![]() |
Cytat:
|
Pojawił się już cennik
http://www.babble.net/portal/support/s-pricing.php Pierwsza cena to z babble na telefon a druga z telefonu na babble ... ISDN-Poland 50.0p 50.0p ... Poland 1.0p 1.0p Poland-Gdansk 1.0p 1.0p Poland-Katowice 1.0p 1.0p Poland-Krakow 1.0p 1.0p Poland-Mobile 11.5p 11.5p Poland-Mobile-Era 11.5p 11.5p Poland-Mobile-Idea 11.5p 11.5p Poland-Mobile-Plus 11.5p 11.5p Poland-Rzeszow 1.0p 1.0p Poland-Warsaw 1.0p 1.0p Poland-Wroclaw 1.0p 1.0p ... |
Uruchomiłem Babble'a ja wszystko slysze ale nikt nieslyszy mnie, sprawdzalem juz na wielu mikrofonach, normalnie mikrofon dziala tylko dlaczego nikt mnie nieslyszy? :'( :'( :'(
|
czyli wracam do jedenego z moich poprzednich postow, zostaje na kartcach magnetycznych do automatu :(
ps. nie wiecie moze czy jeszcze jakas firma wypuszcza w nablizszym czasie podobny program? ;> |
To się niagadałem.. hehe ale przynajmniej fajnie było :D
|
Cytat:
|
No i sprawa się chyba wyjaśniła:
http://www.babble.net/portal/index.php As a result of the phenomenal feedback from customers who want a single, simple rate plan, we are discontinuing this scheme from December. The vast majority of customers have voted for a membership scheme to cover the free calling costs, which will be launched in 2005. Current subscribers will get this initial membership FREE of charge. Those who join Babble before 2005 will also get a significant discount on the membership fees so spread the word ! Z tego co rozumiem od nowego roku nie będzie darmowych rozmów. Starzy użytkownicy otrzymają tylko zniżki. :(:(:( |
Mi też :D
|
a mi dziala jeszcze :D
|
mi tez przestalo dzialac :]
pozdro ;) |
no i nie ma cudow :( dzwonilem dzisiaj, gadalismy 15min i tyle, koniec... przestalismy sie slyszec a teraz to juz nigdzie mi nie dzwoni :(
|
Widać, że Allegro chociaż takiego syfu nie dopuszcza, i bardzo dobrze :D Nie dajmy zarabiać na ludzkiej niewiedzy :D
|
wszystko juz usuniete :spoko:
|
no niestety, w Polsce naiwnych nie brakuje
i jeszcze na każdej z tych akucji... "Jestem jedynym autorem poradnika więc mam do niego pełne prawa.." bla bla, dzizz :| |
Proponuje do tych naiwnych ludzi którzy zalicytują wysłać maila z info o tym programiku :D Może następnym razem użyją google :D:D:D:D
|
Gdzie ja już słyszałem że Polska to pazerny naród?
|
I ceny konkurencyjne miedzy soba ustalaja...
|
Tera to sie próbuje na wszystkim zarabiać.. Szkoda słów...
|
dziekuje :piwo: duze dla wszystkich oczywiscie wirtualne bo mnie dzisiaj bankomat zezlil i walcze z inteligo :(
|
Wiem, że OT...
Ale gratuluje Turboni'emu 3000 posta na forum!!! :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
z niemcami 1h ponad i tez dalej moge na drugim kompie chodzilo bezproblemowo od wczoraj, teraz nie dziala w cale, na dwoch pozostalych (jedno konto instalowane dzisiaj, drugie wczoraj) tez dziala, ale tylko na niemcy (moze na inne europejskie kraje tez). nie wiem, czy tepsa przypadkiem nie wylaczyla sobie tego, bo pamietam jak mialem wapa w komorze i byla mozliwosc wysylania darmowych smsow na wapie (z takiej jednej austriackiej stronki) to idea wylaczyla to po jakims miesiacu |
to ile juz gadales z polska :>
ja ponad godzine i dalej moge :) |
Faktycznie, całkiem możliwe że jest to jedynie czasowa promocja...
