![]() |
Gothic 2 PL - need help
ave !
Mam wielki problem ze zrobieniem kopii zapasowej Gothic`a 2 PL :( Clony XXL jako zabezpieczenie trzeciego CD pokazuje - SafeDisc v2. Próba przepalenia Clone CD ( 4.2.0.2 ) zakończona niepowodzeniem. Podobnie zakończyła sie próba z alcoholem 120 % 1.4.1 Build 221 . Co ciekawe program nie uruchomi sie , jesli mamy jakies napędy wirtualne. Oto cytat z pliku pomocy :"Obecność wirtualnych napędów CD może w niektórych konfiguracjach uniemożliwiać uruchomienie gry. Należy je w takim przypadku wyłączyć." Jeśli mój alcohol miał uruchomiony choćby jeden wirtualny dysk - gra sie nei uruchamiała ( uparcie prosiła o 3 CD mimo , iz był on cały czas w napędzie. Po wyłaczeniu wirtuali - gra biega bez problemu ( cały czas mowa oczywiscie o oryginalnym CD ). Bardzo proszę o pomoc w zrobieniu kopii tej gry ! Pozdrowionka ! P.S. Spawarka - LG 40/12/40 |
Co do wirtualnych napedow - pozadana jest zmiana nazwy np w alcoholu w opcjach da sie to zmienic (z AXV na jakis dowolnie dziwny inny) gdyz nowe gry potrafia je wyczuwac w systemie i nie dzialaja. Poza tym w kazdej nowej wersji alcohola aktualizowane sa blacklisty, wiec moze w najnowszej wersji nie bedzie klopotow, teraz to 1.4.3.410.
|
To ja z innej beczki. Kto mi powie skad to mozna sciagnac :P ?
|
ave !
Już po problemie ...:) Po kilku próbach - udało się !! Alcohol 120 % Rulez !! Dziex za pomoc ! Pozdrawiam ! P.S. Zmiana w opcjach wirtualnych napedów nic nie dała... Trzeba wyłączyc wszystkie nawet przy oryginalnej płytce. Ale to juz bez znaczenia ! Nie instalowałem nowej wersji Alcohola - jest zbyt świeża i podobno lubi się czasem wysypać... Jeszcze raz dzięki i pozdrowionka ! |
Cytat:
pzdrwm Nikita_Bennet |
Hehe , problem w tym ze na rynku nie ma wersji angielskiej. Jest tylko niemiecka i polska:P
|
Hej Dzikusek może bys tak zrzucił ten obraz płyty na kaze :))).
Też mam Gothica 2 ale moja nagrywarka jest za stara aby zrobić kopie zapasową :((. |
kopia
Witam
Jak skopiowałeś tego gothica, tzn. jaki program? jakie ustawienia? jaka nagr?? Z góry dzięki za odpowiedź lysy2004@wp.pl |
Czy to normalne ?
Witam
Robię image tej gry alcoholem z ustawieniami Securom 4.8x(chce ją odpalić z dysku), problem w tym że już czyta ponad godzine i dopiero 200mb cały czas jest litania 'Błąd odczytu sektora' na 3 napędach taka sama sytuacja.(( czy to normalne ??? |
Re: Czy to normalne ?
Cytat:
|
Re: Czy to normalne ?
Cytat:
|
ellou !
Ja zrobiłem zamieszanie , więc należy się małe wyjaśnienie :) Problem ze zrobieniem kopii Gothic`a II PL wynikł z mojego błędu , a nie z powodu złego oprogramowania lub nowego zabezpieczenia. W wersji PL zabezpieczenie to SafeDisc 2 , a nie SecuROM 4.xx jak w wersji GER. Alcohol 120 % + odpowiednia spawarka ( wiadoma sprawa w przypadku SafeDisc`a ) + odpowiedni profil - radzi sobie z tym bez najmniejszego problemu ... P.S. Mieliscie rację - zainstalowanie nowego alcohola likwiduje problem z uruchamianiem gry przy istniejących wirtualach - thanx :piwo: Pozdrowionka ! |
SafeDisc ??
Napewno wszystkie CD są zabezpieczone safedisc 2 ??
