Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   znowu the longest journey ale tym razem to nie problem z przejściem gry! (https://forum.cdrinfo.pl/f25/znowu-longest-journey-ale-tym-razem-nie-problem-przejsciem-gry-20421/)

kizio 26.04.2003 15:49

znowu the longest journey ale tym razem to nie problem z przejściem gry!

No więc kiedy wchodze na posterunek policji w tej grze to automatycznie gra wychodzi do Windowsa! Jak temu zaradzić????

camfo 26.04.2003 17:15

Re: znowu the longest journey ale tym razem to nie problem z przejściem gry!

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
No więc kiedy wchodze na posterunek policji w tej grze to automatycznie gra wychodzi do Windowsa! Jak temu zaradzić????
Na moje masz coś namieszane z systemem (ja po formacie grałem w Tzara i chodził doskonale, a jak teraz zainstalowałem znowu to mi się w paru miejscach sam wyłancza) albo to wina gry...piracik??????:)

lopus 26.04.2003 17:38

Kizio chyba ja ci poradze:na płycie nr 1 gry(wersja PL)masz katalog o nazwie "station_fix" a w srodku patch-zainstaluj go...

kizio 26.04.2003 19:00

Cytat:

lopus napisa***322;(a)
Kizio chyba ja ci poradze:na płycie nr 1 gry(wersja PL)masz katalog o nazwie "station_fix" a w srodku patch-zainstaluj go...
U mknie nie ma tego katalogu na płycie! Mam gre z ExtraGra - Wielkie hity!

lopus 26.04.2003 20:23

Ilość załączników: 1
No to posyłam w załączniku tylko 198 kB

mallow 26.04.2003 20:23

kisio widze ze ty tylko na legalu jedziesz :)
linux w empicku
TLJ z extra gier
wow :) :cisza:

kizio 26.04.2003 20:24

Cytat:

mallowex napisa***322;(a)
kisio widze ze ty tylko na legalu jedziesz :)
linux w empicku
TLJ z extra gier
wow :) :cisza:

heh... tak to już jest! Po co mam się tydzień męczyć i zasysać 2 płyty z netu (chodzi o TLJ) jak moge wydać te 30zł i kupić oryginała!

kizio 26.04.2003 20:26

kiedy próbuje zainstalować patcha wyskakuje taki oto komunikat:
Cytat:

Kopiowanie pliku "...\32\01\01.Xarc"...W czasie kopiowania pliku "C:\Program Files\TLJ\32\01\01.Xarc" wystąpił błąd

System nie może odnaleźć określonej ścieżki.

lopus 26.04.2003 20:28

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
heh... tak to już jest! Po co mam się tydzień męczyć i zasysać 2 płyty z netu (chodzi o TLJ) jak moge wydać te 30zł i kupić oryginała!
Kizio ty jestes chyba pijany ja mam TLJ na czterech płytach a ty mówisz o dwóch?
Apropos wysłałem ci fixa -patrz wyzej...

kizio 26.04.2003 20:29

Cytat:

lopus napisa***322;(a)
Kizio ty jestes chyba pijany ja mam TLJ na czterech płytach a ty mówisz o dwóch?
Apropos wysłałem ci fixa -patrz wyzej...

Ja mam na 2!!!!

mallow 26.04.2003 20:40

oo to ciekawe
albo okroili kizia albo dodali wodotryskow lopusowi
i kto tu ma dobra wersje :) :cisza:
wnosze pozew

kizio 26.04.2003 20:43

Cytat:

oo to ciekawe
albo okroili kizia albo dodali wodotryskow lopusowi
i kto tu ma dobra wersje :) :cisza:
wnosze pozew

Okroili mnie!!!!!! Ja im nie daruje!!!!!!!!!!!!!!!

lopus 26.04.2003 21:16

Ja mam na czterech płytkach i wszystkie były potrzebne przy instalu(full instal-2GB na dysku!!)

mallow 26.04.2003 21:19

no kizio ja bym extragry do sadu podal ... co to ma byc

Laser 26.04.2003 21:19

Witam !

