Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   onet .. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/onet-19921/)

Kinja 08.06.2003 17:25

Udalo mi sie przywrocic stronie jej poprzednie miejsce;))
http://republika.pl/heyyou/

Sniper 17.04.2003 23:17

wiem mam bliska qmpele tez psycholog super z nia mi sie gada - własciwie to ona mnie z dołka wyciągła- generalnie ma super dar - umie słuchać - jej chłopak (tu go pozdrawiam) ma z nią raj...

eloise 17.04.2003 19:58

ja tylko staram się być miły...he he

generalnie lubię rozmowy z kobietami (bardziej od tych z mężczyznami)

a dodatkowo gdy jest to pani psycholog jestem wręcz wniebowzięty...

Sniper 17.04.2003 19:50

Nie ma co eloise zaryw wali z grubej rury ;) hie hie ale ma racje co do zdjec i samopoczucia po swietach ;) tez sie dołączam

eloise 17.04.2003 18:36

Cytat:

Kinja napisa***322;(a)
:))
Polecam sie;)
i rowniez moje gratulacje! Nie pisze duzo bo zaraz wyjezdzam do rodzinki na swieta!
Pozdrowienia i do zobaczenia po swietach::)
papa

wracaj zdrowa, wypoczęta, z uśmiechem na ustach i radością w sercu...

chociaż się nie znamy będę czekał niecierpliwie

eloise 17.04.2003 18:34

Cytat:

kraluk napisa***322;(a)
Taka stara to nie jesteś... :P ;)
oczywiśnie, że nie jest stara

a na zamieszczonym zdjęciu wygląda wręcz cudownie....

Sniper 17.04.2003 17:44

kiurcze a do mnie rodzinka sie zwala ;((

Kinja 17.04.2003 13:31

:))
Polecam sie;)
i rowniez moje gratulacje! Nie pisze duzo bo zaraz wyjezdzam do rodzinki na swieta!
Pozdrowienia i do zobaczenia po swietach::)
papa

Sniper 17.04.2003 02:11

Sorki Kinja - ze nie odpowiadam w terminie ale mamy wiosne i kurcze ludzie spadaja z drzew i chca miec net. i generalnie roboty mamy tyle ze az starch ze sie niewyrobimy.

Wracajac do sedna w awatarku wygladasz na młoda b. młoda osobe - zreszta na b.screenie zreszta tez ;))

Taki psycholog to hmmm z przyjemnoscia bym podszedł - miłem osttanio problemy ale sie samemu uporałem

a sokro od niedawna mgr to życzonka od w sumie tez niewielkim stazem (7 miesięczny) mgr inz informatyka. ;))

pozdro jak bede miał zas problemy to sie zgłosze juz wiem do kogo ;))

pozdrowionka - kurcze która godzina a rano do roboty - buuuu

Kinja 17.04.2003 01:14

Cytat:

kraluk napisa***322;(a)
To był żart... :) ;)
OK:)

Kinja 17.04.2003 01:14

hej!! A wracajac do tematu to otrzymalam teraz odpowiedz z republiki.

Twoje konto pocztowe nie istnieje. Republika nie zna powodów jego
likwidacji, bo nie administruje kontami pocztowymi, ale jego
likwidacja sprawiła, że konto WWW stało się 'bezpańskie' i nie
możesz nim zarządzać. Konto WWW usuwamy.

Zarejestruj się w Onet.pl i załóż konto WWW ponownie.

Opis zakładania konta WWW znajdziesz tutaj:
http://republika.onet.pl/1,629,1,pomoc.html

--
Pozdrowienia
Redakcja Republiki WWW

-=KoWaLiK=- 16.04.2003 20:58

Cytat:

Gorzalka napisa***322;(a)
A jak dlugie sa te slowa...?
...rozrewolwerowany rewolwer...
:P

Gorzala 16.04.2003 20:54

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
popatrz kiedys na palce skrzypkow w czasie gry... :)

te 2 slowa to srednia 'na oko'... ale z bardzo grubsza sie zgadza

Juz mi imponujesz... ;)

-Sid-The-Rat=> 16.04.2003 20:51

Cytat:

Gorzalka napisa***322;(a)
popatrz kiedys na palce skrzypkow w czasie gry... :)

te 2 slowa to srednia 'na oko'... ale z bardzo grubsza sie zgadza

kraluk 16.04.2003 20:28

Cytat:

Kinja napisa***322;(a)
co masz na mysli?:)
To był żart... :) ;)

Gorzala 16.04.2003 20:10

Cytat:

(...)
pisze 2 slowa na sekunde jedna reka... (...)