Colny XXl pokazuje że CD1 i CD2 SecuRom !!! a CD3 safedisc |
ave !
Masz rację !! Sorki za niezbyt dokładne dane ale ja od samego początku mówiłem o zrobieniu kopii trzeciego CD ( niezbędnego do uruchomienia gry)... Ale masz całkowitą rację - pierwsze dwie płytki to SecuROM new 4.8x !! Jeśli mam być szczery - to dopiero po przeczytaniu Twojego posta sprawdziłem i jestem w lekkim szoku !! Jedna gra - dwa zabezpieczenia !! Jeszcze raz sorka za niepełne dane - moje niedopatrzenie :zawstydz: Więc może jeszcze raz : CD 1 & 2 - SecuROM new 4.8x natomiast CD 3 - SafeDisc 2 !! Serdecznie pozdrawiam ! |
Re: SafeDisc ??
Cytat:
|
Przegrałem Gothica II w Clonie z profilem SecuRom 2 i jak teraz chce włączyć tą gry to po tym jak sprawdzał Płytkę wyskakuje błąd. Nie chodzi ty o ten że nieprawidłowa płyta itp. tylko program wykonał niedowzwoloną operacje...skonsultuj się ze sprzedawcą itd. Co robić , czy to wina źle wykonanej kopii?
UPDATE: Wypaliłem jeszcze raz , z tego samego ISO z profilem Safedisk 2 i teraz przy ładowaniu gry, CDROM chilke pochodzi i się wogóle Gothic wyłącza ??? |
ellou !
Nie wiem , czy CloneCD dobrze i bez problemu radzi sobie z SecuROM new , natomiast napewno nei radzi sobie ze złamaniem trzeciego CD ( właśnie tego , który niezbędny jest do uruchomienia gry )... Przeczytaj sobie dokładniej wcześniejsze posty a także poradnik o kopiowaniu gier , którego autorem jest VLuka ( big thanx & big respect :piwo: ). Pozdrowionka ! P.S. Podaj także jaka masz spawarke , bo może się okazać , że wogóle nei przepalisz tej płytki... |
Z tego Iso co zrobione było w CloneCD (CD3) wypaliłem płytkę z profilem Safedisk v2 , potem zgrałem ISO zpowrotem do Clona, z jakimiś ustawieniami Safedisk v2 , potem wypaliłem CCD Alcoholem 120% z profilem safedisk i wyłączyłem jakąś korekcję EFP (czy jakoś tak :) ) i włączyłem jakąś emulację , wypaliłem i działa. :jupi:
Ale namieszałem :D , ale najwarzniejszy jest efekt, i dziwne jest to że muałem tylko ten obraz plyty z CloneCD , który za 1-szym przegrywaniem nie poradził sobie z zabezpieczeniami :blee: |
profil (alcohol) safedisc2 (2.90.040) predkosc odczytu 4x, pierwsze 3% trwa ok 6m 45s (bad sectors)
pozniej juz leci ladnie, uruchamia sie bez problemu (z napedu wirtualnego)... (spawara lite-on 40125s) btw... gra niezle sie sypie... gralem jakies 4-5h... wysypala sie juz 4 razy... za kazdym raziem inaczej :) tak na marginesie to w mediamarkt do gothica2 dorzucaja za free gotica1... w sumie 89zl... |
POMOCY
Moze mi ktos pomóc.nie zbyt znam sie na nagrywaniu plyt.jak probuje zrobic obraz alcocholem 120% to ciagle pokazuje mi ze blad odczytu sektora 826 i nastepnych. moze ktos powiedziec jak dokladnie ustawic alcochola zeby dalo sie przegrac.
Z gory THX |
ave !