|
Ciekawe kiedy na allegro pojawią aukcje "dzwoń za darmo na stacjonarne" ???
|
ja tez tego nie kapuje
przypuszczam, ze to bedzie darmowe jeszce jakis miesiac, potem trzeba bedzie placic jak przy skype, po prostu babble wyszlo imho z zalozenia: "zobaczcie jak to fajnie dziala, potestowaliscie, to teraz placcie" zreszta juz nie moge rozmawiac z polska, niemcy jeszcze dzialaja, ale jak dzwonie na tepse to kobita mi mowi, ze mam sprobowac pozniej :( |
Cytat:
|
łoj ludzie, nie ma szans zeby to bylo platne, jak maja sobie niby sciagnac kase od Was?
a jak sie zarejestruje i podam nr sasiada to co, tez od niego kase sciagna bo sobie podzwonilem? no way! |
Cytat:
|
Cytat:
|
to teraz czekamy niecierpliwie do następnego rachuneczku za telefon :P
|
ale zobaczcie ze na gorze jest kwota i wynosi ona 0.00 :D
|
Cytat:
choć z drugiej strony,w smsach są przecież reklamy, hmmmm edit: no i dlaczego na stronie producenta tego programu jest napisane, że rozmowy akurat z tym numerem są za free? |
hehe ja poczekam az Wam rachunki poprzychodza i tym osobom do ktorych dzwonicie i wtedy sam podzwonie na domowe :> taka polska nieufnosc ;)
|
Cytat:
racja, już chodzi :) fajna sprawa :) edit: kto zapodał linka do tego programiku? reputka jak nic będzie :) |
Cytat:
Edit: juz chodzi dobrze :) moze jakies przeciazenie sieci bylo :> |
Cytat:
jak wpiszę bez jednego zera na początku to pani się odzywa, że nie taki numer nie jest obsługiwany, czy coś takiego... |
Takie coś mi wywala jak zły numer wpisze ;)
|
ech...
a mi nie chce się łączyć :( 004822xxxxxxx qrcze "Call failed, please check the nuber and try again" ech... |
Cytat:
Łącze NEO+ :) |
tzn jak, masz modem czy stalke?
na automacie pisalo ze "numer nieznany" jak dzwonilem |
uuu, cos mi tu nie gra!
probowalem sie dodzwonic jak mama korzystala z telefonu [gadala z kims] i ani rusz.. wiec chyba z linii telefonicznej korzysta :| pozdro ;) |
Cytat:
pozdro ;) |
U mnie też działa ;) miodzio ;)
|
no i wszyscy jestesmy zadowoleni :D
|
Wlasnie probowalem i dziala :jupi:. Fajna zabawka :).
|
No ... programik rzeczywiscie dziala. Trzeba bylo aktywowac tylko konto, z odnosnika w mailu, ktory mialem w spamie na poczcie w tlenie ;)
|
Cytat:
to by bylo dobre.. co do dzwonienia na komorki - mnie chodzilo o programik wwtelcophone czy cos w tym rodzaju - kasy z koma nie zzeralo :) :) :) pozdro ;) |
Być moze beta... bo np nie ma jeszcze wysyłania sms. Zobaczcie też ze tym programem mozna komuś skutecznie zablokować telefon. Dzwonimy do kogoś i nie rozłączmy...
|
lol dziala - dzisiaj przyszedl mail z aktywacja konta :D to dlatego nie dzialalo :D ale poslizg maja..... ale cos mi tu faktycznie smierdzi..... za czyja forse to dzwoni?
