Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pakiety Tepsy ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pakiety-tepsy-19383/)

kraluk 10.04.2003 12:20

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
jasne: http://www.numion.com/YourSpeed/ - powodzenia ;)
Dzięki, właśnie tego linka szukałem... ;)

andrzejj9 10.04.2003 09:33

Cytat:

jasut napisa***322;(a)
Możesz podać linka do tego programiku lub na e-mail jasut@interia.pl
jasne: http://www.numion.com/YourSpeed/ - powodzenia ;)

jasut 10.04.2003 05:42

Cytat:

Poza tym tez klopoty z internetem zdarzaja sie ostatnio dosc czesto, ale nie zawsze. Np dzisiaj wydaje sie chodzic bardzo sprawnie. Zmierzylem nawet na probe tym internetowym programem, do ktorego ktos kiedys link umiescil. Wynik ponizej.

Możesz podać linka do tego programiku lub na e-mail jasut@interia.pl

andrzejj9 04.04.2003 15:14

Ilość załączników: 1
To nie ja pisalem, ze przez OnetKonekt wszystko dziala normalnie, ale i tak dzieki za odpowiedz. Przemysle te rady i niewykluczone, ze cos sprobuje z tym zrobic. Zalezy to rowniez od tego, czy w najblizszym czasie nie bede sobie zakladal stalego lacza.

Poza tym tez klopoty z internetem zdarzaja sie ostatnio dosc czesto, ale nie zawsze. Np dzisiaj wydaje sie chodzic bardzo sprawnie. Zmierzylem nawet na probe tym internetowym programem, do ktorego ktos kiedys link umiescil. Wynik ponizej.

Salvad0r 04.04.2003 02:30

Cytat:

ok, pomysle cos nad tym, chociaz nie bardzo wiem, jak moglbym sprawdzic PCM. No ale moze pomecze troche tepse i oni cos zrobia.
Sam nie mozesz tego sprawdzic. Ale masz prawo wymagac od operatora aby dal Ci na pismie, ze znajdujesz sie w obszarze PCM lub nie. W przypadku gdyby faktycznie tak sie zdarzylo, ze nie masz "czystej" pary - mozesz sie odwolac i wymagac aby zdjeli PCM'a i dali Ci pelny tor teleinformatyczny. Jako podstawe takiego zadania wysuwasz fakt iz korzystasz z modemu. Jest wewnetrzny przepis ktory nakazuje dac klientowi "czysta" linie jesli korzysta on z sieci teleinformatycznych. Pamietaj jedynie zeby rzeczowo i konkretnie (takze na pismie) zwrocic sie do swojego biura obslugi klienta o zbadanie linii (bezplatnie). Nie daj sie zbyc, to Twoje prawo a i odpowiedz powinna przyjsc na pismie, co podkreslam.

Drugi powod moze byc taki, ze jestes (jako abonent) podlaczony do koncentratora ktory nastepnie via swiatlodrut komunikuje sie z centrala. W takim wypadku takze mozesz miec problemy z transferem. I w tym wypadku rowniez nalezy wystosowac zapytanie i zglosic modem. Jesli bedzie wlasnie taki powod (monterzy sprawdza) to zaplacisz 10zl jednorazowo (przyjdzie z faktura) a monter wymieni osprzet na koncentratorze i juz bedzie okay.

W gre wchodzic moga jeszcze pomniejsze przyczyny takie jak czary z routingiem dla Twojej klasy adresow, oraz np. modem moze nie lubic sie z access serverem do ktorego sie wdzwaniasz (moze pomoc manipulowanie rejestrami, np. S37)

Powodzenia i daj znac jak cos sie wyjasni :-)

Korzystasz z pakietu wiec Biuro nie odmowi Ci pomocy, gorzej gdybys zwyczajnie wdzwanial sie i to jeszcze do innego operatora :-)

P.S. Dopisuje po chwili bo przypomnialo mi sie, ze pisales przeciez ze przez OnetKonekt nie ma problemu.. upewnij sie czy na pewno nie ma obecnie. Jesli jest idealnie to zapomnij o tych sprzetowych sugestiach o ktorych mowilem (nie kasuje bo moze komus innemu sie przyda) aczkolwiek wciaz pozostawalyby dwie sprawy:

a. problem na styku Twoj modem <> access server do ktorego dzwonisz

b. zaczarowany routing - sprobuj zaobserowac czy przypadkiem nie jest tak, ze dla niektorych adresow transfer jest lepszy a dla innych zdecydowanie gorszy.. takie przypadki mialy miejsce dosc powszechnie jakis czas temu.