Hehe no to mamy 4:2 - kolejny fajny przykład

- oryginał nie dosc ze okrojony to jeszcze sie krzaczy
- "kopia bezpieczenstwa" full wypas wsio smiga nawet patche sa ....

hmmm wniosek nasuwa sie sam;) :3msie:

kizio 26.04.2003 21:22

Cytat:

no kizio ja bym extragry do sadu podal ... co to ma byc
Po 1. Jestem nie pełno letni!
P0 2. Więcej kasy bym stracił na adwokata i inne tam opłaty niż bym se kompletny oryginał kupił!

kizio 26.04.2003 21:24

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Tylko i wyłączenie "Kopie bezpieczeństwa" !!!!!!!!!!!!!

lopus 26.04.2003 21:26

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Laser, ten patch który jest na płycie to nie jest nawet piracki,piszą o tym na stronie wydawcy albo producenta gry i sami zalecają instalacje w razie kłopotów!!

lopus 26.04.2003 21:28

Kizio po prostu kupił troche "krótszą podróż" :)

mallow 26.04.2003 21:36

NIELEGAL RULEZZZ :) :cisza:
kizio dales sieorznac talibom o wycieczke wielbladem

andrzejj9 26.04.2003 22:27

spokojnie, nie denerwuj sie - sam mam The Longest Journey na czterech plytkach (ja za oryginal dalem wtedy 99zl, ale nie zaluje, bo gra naprawde mi sie podobala), ale ta dwuplytowa wersja, ktora teraz wyszla zawiera wszystko to, co wersja na czterech plytach (przynajmniej tak mowi dystrybutor).
A zainstalowanie patcha zawsze jest wskazane. W kazdym razie gierka naprawde jest fajna, wiec warto sie pomeczyc, zeby dobrze chodzila. A jak ja skonczysz to rowniez polecam Syberie. Kosztuje teraz grosze (chyba juz z 40 zlotych), a gra sie naprawde przyjemnie :)

lopus 26.04.2003 23:03

kizio jezeli jest tak jak andrzejj9 mowi,ze m0ga byc wersje 2-plytowe to zrob tak:
1.zachowaj gdzies z boku sejwy dotychczasowe,
2.odinstaluj gre,
3.zainstaluj od nowa ale z opcja FULL INSTALL,zobaczymy ile bedzie chcialo płyt,
4.jezeli instalacja bedzie ok to wgraj sejwy i sproboj czy ruszy a jak nie to patcha.
Widocznie patch do tej pory sie pluł bo chyba tak podejrzewam maiałes instalke minimum,a plik patchuje na dysku twardym.
Napisz czy pomogło

kizio 27.04.2003 09:05

Cytat:

lopus napisa***322;(a)
kizio jezeli jest tak jak andrzejj9 mowi,ze m0ga byc wersje 2-plytowe to zrob tak:
1.zachowaj gdzies z boku sejwy dotychczasowe,
2.odinstaluj gre,
3.zainstaluj od nowa ale z opcja FULL INSTALL,zobaczymy ile bedzie chcialo płyt,
4.jezeli instalacja bedzie ok to wgraj sejwy i sproboj czy ruszy a jak nie to patcha.
Widocznie patch do tej pory sie pluł bo chyba tak podejrzewam maiałes instalke minimum,a plik patchuje na dysku twardym.
Napisz czy pomogło

\

Tak robiłem i patch dalej się pluje!!! HELP!

Laser 27.04.2003 09:11

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
\

Tak robiłem i patch dalej się pluje!!! HELP!

Witam !

Idz do swojego "dostawcy gier" i kup sobie wersje 4 płytową - licencje masz przeciez bo kupiles oryginał - ale jedziesz z kopi bezpieczenstwa / nie pytac o szcegóły - mógł dwie płyty zgubić poto jest kopia bezpieczenstwa / ;) :3msie:

kizio 27.04.2003 09:19

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Idz do swojego "dostawcy gier" i kup sobie wersje 4 płytową - licencje masz przeciez bo kupiles oryginał - ale jedziesz z kopi bezpieczenstwa / nie pytac o szcegóły - mógł dwie płyty zgubić poto jest kopia bezpieczenstwa / ;) :3msie:

O to jest to!! Tak zrobie! w przyszłom niedziale wybiore się na giełde komputerową w Gliwicach i se kupie! Thx Laser !

andrzejj9 27.04.2003 18:15

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
O to jest to!! Tak zrobie! w przyszłom niedziale wybiore się na giełde komputerową w Gliwicach i se kupie! Thx Laser !
no nie wiem, placic dwa razy za te sama gre (fakt, ze sam nie raz tak robilem, bo gra podobala mi sie tak, ze chcialem miec oryginal)? W koncu masz oryginal i jesli dobrze Ci nie chodzi to mozesz go reklamowac (masz na to 90 dni). Ja bym chyba tak probowal...

