Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ile za strone? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ile-za-strone-20519/)

Smartek 28.04.2003 19:26

Ile za strone?

No wiec trafila mi sie okazja, otoz robie strone dla szefa mojego taty... o ich sadzie itd. (moj tata komornik :D).
No i teraz mam do Was pytanie, otoz ile wzielibyscie za stronke z ok. 10 podstronami, z wlasna grafa itd.??
Ja ja wycenilem na 200 zł + miesieczna aktualizacja 50 zł, co o tym myliscie?
Serwer i domenke wykupi tamten koles..., wiec o nic nie musze sie martwic..., aha, apropo serwera znacie jakies fajne platne, oplacalne i zeby bylo do 300 zł? Ja myslalem nad serwem www.beep.pl - PROFIT - BEE e-GENERATION ! Lub tez jakis z www.alpha.pl

pozdro ;)

ps - szef nadziany kasa :)

-=KoWaLiK=- 28.04.2003 19:34

Hmm.. 200zl :o
No co ty ! Zalezy z reszta jaka www robisz, jak na zwyklych tabelach no to i za 200, ale mi by sie nie chcialo, o nieeeeeeeee...
Z wlasna grafa, nigdy...

ZbigNieff 28.04.2003 19:43

Zalezy co jeszcze jestes w stanie zrobic ale minimum to 500zl za
projekt i te 50zl za aktualizacje moze byc... Inaczej sie nie opyla...

-=KoWaLiK=- 28.04.2003 19:46

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
Zalezy co jeszcze jestes w stanie zrobic ale minimum to 500zl za
projekt i te 50zl za aktualizacje moze byc... Inaczej sie nie opyla...

Ale z 10 podstronami !!! ???

Remix 28.04.2003 19:50

Witam!

a ja juz zrobilem 4 strony znajomym - za darmo i to z wlasna grafika i podstronek wiecej niz 10 :)

narazie jeszcze trenuje... ale jak opanuje php to zaczne na tym zarabiac... w sumie to ucze sie sam metoda prob i bledow :) juz opanowalem HTML i CSS - choc i tam musze sie jeszcze wiele nauczyc.

moj najnowszy projekt... http://members.lycos.co.uk/pridewar (w Operze menu sie nie wyswietla poprawnie - mam nadzieje, ze to poprawia w wersji 7.20)

ZbigNieff 28.04.2003 19:50

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
Ale z 10 podstronami !!! ???
Moze byc i z 10 a moze byc i z 2 - tak jak powiedzielem wczesniej...
ZALEZY OD TEGO CO SMARTEK POTRAFI ZROBIC...

ZbigNieff 28.04.2003 19:52

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

(...)

moj najnowszy projekt... http://members.lycos.co.uk/pridewar (w Operze menu sie nie wyswietla poprawnie - mam nadzieje, ze to poprawia w wersji 7.20)

Ale bez Xary WebStyle by sie nie obeszlo... :chytry: ;p

Remix 28.04.2003 19:56

Witam!

dalo by rade, ale bylo by o wiele trudniej i czasochlonniej

jesli sa wspomagacze, to trzeba z nich korzystac :)

Smartek 28.04.2003 20:10

@remix, przeceiz logo i menu jest z xary :D :)
pozdro ;)

ps - no wiec zostaje przy 200 zl i 50 zl aktualka :D

-=KoWaLiK=- 28.04.2003 20:17

Cytat:

Ale bez Xary WebStyle by sie nie obeszlo... :chytry: ;p

Nie ma to jag dobry gotowiec :P

kizio 28.04.2003 20:23

@Smartek: Weź 250 i jest ok!:P :P :P :P :P :P :P :P A o aerwer się spytaj Taza40!! On ma fajowy serv.