andrzejj9 03.04.2003 23:14

ok, pomysle cos nad tym, chociaz nie bardzo wiem, jak moglbym sprawdzic PCM. No ale moze pomecze troche tepse i oni cos zrobia.

siwy_mw 03.04.2003 21:45

Cytat:

hmm, w takim razie jakiego hasla uzywales do tej pory? (skoro zmieniles na to, ktore dostales na poczatku). Ja nigdy nie istalowalem tej aplikacji tpsa i po prostu zarejestrowalem sie na specjalnej stronie pod jakims tam numerem. Dostalem tam haslo i login i jego od poczatku uzywam (no moze poza zmiana, kiedy pakiet 30 godzin zmienilem na 45 - musialem sie od nowa rejestrowac a i haslo oczywiscie bylo potem inne). Nigdy nie zmienial, a internet chodzi coraz gorzej. Dzisiaj to juz w ogole szczyt, teraz sie polaczyl z predkoscia 21,6 - tak wolno to juz nie pamietam, zeby kiedys bylo :(
oto cytat maila który otrzymałem po reklamacji do tepsy
"Szanowny Kliencie

W listingów, które udało się Panu do nas przesłać wynika, że jakości połaczenia jest bardzo zła, dlatego gubione są pakietu danych oraz przekłamaniu ulega
także hasło i nazwa użytkownika przekazywana do serwera w chwili połączenia.
W takim przypadku zachodzi podejrzenie, że to jakości linii na wpływ na takie poblemy z połączeniami, niewykluczone że pana linia przechodzi przez tz. PCM
zwielokrotniacz linii telefonicznej, co po powoduje spadek wydajności linii.

Wszystkie wątpliwości o których wspominałem należy wyjaśnić dlatego proszę w biurze obsługi klienta zarządać aby pana linia telefoniczna zostałą sprawdzona pod
względem przesyłu danych teleinformatycznych."
Sprawdz u siebie zwłaszcza PCM bo to zwalniastrasznie a co do hasła to można je zmienic na stronie na swoje i ja zmieniłem na hasło które zawsze używam i była lipa a teraz zmieniłem na orginalne które dostałem przy rejestracji i działa !!!!

andrzejj9 03.04.2003 17:52

Cytat:

siwy_mw napisa***322;(a)
Miałem dokładnie te same objawy co ty, dzwoniłem setki razy do tepsy ale mnie zbywali jakimiś pierdołami typu czy mam podłaczoną wtyczke do modemu ((
ale dziś wpadłem na genijalny pomysł :idea: i zmieniłem hasło dostępu na orginalne czyli to które dostłem od tepsy przy rejestracji i jak ręką odjął dziwne natomiast jest to że przedtem stosowałem swoje hasło i wszystko działało bez problemu a metlik zaczął sie dopiero 1 kwietnia dziwne nie ?

hmm, w takim razie jakiego hasla uzywales do tej pory? (skoro zmieniles na to, ktore dostales na poczatku). Ja nigdy nie istalowalem tej aplikacji tpsa i po prostu zarejestrowalem sie na specjalnej stronie pod jakims tam numerem. Dostalem tam haslo i login i jego od poczatku uzywam (no moze poza zmiana, kiedy pakiet 30 godzin zmienilem na 45 - musialem sie od nowa rejestrowac a i haslo oczywiscie bylo potem inne). Nigdy nie zmienial, a internet chodzi coraz gorzej. Dzisiaj to juz w ogole szczyt, teraz sie polaczyl z predkoscia 21,6 - tak wolno to juz nie pamietam, zeby kiedys bylo :(

siwy_mw 03.04.2003 17:01

Cytat:

kraluk napisa***322;(a)
Ja działam na tym haśle od TP od początku.
Jeszcze nie miałem z netem problemów.
Nie liczyć problemu z tym dziadowski
programem dostępowym. Mogli by zrobić
lepszy....

ja ustawiam sam ręcznie połączenie dial-up a ten od tepsy to tylko do gabloty sie nadaje dzieci straszyć ;p

kraluk 03.04.2003 16:59

Cytat:

siwy_mw napisa***322;(a)
Miałem dokładnie te same objawy co ty, dzwoniłem setki razy do tepsy ale mnie zbywali jakimiś pierdołami typu czy mam podłaczoną wtyczke do modemu ((
ale dziś wpadłem na genijalny pomysł :idea: i zmieniłem hasło dostępu na orginalne czyli to które dostłem od tepsy przy rejestracji i jak ręką odjął dziwne natomiast jest to że przedtem stosowałem swoje hasło i wszystko działało bez problemu a metlik zaczął sie dopiero 1 kwietnia dziwne nie ?

