![]() |
znowu the longest journey ale tym razem to nie problem z przejściem gry!
No więc kiedy wchodze na posterunek policji w tej grze to automatycznie gra wychodzi do Windowsa! Jak temu zaradzić????
|
Re: znowu the longest journey ale tym razem to nie problem z przejściem gry!
Cytat:
|
Kizio chyba ja ci poradze:na płycie nr 1 gry(wersja PL)masz katalog o nazwie "station_fix" a w srodku patch-zainstaluj go...
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
No to posyłam w załączniku tylko 198 kB
|
kisio widze ze ty tylko na legalu jedziesz :)
linux w empicku TLJ z extra gier wow :) :cisza: |
Cytat:
|
kiedy próbuje zainstalować patcha wyskakuje taki oto komunikat:
Cytat:
|
Cytat:
Apropos wysłałem ci fixa -patrz wyzej... |
Cytat:
|
oo to ciekawe
albo okroili kizia albo dodali wodotryskow lopusowi i kto tu ma dobra wersje :) :cisza: wnosze pozew |
Cytat:
|
Ja mam na czterech płytkach i wszystkie były potrzebne przy instalu(full instal-2GB na dysku!!)
|
no kizio ja bym extragry do sadu podal ... co to ma byc
|
Witam !
Hehe no to mamy 4:2 - kolejny fajny przykład - oryginał nie dosc ze okrojony to jeszcze sie krzaczy - "kopia bezpieczenstwa" full wypas wsio smiga nawet patche sa .... hmmm wniosek nasuwa sie sam;) :3msie: |
Cytat:
P0 2. Więcej kasy bym stracił na adwokata i inne tam opłaty niż bym se kompletny oryginał kupił! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Kizio po prostu kupił troche "krótszą podróż" :)
|
NIELEGAL RULEZZZ :) :cisza:
kizio dales sieorznac talibom o wycieczke wielbladem |
spokojnie, nie denerwuj sie - sam mam The Longest Journey na czterech plytkach (ja za oryginal dalem wtedy 99zl, ale nie zaluje, bo gra naprawde mi sie podobala), ale ta dwuplytowa wersja, ktora teraz wyszla zawiera wszystko to, co wersja na czterech plytach (przynajmniej tak mowi dystrybutor).
A zainstalowanie patcha zawsze jest wskazane. W kazdym razie gierka naprawde jest fajna, wiec warto sie pomeczyc, zeby dobrze chodzila. A jak ja skonczysz to rowniez polecam Syberie. Kosztuje teraz grosze (chyba juz z 40 zlotych), a gra sie naprawde przyjemnie :) |
kizio jezeli jest tak jak andrzejj9 mowi,ze m0ga byc wersje 2-plytowe to zrob tak:
1.zachowaj gdzies z boku sejwy dotychczasowe, 2.odinstaluj gre, 3.zainstaluj od nowa ale z opcja FULL INSTALL,zobaczymy ile bedzie chcialo płyt, 4.jezeli instalacja bedzie ok to wgraj sejwy i sproboj czy ruszy a jak nie to patcha. Widocznie patch do tej pory sie pluł bo chyba tak podejrzewam maiałes instalke minimum,a plik patchuje na dysku twardym. Napisz czy pomogło |
Cytat:
Tak robiłem i patch dalej się pluje!!! HELP! |
Cytat:
Idz do swojego "dostawcy gier" i kup sobie wersje 4 płytową - licencje masz przeciez bo kupiles oryginał - ale jedziesz z kopi bezpieczenstwa / nie pytac o szcegóły - mógł dwie płyty zgubić poto jest kopia bezpieczenstwa / ;) :3msie: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam
Dopiero ostatnio dostałem tę grę i nie wiem czy ktos jeszcze z tego tematu ma z nią problem. Mi udało sie to rozwiazac bez instalowania patha a tez mam wersje 2 płytową. (Orginał jak by ktos pytał) Path mi sie nie chciał zainstalowac nie wiem czemu a więc wyłonczyłem akceleracje 3d jak i modele w wysokiej jakości oraz poprzestawiałem w zaawansowanych opcjach wszystko na domyslne. I pomogło dzwiek mi sie wtedy chaczył ale po wejsci na posterunek i zapisaniu gry oraz powrocie do porzednich ustawien wszystko było w normie. Nie wiem czy błąd sie nie bedzie powtarzał przy powrocie do poprzednich ustawien gdyz wg mnie pojawia sie on w momenicie gdy przejeżdża pojazd nadole. Mam nadzieje ze komuś to pomoże. Pozdrawiam |
Witamy na forum :)
Myślę, że jak ktoś kiedyś jeszcze zagra w tę jedną z najlepszych przygodówek w historii i będzie miał podobny problem - to Twoja pomoc zostanie doceniona :) |
to ja sie podepne pod temat, zna ktos podobne przygodowki?
powyzej Andrzej podal juz Syberie, fajny jest tez Jack Orlando podajcie jakies fajne przygodowki ale koniecznie 2D (nienawidze 3D to juz nie jest to ;) ) |
Cytat:
Ty masz czas na gry? Pogrywałem ostatnio poza Ogame w "Beyond Good and Evil". Chyba przygodówka.:) |
No raczej to jest przygodówka :) (mowa o Beyond the good and evil)
Może głupio to zabrzmi - ale poleciłbym jeszcze Syberię 2 :) A ze starszych rzeczy - Monkey Island - stare jak świat ale fajne :) W ogóle te najstarsze dosowskie przygodówki były najlepsze :) Z czasów C64 - Zak McKracken i Maniac Mansion :D A tak na marginesie - to ten temat bardziej pasuje mi do działu GRY niż do Offtopica... taka mała prośba do modów o przeniesienie go... ja niestety nie mogę... |
Cytat:
A może i tak. Nigdy nie mogłem tego rozgryźć do jakiego gatunku jakaś gra się zalicza (rpg, morpg, RWPG, EWG...). :'( |
Cytat:
Ja poleciłbym jeszcze wspomianą przez Pagerusa Syberię 2 i do tego Runaway, która kosztuje teraz niewiele (ze 30 złotych), a jest naprawdę bardzo fajna. ps: ... |
o zesz kurcze... jak patrze na swoje posty z przed (sprzed?) 2 lat to wyglada to dziwnie :P. Co do przygodówek ostatnio grałem w Alida ale nie polecam, czulem sie jakbym gral w jakas gierke flash'owa. Syberia i Syberia 2 są świetne, czuje się ten zagadkowy klimat.
|
Still Life :) krótka ale fajna :)
|
Cytat:
A tak w ogóle - to czy aby nie miało być kontynuacji TLJ ??? |
Cytat:
|
Cytat:
demo sie juz pojawilo? hmmm, czyzbym je przeoczyl?... na oficjalnej stronie http://www.dreamfall.com/ dema sie nie doklikalem premiera zostala ustalona na wiosne 2006, rownoczesnie na XBox'a i Winde moze dlatego demo nie bylo dopracowane? a moze to byla wersja alfa? co konkretnie bylo tragiczne, jezeli moge zpytac? |
Cytat:
Spróbuję sobie przypomnieć gdzie i kiedy to widziałem, bo na pewno miałem z tym jakiś kontakt i bardzo się rozczarowałem.. |
Cytat:
A tak w ogóle - to dziękuję za przeniesienie tematu do działu GRY :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
tytul do czegos zobowiazuje, no nie? :D |
Cytat:
|