![]() |
cofam powyższe pytanko! :)
Sam już do tego doszedłem. Jakby kto nie widział z grupy w menu start uruchamiamy CloneCD Tray i tam są opcje do wirtuala. A litery napędów to jeszcze za bardzo nie wiem, ale wiem, że w Alcoholu można zmienić litere wirtuala. Papa :) |
nie chce zakładać nowego tematu bo to chyba "pestka". :)
Powiedzcie mi jak się wyłącza wirtualny napęd w Clone CD? będę wdzięczny. Może jeszcze wiecie jak można zmienić litery napędów? Na dyski to jest wiele sposobów, ale na napędy to nie wiem. Wielkie dzięki! |
jestem już po zrestarowaniu komputera i Clony XXL pięknie zadziałał. Kazał mi ustawić literki napędów i nie ma już komunikatu o braku sterowników ASPI.:)
Może też znikną inne problemy?:) Maciej jeszcze raz THX! |
Cytat:
a i zainstalowałem z pliku "instaspi" z katalogu głównego! Chyba dobrze!? |
Cytat:
Masz w załączniku w/w moim poście ...:) O ASPI możesz poczytać sobie tutaj : http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php .................;) |
Cytat:
ja mam wina 2000, czy te ASPI są zawsze takie same do każdego sprzętu i systemu i wogóle...? Będą dobre dla mnie? A wogóle gdzie tego szukać? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
skąd wziąść te sterowniki ASPI?:blee: Wcześniej nie pytałem bo mnie to nie interesowało.
Teraz mam Clony XXL i w jednym z okienek pisze, że brak sterowników ASPI! Czyli ważne je mieć? Mam napędy: CD-RW: LG i CD-ROM:TEAC. THX |
Cytat:
|
Cytat:
Hmmm... ale napisz co ci pomoglo bo sami nie wiemy. |
thx wielkie pomoglo i juz all czyta thx jeszcze 1
|
A moze masz odwrotnie przypisane napedy w clonyxxl? ja kiedys przy zmianie aspi musialem jeszce raz przypisac w clonyxxl literki do napedow (to normalne). nio i moze zrobiles to odwronie niz masz w systemie.
|
napewno zainstalowalem force aspi w nero mi wykrywa w cloncd tez w clony XXL chyba tez
mam cos takirgo wakaldam plyte wlaczam clony xxl ustawiam naped gdzie jest plyta wciskam skanuj i mi mowi ze nie ma cd i potem do wybrania jest *rzeczywiscie nie ma cd w napedzie *jest plyta z danymi *jest plyta audio wybieram ze jest z danymi i wtedy nic nie wykrywa |
Najpierw zroc uwage czy Clony wykrywa ci w ogole napedy. Bo moze byc tak ze ich nie widzi bo masz zle aspi lub w ogole ich nie masz zainstalowanych.
|
Nie wykrywa płyt...??? Czy napędów ...???
Jeśli nie wykrywa napędów ...powinneś zainstalować ASPI najlepiej ver.4.60 lub Force Aspi ...:) |
clony XXL nie wykrywa zadnych plyt
witam
Clony xxl nie wykrywami mi zadnych plyt,co za tym idzie nie wykrywa zabezpieczen. Przez to nie udalo mi sie przegrac np Neverwintera albo Diablo2 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:55. |