Nic nei rób !! :) Te błędne sektory ( początkowe 3-5 % tej płytki) to część zabezpieczenia... Jeśli ustawisz dobry profil - czekaj cierpliwie. RoX97 dokładnie opisał przebieg kopiowania - trochę cierpliwości i tyle ! Pozdrowionka ! |
No CloneCD (nawet z odpowiednim profilem) nieudało się nagrać gry tak żeby się uruchomiła. Dopiero Alcohol rozwiązał sprawe
|
Cytat:
|
Cytat:
(ale nie wiem ktora wersja),co do cd1 i 2 brak zabezpieczenia! A sprawdzalem ClonyXXl v.2014c i SafeDisc-SecuRom Detector oraz Protection_ID !!! W koncu czym to jest zabezpieczone bo jeszcze nie wysmazylem tego? (( |
Cytat:
z danej gry jakims hexedytorem... w sumie to moze byc tez zwykly podglad z total commandera... troche nizej (zanim zacznie sie pierwsza sekcje w pliku) powinienes znalesc podobny ciag znakow BoG_ *90.0&!! - to jest wlasnie oznaczenie safedisca... dokladniej mowiac wersji safedisca... w tym wypadku jest to wersja 2.90 co do 2 pierwszych plyt to niemam pojecia czym sa zabespieczone bo nie sprawdzalem... |
ave !
No racja... Po " reinstalu " Clonnego okazało się , że wcześniej błędnie pokazywał zabezpieczenia na CD 1 & 2 ( kilka osób miało taki błąd ). Zabezpieczony jest tylko CD 3 - SafeDisc 2 ( bez większego problemu zrobiłem kopię :) ). Pozdrowionka ! |
EUREKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jest godzina 6:33:idea: ....
Po 11 godzinach walki z GOTHIC-iem 2 wreszcie upragnione zwycięstwo !!! Opanowałem w pełni tą paskude !!! Powiem wam tylko tyle .... 1. Nie kopiujcie Akocholem 2. Gra po odpowiednim spreparowaniu odpala normalnie z płytki bez żadnych Cracków czy Virtuali . 3. Nie sugerujcie się tym co pokazuje XXL !!! No cóż życzę wszystkim powodzenia. Gdybym teraz napisał jak to zrobić to nie dałbym wam szansy wykazania się ... ^_^ Aha to jeszcze jedna podpowiedź - musicie wyłączyć antywiry w systemie, ja mam Nortona i miałem problem - to tyle. See You !!! mailto:pirat997@wp.pl |
cze !
No bez jaj... Zrobienie działajacej kopii tej gry to niewielki problem i nei wymaga żadnych czarodziejskich sztuczek... Alcohol z odpowiednim profilem i tyle. Nei bardzo wiem , co ma wspólnego wyłączenie antywira z kopiowaniem Gothica. Od kilku dni gram na kopii 1 : 1 , a zrobienie takowej zajmuje ok. 3 minuty . Pozdrowionka ! |
Jeśli komus nie chce sie robic kopii 1:1 albo jego nagrywrka nie radzi sobie z Safediskiem v2 to ja mam to coś . Piszcie na priv.
|
Hahahaaa ... ^_^ ^_^ ^_^
A borsuk siedzi i zawija ....^_^ ^_^ ^_^ Kurna nagle wszyscy wszystko wiedzą !!! :cisza: .... aha :D |
ehh..
Weż sobie chłopcze dokładnie , od początku przeczytaj cały topic i nei rysuj tu komiksów. A ten świstak to bardziej pasuje do odkryć w stylu - " wyłączanie antywira podczas kopiowania gier ". Pozdro ! |
Niemam pojęcia czy robię cos źle czy to zabezpieczenie jest az takie wredne.