Kinja 16.04.2003 20:03

tez nam paru psychologow i uwazam ze bez problemu da sie wprowadzic kazdego w blad podsuwajac bledne aczkolwiek oczywiste na pierwszy rzut oka fakty - potem reszta i tak sei sama dopasuje...

hmm - ale po co kogos wprowadzac w blad? jesli znasz ich na stopie przyjacielskiej to jaki masz w tym cel?
Jak idziesz do psychologa to po cos - nie by on Ciebie rozszyfrowywal - masz jakis cel. Przeciez psycholog nie przychodzi do Ciebie i nie chce Cie analizowac, wiec po co to wprowadzanie w blad?
Ja swoich przyjaciol nie analizuje a mam ich roznych - mozesz mi wierzyc:)Nie chce i nie potrafie - zbyt dobrze ich znam.
Poza tym moja droga od psychologii byla bardzo kreta :)
||
Czy nadal panuje przekonanie ze psycholog nie ma nic innego na celu jak skanowanie i analizowanie bliznich?
TO i tak lepiej - bo pare lat wstecz kojarzyl sie z psychiatra a ten wiadomo z czym :(

Kinja 16.04.2003 19:59

Cytat:

kraluk napisa***322;(a)
co masz na mysli?:)

Kinja 16.04.2003 19:20

Cytat:

tekst o informatykach pisal chyba ktos kto ich nie lubil... bo niby wszystkie zdania neutralne - a czuc szydere :)

wytrzymalem 220v, znam c,c++, perl'a@php i asm'y do 5 procesorow, siedze przed kompem po 5-20 godzin na dobe pisze 2 slowa na sekunde jedna reka...

a jestem muzykiem :)

ps. mam chyba nosa - bo po fotce ktora zamiescilas poznalbym od razu psychologa... maja cos w oczach i sposobie w jaki sie usmiechaja.. cos dziwnego - jakby sami siebie sprawdzali nawet wtedy keidy sie ciesza.. tez nam paru psychologow i uwazam ze bez problemu da sie wprowadzic kazdego w blad podsuwajac bledne aczkolwiek oczywiste na pierwszy rzut oka fakty - potem reszta i tak sei sama dopasuje...

ale to rozwazania laika ktory i tak o niczym nie ma pojecia i nie wie co mowi

co do informatykow to pewnie ze to zlosliwe teksty - ja osobiscie nie mam nic do informatykow - moj brat sie na takiego ksztalci:)
A co do moich oczu i usmiechu i tego co mnie zdradza z tym pietnem psychologa to nie wiem, nic takiego nie zauwazylam u znajomych.
Reszte pozostawie bez komentarza bonie wiem jak to skomentowac;)
Moze znasz wlasnie takich psychologow.
Co do oceny ludzi przez internet to jestem daleko od tego bo to po prostu smieszne i niemozliwe tak naprawde wiec ja nie podejmuje sie oceniac kogokolwiek ze zdjecia i z tego co pisze. Tu mozesz byc kazdym tak naprawde i to jest cala prawda :)

-Sid-The-Rat=> 16.04.2003 17:54

tekst o informatykach pisal chyba ktos kto ich nie lubil... bo niby wszystkie zdania neutralne - a czuc szydere :)

wytrzymalem 220v, znam c,c++, perl'a@php i asm'y do 5 procesorow, siedze przed kompem po 5-20 godzin na dobe pisze 2 slowa na sekunde jedna reka...

