![]() |
Filmiki
Oprócz tych powyzszych Krotkometrazowcow widziałem jeszcze nominowany "Mike's new car" czy jakos tak to taki krotki dodatek do Monsters Inc. Całkiem fajne Wrazenie robi futro Sully'ego . Podobno kazdy włos był animowany osobno . Co by nie mówił o nich to i tak Katedra jest największa. Jeszcze jedno kto widział Spirited Away ? To dostało Oscara w kategorii długometrażowej. Mnie sie podobało ma całkiem zakręcony klimat , ale polecam, wciąga jak holera.
|
Hej!
Ściągnąłem sobie z ciekawości "The Chubbchubbs" :). I musze powiedzieć, że nie jest taki zły jak pisaliście, że: badziewie, idiotyzm...itp. Bajka to bajka wiadomo, ale w czasie oglądania buźka mi się śmiała. Technika i efekty też są tam na swoim poziomie. Ale!:blee: Ta fabuła to troche porażka. Po obejrzeniu porównałem sobie wrażenia z tych dwóch....i przyznam, że "Katedra" bardziej utkwiła mi w pamięci i zaskoczyła swym całokształtem.:spoko: |
Wczoraj wkoncu sciaglem Katedre (z Kazyy) i musze powiedziec ze jest
niezly... ciekawa jest fabula, ale szkoda ze taki krotki... Jesli ktokolwiek nie ogladal to POLECAM... filmik jest WART uwagi... |
Cytat:
A o Ośle to tak tylko napisałem bo jestem ciekaw czy innym też tak nawala. :3msie: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Link do katedry jest na pol-osiol.prv.pl sam bowiem podawalem go, bo to jest wersja sciagnieta z iMesha i prawie nikt jej nie mial, wiec w eMule wrzucilem i polecam filmik goraco! :D
pozdro ;) |
Cytat:
|
film jest extra. a gosciu i tak juz jest wygrany, podobnie jak ten, co w garazu zrobil parodie gwiezdnych wojen...^_^
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja Katedry nie widzialem - ale po waszych opiniach wnioskuje ze warto... wiec zaraz biore sie do zasysania...;p
|
Cytat:
pozdro |
Katedra is GOOD :cool: :cool:
The ChubbChubbs is..... nie wiem dopiero ściągam! |
Cytat:
|
to jezd to
dobra jest / poza jedną sceną ze stopami które wyglądają ciut nienaturalnie / a fajnie mi pachnie H.R. Gigerem (kobieca twarz przypomina mi pare grafik ojca xenomorpha a sam proces tworzenia nowego filara ma w sobie coś oblędnie alienowatego) / warte obejrzenia i nie wiem, jak innym al;e mnie od razu przypomniał osię "Imię Róży" U.Eco i Gaudi -> całkiem niedawno był fajny program o jego katedrze a i muza dobrze tu współgra z wizją zresztą lubię prozę Dukaja |
Cytat:
|
Katedra " to naprawdę imponujący obraz .Jestem pod wrażeniem tej wizji
|
Cytat:
mnie podobne refleksje naszly chyba rok temu, kiedy za piosenke do filmu Oskara dostala jakas sobie melodyjka (z jakiejs amerykanskiej kreskowki), a nie dostala Enya za May It Be. |
Cytat:
do takich filmów trzeba mieć talent i fantazje, rozum i charakter. wszystko to, czego w świecie ameryki brakuje. płytki, niemyślący naród, woli dać oskara jakiejś walniętej bajce dla dzieci. dlatego nie dziwi mnie fakt że oskara Katedra nie dostała, była po prostu na ameryka zaskomplikowana. shuma02 |
tez sie wypowiadałem - ciezki temat jezeli chodzi o ocene - jakosciowo wygrywa chu.... niestety ale kasa,luzie czas..... generalnie chub... to wesoła chistoryjka lekka strawna bez podtekstów - typowy skecz - a katedra ------ to juz wyzsza półka z mottem etc... widac heollywoooooood nie stac na zastanawianie sie nad 2 dnem historiii - a szkoda
|
Cytat:
|
Szkoda tylko że Katedra przegrała z tą badziewiastą bajeczką The Chubbchubbs :(:(:(
|
[Bez komentaza] - juz sie wypowiedziłęm na ten temat - ale cvo mi tam jest swietny, bajerny, the best
|
ja tez wlasnie obejrzalem (w koncu udalo mi sie to sciagnac - kurcze, najwiekszy plik, jaki do tej pory sciagnalem przez modem - 55MB) i zastanawiam sie, czemu nikt nie robi takich abmitnych filmow. Od razu nasunelo mi sie porownanie z Final Fantasy, ktory rowniez nie byl zly, ale to w sumie byla bajeczka. A mozna by cala ta prace wlozyc w zrobienie czegos naprawde ciekawego, jak Katedra.
A z innej beczki - kiedy glowna postac stoi nad ta krawedzia, w tle slychac ciekawa muzyczke - nie mam pojecia, jaki to gatunke - moze jakies lekkie techno. Moblibyscie polecic mi jakies tytuly w tym stylu? |
No fakt filmik jest OK.
Czekam na kolejne dzieła Bagińskiego. |
Katedra
Własnie przed chwileczką obejrzałem filmik "Katedra" Tomasza Bagińskiego ...no cóż jedno co mogę powiedzieć to ...za***..ty..!:cisza:
Muzyka,klimat,animacje ...ehhh cudowne . Jedyny minus to tylko to, że taki krótki ...:( Polecam ...go gorąco...;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:39. |