mam spawarke Liteon LTR-24102B (ostatni bios), Alcohola 1.4.0 b 103 retail no i obrazy gothica. Gra po zainstalowaniu z obrazów śmiga (Daemon Tools 3.32) a po wypaleniu - kupa. Stosowałem się już do wszystkich zaleceń - wypalałem bez korekcji EFM i z korekcją, montowałem obraz w wirtualnym napędzie w Alcoholu i przegrywałem z niego "w locie", odinstalowałem wszystko - Daemon Tools, Clone CD, Alcohol, Zainstalowałem Windowsa 98 i na czysty system gre i nic ... za hiny nie ruszy ... podobnie mam z Icewind Dale 2 PL i Plutonem PL. A myślałem że moja nagrywarka to przetnie bez pierdnięcia bo przedtem nagrywała zabezpieczone płyty - już nie wiem co robić. Pomóżcie prosze. A jednak - nagrałem to u kumpla na LG 48x (Alcohol te same ustawienia co u mnie)i gra działa ... można się załamać |
A pisałem ......:buu:
Nie kopiuj Alkocholem ..... (( Widze że pisanie czegokolwiek nie ma sensu !!!:fiu: Nie twierdze ze Alkochol jest zły, jest jednak zawodny - coś tam o tym wiem ... chyba wiem :D |
Cytat:
:o Ooooo jakiś Pan Mądraliński ...który tylko potrafi dużo krytykować a mało doradzać...8) Jak tyle wiesz ,bo coś tam wiesz, ale chyba wiesz ...jak twierdzisz.:) ...ludzie tutaj oczekują pomocy a ,nie krytyki i wyśmiewania ...;) .......Pozdrawiam :fiu: |
No to czym mam to nagrać - Clone CD nie obsługuje Safedisca 2.9, BlindWrite nie widzi takich obrazów (Clone CD) - innych programów nie używam - mógłbym ewentualnie z daemona zrobić obraz Blindwritem i wtedy nagrać - a tak wogóle po to jest forum żeby sobie pomagać a nie ... powiedziałbyś jak wiesz ...
|
ave !
Kulfon - przeczytaj dokładnie FAQ , którego autorem jest VLuka. Jasno jest tam napisane , że sam Alcohol nei wystarczy do złamania tego zabezpieczenia - potrzebna jest także odpowiednia spawarka ( jest odpowiedni link w wyżej wspomnianym FAQ - spis spawarek radzących sobie z tym zabezpieczeniem ). Polecam dokładna lekturę. Jeśli Twoja spawarka jest w stanie złamać to zabezpieczenie to alcohol poradzi sobie z tym w ciągu kilku minut ! Pozdrawiam ! P.S. The_GOMEZ - jak się zwracasz do mnie to caps off lolq ! |
I Owszem - przeczytałem tutorial Vluki - i owszem - moja spawarka jest na liście tych co tną SD2, każde dziecko wie że liteon jest w stanie przegrać większość zabezpieczonych płyt - i co z tego jak nie nagra Gothica i innych zabezpieczonych SD 2.9. Czy wogóle komukolwiek udało sie na Liteonie to wypalić ? Bo kumpel palił to na Liteonie 48 i tez kupa a na LG 40 i 48 idzie bez problemu. Wszystkie wymienione spawarki obsługują korekcje EFM poprawnie - sęk w tym że chyba SD 2.9 nie lubi za bardzo Liteona :blee: :blee: :blee:
P.S. BlindWrite też dał tyłka tak przy okazji wiec wina chyba leży w spawarce ... Pomóżcie bo już drugi dzień to gwałce i brak efektu ... |
cze !
No cóz... chyba nei mogę Ci pomóc - moja wiedza jest zbyt mała. Jak słusznie zauważyłeś winna zapewne jest spawarka... Ja swoja kopię zrobiłem na wyżej wspomnianym LG i działa bez problemu więc pozostaje Ci chyba tylko poszukanie jakiegoś qmpla z nagrywara tej firmy... Pozdrawiam ! |
troche z innej beczki
hmm... :)
wlasnie skonczylem gothica 2.. ehh.. 35h gry to na rpg troche malo... ale fabula... miodek... w zadnej innej grze nie widzialem tak ciekawie skonstruowanej fabuly... i wszystko bylo tam gdzie bym sam chcial to umiescic tworzac ta gre... ehh... poprostu cudo... polecam wszystkim ktorzy lubia rpg... PS... niestety gra jest za prosta... zero problemu z ostatnim przeciwnikiem... (nawet pol zycia mi nie zabral)... to akurat powazny minus... |
Cytat:
Mówisz "Kiedyś dorosnę" ...tym tekstem najbardziej mnie ubawiłeś ...:D 8) ...Proszę nie wypowiadaj się na takim poziomie, bo ludzie którzy wypowiadają tylko "puste" słowa twierdząc jakimi oni są PIRATAMI ...tak naprawdę są denni do kwadratu ... Zakończyłem dyskusję z Tobą ...Bye! SEE YOU !!! |
Cytat:
Hmmmmm .... ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ Widze że się nie pomyliłem ??? Ty serio jesteś pusty jak bęben ..... || Taki normalny, tradycyjny, nadęty, snobistyczny (Bóg jeden wie co jeszcze) DUPEK ..... To teraz nasza "DYSKUSJA" jest zakończona. See You !!!!! |
Cytat:
|
Dokładnie Grish - Liteon tego nie przegra ... niestety ... przegra Asus, LG z tego co już się zdążyłem dowiedzieć
|
Mam problem innego rodzaju - podczas instalowania gry z kopii CD3 wyskakuje błąd (przy ok 70%). Czyżby Alkohol robił mnie "w balona"? Spróbuję później innym programem. Spotkał się ktoś z czymś takim?