Remix 28.04.2003 21:00

Witam!

takie menu mozna rowneiz zrobic w programie AllWebMenus 3.1 PRO, tylko ze jest z tym wiecej srania po katach... ale program ma wieksze mozliwosci :)

ja tam uzywam xary... jest prosta i szybka

krzpac 28.04.2003 21:18

mógłby ktoś dac namiary na ten program Xary WebStyle ? bowiem co chwila się przewija przez forum jego nazwa, a ja go w sieci znaleść niepotrafie... :cisza:

kizio 28.04.2003 21:40

Cytat:

krzpac napisa***322;(a)
mógłby ktoś dac namiary na ten program Xary WebStyle ? bowiem co chwila się przewija przez forum jego nazwa, a ja go w sieci znaleść niepotrafie... :cisza:
na forum Remix'a jest link!! Wejdź na strone Remix'a i tam na forum i poszukaj!

-=KoWaLiK=- 28.04.2003 21:52

Remix coz ty masz na swojej www ze mi jej TweakXp nie puszcza ??

pali 28.04.2003 22:03

Re: Ile za strone?

Cytat:

Smartek napisa***322;(a)

Ja ja wycenilem na 200 zł + miesieczna aktualizacja 50 zł, co o tym myliscie?

"Nowocześni" handlowcy to starają się wcisnąć klientowi rzecz za darmo i wydoić jak największy abonament.... Ale to moze byc niezbyt uczciwe, bo klient może byc nieświadom...

Kilka stron kiedyś prowadziłem i wiem, że dobrze jest jak najdokładniej okreslić co to znaczy "miesięczna aktualizacja". Czy co miesiąc, czy przez miesiąc, itd. Także klient nie rozumie często specyfiki medium, więc takie rozmowy zaczyna webmaster.

Jak to Twój tato z szefem - to pewnie stratny nie będziesz :)

mapsajm 28.04.2003 22:12

masz tu link do stronki, za którą "profesjonalny" webmaster wziął 1000 zyli - niestety za późno się zorientowałem, że rodzice kożystają z jego usług i strona wygląda tak, jak wygląda:(

Smartek 29.04.2003 07:27

Eh.. mapsajm, imho lepsza na "firme" nie musi byc :D
pozdro ;)

ZbigNieff 29.04.2003 14:47

Cytat:

mapsajm napisa***322;(a)
masz tu link do stronki, za którą "profesjonalny" webmaster wziął 1000 zyli (...)
Przeciez to nic specjalnego... i juz 1000zl do przodu... hmmm oplaca
sie taki biznes... moze sie tego chyce... ;p

Remix 29.04.2003 16:16

Witam!

nie wiem... wszystko jest tam normalne, tylko w Operze sie poprawnie menu nie wyswietla :)

ten TweakXP to jakas kaszanka :P

mapsajm 29.04.2003 18:04

Cytat:

Przeciez to nic specjalnego... i juz 1000zl do przodu... hmmm oplaca
sie taki biznes... moze sie tego chyce... ;p

właśnie!!! nic specjalnego, a gościu wziął tyle forsy! gdybym wiedział wcześniej o planach rodziców, to pewnie bym sam im coś takiego zrobił... powiedzmy ze pół ceny;)...

mati1700 30.04.2003 09:25

To się pochwalę :D ZA tą stronkę www.oldarsenal.com
dostalem 400 $ :D W sumie projekt jest prosty ,ale sie napracowalem przy wstawianiu przedmotów :/

misiek7 30.04.2003 10:38

a ile byście wzięli za taka stronkę http://www.sos-w.tk/ ?