dzwonilem na automat tepsy - dziala, to chyba na koszt tepsy nie dzwonilem??? edit: smartek, cudotworco, a jak dzwoniles na komerke to w jakiej ja masz sieci? pobralo oplate? bo kurde strach, potem zonk i ktos mnie zabije.... |
W sumie to ciekawa sprawa z tym babble, wiadomo, ktoś za te połączenia musi płacić, a że w życiu nie ma nic za darmo... coż, bywają promocje. Mam nadzieje że po tym miesiącu nie okaże się że miałem ileś tam rozmów np. ze stanów na koszt abonenta:) niewesoło by było...
|
Na tej stronie można podać numer telefonu i sprawdzić cenę za połączenie
http://www.babble.net/portal/support/s-pricing.php jak się poda stacjonarny w polsce to pisze że to jest strefa nr1 i że jest za darmo a jak się poda numer komurek w polsce to pokazuje że zapłacimy 11.50 pensów za minutę. |
Cytat:
Jak ktoś dzwoni na koszt abonenta To łączący się pyta - czy ten ktoś przyjmie rozmowę na swój koszt :taktak: Ale ... Z drugiej strony nie ma żadnego potwierdzenia pisemnego A wszystko jest na krzywy ryj :\ To znaczy jak później udowodnić, że nie zgodziliśmy się na przyjęcie takiej rozmowy :idea: Przecież ten łączący może powiedzieć: "No przecież on się zgodził!" :tak!: Nie mówię, że akurat w przypadku Babble tak jest i będzie Ale biorąc pod uwagę obecny system TPSA da radę robić takie przekręty jak nie wiem Ktoś młody może sobie poradzi, ale przykładowe staruszki? Akurat moim rodzicom bez ich zgody nagle zmieniono plan standardowy Na darmowe weekendy i wyższy abonament I jak udowodnisz, że tego chciałeś lub nie? Wszystko jest załatwiane przez telefon - więc nawet żadnych podpisów nie potrzeba! Ludzie! O co chodzi? ??? To legalne robienie w *****! :klnie: A ty najpierw płać, a potem :sciana: No i to tylko taki mały przykład :D Więc jeżeli wszyscy na świecie zaczną rozmawiać przez Babble Za darmo! I zrezygnują z telefonów :telefon: To kto na tym zarobi? ??? No bo przecież ktoś musi || |
niby tak, tylko jakie są podstawy do ściągania pieniędzy za połączenie od osoby, do której dzwonimy?
rozmawiałem z turboni'm i zastanawialiśmy się, czy ten sofcik to przypadkiem nie jakiś trojan... ale skanowanie nic nie wykazało. może też chodzić o reklamy wysyłane na nasze konto email. dlatego podałem te z www.mailinator.com. co jeszcze - może być to wersja beta, która została udostepniona za free dla testów. zobaczymy, na razie jest za darmo, więc korzystam :D |
Cytat:
Ces't la vie! Ciekawe kto pozwoliłby mi dzwonić od siebie z fona za darmo gdzie tylko chcę Byle tylko na stacjonarny :idea: Haczyk gdzieś być musi :taktak: Bo jeżeli nie ja, to kto za to płaci? ??? Dobrze wiemy, że jeżeli w grę wchodzą sieci abonenckie To koszty jakieś są :tak!: I to pewnie niemałe - bo przecież i zagramanicę dzwonić niby można :telefon: A więc: Raz, dwa, trzy płacisz .. :> :O |
stąd, że też chyba nie wierzy w dzwonienie za free.
a może to polska jest takim dziwnym krajem, gdzie za wszystko się płaci? |
Cytat:
|
u mnie działa bezproblemowo.
