![]() |
Dzwonienie z internetu na domowy
czy ktos wie jak gadac przez internet (np.mam sdi i chce zadzwonic do domu i gadam za darmo) Poprostu program do dzwonienia z netu na domowe za darmo. Albo jakas stronka BYLE DARMOWA!!!!
|
kiedys dawno temu bylo takie cos lecz siem skonczylo a jesli teraz jest taka mozliwosc to tez chetnie bym skorzystal :) hihi
|
Re: Dzwonienie z internetu na domowy
Cytat:
|
Re: Re: Dzwonienie z internetu na domowy
Cytat:
|
mozna , mozna z tad go sciagasz : https://www.wipphone.com/pg_Download.aspx i rejestrujesz sie , no a potem dzwonisz do polski np 0048 + kierunkowy 2-cyfrowy i wlasciwy numer :-) , tylko 30 minut jest na darmowe konto.
|
Cytat:
|
hehe ale limitu rejestracji nie ma? ;>
|
no ja zalozylem sobie i mam 30 darmowych minut :D
edit: juz 5 wykozystalem i wyswietla mi ze zostalo mi 25 minut free :D |
No a te darmowe 30 minut to jest co jakis odswiezane czy tylko jednorazowo. Czyli co miesiac 30minut od nowa czy np co dzien 30 minut itd.
|
to chyba tylko dla zachety - ale zawsze mozesz sobie zalozyc potem drugie konto i tak caly czas i 30 minut od nowa :)
tak mi sie zdaje jak wykorzystam to zobacze :) |
A ja już mam ten telefonik od dawna, ale nigdzie się nie dodzwoniłem :|
Ciegle mam coś takiego - załącznik |
Szkoda tylko że nie można dzwonić na komórki ...
|
udalo sie komus gdziekolwiek tym dodzwonic? jak? niby mam te 30min ale na zaden numer nie chce mi sie dodzwonic....
|
A ja mogę dzwonić :jupi:
|
ja normalnie dzwonie i sie dogaduje :) - programik znam juz troche dluzej.. na komorki tez dziala.. ale trza dluzej czekac z dzwonieniem :]
pozdro ;) |
Cytat:
|
Nie, tylko raz, a potem qpa :|
|
no wlasnie bo ja dzwonic tez moge ale jak to jest z tymi darmowymi numerami :>
|
Mi się coś zdaje, że co miesiąc jest nowe 30 minut :D
Na tej stronce jest cennik i piszą, że opłata to 0,00$ na miesiąc przy wersji Basic :taktak: Jak chcesz miec bez limitu to musisz wykupić abonament :smutny: |
Niestety nie, po wykożystaniu 30 min jest koniec zabawy, możesz próbować założyć nowe konto, ale z tego co wiem to nic nie da!!!
|
Cytat:
A jak nie to wyczyści się rejestr :taktak: |
hej jak wybieracie numer? bo jakbym nie kombinowal to ciagle jest "postep sesji" i nic nic nic..... :|
edit: ooo po wielu probach pojawilo sie "nieudane polaczenie: 503 service unavaible" :( |
Cytat:
0048-kierunkowy do Polski 63-kierunkowy do Konina 245xxxx-mój domowy A jesteś zalogowany??? |
Wg mnie masz bardzo małe szanse !!
http://www.powerlite.hostings.pl/for...topic=641&st=0 |
naaaaa 0048 eh 048 walilem caly czas... teraz mam inny problem - ani ja nic nie slysze, qmple ktory odebral tel nie mogl rozpoznac slow.... help
|
Cytat:
Jakie masz łącze? |
kuzwa domyslilem sie ze to moze przez to ze zaznaczylem dial up, zmienilem z powrotem na dsl i dupa... cos innego jeszcze zmienilem i teraz w ogole nie dzwoni EH PRTACZU TU GLUPI PREDI :( :( :(
mikrofon stowka pewny a lacze stala z lana wie ktos moze jak usunac definitywnie program zeby zadne ustawienia nie zostaly? ;) |
A jak dzwonic na komorki ??
|
Cytat:
|
jakos na komorki mi nie dziala :(
|
dobra udalo mi sie... mnie slychac bardzo dobrze... ale ja NIC nie slysze :(
|
Mógłby ktoś podrzucić linka do tego programu, bo strona wipphone.com mi nie chce wchodzić;(
|
hmm, coś ciekawszego i podobnobez ograniczeń :D
http://www.powerlite.hostings.pl/for...wtopic=855&hl= |
link nie dziala (nie pisz ze nie jestem zarejestrowany:))
|
Cytat:
|
ale fajne! to działa :D właśnie pogadałem sobie z bratem który jest w pokoju obok :D:D:D szkoda tylko ze na komórki sie nie da :(
|
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
ale na stacjonarny to super dziala :) |
U mnie działa Babble elegancko! chyba będę miał mniejsze rachunki za telefon :P
|
Wam też troche przerywa? Musze pomęczyć admina żeby ustawił większy priorytet na ten programik :D
próbowałem dzwonić na idee i nie da sie. |
Cytat:
|
no dokladnie pani powiedziala mi to samo
mi sie nic nie rwie chodzi idealnie :) |
hej o jakim Wy progsie gadacie? ten link mi nie dziala... :( rzuccie cos
|
Cytat:
|
Kurcze ściągnełem to babble, probuję zadzwonić do domu na stacjonarny a pani mi odpowiada 'sorry you are not [tu jej nie rozumiem;]] to make any calls'. Ma ktoś jeszcze takie coś?