|
Sory że się wtrącam ale do gothica 2pl jest już ***** i śmiga bez problemu;) ;) ^_^
|
Cytat:
Ja posiadam takiego Litka (48125W). CD3 nagralem bez trudu na CDRW x12. Gre zainstalowalem z 2 binow (cd 1 & cd 2) (w Daemonie), a cd3 zainstalowalem wlasnie z tej CDRW. I wszystko chodzi. Nie wiem z czym macie problem :blee: |
Cytat:
Ja mam Plextorka i Liteonkka no i ten pierwszy sobie nieporadził !!! Liteonek poszedł jak burza !!! Tylko nie w Alkocholu a w Clonie ... See You !!! |
AAAle wy jesteście mądrzy .... imponujecie mi ....
tak się nieszczęśliwie składa że moja 24 tego nie ruszy i kropa. I nie jest to wina ustawień w Alcoholu. Pozdrawiam mimo wszystko niemiłych kolegów. :P |
To w koncu czym zgrac ten oryginal clonem czy alkoholem?
Mam Teac'a 52/24/52 u mnie dziala wszystko a u moich znajomych niektórych nie ... |
Jesli twoj Teac nie rusza SafeDiska to pogodz sie. Ostatnia deska ratunku to ***** ;)
|
Shifu aka Shade :) vs Gothic 2 PL
Hej
Wczoraj udalo mi sie sciagnac Gothic 2 PL z netu. Wedlug tego co twierdzi plik *.nfo jest to dokladna kopia oryginalu. CD 1 i 2 wedlug Clony XXL sa zabezpieczone Securom New 4.8 co jest bzdura. Plyta CD 3 jest zabezpieczona Safedisc 2 ( odczytane z clonny xxl ). Dwie pierwsze plyty sa to obrazy typu cue & bin a ostatnia plyta to obraz z clone cd. Do problemu podszedlem normalnie. Pierwsze dwa cd nagralem na plyty jako "Normal CD" a trzecia jako "Safedisc 2" . Do nagrania uzylem programu Alkohol 120 % ver 1.4.3 build 410 Retail. Po wypaleniu i instalacji gra dziala . Uruchamianie trwa co prawda troche dluzej niz zwykle ( po uruchomieniu jakies 10 -15 sekund czytnik cos tam odczytuje - prawdopodobnie sprawdza zabezpieczenie ) ale wszystko jest ok. Kopie sprawdzalem na mojej nagrywarce LiteOn 48246S ( na niej wypalalem ) jak i na moim leciwym juz CD-Romie LG 48x. Tak wiec gra dziala i nie jest potrzebny do niej zaden ***** ktory swoja droga jest rowniez dostepny. Na dysku mam rowniez zainstalowanego najnowszego Clone CD jak i Daemon-Tools ver 3.32 ( z wirtualnego napedu gra rowniez dziala ). Pozdrawiam wszystkich i zycze sukcesow przy nagrywaniu :) |
moj teac przegrywa safediska z tego co wiem :P
a ra jednym dzial jednym nie a .. ale jzu wyjazyem problem .. to viruale z alkohola i inne ... |
Re: Shifu aka Shade :) vs Gothic 2 PL
Cytat:
Dzięki. |
Na emule jest juz od ponad tygodnia
|
Cytat:
Kulfon - zadam może trochę niemądre pytanie - czy odtwarzasz grę z nagrywarki, czy ze zwykłego cd-romu/dvd? Bo jeśli z nagrywarki, to trza zaznaczyć opcję w emulacji A120% "ukrywanie nośnika". Wtedy jeśli masz dobrze zrobioną kopię - musi działać. Pozdro. |
