Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   problemik z dźwiękiem (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problemik-dzwiekiem-19980/)

DarkAvenger 18.04.2003 12:04

Cytat:

Adik napisa***322;(a)
a wiec sprawdzilem karte na innym kompie, i tam tez jest kicha...tzn. nie ma zadnych komunikatow, ale przy probie odtworzenia jakiegokolwiek dzwieku sa zwiechy i straszny szum z glosnikow. sprobuje jeszcze przelutowac wyjscie line_out na jakies nowe- moze po prostu wyjscie sobie poszlo "pobiegac"...
Hmmm to w takim razie sprawa wygląda raczej poważnie. Jeśli na innym kompie po zainstalowaniu sterów jest to samo......

Być może ta karta jest już do śmieci...

Adik 18.04.2003 11:02

a wiec sprawdzilem karte na innym kompie, i tam tez jest kicha...tzn. nie ma zadnych komunikatow, ale przy probie odtworzenia jakiegokolwiek dzwieku sa zwiechy i straszny szum z glosnikow. sprobuje jeszcze przelutowac wyjscie line_out na jakies nowe- moze po prostu wyjscie sobie poszlo "pobiegac"...

mallow 18.04.2003 10:53

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Chyba nie masz wyjścia. Może sprawdź muzę na innym kompie, może Ci się wysunęła ze slotu - ale to wszystko jest mało prawdopodobne. 8)
asdik juz pisal ze przekladal do innch slotow wiec to chyba nie to

DarkAvenger 18.04.2003 10:32

E tam ......Wasze sposoby są kombinatorskie. Ja znam najlepszy sposób który w 99% wypadków pomaga. A mianowicie:
FORMAT C: /S
i ponowna instalacja
Prawie zawsze pomaga. Ten 1% to sprawy do z Archiwum X

Serio u mnie w pracy to prawie zawsze na tym się kończy.....

esem 17.04.2003 10:33

Cytat:

Adik napisa***322;(a)
:( hmmmm... czyli sprawdzimy opcje format...

Chyba nie masz wyjścia. Może sprawdź muzę na innym kompie, może Ci się wysunęła ze slotu - ale to wszystko jest mało prawdopodobne. 8)

esem 17.04.2003 10:31

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
A głośniki masz załączone???????:P ^_^ :D ^_^ :D :D :blee: :cisza:
Spójrz na pierwszy post w tym topicu. 8)

Adik 17.04.2003 10:16

:( hmmmm... czyli sprawdzimy opcje format...

@kizio- to zeby miec dziwek w kompie, to glosniki tez trzeba miec ??? :o 8) ^_^ ;)

kizio 17.04.2003 10:11

A głośniki masz załączone???????:P ^_^ :D ^_^ :D :D :blee: :cisza:

esem 17.04.2003 10:08

Nie chcę Cię martwić. Czeka Ciebie reinstalka; miałem zbliżony problem: na SB5.1 Digital nagle "zginął" mi syntezator midi: nie miałem dźwięków np. systemowych. Nic nie pomagało, dopiero format załatwił sprawę definitywnie. 8)

mallow 17.04.2003 09:37

moze przeskanuj kompa antywirem , jezieli nie masz wirusa to sa jesscze tylko 3 mozliwosci :
1. sprawdz czy nie ma konfliktow albo czy kabalek jest podlaczony praidlowo bo moze brat cos grzebal
2. sflashuj bios mobo (moze bez sensu ale takie sprawy rozwiazuja wiele problemow)
3. karata jest uszkodzona oddac do servisu
ale napewno musisz zmyc glowe bratu :)
chyba ze mama gra w pasjansa tak jak moja :) i to Ona

Adik 17.04.2003 09:15

Cytat:

woitas napisa***322;(a)
a masz w obu systemach winampa instalowanego osobno, czy odpalasz je z tego samego katalogu?
na obu systemach winamp jest instalowany osobno, ale problem jest nie tylko z nim- ogólnie nigdzie nie ma dzwieku...

woitas 17.04.2003 00:42

a masz w obu systemach winampa instalowanego osobno, czy odpalasz je z tego samego katalogu?

Adik 16.04.2003 23:12

Cytat:

mati1700 napisa***322;(a)
REinstalka Systemu ? Wiem , wiem tesh nie lubię tej straty czasu :/

hmmmmmmm... nie wiem, czy to by cokolwiek pomoglo, bo wlasnie obczailem, ze na drugim systemie (oba XP) tez nie dziala..., a ten drugi system nie byl uruchamiany od kilku dni, wiec w jego ustawieniach raczej wszystko powinno byc ok...

mati1700 16.04.2003 23:10

REinstalka Systemu ? Wiem , wiem tesh nie lubię tej straty czasu :/

Adik 16.04.2003 23:04

przelozylem do innego slotu, komp wykryl karte, zainstalowal stery i... dalej kicha, z tym, ze teraz nie ma nawet komunikatu w winampie, tylko jest cisza, i zawias winampa:blee: - jeszcze ktos ma jakis pomysl??:idea:

andrzejj9 16.04.2003 22:39

jesli nie masz karty zintegrowanej to sprobuj ja moze przelozyc do innego slotu PCI, albo po prostu wyjac, odinstalowac drivery, wlozyc i zainstalowac je ponownie. Wiem, ze to niby bez sensu, ale takieg bensensowne rzeczy nie raz mi bardzo pomogly.

Pamietam, jak za starych czasow, kiedy mialem jeszcze chyba 486, dzwiek nie uruchamial mi sie dopoki nie otworzylem na chwile obudowy. Nie musialem kompletnie nic w niej robic, po prostu otworzyc na chwile i zakmnac z powrotem. Nigdy nie udalo mi sie tego zrozumiec (bo co tu rozumiec - przeciez to kompletnie bez sensu), ale zawsze dzialalo :)

Adik 16.04.2003 21:35

jednak opcja z direct'em nic nie wniosla
sorry, ze nie robie EDIT, ale chcialem, zeby post poszedl "do gory"- ma ktos jakies inne propozycje??? ??

Adik 16.04.2003 21:04

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
sprobuj przeinstalowac DirectX'a ;)

przeinstalowales stery od karty czy wywaliles, a potem na nowo instalowales?

stery wywalilem i zainstalowalem na nowo, a directx'a zaraz obczaje...

Y@nkee_PL 16.04.2003 21:01

sprobuj przeinstalowac DirectX'a ;)

przeinstalowales stery od karty czy wywaliles, a potem na nowo instalowales?

Adik 16.04.2003 20:49

problemik z dźwiękiem

Ilość załączników: 1
witam wszystkich!!
od pewnwgo czasu (nie wiem od kiedy, bo nie było mnie w dzien w domu) nie mam dzwieku na kompie (brother, ktory siedzial przy kompie oczywiscie nic nie zrobil- dzwiek sam zniknal:o)
probujac cos odpalic z winampa dostaje komunikat jak w zalaczniku, a otwierajac jakikolwiek film, czy cokolwiek innego, po prostu leci bez dzwieku (( przeinstalowanie kodekow i sterownikow do karty dzwiekowej nic nie dalo- wiec zwracam sie do Was- podpowiedzcie, co moze byc powodem tego "zamieszania"

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:22.