|
Cytat:
0048xxyyyyyyy gdzie xx to numer kierunkowy a yyyyyyy to numer domowy |
Tak, ja dokładnie tak samo mam.
Dzwonie wg schematu i to samo caly czas gada. |
"you are not permitted to make calls" platna kicha :(
|
a u mnie nie :)
|
a na komorki sie nie da
Smartek, nie klam! |
wez sie przyznaj jak to zrobiles....
edit: numer jest ok |
A umnie wogule połaczyć się nie chce, tylko jakis głoś coś po angielsku nawija :)
|
ja wlasnie teraz dzwonilem i wszystko ok :)
|
Cytat:
|
Czy ktos moze wie jak zainstalowac drivery to tego telefonu Bubble na 2003 Server? Bylo takie cos, ze sie wyrzucalo cos z pliku MSI, ale nie pamietam co i nie moge znalezc tego artykulu... Wie ktos?
|
do dupy z tym progsem
bede dalej na kartach dzwonil :( |
Cytat:
|
:) ja bawilem sie z miesiac temu, na komoreczki dzialalo jak trza :)
pozdro ;) |
no super wrescie moglem z @turbonim pogadac :D
|
no pogadalismy ze 30 minut :D
|
Dzwoniłem jeszcze do kolegi i chodzi ok. No tylko sie tnie troche... za duży ping czy co?
|
Cytat:
pozdro ;) |
narzekanie jest w naturze polakow :D
|
Chyba z 2 godziny wczoraj wygadałem... dzwoniłem do ludzi których raz w życiu widziałem "a tak żeby pogadać", koleś jeden nawet mówił "spoko, nie będe ci impulsów marnował".. hehe, nie wiedział o tym że dzwonie za darmoche :D
|
Ciekawe tylko jakie rachunki będą mieli ci
Do których dzwoniliście :telefon: Na koszt abonenta :> |
u mnie działa bezproblemowo.
nie che łączyć się tylko z komórkami, 0-800 i 0-700 :P chyba, że źle wpisywałem :D |
Cytat:
|
stąd, że też chyba nie wierzy w dzwonienie za free.
a może to polska jest takim dziwnym krajem, gdzie za wszystko się płaci? |
Cytat:
Ces't la vie! Ciekawe kto pozwoliłby mi dzwonić od siebie z fona za darmo gdzie tylko chcę Byle tylko na stacjonarny :idea: Haczyk gdzieś być musi :taktak: Bo jeżeli nie ja, to kto za to płaci? ??? Dobrze wiemy, że jeżeli w grę wchodzą sieci abonenckie To koszty jakieś są :tak!: I to pewnie niemałe - bo przecież i zagramanicę dzwonić niby można :telefon: A więc: Raz, dwa, trzy płacisz .. :> :O |
niby tak, tylko jakie są podstawy do ściągania pieniędzy za połączenie od osoby, do której dzwonimy?
rozmawiałem z turboni'm i zastanawialiśmy się, czy ten sofcik to przypadkiem nie jakiś trojan... ale skanowanie nic nie wykazało. może też chodzić o reklamy wysyłane na nasze konto email. dlatego podałem te z www.mailinator.com. co jeszcze - może być to wersja beta, która została udostepniona za free dla testów. zobaczymy, na razie jest za darmo, więc korzystam :D |
Cytat:
Jak ktoś dzwoni na koszt abonenta To łączący się pyta - czy ten ktoś przyjmie rozmowę na swój koszt :taktak: Ale ... Z drugiej strony nie ma żadnego potwierdzenia pisemnego A wszystko jest na krzywy ryj :\ To znaczy jak później udowodnić, że nie zgodziliśmy się na przyjęcie takiej rozmowy :idea: Przecież ten łączący może powiedzieć: "No przecież on się zgodził!" :tak!: Nie mówię, że akurat w przypadku Babble tak jest i będzie Ale biorąc pod uwagę obecny system TPSA da radę robić takie przekręty jak nie wiem Ktoś młody może sobie poradzi, ale przykładowe staruszki? Akurat moim rodzicom bez ich zgody nagle zmieniono plan standardowy Na darmowe weekendy i wyższy abonament I jak udowodnisz, że tego chciałeś lub nie? Wszystko jest załatwiane przez telefon - więc nawet żadnych podpisów nie potrzeba! Ludzie! O co chodzi? ??? To legalne robienie w *****! :klnie: A ty najpierw płać, a potem :sciana: No i to tylko taki mały przykład :D Więc jeżeli wszyscy na świecie zaczną rozmawiać przez Babble Za darmo! I zrezygnują z telefonów :telefon: To kto na tym zarobi? ??? No bo przecież ktoś musi || |
Na tej stronie można podać numer telefonu i sprawdzić cenę za połączenie
http://www.babble.net/portal/support/s-pricing.php jak się poda stacjonarny w polsce to pisze że to jest strefa nr1 i że jest za darmo a jak się poda numer komurek w polsce to pokazuje że zapłacimy 11.50 pensów za minutę. |
W sumie to ciekawa sprawa z tym babble, wiadomo, ktoś za te połączenia musi płacić, a że w życiu nie ma nic za darmo... coż, bywają promocje. Mam nadzieje że po tym miesiącu nie okaże się że miałem ileś tam rozmów np. ze stanów na koszt abonenta:) niewesoło by było...