a jestem muzykiem :)

ps. mam chyba nosa - bo po fotce ktora zamiescilas poznalbym od razu psychologa... maja cos w oczach i sposobie w jaki sie usmiechaja.. cos dziwnego - jakby sami siebie sprawdzali nawet wtedy keidy sie ciesza.. tez nam paru psychologow i uwazam ze bez problemu da sie wprowadzic kazdego w blad podsuwajac bledne aczkolwiek oczywiste na pierwszy rzut oka fakty - potem reszta i tak sei sama dopasuje...

ale to rozwazania laika ktory i tak o niczym nie ma pojecia i nie wie co mowi

kraluk 16.04.2003 17:47

Kinja 16.04.2003 15:33

Cytat:

Salvad0r napisa***322;(a)
A mnie sie wydaje ze mit o psychologu z dluga broda, nawiedzonym, wnikliwym spojrzeniem i paroma innymi cechami tak osobowosci jak i zewnetrznymi to przeszlosc.

To nawet nie przeszlosc a stereotyp:))
Posluzylam sie nim powyzej bo sama nie mam wyobrazenia konkretnego o psychologu a kolega chcial bym okreslila jak wyglada psycholog:)

to cos jak w tych kawalach o informatykach:)
TYPY INFORMATYKÓW

Główny informatyk
Jest trwale zrośniety ze swoim komputerem, pisze szybciej, niż komputer może przetworzyć, myśli w asemblerze, wytrzymuje porażenia 380V i zna na pamieć wszystkie układy scalone.

Zaawansowany programista
Siedzi 20 godzin dziennie przed komputerem, wpisuje 10 słów na sekundę, zna Pascal, BASIC, Assembler, Fortran, Logo, APL, Algol, Prolog, wytrzymuje 220V i zna wszystkie książki.

Inżynier informatyk
Używa komputer 16 godzin na dobę, wpisuje 10 znaków na sekundę, zna doskonale Pascal, BASIC, C i Assembler, może na krótko chwycić gorącą lutownicę i ma wszystkie ksiazki.

Informatyk
Spędza cały czas pracy i wszystkie przerwy przed komputerem, wpisuje 5 znaków na sekundę, zna doskonale Pascal i BASIC, drutuje bezpieczniki i wie, gdzie w bibliotece sa właściwe ksiązki.

Programista
Spędza tylko czas pracy przed komputerem, pisze jak sekretarka, z pomocą podręcznika umie programować w asemblerze, potrafi wymienić bezpieczniki i wie, gdzie może kupić ksiązki.

Student informatyki
Traktuje komputer jako hobby, wpisuje 10 slów na minutę, potrafi z pomocą podręcznika napisać krótkie programy w Pascalu, umie wymienić baterie w kalkulatorze i wie, że są ksiązki.

User
Siedzi przed komputerem od czasu do czasu, wpisuje jedno słowo na minutę, potrafi przepisać krótkie programy w BASICu, poraża go bateryjka 9V i nie interesują go żadne książki, bo i tak ich nie rozumie.

Hacker
Stanowi z komputerem jedność, nie używa klawiatury, bo przekazuje swoje myśli bezpośrednio do komputera, w razie potrzeby sam pisze szybko język programowania, sam wytwarza potrzebne 220V i napisał wszystkie lepsze książki.

Najlepszy psycholog to taki, po ktorym nie widac ze jest psychologiem, bo tylko on moze sie dobrze "zamaskowac" w dowolnie wybranym otoczeniu.

Niby czemu sie maskowac?

Pamietam jak poznalem pewnego czlowieka, rozmawialismy kilka razy, potem jakies wypady z grupa znajomych wspolnie. Mowil ze pracuje w Price Waterhouse Coopers, co zrobilo na mnie wrazenie ale dopiero po paru tygodniach zapytalem kim jest w firmie, okazalo sie ze psychologiem wlasnie... nigdy bym nie przypuszczal. Dopiero od tamtego momentu zaczalem zastanawiac sie nad tym jak i o czym ze mna rozmawial i zdalem sobie sprawe ze faktycznie, zostalem poddany (i nie tylko ja) wnikliwym badaniom. Zapytany wrecz przyznal, ze ma juz na kartkach moj profil psychologiczny :-) W zyciu nie powiedzialbym ze bylem "skanowany"... i o to wlasnie chodzi.