nie che łączyć się tylko z komórkami, 0-800 i 0-700 :P chyba, że źle wpisywałem :D |
Ciekawe tylko jakie rachunki będą mieli ci
Do których dzwoniliście :telefon: Na koszt abonenta :> |
Chyba z 2 godziny wczoraj wygadałem... dzwoniłem do ludzi których raz w życiu widziałem "a tak żeby pogadać", koleś jeden nawet mówił "spoko, nie będe ci impulsów marnował".. hehe, nie wiedział o tym że dzwonie za darmoche :D
|
narzekanie jest w naturze polakow :D
|
Cytat:
pozdro ;) |
Dzwoniłem jeszcze do kolegi i chodzi ok. No tylko sie tnie troche... za duży ping czy co?
|
no pogadalismy ze 30 minut :D
|
no super wrescie moglem z @turbonim pogadac :D
|
:) ja bawilem sie z miesiac temu, na komoreczki dzialalo jak trza :)
pozdro ;) |
Cytat:
|
do dupy z tym progsem
bede dalej na kartach dzwonil :( |
Czy ktos moze wie jak zainstalowac drivery to tego telefonu Bubble na 2003 Server? Bylo takie cos, ze sie wyrzucalo cos z pliku MSI, ale nie pamietam co i nie moge znalezc tego artykulu... Wie ktos?
|
Cytat:
|
ja wlasnie teraz dzwonilem i wszystko ok :)
|
A umnie wogule połaczyć się nie chce, tylko jakis głoś coś po angielsku nawija :)
|
wez sie przyznaj jak to zrobiles....
edit: numer jest ok |
a na komorki sie nie da
Smartek, nie klam! |
a u mnie nie :)
|
"you are not permitted to make calls" platna kicha :(
|
Tak, ja dokładnie tak samo mam.
Dzwonie wg schematu i to samo caly czas gada. |
Cytat:
0048xxyyyyyyy gdzie xx to numer kierunkowy a yyyyyyy to numer domowy |
Kurcze ściągnełem to babble, probuję zadzwonić do domu na stacjonarny a pani mi odpowiada 'sorry you are not [tu jej nie rozumiem;]] to make any calls'. Ma ktoś jeszcze takie coś?
|
Cytat:
|
hej o jakim Wy progsie gadacie? ten link mi nie dziala... :( rzuccie cos
|
no dokladnie pani powiedziala mi to samo
mi sie nic nie rwie chodzi idealnie :) |
Cytat:
|
Wam też troche przerywa? Musze pomęczyć admina żeby ustawił większy priorytet na ten programik :D
próbowałem dzwonić na idee i nie da sie. |
U mnie działa Babble elegancko! chyba będę miał mniejsze rachunki za telefon :P
|
Cytat:
ale na stacjonarny to super dziala :) |
Cytat:
pozdro ;) |
ale fajne! to działa :D właśnie pogadałem sobie z bratem który jest w pokoju obok :D:D:D szkoda tylko ze na komórki sie nie da :(
|
Cytat:
|
link nie dziala (nie pisz ze nie jestem zarejestrowany:))
|
hmm, coś ciekawszego i podobnobez ograniczeń :D
http://www.powerlite.hostings.pl/for...wtopic=855&hl= |
Mógłby ktoś podrzucić linka do tego programu, bo strona wipphone.com mi nie chce wchodzić;(
|
dobra udalo mi sie... mnie slychac bardzo dobrze... ale ja NIC nie slysze :(
|
jakos na komorki mi nie dziala :(
|
Cytat:
|
A jak dzwonic na komorki ??
|
kuzwa domyslilem sie ze to moze przez to ze zaznaczylem dial up, zmienilem z powrotem na dsl i dupa... cos innego jeszcze zmienilem i teraz w ogole nie dzwoni EH PRTACZU TU GLUPI PREDI :( :( :(
mikrofon stowka pewny a lacze stala z lana wie ktos moze jak usunac definitywnie program zeby zadne ustawienia nie zostaly? ;) |
Cytat:
Jakie masz łącze? |
naaaaa 0048 eh 048 walilem caly czas... teraz mam inny problem - ani ja nic nie slysze, qmple ktory odebral tel nie mogl rozpoznac slow.... help
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:25. |