Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Adresy FTP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/adresy-ftp-20019/)

jasut 17.04.2003 15:50

Adresy FTP

Zainstalowałem sobie FlashGeta 1.3 i poszukuję ciekawych adresów ftp. Jeżel ktoś może pomóc to będę wdzięczny. Ponieważ nigdy nie pracowałem na podobnym programie proszę też o kilka wskazówek dotyczących jego obsługi.

mallow 17.04.2003 16:21

ftp`ow niestety nie znam :(
nie kozystam z flashgeta
ale obsluga programu jest banalna ... wystarczy kliknac na jakis link ppm i wybrac [download with flashget] w menu kontextowym ... reszta sie zrobi sama :) pozniej mozna tylko wznawiac wchodzac do glownego okna programu :)
jezeli o takie podstawy Ci chodzi to mozesz mnie pytac. o bardziej zaawansowane rzyczy mozesz pytac profesjonalistow co uzywaja flashgeta

lipek16 17.04.2003 16:22

Re: Adresy FTP

Cytat:

jasut napisa***322;(a)
Zainstalowałem sobie FlashGeta 1.3 i poszukuję ciekawych adresów ftp. Jeżel ktoś może pomóc to będę wdzięczny. Ponieważ nigdy nie pracowałem na podobnym programie proszę też o kilka wskazówek dotyczących jego obsługi.
FlashGet nie jest przecież klientem FTP. Jest to program do pobierania plików (coś w stylu DownloadAcceleratorPlus, GetRight, GoZilla itp.). Owszem można pobierać nim również pliki z serwerów FTP (tylko trzeba dokładnie znać adrss danego pliku). Z tego co się orientuje to nie ma w nim możliwości przeglądania katalogów na serwerach FTP. Może się myle (nie pamiętam którą wersję miałem, może w nowej jest traka funkcja ale w to wątpie). Osobiście do przeglądania i ściągania zasobów z serwerów FT polecałbym inny program wyspecjalizowany do tego celu (chociażby TotalCommandera, CuteFTP, WS FTP, bądź inny podobny.

ZbigNieff 17.04.2003 17:33

Masz 1.3 oj zle z Toba - ja na 1.4 lece juz ponad 4 miechy... ale
po co Ci do FlashGet`a FTP?? przeciez on nie tylko z FTP sciaga a po 2 on tylko wspomaga sciaganie!!

Wiec nie rozumiem twojego pytania....

lipek16 17.04.2003 18:17

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
po co Ci do FlashGet`a FTP?? przeciez on nie tylko z FTP sciaga a po 2 on tylko wspomaga sciaganie!!

No właśnie ja też to nie za bardzo rozumiem???

Adik 17.04.2003 18:24

we FlashGecie jest taka opcja jak Eksplorator serwera - działa to jak zwykly klient FTP, a uruchamia sie poprzes nacisniecie F7 w oknie glownym programu, lub narzedzia -> eksplorator serwera

Adik 17.04.2003 18:37

Cytat:

lipek16 napisa***322;(a)
No właśnie ja też to nie za bardzo rozumiem??? x3
heh- chyba mielismy ten sam zawias z forum, tylko, ze mi jednego posta wstawilo 14 razy...:cool:

-=KoWaLiK=- 17.04.2003 18:59

Ale tak czy siak nikt nie odpowiedzial na jego pytanie, a adresy ??

eloise 17.04.2003 19:13

jeżeli mógłbyś sprecyzować określenie "ciekawych adresów" bedzie może łatwiej cokolwiek pomóc

chodzi Ci o soft, mp3, gry ?