W pracy jest sie psychologiem - ale to niebezpieczne dobierac sie w taki sposob do swoich przyjaciol:)) No chyba ze to dopiero poznane osoby a my mamy ambicje kazdego oceniac. Ja nie wyobrazam sobie tego robic, oceniac, badac itp kazdej osoby z ktora mam przyjemnosc przebywac ( lub nieprzyjemnosc:). I tak szczerze mowiac to po jednej rozmowie nie da sie nic powiedziec - to tez mit ze psycholog patrzy w oczy i wie co czlowiek mysli:)
No moze sa tacy geniusze - ja osobiscie nie znam a znam sporo psychologow:)

Swoja droga jak najbardziej pasujesz do mojego obrazu psychologa. Juz z tej jednej fotki moge wysunac wniosek ze masz bardzo mila osobowosc, jestes otwarta i inteligentna. Z pewnoscia sprawdzisz sie swietnie w swoim zawodzie.

Dziekuje Ci bardzo, to sie zgadza ze te cechy ktore wymieniles sa przydatne nie tylko w zawodzie psychologa ale i w zyciu - ale ja jak kazdy czlowiek bywam nie mila, a i z inteligencja bywa roznie:)
Choc generalnie lubie myslec o sobie w taki sposob jak napisales, i mam nadzieje ze taka czasami bywam;))
^_^
Pozdrawiam Cie :)

Salvad0r 16.04.2003 12:50

Cytat:

Kinja napisa***322;(a)
Mysle i mysle jak powinien wygladac psycholog :) :)
A mnie sie wydaje ze mit o psychologu z dluga broda, nawiedzonym, wnikliwym spojrzeniem i paroma innymi cechami tak osobowosci jak i zewnetrznymi to przeszlosc. Najlepszy psycholog to taki, po ktorym nie widac ze jest psychologiem, bo tylko on moze sie dobrze "zamaskowac" w dowolnie wybranym otoczeniu. Pamietam jak poznalem pewnego czlowieka, rozmawialismy kilka razy, potem jakies wypady z grupa znajomych wspolnie. Mowil ze pracuje w Price Waterhouse Coopers, co zrobilo na mnie wrazenie ale dopiero po paru tygodniach zapytalem kim jest w firmie, okazalo sie ze psychologiem wlasnie... nigdy bym nie przypuszczal. Dopiero od tamtego momentu zaczalem zastanawiac sie nad tym jak i o czym ze mna rozmawial i zdalem sobie sprawe ze faktycznie, zostalem poddany (i nie tylko ja) wnikliwym badaniom. Zapytany wrecz przyznal, ze ma juz na kartkach moj profil psychologiczny :-) W zyciu nie powiedzialbym ze bylem "skanowany"... i o to wlasnie chodzi.

Swoja droga jak najbardziej pasujesz do mojego obrazu psychologa. Juz z tej jednej fotki moge wysunac wniosek ze masz bardzo mila osobowosc, jestes otwarta i inteligentna. Z pewnoscia sprawdzisz sie swietnie w swoim zawodzie.

Kinja 16.04.2003 11:24

Cytat:

jasut napisa***322;(a)
Opisz może jak Twoim zdaniem ma wyglądać psycholog. A może mała ankieta (teraz taka moda na tym forum).
Mysle i mysle jak powinien wygladac psycholog, hmm przyjrzalam sie swojemu postowi - Twojej odpowiedzi i tak sobie mysle ze moglby wygladac jak Ty na tej fotce, powaznie, z wnikliwym, badawczym spojrzeniem - caly psycholog z wygladu ( wedlug mnie oczywiscie).
:) :)

Kinja 16.04.2003 11:16

Cytat:

Salvad0r napisa***322;(a)
To nie jest argument. Byc moze akurat ta czesc zasobow serwerowni onetu przechodzi jakis remont i jest offline czasowo. Przy takiej ilosci kont jaka obsluguje onet to normalne a fakt, ze sa to konta darmowe daje dzialowi technicznemu wolna reke w zakresie czasow reakcji na awarie itd. Poczekaj spokojnie jeszcze dzien czy dwa a potem zastanow sie czy maila z zapytaniem wyslalas na wlasciwy adres mailowy, byc moze trafil do zlego dzialu gdzie utonal w zalewie innych. Fakt, ze przy probie utworzenia konta o takiej samej nazwie dostajesz komunikat odmowny dowodzi ze onet o Tobie nie zapomnial i wciaz figurujesz w bazie danych. A jesli konto masz tam juz bardzo dlugo to tym bardziej warto powalczyc.
Byc moze masz racje, rady Twoje sa sensowne i zastosuje sie do nich,
tylko prosze pomoz mi okreslic limit kiedy moge postawic krzyzyk na tym? Czy po miesiacu probowania bedzie dosc?
Mam cicha nadzieje ze sie uda i zaloguje sie na stronie;)
dzieki za odpowiedz!

Kinja 16.04.2003 11:13

Cytat:

jasut napisa***322;(a)
Opisz może jak Twoim zdaniem ma wyglądać psycholog. A może mała ankieta (teraz taka moda na tym forum).
Psycholog ma miec brode, okulary itp - cos jak Freud.
Wiesz co? nie znosze ankiet,testow itp na studiach testowali nas na wszystkich mozliwych cwiczeniach i jak teraz widze ankiete to mam ochote dac noge.

jasut 16.04.2003 10:48

Cytat:

Kinja napisa***322;(a)
Hmm popatrzylam i samej mnie nie przekonuje, czy tak wyglada psycholog;))

Kinja 16.04.2003 10:29

Ilość załączników: 1
Cytat:

Zetoxa napisa***322;(a)
stronka jest trochę nieświeża, Kinja to pani magister psychologii od niedawna :jupi: :3msie: :)
Zgadza sie;)
Na co nie wygladam? Czy na zdjeciu wygladam na za stara czy na za mlada jak na 3 lata studiow podanych na stronie;))?
Zdjecie jest bardzo aktualne:)Dlatego je wlozylam - brat pozyczyl mi maly aparat cyfrowy.
Co do stronki to szczerze mowiac jest bzrdzo nieswieza, mialam inne zajecia przez jakis czas:)
Hmm wysle inne zdjecie - w tym czasie robione - moze to przekona rozmowce;)
Hmm popatrzylam i samej mnie nie przekonuje, czy tak wyglada psycholog;)) No ale coz - geba mi sie zawsze smieje i zdjec na powaznie to nie mam:((

Zetoxa 16.04.2003 07:32

stronka jest trochę nieświeża, Kinja to pani magister psychologii od niedawna :jupi: :3msie: :)

Sniper 16.04.2003 01:00

Re: onet ..

Cytat:

Kinja napisa***322;(a)
Strona to http://republika.pl/heyyou/. :idea:
hmmm 3 lata studiów a koleżanka na zdjęciu nie wygląda - na hmmmm ...
dobra nie bede wnikał ;))

Salvad0r 15.04.2003 19:47

Cytat:

Kinja napisa***322;(a)

Hmm jednak sprawdzalam inna strone teraz ( wykonana dla kogos w celach reklamy:))) i na nia loguje sie bez problemow - tez na onecie.

To nie jest argument. Byc moze akurat ta czesc zasobow serwerowni onetu przechodzi jakis remont i jest offline czasowo. Przy takiej ilosci kont jaka obsluguje onet to normalne a fakt, ze sa to konta darmowe daje dzialowi technicznemu wolna reke w zakresie czasow reakcji na awarie itd. Poczekaj spokojnie jeszcze dzien czy dwa a potem zastanow sie czy maila z zapytaniem wyslalas na wlasciwy adres mailowy, byc moze trafil do zlego dzialu gdzie utonal w zalewie innych. Fakt, ze przy probie utworzenia konta o takiej samej nazwie dostajesz komunikat odmowny dowodzi ze onet o Tobie nie zapomnial i wciaz figurujesz w bazie danych. A jesli konto masz tam juz bardzo dlugo to tym bardziej warto powalczyc.

