyna ma nagrywarkę. "Nie." - no comment...
Znowu w erze, kiedy akceleratory dopiero zaczynały się pojawiać i powoli wchodzić na rynek, kumpel zapytał się mnie czy nie mogę mu "tego voodoosa na dyskietkę przegrać". Fajny gość. Wytłumaczyłem mu na czym to polega i śmiejemy się z tego do dzisiaj. :D |
Re: Re: Głupie pomysły głupich ludzi
Cytat:
Pozdrawiam |
no fakt, granat w beczce jednak jest bardziej przekonywujacy (chociaz i tak trudno to sobie wyobrazic ??? ) ;p
|
obrazowo - granat w beczce :)
a bardziej fachowo - masz metalowa puszke do ktorej wprowadzasz antene (zapalniczke) i podajesz sygnal - linie sil pola leca od scianek puszki do czubka anteny - a linie pola magnetycznego prostobaledle do E - problem w tym ze aby przeskoczyla iskra napiecie musi byc siekierzaste - a powstaly w ten sposob prad zaindukuje sie we wszelkich elementach wewnatrz obudowy - a jesli procek ma poziomy napiec - niski i wysoki - 0.7 i 2.3V (przykladowo) a tam sie zrobi 5V to komp sie powiesi - chyba ze sie przebije cos - wtedy restet juz nie pomaga :) a CMOSa latwo przebic (CMOS to struktura polprzewodnikowa a nie nazwa biosu czy czegos takiego) |
Porownanie do wybuchu granatu w ciasnej beczce jak dla mnie jest wyjatkowo dobrym zobrazowaniem - ale jak chcesz lepsze zobrazowanie to TRY THIS AT HOME ||
|
Cytat:
|
Re: Re: Głupie pomysły głupich ludzi
Cytat:
|
Re: Głupie pomysły głupich ludzi
Cytat:
To nie żart, naprawdę nic z niego już się nie dało odczytac, poleć ten sposób kumplowi, dobry jest. |
Formatowanie to jest zakładanie na partycji systemu plików i zapewniam Cię, że zwykłym magnesem tego nie zrobisz. Jak uda się to temu Twojemu kolesiowi zrobić przy mnie to ma krate wódki(choc po pomysłach sądzę, że raczej mleka*).
*Nikogo nie wyzywam, nieobrażam, tylko oceniam pomysł starając się go dopasować do osoby, choć zauważyłem, że 15 latek bywa lepszy w te klocki odemnie(że o grach nie wspomnę), który troszeczkę zdążył się w życiu nauczyć w temacie, coż niedługo niemowlaki będą wysyłać do mamy maile po mleko z cycka. To właśnie jest jeden z efektów postępu i rozwoju. |
Re: Głupie pomysły głupich ludzi
Cytat:
|
Cytat:
I tu własnie jest ten szczegół;) |
jesli chcesz miec MUROWANY efekt - wez wsadz do srodka uruchomionego kompa taka zapalniczke i pstryknij w srubke w obudowie - jesli znasz prawo faradaya i inne takie - to policz sobie natezenie pola E i H wew obudowy - nie przezyje tego zaden komp - to jak wybuch granatu w ciasnej beczce - NIE MA SZANS :)
NIGDY ALE TO NIGDY NIE ROB TEGO!!!!!!!!!!!!!!!! |
Cytat:
Ktos kiedys na forum tak katował Nagrywarke a potem Karte graficzna - nie pamietam jak to wyszlo w koncu wiem ze było trudno...;) |
nie smiejcie sie z kolesia - ***** jest - ale zeby mu sugerowac psychiatre to przesada - pomyslcie jak sie z was smieja lekarze gdy wy stawiacie 'diagnozy' - dlaczego mnie tu boli?..
to kwestia poziomu wiedzy ktory POWINIEN delikwent reprezentowac - ***** ma prawo gadac takie rzeczy - widac ze stara sie choc myslec - co w dzisiejszych czasach jest zadkoscia a co do hdd - przyloz do elektroniki dysku zapalarke piezoelektryczna - i po zabawie :) |
...ciekawe czy ten znajomy zainstalowal sobie Nero i probuje w CD-ROM'ie plyty wypalac?:chytry:
|
ja to moge powiedziec na ten temat tylko tyle:
.... no prze typ z tego kolesia :) hehe.... :cisza: ^_^ |
Cytat:
heheh u mnie w pracy ostatnio jedna z pań tak ściągnęła zabezpieczenie z nowego tuszu, że aż elektronika z głowicy jej w ręku została... HAHAHAHAH |
Re: Co się stanie jak przyłoże magnez do do hdd
Cytat:
|
Cytat:
A Tobie radze lepiej dobierac sobie znajomych... |
Chłopak nie jest mądry ma 14 mięsięcy komputer i tylko gra w strzelanki.
Raz się uparł że jak zainstaluje sterowniki do Geforca 4 to oszuka komputer bez akceleratora że go ma ale trzeba było mu pokazać że nie wypala to dopiero się przekonał że miałem rację. To był jego najlepszy (najgłupszy) pomysł. |
Cytat:
Heh - niech sobie Twój kumpel przylozy ten magnez do glowy - jak ma wstawioną płytke to bedzie miał efekt....:peace: |
A tak na marginesie, nie żal Ci swojego hdd???
Mi by było żal swój psuć... |
żeby w jakiś sposób zakłócić pracę / zapis hdd to faktycznie musiałby być baaaaardzo mocny magnes ...
ale pierwszy raz spotykam się z tak lamerskim pomysłem jeżeli kolega ma dopiero rok komputer to można mu wybaczyć i szybko wybić takie pomysły z głowy jeszcze jakiś inny mu wpadnie typu np. mycie denaturatem ekranu ... itp. itd. ^_^ |
Każdy twardy dysk posiada w sobie bardzo mocny magnes do pozycjonowania głowic...
...żadnym magnesem nie wymarzesz danych z dysku...:) |
Próbowałem tego na moim starym hdd (Samsung),
nic się nie stało, dane były jakie były. Nawet o 1 bajt się nic nie zmniejszyło. |
Ja tak robiłem z dyskietkami do comodore i rzeczywiście nie działało !
Jak powiedziałem mu że pomogę powiedział że woli zadzwonić po jakiegoś gościa mówiłem mu że dysk formatuje co ok. 2mc (dla mnie to lepsze niż defragmentacja) ale jak głupi to niech płaci :kasa: |
Witam!
a co nie umie normalnie sformatowac? ciekawe jak przy uzyciu magnesu sformatuje go na przyklad tak, jak uzywajac komendy format x: /c watpie aby poprawnie sformatowal sie dysk przy uzyciu magnesu, watpir aby w ogole sie sformatowal. no ale moge sie mylic |
Głupie pomysły głupich ludzi
Co się może stać jak bym przyłożył magnez do dysku twardego???
Czy usuneły by mi się wszystkie dane a dysk by był nienaruszony ??? Pewnie by się wszystko skopało tak??? Mój kumpel się uparł że da się tak dysk sformatować i chce to u siebia zrobić jest pewny że to bezpieczne ! Wiem:idea: Piszcie w tym topicu takie rzeczy jak powyższa czyli głupoty kumpli nauczycieli ect. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:17. |