Smartek 30.04.2003 16:36

Bez urazy, ale za takie cos 400 dolcow?!! to jest ok. 1600 PLN zł :o :o :o :o :o ...
strona za przeproszeniem brzydka, tzn. mnie sie nie podoba, nawet tlo darmowe... ;)
pozdro ;)

ps - nie chce zebys zle mnie zrozumial :glaszcze:

Smartek 30.04.2003 16:40

Na wstepie sorka za drugiego posta ;)
A chcialem napisac do miska, ze wzialbym cos w granicach 600zl!
Ladna stronka..., tylko na wstepie, na indeksie... nie podoba mi sie menu... to czarne malo czytelne... porpaw na... hm... biale(?) i bedzie spoko
pozdro ;)

Remix 30.04.2003 16:43

Cytat:

Smartek napisa***322;(a)
Bez urazy, ale za takie cos 400 dolcow?!! to jest ok. 1600 PLN zł :o :o :o :o :o ...
strona za przeproszeniem brzydka, tzn. mnie sie nie podoba, nawet tlo darmowe... ;)
pozdro ;)

ps - nie chce zebys zle mnie zrozumial :glaszcze:

Witam!

zgadzam sie w 100%, dodam tylko jeszcze, ze JPEG'i sa beznadziejnej jakosci :)

-Sid-The-Rat=> 30.04.2003 18:23

nie 400 tylko 40... jesli jest inaczej to chyba sie przeceniasz - ja bym ne dal sobie dac 400$... bo bym w lustro nie mogl patrzec

smartek - twoj nowy obrazek w podpisie tez niestety jest srednio czytelny... za male te literki i przy kompresji do JPG sie troche rozmyly

Smartek 30.04.2003 19:15

Sid, wiem, wiem ;), amten mnie wkurzal i innych bo za duzy, a tego zrobilem rano doslownie ok. 4 min! :), wiec nie ma co wymagac... nie mam pomyslu na tlo do tego na taki rozmiar, jesli ktos zna jakis tutorial do photoshopa z ciekawym tlem na moja sygnaturke to prosze o napisanie..., a teraz mysle, ze to bylo 40$ tylko, ze autor sie pomylil i z popsiechu dodal jeszcze jedno zero :).
pozdro ;)

Smartek 30.04.2003 19:45

A jak teraz sie podoba? :). IMO o wiele lepiej niz bylo wczesniej ;)
pozdro ;)

-Sid-The-Rat=> 30.04.2003 19:53

leb pingwinowi wystaje :)

jpeg inaczej zmienia cienkie a inaczej troche grubsze linie - poprobuj roznych grubosci czcionki - zeby uniknac tego przykrego efektu rozlewania literek - nie ejst to juz tak przeszkadzajace jak popdzednio - ale chyba takich eleganckich literek jak w .psd albo .tga na .jpg nie osiagniesz (.w .png tez nie..:() - wot kompresja :)

ale lepiej
ps. potrenuj robienie wlasnych teł - korzystanie z gotowcow uwstecznia - a jak dostaniesz robote do zrobienia to nagle sie okaze ze wymagania layoutu sa takie a takie, grafik sie spoznil, czasu malo i trzeba samemu - wtedy gotowce nie pomoga... poczatki beda kijowe - ale tylko poczatki

mati1700 30.04.2003 20:19

Nie autor siew nie pomylil równo 400 $. Tylo ze to byl mój ojciec ,a jemu jakis webmaster wczensiej powiedzial ze tyle by wzial za zrobienie strony i ja w odpowiednim momencie przejąłem pałeczkę.Aktualizacje ma darmowe dożywotnio ,więc to tesh jest jakis plus ;) Doskonale wiem ,że stronka jest słaba i nikt nie dałby mi tyle cashu za nią ,ale dla mojego daddyego to rybka.Bo on tam sprzedaje rzeczy za 3600 $ więc sami rozumiecie ;) olorostyka i tło było wybierane przez odbiorcę ,więc nie miałem na to wpływu.Ja wszystko zlozylem do kupy i nic więcej.Odbiorca był zadowolony bo wlasnie o taką stronkę mu chodziło.Zebyscie widzieli www innych dealerów ja jak widzialem niektóre to myslalem ze padnę.Jeden znajomy ma stronę na któej jest sam tekst , niebieskie tło.Wygląda to ohydnie , w dodatku zaplacil za to jakkies 100$.To jest padaka :/ Aha i nie obrazam się ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:09.