martinez07: odtwarzam kopię i w cdromie (Asus 52x) i w nagrywarce i wszystkie napędy wirtualne mam powyłączane tak że chyba wszystko jest ok. Jestem już na 99,9 % pewien że LTR-24102B tnie SD tylko do wersji 2.7, powyżej ma problemy. Jeśli ktoś ma taką spawarkę i nie zgadza się ze mną to wszelkie uwagi będą pożądane i mile widziane.;p
|
Ja mam taką nagrywarkę i też mam problem:((
Jadnak przeciołem przy jej pomocy Splinter Cell (orginalnie Safedisc 2.8)po zainstalowaniu update do safedisc 2.9 też działa. Natomiast z tym Gothic II to jest problem:((( Czy może ktoś sprawdzić CloneCD lub BlindSuite ile ma błędów na kopii? Bo ja niestety mam o kilka za dużo:(( Chodzi o sectory 455,456,457 |
mam liteona 40125S, najnowszy blindwrite kopiuje gothica 2, tylko nie uzywajcie fastdumpa przy odczytywaniu plytki bo sie gra rozlozy przy uruchamianiu...
jedyny bol to to ze tak przegrana plytka u mnie dziala tylko w spawarce, jesli wrzuce ja do cdromu to gra nie pojdzie... jak by dalej nie chodzila to dajcie znac jest jeszcze inny sposob... |
a moze ktos, podeslal by mi...
lub podal linka do cracka do wersji pl - takiej z empiku.
teac'iem 516eb i yamaha 8/4/24 ich nie przetne a kopie bym sobie zrobil bo kumpek przyniosl oryginala i tylko cracka mi brak pzdrwm Nikita_Bennet |
Poszło na priv. ;)
|
dzieki
znaczy sie ze moge juz oddac oryginal pzdrwm Nikita_Bennet |
Re: Re: SafeDisc ??
Cytat:
|
No jasne, że nie mają zabezpieczenia.
Ale ja tu o czym innym. Mianowicie zassałem z eMule tę grę i mam duży problem. Wypałiłem wszystkie płytki, instaluję, instalka idzie gładko a potem za nic nie mogę odpalić tej gry. Myślę sobie pewno źle nagrałem 3cd i dawaj na nowo ją wypalić. I znów zawód - nie działa! Wtedy dopiero poszedłem po rozum do głowy i podinstalowałem ów obraz ( to obraz z CloneCD) to virtuala z Clona zainstalowałem i....znów nie działa!!!!! Czyli wniosek jest jeden: ten obraz jest uszkodzony. I tu moja prośba do ludzi dobrej woli, którym czasem pomogłem - pomóżcie teraz mnie !!!!! |
Cytat:
|
To dziwna sprawa jest stary. Bo jakby obraz byl uszkodzony to napewno bys tego nie zainstalowal. Dobrze by bylo jakbys napisal cos wiecej o tym "niedzialaniu" bo tak nie bardzo wiadomo co jest grane. Czy po instalacji wola o plyte , a moze w ogle sie nie wlacza czy wreszcie wywala jakies fikusne informacje o bledach. Napisz , cos sie wymysli.
|
Tak więc jak nie podmieniam *.exe to zaczyna się uruchamiać ( ekran ładowana gry)i po jakimś czasie wyskakuje okienko od mojego firewalla ( NIS 2003 Prof)że chce się gdzieś tam łączyć. Jak go przepuszczę czy też nie (to bez różnicy) to po chwili zaczyna mielić płytą w napędach (nieważne do którego włożę płytę) i tak mieli i mieli i tak bez końca a gra nie startuje. Zaś jak podmienię rodzynka to po ukazaniu tego skrina, że się tam ładuje następuje zwiecha i koniec zabawy. Pomaga jedynie reset. Sprawdzałem to na dwóch kompach i wciąż jest tak samo. :buu:
|
Moze blacklisty ?