-=KoWaLiK=- 17.04.2003 19:15

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
jeżeli mógłbyś sprecyzować określenie "ciekawych adresów" bedzie może łatwiej cokolwiek pomóc

mp3 ? :jupi:

eloise 17.04.2003 19:17

może szuka adresów serwerów ftp z muzyką w formacie mp3

lipek16 17.04.2003 19:45

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
może szuka adresów serwerów ftp z muzyką w formacie mp3
Może tak może nie może pryt a kto to wie??? ;)
Jak z mp3 to proponuje wejsc na www.nuta.pl i wpisać w wyszukiwarce nazwę dowolnego zepołu kliknąć szukaj i wyświetli się wtedy lista serwerów z danym utworem. Potem można skopiować adresy serwerów di programu FTP a dalej to już wiadomo co...

mallow 17.04.2003 20:15

ja tam chce soft i gry :)

eloise 17.04.2003 20:20

Cytat:

mallowex napisa***322;(a)
ja tam chce soft i gry :)
poszło ma e-mail

może coś znajdziesz

kizio 17.04.2003 20:25

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
poszło ma e-mail

może coś znajdziesz

poprosił bym też....

a wracając do tematu: Zamiast FlashGet polecam:

do FTP: FlashFXP po polsku
do ściągania z netu: Mass Downloader (jak ktoś ma działający numerek to niech na maila podeśle);p :cisza:

-=KoWaLiK=- 17.04.2003 20:28

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
poszło ma e-mail

może coś znajdziesz

dawaj i do mnie poczta

lipek16 17.04.2003 20:30

Ja też chcem. Z góry dzięki.

eloise 17.04.2003 20:47

wysłałem

Maciej 17.04.2003 20:53

...może ja też rzucę okiem ...z góry dzięki ...:)
w zamian prześlę swój spis serwerów FTP ...;)

mallow 17.04.2003 20:59

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
poszło ma e-mail

może coś znajdziesz

dzikuje bardz z góry :))) i z dolu :)))

mallow 17.04.2003 21:00

Cytat:

Maciej napisa***322;(a)
...może ja też rzucę okiem ...z góry dzięki ...:)
w zamian prześlę swój spis serwerów FTP ...;)

i mi te rzuc :)

Adik 17.04.2003 22:07

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
poszło ma e-mail

może coś znajdziesz

skoro tak dzielisz, to moglbym ja tez dostac?? :P

raptor123 17.04.2003 23:18

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
poszło ma e-mail

może coś znajdziesz

byłbym bardzo dźwięczny z czegoś takiego na mojej skrzyneczce :)

jasut 18.04.2003 06:51

Cytat:

Adik napisa***322;(a)
we FlashGecie jest taka opcja jak Eksplorator serwera - działa to jak zwykly klient FTP, a uruchamia sie poprzes nacisniecie F7 w oknie glownym programu, lub narzedzia -> eksplorator serwera
Dzięki, nigdy nie pracowałem na żadnym kliencie FTP, a słyszałem, że FlashGet może pracować jako klient. Dzięki Adik, wrócę do domu i sprawdzę.

jasut 18.04.2003 06:57

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)

Może i źle, udało mi się ściągnąć Kazą tylko tę wersją posłodzoną, do wszystkich innych słodziki okazały się wiruskami (urok Kazy). FlashGet wspomaga ściąganie i robi to dobrze, kiedyś miałem GetRighta i nie mogłem się przyzwyczaić do niego więc go wywaliłem i ściągałem eksploratorem. Teraz widzę że dopalacze jednak warto mieć, pliczki ssają się zdecydowanie szybciej.

jasut 18.04.2003 07:02

Cytat:

eloise napisa***322;(a)

Jak się nie ma nic, to trudno wybrzydzać. Interesują mnie ftp z mp3, softem i ewentualnie filmami. Od razu powiem, że nie mam możliwości odpalenia u siebie e-mulka i w tym jest problem.

jasut 18.04.2003 07:21

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
poszło ma e-mail

może coś znajdziesz

Też bym prosił
jasut@interia.pl

A czy może mi ktoś powiedzieć, jak mam stworzyć odpowiedź do kilku postów, bo kręcę sobie licznik takim sposobem odpisywania?

jan 3 sobieski 18.04.2003 09:51

ja też bym prosił jan3sobieski23@wp.pl

-Sid-The-Rat=> 18.04.2003 09:53

dosc - reszta takich prosb - na priv... ufam ze umiecie

eloise 18.04.2003 09:55

w wolnej chwili wyślę wszystkim potrzebującym

camfo 18.04.2003 17:14

Cytat:

lipek16 napisa***322;(a)
Może tak może nie może pryt a kto to wie??? ;)
Jak z mp3 to proponuje wejsc na www.nuta.pl i wpisać w wyszukiwarce nazwę dowolnego zepołu kliknąć szukaj i wyświetli się wtedy lista serwerów z danym utworem. Potem można skopiować adresy serwerów di programu FTP a dalej to już wiadomo co...