SHK 05.12.2005 00:28

Witam

Dopiero ostatnio dostałem tę grę i nie wiem czy ktos jeszcze z tego tematu ma z nią problem. Mi udało sie to rozwiazac bez instalowania patha a tez mam wersje 2 płytową. (Orginał jak by ktos pytał) Path mi sie nie chciał zainstalowac nie wiem czemu a więc wyłonczyłem akceleracje 3d jak i modele w wysokiej jakości oraz poprzestawiałem w zaawansowanych opcjach wszystko na domyslne. I pomogło dzwiek mi sie wtedy chaczył ale po wejsci na posterunek i zapisaniu gry oraz powrocie do porzednich ustawien wszystko było w normie. Nie wiem czy błąd sie nie bedzie powtarzał przy powrocie do poprzednich ustawien gdyz wg mnie pojawia sie on w momenicie gdy przejeżdża pojazd nadole.
Mam nadzieje ze komuś to pomoże.
Pozdrawiam

Pagerus 06.12.2005 10:21

Witamy na forum :)
Myślę, że jak ktoś kiedyś jeszcze zagra w tę jedną z najlepszych przygodówek w historii i będzie miał podobny problem - to Twoja pomoc zostanie doceniona :)

Predi 06.12.2005 12:29

to ja sie podepne pod temat, zna ktos podobne przygodowki?
powyzej Andrzej podal juz Syberie, fajny jest tez Jack Orlando
podajcie jakies fajne przygodowki ale koniecznie 2D (nienawidze 3D to juz nie jest to ;) )

rycho 06.12.2005 12:52

Cytat:

Napisany przez Predi
to ja sie podepne pod temat, zna ktos podobne przygodowki?
powyzej Andrzej podal juz Syberie, fajny jest tez Jack Orlando
podajcie jakies fajne przygodowki ale koniecznie 2D (nienawidze 3D to juz nie jest to ;) )

He, he...
Ty masz czas na gry?
Pogrywałem ostatnio poza Ogame w "Beyond Good and Evil".
Chyba przygodówka.:)

Pagerus 06.12.2005 13:28

No raczej to jest przygodówka :) (mowa o Beyond the good and evil)
Może głupio to zabrzmi - ale poleciłbym jeszcze Syberię 2 :)
A ze starszych rzeczy - Monkey Island - stare jak świat ale fajne :) W ogóle te najstarsze dosowskie przygodówki były najlepsze :)
Z czasów C64 - Zak McKracken i Maniac Mansion :D

A tak na marginesie - to ten temat bardziej pasuje mi do działu GRY niż do Offtopica... taka mała prośba do modów o przeniesienie go... ja niestety nie mogę...

rycho 06.12.2005 13:49

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No raczej to jest przygodówka :) (mowa o Beyond the good and evil)
.

Może i nie.
A może i tak.
Nigdy nie mogłem tego rozgryźć do jakiego gatunku jakaś gra się zalicza (rpg, morpg, RWPG, EWG...). :'(

andrzejj9 06.12.2005 15:33

Cytat:

Napisany przez rycho
He, he...
Ty masz czas na gry?
Pogrywałem ostatnio poza Ogame w "Beyond Good and Evil".
Chyba przygodówka.:)

No to taka pół przygodówka (czyli nie przygodówka) i w 3D (a nie dwuwymiarowa), ale reszta się zgadza ;)

Ja poleciłbym jeszcze wspomianą przez Pagerusa Syberię 2 i do tego Runaway, która kosztuje teraz niewiele (ze 30 złotych), a jest naprawdę bardzo fajna.

ps: ...

kizio 06.12.2005 15:42

o zesz kurcze... jak patrze na swoje posty z przed (sprzed?) 2 lat to wyglada to dziwnie :P. Co do przygodówek ostatnio grałem w Alida ale nie polecam, czulem sie jakbym gral w jakas gierke flash'owa. Syberia i Syberia 2 są świetne, czuje się ten zagadkowy klimat.

Burak_PL 06.12.2005 17:25

Still Life :) krótka ale fajna :)

Pagerus 06.12.2005 17:52

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
Still Life :) krótka ale fajna :)

Fakt - zapomniałem o Still Life - mówisz, że krótka jest? :(
A tak w ogóle - to czy aby nie miało być kontynuacji TLJ ???

andrzejj9 06.12.2005 21:48

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Fakt - zapomniałem o Still Life - mówisz, że krótka jest? :(
A tak w ogóle - to czy aby nie miało być kontynuacji TLJ ???