W sumie ja u siebie nie mialem czegos takiego ale moze akurat to ten problem. Co prawda gra uruchamia sie dlugo ale sie uruchamia. Jak to nie pomoze to daj znac. |
Re: Re: Re: SafeDisc ??
Cytat:
B. |
ave !
CD 1 & 2 nei mają zabezpieczeń ... VLuka miał rację twierdząc , że clony wariuje - akurat w tym przypadku błędnie podaje info o zabezpieczeniu. Zabezpieczona jest tylko płytka nr 3. Pozdro ! |
Re: Re: Re: Re: SafeDisc ??
Cytat:
|
ludzie ja zrobilem tak:
winISO obraz płyty. a potem wypalam Nero ale z ustawieniami DAO/96 i wsio buja :D powodzewnia |
ave !
I w ten sposob przegryzles SafeDisc`a 2 tak ?? A swistak siedzi i zawija w sreberka ... bez urazy ! |
A ja to kopiuje żywcem na HDD a potem razem ze świstakiem wypalamy to na płycie winylowej i działa w starym adapterze! Coś się koledze pomieszało!
|
Re: Re: Re: Re: Re: SafeDisc ??
Cytat:
dokladnie. dwie perwsze zrobilem sobie clonecd bo robie nim wszelkie kopie cd np z filmami, grami (nie sa zabezpieczone i clonyxxl tez wywall mi jaja) to i te zrobilem tak, a trzecia zgralem na hdd i dogralem crkacka, wypalilem w nero i dziala. swistak u mnie poszedl zawijac .... jak siadlem przed kompa - chyba sie obrazil ;) tak wogle to dziekuje za slodzik znaczy sie..... pzdrwm Nikita_Bennet |
ellou !
No tak... Jednak porady na tym 4um dotycza zazwyczaj robienia kopii 1:1... Dlatego moja reakcja byla "opowiesc o swistaku". Myslalem , iz w ten sposob ktos zlamal SafeDisca... Zrobic kopie Nero z crackiem to chyba najwiekszy n00b potrafi... ( no off) Pozdrowionka ! |
Cytat:
pzdrwm Nikita_Bennet |
Dołączam się do wypowiedzi Dzikuska!
|
ja jednak staram sie tak nagrywac, aby ludzie nie mieli problemu z korzystaniem, wielu ma stare cd'ki wielu ich nie czysci a ja kce miec spokoj.
wiem, mi tez sprawia frajde zrobienie kopii 1:1 i bycie lepszym (czyt. posiadajacym wieksza wiedze) od innych ale czasem uzytkownicy takich kopii maja problemy a wole zadowolonych niz tych nie bardzo. to swietna sprawa zrobic kopie 1:1 bo jak ludzie bioracy gry ode mnie nie moga jej skopiowac, to ja mam na te 1-dno piwo wiecej. niestety jak ja pirace (czytaj kradne) to i czemu mam utrudniac zycie innym (krasc), niech maja i kopiuja.;p pzdrwm Nikita_Bennet |
blaaaaaaa
Mam jedn prośbę: może by ktoś napisał wreszcie co mam sciągnąć, z kąd, jakie wybrać ustawienia i profil i ogólnie jak to przegrać plizzzzz!!!! (( (( ((
|
Pod tym adresem znajdziesz to o czym mówi Nikita!
http://gcw.universe-board.de/games/f...30%20crack.rar Co do kopii 1:1 to poczytaj dokładnie forum bo tam jest wszystko! http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?threadid=14663 Potrzebujesz odpowiednią wypalarkę! Tu masz informację o zgodności! http://www.elby.ch/en/products/clone_cd/writers/a.html Alcoholer+CloneXXL! http://web1.athen215.server4free.de/...a+ClonyXXL.exe Alcohol 120%! http://www.alcohol-software.com/download.php Zacznij czytać wypowiedzi innych Forumowiczów kolego! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:34. |