Ja działam na tym haśle od TP od początku.
Jeszcze nie miałem z netem problemów.
Nie liczyć problemu z tym dziadowski
programem dostępowym. Mogli by zrobić
lepszy....

siwy_mw 03.04.2003 16:50

Cytat:

jeszcze raz, co zrobiles??? Moze nie mam takich samych problemow, ale dosc podobne. To znaczy od pewnego czasu internet chodzi mi raczej marnie, a zdarza sie, tak jak np wczoraj, ze sie laczy, ale nie chodzi wcale. Albo tak, jak przed chwila, kiedy najpierw nie moglem sie w ogole polaczyc, a potem przez kilka minut analizowal haslo i w koncu go nie przyjmowal. Cuda, ale niestety tylko negatywne.

dolaczam obrazek - dwa ostatnie polaczenia sa dobrym przykladem

andrzejj9 03.04.2003 16:41

jeszcze raz, co zrobiles??? Moze nie mam takich samych problemow, ale dosc podobne. To znaczy od pewnego czasu internet chodzi mi raczej marnie, a zdarza sie, tak jak np wczoraj, ze sie laczy, ale nie chodzi wcale. Albo tak, jak przed chwila, kiedy najpierw nie moglem sie w ogole polaczyc, a potem przez kilka minut analizowal haslo i w koncu go nie przyjmowal. Cuda, ale niestety tylko negatywne.

dolaczam obrazek - dwa ostatnie polaczenia sa dobrym przykladem

siwy_mw 03.04.2003 16:27

takie czasy niestety

kraluk 03.04.2003 16:26

:P :P :blee: :P :P

siwy_mw 03.04.2003 16:24

Cytat:

kraluk napisa***322;(a)
Jaką??? ^_^
:buu: :buu: ^_^ ^_^

kraluk 03.04.2003 16:21

Cytat:

siwy_mw napisa***322;(a)
teraz mam predkosc kosmiczną ^_^ ^_^ ^_^
Jaką??? ^_^

siwy_mw 03.04.2003 16:20

teraz mam predkosc kosmiczną ^_^ ^_^ ^_^

kraluk 03.04.2003 16:17

Cytat:

siwy_mw napisa***322;(a)
:klnie: zmieniłem hasło na orginalne a nie swoje i pomogło dziwne nie ?
Dziwne, dziwne...

siwy_mw 03.04.2003 16:10

:klnie: zmieniłem hasło na orginalne a nie swoje i pomogło dziwne nie ?

siwy_mw 03.04.2003 14:27

Cytat:

kraluk napisa***322;(a)
OK,
daję nowy... (w jpg)

ale ty masz ISDN czy ma ktoś problemy na analogu ?

kraluk 03.04.2003 14:23

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

staraj sie nie umieszczac obrazkow w formacie bmp bo duzo zajmuja znacznie lepiej jest uzywac jpg ewentualnie gif

OK,
daję nowy... (w jpg)

Remix 03.04.2003 14:19

Cytat:

kraluk napisa***322;(a)
Ja mam pakiet 15 godzinny.
U mnie wszystko działa.

Witam!

staraj sie nie umieszczac obrazkow w formacie bmp bo duzo zajmuja znacznie lepiej jest uzywac jpg ewentualnie gif

kraluk 03.04.2003 14:05

Ja mam pakiet 15 godzinny.
U mnie wszystko działa.

siwy_mw 03.04.2003 13:51

Czy to jest normalne ?
Bo na onetKonekt jest tam zero .

siwy_mw 03.04.2003 13:49

Pakiety Tepsy ?

Czy ma ktoś problem z połączeniem i otwieraniem stron mi tak się dzieje od kilku dni sprzęt jest sprawny bo jak łącze sie przez OnetKonekt to jest ok.
A o ściągnięciu nawet najmniejszego pliku nie mamowy
I pokazuje mi często że hasło albo nazwa jest nieprawidłowa ?
Co wy na to ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:08.