|
lol dziala - dzisiaj przyszedl mail z aktywacja konta :D to dlatego nie dzialalo :D ale poslizg maja..... ale cos mi tu faktycznie smierdzi..... za czyja forse to dzwoni?
dzwonilem na automat tepsy - dziala, to chyba na koszt tepsy nie dzwonilem??? edit: smartek, cudotworco, a jak dzwoniles na komerke to w jakiej ja masz sieci? pobralo oplate? bo kurde strach, potem zonk i ktos mnie zabije.... |
Być moze beta... bo np nie ma jeszcze wysyłania sms. Zobaczcie też ze tym programem mozna komuś skutecznie zablokować telefon. Dzwonimy do kogoś i nie rozłączmy...
|
Cytat:
to by bylo dobre.. co do dzwonienia na komorki - mnie chodzilo o programik wwtelcophone czy cos w tym rodzaju - kasy z koma nie zzeralo :) :) :) pozdro ;) |
No ... programik rzeczywiscie dziala. Trzeba bylo aktywowac tylko konto, z odnosnika w mailu, ktory mialem w spamie na poczcie w tlenie ;)
|
Wlasnie probowalem i dziala :jupi:. Fajna zabawka :).
|
no i wszyscy jestesmy zadowoleni :D
|
U mnie też działa ;) miodzio ;)
|
Cytat:
pozdro ;) |
uuu, cos mi tu nie gra!
probowalem sie dodzwonic jak mama korzystala z telefonu [gadala z kims] i ani rusz.. wiec chyba z linii telefonicznej korzysta :| pozdro ;) |
tzn jak, masz modem czy stalke?
na automacie pisalo ze "numer nieznany" jak dzwonilem |
Cytat:
Łącze NEO+ :) |
ech...
a mi nie chce się łączyć :( 004822xxxxxxx qrcze "Call failed, please check the nuber and try again" ech... |
Takie coś mi wywala jak zły numer wpisze ;)
|
Cytat:
jak wpiszę bez jednego zera na początku to pani się odzywa, że nie taki numer nie jest obsługiwany, czy coś takiego... |
Cytat:
Edit: juz chodzi dobrze :) moze jakies przeciazenie sieci bylo :> |
Cytat:
racja, już chodzi :) fajna sprawa :) edit: kto zapodał linka do tego programiku? reputka jak nic będzie :) |
hehe ja poczekam az Wam rachunki poprzychodza i tym osobom do ktorych dzwonicie i wtedy sam podzwonie na domowe :> taka polska nieufnosc ;)
|
Cytat:
choć z drugiej strony,w smsach są przecież reklamy, hmmmm edit: no i dlaczego na stronie producenta tego programu jest napisane, że rozmowy akurat z tym numerem są za free? |
ale zobaczcie ze na gorze jest kwota i wynosi ona 0.00 :D
|
to teraz czekamy niecierpliwie do następnego rachuneczku za telefon :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
łoj ludzie, nie ma szans zeby to bylo platne, jak maja sobie niby sciagnac kase od Was?
a jak sie zarejestruje i podam nr sasiada to co, tez od niego kase sciagna bo sobie podzwonilem? no way! |
Cytat:
|
ja tez tego nie kapuje
przypuszczam, ze to bedzie darmowe jeszce jakis miesiac, potem trzeba bedzie placic jak przy skype, po prostu babble wyszlo imho z zalozenia: "zobaczcie jak to fajnie dziala, potestowaliscie, to teraz placcie" zreszta juz nie moge rozmawiac z polska, niemcy jeszcze dzialaja, ale jak dzwonie na tepse to kobita mi mowi, ze mam sprobowac pozniej :( |
Ciekawe kiedy na allegro pojawią aukcje "dzwoń za darmo na stacjonarne" ???
|
Faktycznie, całkiem możliwe że jest to jedynie czasowa promocja...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:50. |