No wiadomo co...tyle, że na większość musisz mieć hasło aby ściągać...

-=KoWaLiK=- 18.04.2003 17:28

Jak juz jestesmy przy ftp-ach, mam pytanko, czy jest tu na forum jakis kolo ktory "nalogowo" ssie jakies giery? O co chodzi? Mam kolesia ktory na tym zarabia nachleb, mowi ze ssie takie rzeczy z jakichs SITE-ow. Ktos wie co to jest i z czy to sie je ? On nie chce powiedziec :buu:

camfo 18.04.2003 17:36

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
Jak juz jestesmy przy ftp-ach, mam pytanko, czy jest tu na forum jakis kolo ktory "nalogowo" ssie jakies giery? O co chodzi? Mam kolesia ktory na tym zarabia nachleb, mowi ze ssie takie rzeczy z jakichs SITE-ow. Ktos wie co to jest i z czy to sie je ? On nie chce powiedziec :buu:
No po prostu SITE = po angielsku strona, czyli ciągnie ze stron...i to z dobrych - mało osób ma dostęp do takich adresów www...

W słowniku niby nie ma, że to jest strona, ale nie raz słuchałem w tv np. na eurosporcie..."visit our web site", czyli na 99,9% twój kiolega ciągnie ze stron...

-Sid-The-Rat=> 18.04.2003 18:12

zapewniam ze takeigo adresu nie dostaniesz jesli czlowieka nie znasz osobiscie... to zbyt cenna rzecz

-=KoWaLiK=- 18.04.2003 18:32

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
zapewniam ze takeigo adresu nie dostaniesz jesli czlowieka nie znasz osobiscie... to zbyt cenna rzecz

Zapewne, z tego co koles mowi to on baaaardzo duuuuzo musial im zaoferowac (nie wnikam czego) aby miec tam wstep, lecz dzieki temu jest najwiekszych "kolekcjonerem kopii zapasowych" w moim miescie :D

peter2002 19.04.2003 01:37

Witam
Jako taki spis adresów ftp istnieje i jest ciągle aktualizowany
tzn. hasła,loginy
wiem bo sam zasysam z tych adresów przeważnie gry
:cool:
pozdrówka

Laser 19.04.2003 10:04

Cytat:

peter2002 napisa***322;(a)
Witam
Jako taki spis adresów ftp istnieje i jest ciągle aktualizowany
tzn. hasła,loginy
wiem bo sam zasysam z tych adresów przeważnie gry
:cool:
pozdrówka

Witam !

Pewnie ze instnieje tylko nie wiem jeszcze kogo zgwałcić zeby miec wstep na choćby jeden taki serwerek ....

-Sid-The-Rat=> 19.04.2003 10:08

pozatym jest tam slowo ktorego wyjadacze nie lubia - ratio... czesto chore... a rotacja ejst taka ze pochloniety uploadowaniem nie masz szans zaciagnac czegos co ci jest potrzebne :|
naprawde trzeba miec wtyki zeby sei ftpami bawic

-=Shade=- 19.04.2003 13:52

Hmmm
Liste warez mozna dostac za free z IRC'a i nie pytajcie mnie jak to zrobic:P
Co do adresow serwerow ftp to mozna sie zaczepic na jakies forum o tematyce warez i tam dzialac. Prawdziwa jazda zaczyna sie dopiero wtedy gdy masz cholernie mocne lacze ( i nie mowie tu o 2 mbit bo to jest smiech:P ). Stawia sie wtedy wlasne ftp i probuje dostac na prywatne forum, gdzie jest np kolo 200 osob majacych podobne srodki lub lepsze ( np znam kumpla ktory jest na takim forum na 250 userow 50 ma lacza 100+ Mbit ). Naogol wtedy mamy juz dostep do wszystkich 0-Day i kazda giere ssiemy jak tylko pojawi sie info na nforce ze wyszla:P

Przy polskich realiach jest to prawie niemozliwe.:buu:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:57.