Coś mi tak chodzi po głowie, że kontynuacja TLJ już nawet się pojawiła, przynajmniej demo, w które grałem i było tragiczne..

NeoFighter 06.12.2005 23:11

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Coś mi tak chodzi po głowie, że kontynuacja TLJ już nawet się pojawiła, przynajmniej demo, w które grałem i było tragiczne..

kontynuacja ma byc

demo sie juz pojawilo?
hmmm, czyzbym je przeoczyl?...

na oficjalnej stronie http://www.dreamfall.com/ dema sie nie doklikalem

premiera zostala ustalona na wiosne 2006, rownoczesnie na XBox'a i Winde

moze dlatego demo nie bylo dopracowane? a moze to byla wersja alfa?

co konkretnie bylo tragiczne, jezeli moge zpytac?

andrzejj9 06.12.2005 23:25

Cytat:

Napisany przez NeoFighter
kontynuacja ma byc

demo sie juz pojawilo?
hmmm, czyzbym je przeoczyl?...

na oficjalnej stronie http://www.dreamfall.com/ dema sie nie doklikalem

premiera zostala ustalona na wiosne 2006, rownoczesnie na XBox'a i Winde

moze dlatego demo nie bylo dopracowane? a moze to byla wersja alfa?

co konkretnie bylo tragiczne, jezeli moge zpytac?

Kurde.. żebym to ja pamiętał.. Naprawdę coś mi takiego chodzi po głowie, ale to jeszcze sprzed wakacji.. A może to cholera tylko trailer widziałem? Tak czy siak kojarzę, że chodziło mi o wygląd i animację postaci, które z bardzo ładnych w TLJ zostały zrobione na podobieństwo.. nie wiem, niech będzie, że Tomb Raider.. Takie zupełnie coś innego i beznadziejnie, naprawde beznadziejnie się poruszające..

Spróbuję sobie przypomnieć gdzie i kiedy to widziałem, bo na pewno miałem z tym jakiś kontakt i bardzo się rozczarowałem..

Pagerus 07.12.2005 11:13

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Kurde.. żebym to ja pamiętał.. Naprawdę coś mi takiego chodzi po głowie, ale to jeszcze sprzed wakacji.. A może to cholera tylko trailer widziałem? Tak czy siak kojarzę, że chodziło mi o wygląd i animację postaci, które z bardzo ładnych w TLJ zostały zrobione na podobieństwo.. nie wiem, niech będzie, że Tomb Raider.. Takie zupełnie coś innego i beznadziejnie, naprawde beznadziejnie się poruszające..

Spróbuję sobie przypomnieć gdzie i kiedy to widziałem, bo na pewno miałem z tym jakiś kontakt i bardzo się rozczarowałem..

Wiesz - wydaje mi się, że mimo wszystko zostanie to dopracowane - może nie do perfekcji - ale z pewnością będzie nieco lepiej od tego co widziałeś :)

A tak w ogóle - to dziękuję za przeniesienie tematu do działu GRY :piwo:

Predi 07.12.2005 12:23

Cytat:

Napisany przez rycho
He, he...
Ty masz czas na gry?

nie... ale pogralbym sobie :D

siwy3 03.01.2006 23:15

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Witamy na forum :)
Myślę, że jak ktoś kiedyś jeszcze zagra w tę jedną z najlepszych przygodówek w historii i będzie miał podobny problem - to Twoja pomoc zostanie doceniona :)

Heh wlasnie mialem podobny problem i w ten wlasnie sposob go rozwiazlem i moge sie cieszyc dalsza gra ;) Dzieki wielkie !

Pagerus 04.01.2006 07:26

Cytat:

Napisany przez siwy3
Heh wlasnie mialem podobny problem i w ten wlasnie sposob go rozwiazlem i moge sie cieszyc dalsza gra ;) Dzieki wielkie !

Hehe - widzę, że gra jest nieśmiertelna :D

NeoFighter 05.01.2006 01:35

Cytat:

Napisany przez Pagerus

przeciez to The Longest Journey ;)

tytul do czegos zobowiazuje, no nie?

:D

Burak_PL 05.01.2006 16:45

Cytat:

Napisany przez Pagerus

byś się zdziwił :) jeszcze ludzie oryginały kupują :)

Pagerus 07.01.2006 12:23

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
byś się zdziwił :) jeszcze ludzie oryginały kupują :)

Ja tam się nie dziwię - bo sam tak robię :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:42.