![]() |
Cytat:
z 2 strony niezly lol zeby sie radiator sie przepolowil :blee: (moze wiatrak mial w sobie maly ladunek C-4 na wypadek przejecia przez wroga) ^_^ |
... ale jaja, odebrałem kompa z serwisu, podobno pękł na pół radiator na procku karty, wentylator był nieruchomy i cały osmolony, chłopaki się śmiały, że wybuchł mi wewnątrz mini-granat :D i byli pełni podziwu, że karta to przeżyła :o :o , narazie hula po staremu.:cool:
|
Cytat:
(też nie mogłem się powstrzymać) ps. no i Zetoxa - co to było? |
Cytat:
|
aaahaaaa
wiesz, ja wolę mniej "skomplikowane" dowcipy :) at least you try :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pedros ?????? - nie Gajos... sorry, ze posta roz***am, ale nie moglem sie powstrzymac... |
A ja (żeby mieć absolutną pewność) zrobiłbym reinstalkę windy (po pełnym formacie). Jako "winnego" typuję win Me. 8)
|
fakt, karta w moim drugim kompie - ELSA 511 gf2mx400 mimo iz podkrecona (ostro! z 166 na 195 :)) jedzie tylko na radiatorze (troche chlodzi ja wentyl z obudowy - ale nie sadze zeby to gralo duza role)
jesli jednak odpada radiator - albo juz odpadl! i lezy gdzies na nizszej karcie - to dobrze ze to wogole dziala |
Wentylator nie ma nic do tego ja u siebie sam zdjalem bo tylko skrzeczal byc moze na markowych kartach gdzie mamy zamiar je pokrecac wiatraczek jest potrzebny jednak przy zwyklych ustawieniach kartyjest on zbedny w mx400
|
Cytat:
tak mi sie przypomnialo, ze mialem taka sama sytuacje u znajomego i wlasnie na TNT2 M64 NoName made *uj wie gdzie :D tylko ze wtedy instalacja detkow 12,xx dala efekt, ale system do dzis wariuje :boks: ale przynajmniej kolorki sa jakie maja byc ;p |
Re: Re: Re: pie....ony GForce 2 MX 400
Cytat:
|
Re: Re: pie....ony GForce 2 MX 400
Cytat:
|
... w systemie wszystko w porządku, konfliktów brak, Kasprzak chyba jest blisko, właśnie gdy tylko chcę kliknąć zakładkę Ustawienia we Właściwościach Ekranu, od razu zwis kompa i po restarcie tryb awaryjny (WinMe).
|
Re: pie....ony GForce 2 MX 400
Cytat:
Szkoda ze nie mozesz odkrecic! pozdrawiam |
Cytat:
tak zgadza sie... ale sa karty na chipsecie nVidii ale produkowane przez firme "shit" a sa tez karty (nie wiem czy calkowicie produkowane przez nVidie) ale opatrzone ich logiem i sprzedawane jako nVidia. |
przerwania to to napewno nie sa :) ja obstawiam defekt chlodzenia ew uszkodzenie o podlozu elektromagnetycznym (kondestatorek poszedl...) :(
|
Cytat:
pozdrawiam |
Cytat:
Ja bym obstawiał ze karta ma cos z chłodzeniem i poprostu w ;epszym trybie sie pierdzieli - moze poprostu wentylator sie zakurzył albo pasta termoprzewodzaca nie jest tank naniesiona jak powinna - moze radiator nie przylega ?? Albo moze cos poprostu sie spieprzyło i karta do wymiany... |
mimo ze to OT to remix radzilbym sie zastanowic nad ATI :) 9700 daje solidny wypas :) a slabsze modele sa bardziej niz godne uwagi...
|
Cytat:
...od kiedy nVidia wypuszcza karty ??? mylisz produkcje chipow z produkcja kart ;) |
Witam!
dobrze powiedziane - pewnie jakies badziewie :( ja mam GF2 MX 400 nVidii i musze przyznac, ze dziala rewelacyjnie detonatorek 43.09 wczesniej mialem 40.72 a jeszcze wczesniej jakis 16.xx i na wszystkich dziala spoko ale na 43.09 to juz w ogole wypasik :) co prawda jak ja kiupowalem, to dalem wiecej kasy, ale nie zaluje :) teraz tez jak bede zmienial sprzet to grafe kupie GF4 Ti 128MB ale nVidii :) |
... dętki instalowałem chyba ze 4 różne wersje, dalej to samo :( , gwarancję mam do maja tego roku, więc napewno zrobią bezpłatnie, chodzi mi tylko by nie wciskali mi jakiegoś kitu typy brudny wentylator czy luźne osadzenie w gnieździe itp. Karta jest firmy Ennyah z Tajwanu, pewnie jakieś badziewie.
|
odinstaluj Detki, restart i zainstaluj je na nowo ;)
|
Witam!
a jakiej firmy jest ten GF? a co do tej gwarancji... ja, jak kupuje nowego kompa w zestawie skladanym przeze mnie, to zawsze prosze, aby wypisywali gwarancje na kazda czesc osobno - w ten sposob nie mam plomby i moge wymieniac co chce :) |
pie....ony GForce 2 MX 400
Właśnie w Święta, wziął się i wyp...lił mój 2 letni prawie GForce 2 MX400, tzn. wyświetla tylko 16 kolorów i rozdzielczość 640x480, czyli właściwie tryb awaryjny, ponieważ komp jest jeszcze na gwarancji, nie mogę do niego zajrzeć, więc tylko zgaduję co się mogło stać, jak sądzicie drodzy forumowicze, ja obstawiam padnięcie wentylatora karty, a jak Wy myślicie, jutro oddam go do serwisu i nie chcę, żeby mi jakiś kit wciskali. Każda inna rozdzielczość i więcej kolorów to natychmiastowy zwis kompa. Każde Wasze uwagi będą dla mnie cenne.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:00. |