Kinja 15.04.2003 19:29

:)
Moze byc. Hmm jednak sprawdzalam inna strone teraz ( wykonana dla kogos w celach reklamy:))) i na nia loguje sie bez problemow - tez na onecie.
A co do lasek ( jak mowisz :))) to nie jestem jedyna i pierwsza:))

kapsel 15.04.2003 19:24

Ja radze poczekac na Onecie jak i na WP są takie dni(godziny) ,że nie idzie się zalogować ja też to nieraz mam !! Radzę poczekać troszkę i może to pomoże
P.s Ostatnio nie zaglądam tu za często i nie wiedziałem do dzisiaj że to forum odwiedzają także laski :jupi: Pozdrawiam

Kinja 15.04.2003 18:56

Nie, nie ma takiej mozliwosci. Znam wszystkie hasla na pamiec - nawet na tych kontach ktore zakladalam bardzo dawno i innym osobom.
Pamiec mam dosc dobra:) Program pocztowy znam dosc dobrze i nigdy z nim nie mialam problemu. Ale dzieki za odpowiedz;))) Moge nawet powiedziec jakie haslo bylo do tego konta bo i tak nie dziala, a kazde haslo mam tylko do jednorazowego uzytku. Haslo brzmialo kristi22

Pawel_k 15.04.2003 18:47

Cytat:

Kinja napisa***322;(a)
Strona dziala :)
ale nie konto pocztowe:))

moze cos w opcjach programu pocztowego sie skiepscilo ew haslo/login zle wpisujesz ;)

esem 15.04.2003 18:43

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
ale przecierz jej konto jeszcze dziala :P
Sorry, źle zrozumiałem. 8)

Kinja 15.04.2003 18:42

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
Strona dziala :)
ale nie konto pocztowe:))

Pawel_k 15.04.2003 18:40

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Nieużywane konta pocztowe są likwidowane. Jak dramocha - to darmocha. 8)

Kinja 15.04.2003 18:35

Cytat:

esem napisa***322;(a)
No dobrze - zgodze sie:) Ale ono bylo uzywane a pomijajac to nawet jakby nie bylo to czemu skasowali konto a strony nie????

esem 15.04.2003 18:31

Kinja 15.04.2003 18:12

Cytat:

pisz do adminow... powinni miec na republice jakis 'dzial kontaktu z mediami'... - inaczej nic nie zrobisz
hmm pisalam jakis czas temu ale nie otrzymalam odpowiedzi, no coz to darmowe konto i nie moge sie w zasadzie niczego domagac.
Jeszcze raz napisze a jesli nie poskutkuje to przeniose strone:(
dzieki za odpowiedz!

-Sid-The-Rat=> 15.04.2003 18:10

pisz do adminow... powinni miec na republice jakis 'dzial kontaktu z mediami'... - inaczej nic nie zrobisz

Kinja 15.04.2003 18:02

onet ..

Hej! Siedze teraz i probuje dostac sie do mojego starego konta na onecie, chodzi mi glownie o to by zmienic cos na stronie bo na adres postawilam krzyzyk ( choc mialam ten adres chyba z 5 lat). Strona to http://republika.pl/heyyou/. Jak probuje sie logowac to mowi mi ze nie ma takiego uzytkownika - wiec pomyslalam ze zaloze takie samo konto i moze w jakis sposob sie dostane na strone ale jak probuje zalozyc konto to mowi mi ze juz istnieje taki uzytkownik.
Moze ktos wie jak to rozwiazac, nie chce przenosic gdzie indziej strony - duzo osob wie ze tam jest.
Z gory dzieki za jakiekolwiek sugestie.
:idea:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:24.