Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   TePSA zmniejszyla koszty instalacji Neo+. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tepsa-zmniejszyla-koszty-instalacji-neo-21012/)

Kasprzak 10.05.2003 09:32

TePSA zmniejszyla koszty instalacji Neo+.

Witam!
Zamieszczam cytat ze stronki www.neostrada.pl

Cytat:

Neostrada Plus za jedyne 399 zł!
poniedziałek 05.05.2003
W dniach 1-31 maja 2003 roku Telekomunikacja Polska wprowadza promocyjną opłatę instalacyjną usługi Neostrada Plus. Klienci, którzy złożą zamówienie w maju, zaoszczędzą 455,93 zł!

moze juz wszystcy o tym wiecie. Ja jednak dowiedzialem sie dzisiaj.
Szkoda ze tylko do maja!

sayan 10.05.2003 10:46

takich promocji musi być i bedzie coraz wiecej .. !!
konkurencja rośnie :)

eloise 10.05.2003 11:01

to jest niby lekarstwo na nasze kłopoty z łączem

ale NEO nie wolno dzielić

a szkoda...

ZbigNieff 10.05.2003 11:06

Cytat:

eloise napisa***322;(a)

a szkoda...

Wlasnie a po 2 nie ma stalego IP...

@ Do tych co posiadaja NEO+ - Czy da sie cos doplacic zeby miec NEO+ na stalym IP??? Jesli tak to ile???

Torwald 10.05.2003 11:13

Z tego co wiem NEO+ nie ma i nie moze miec stalego IP.
Ja mam niestety wiekszy problem. U mnie w miescie (Ostrołęka) usilnie twierdza ze nie moga zalozyc NEO+ ani SDI bo...nie maja sprzetu.
Chyba pojde z tym wyzej bo taki stan rzeczy trwa u nas juz od dluzszego czasu. Kumpel czekal pol roku na zalozenie stalki a drugi, po tym jak poszedl ze skarga (pisemna) do siedziby TePsy, w ciagu 3 dni mial zalozone lacze (sprzet sie...znalazl). Albo ci kolesie w TePsie mysla ze robia nam laske wypelniajac swoje obowiazki, albo licza na dodatkowy zarobek naszym kosztem (czytaj: dac w lape). Ale w koncu zyjemy w Polsce wiec czego mozna sie spodziewac... :(

-=Shade=- 10.05.2003 11:15

Cytat:

Do tych co posiadaja NEO+ - Czy da sie cos doplacic zeby miec NEO+ na stalym IP Jesli tak to ile
Chyba sie nie da, ze stalym IP masz DSL i chyba tylko tyle.

Co do tej obnizki za instalacje w maju to ja cos czuje ze ludzi robi sie w konia. Skoro za instalacje zdjeli 50 % w maju to nich tez zrobia promocje dla tych co juz maja neo + a kiedys za instalacje wywalili 100 % ceny !
Rownie dobrze moga poszerzyc pasmo powiedzmy do 768/128kbit , ale tego nie zrobia. Oszustwo.

Maciej 10.05.2003 11:20

To się nazywa TELEKOMPROMITACJA ...^_^ :)

sayan 10.05.2003 11:36

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Z tego co wiem NEO+ nie ma i nie moze miec stalego IP.
Ja mam niestety wiekszy problem. U mnie w miescie (Ostrołęka) usilnie twierdza ze nie moga zalozyc NEO+ ani SDI bo...nie maja sprzetu.
Chyba pojde z tym wyzej bo taki stan rzeczy trwa u nas juz od dluzszego czasu. Kumpel czekal pol roku na zalozenie stalki a drugi, po tym jak poszedl ze skarga (pisemna) do siedziby TePsy, w ciagu 3 dni mial zalozone lacze (sprzet sie...znalazl). Albo ci kolesie w TePsie mysla ze robia nam laske wypelniajac swoje obowiazki, albo licza na dodatkowy zarobek naszym kosztem (czytaj: dac w lape). Ale w koncu zyjemy w Polsce wiec czego mozna sie spodziewac... :(

umnie w miescie jest ta sama sytuacja. Niechcą zakładać SDI (niewiem jak z NEO+). Ale tzw. "koperta pod stołem" jest lekarstwem na to (sprawdzone)

sayan 10.05.2003 11:39

Cytat:

Shifu napisa***322;(a)

Co do tej obnizki za instalacje w maju to ja cos czuje ze ludzi robi sie w konia. Skoro za instalacje zdjeli 50 % w maju to nich tez zrobia promocje dla tych co juz maja neo + a kiedys za instalacje wywalili 100 % ceny !
Rownie dobrze moga poszerzyc pasmo powiedzmy do 768/128kbit , ale tego nie zrobia. Oszustwo.

a kazał Ci ktoś wtedy zakładac NEO+ ? równie dobrze mogłeś czekać na promocje...

tak samo jakbyś kupił nowe auto w salonie dajmy na to za 40tys,
a po upływie pół roku zrobili promocje to samo auto za 37tys ? czy też miałbyś do nich pretensje że Ci nie zwrócą tych 3tys ?
wszystko tanieje ? czy ja jak zapłaciłem 3 lata temu za karte grafiki 1tys. zł, a teraz moge ją kupic za 80zł ? to też mam żądać zwrotu kosztów ?

pzdr

-=Shade=- 10.05.2003 11:55

Buahahahahahah zaczekac na promocje ... dobre..naprawde dobre:)
Ja nie mam pretensji o to ze instalacja tanieje tylko o to ze jak jest promocja neostrady to mozna by pomyslec tez o juz istniejacych uzytkownikach i dla niech tez dac jakas promocje;)

-Sid-The-Rat=> 10.05.2003 11:56

jakie oszustwo?

cena abonamentu miesiecznego w przeliczeniu na kbit/sec/zlotowki jest nizszcza niz wiekszosc osiedlowek nawet

koszt instalacji jest astronomiczny - i tego nie rozumiem - bo sprzet to tylko wypozyczenie modemu (ale w sumie ktos go musial wczesniej kupic - a to drogi sprzet)

tak - tepsa moze poszerzyc pasmo Neo+ - ale nie moze poszerzyc lacz sieci szkieletowej ktora szerokopasmowy DSL (czyli tez Neo) potrafi zapchac dokumentnie - nie stac na to Polski narazie - ale kto wie? w Kanadzie na TYM SAMYM sprzecie sprzedaje sie 2Mbit - tylko ze u nich szkielet jest 10 razy mocniejszy niz u nas

neo+ ma dynamiczne ip - ale jesli postawisz sobie DNS (mozna darmowego np www.dyndns.org) to moze nei masz stalego IP ale adres juz tak :) - wiem bo kozystam

nie wiem jak to ejst z ta koperta pod stolem - technologia ADSL wymaga GRUNTOWNEJ renowacji centrali - jesli cenrala jest nowa (jak moja) to sprzet jest juz w standardzie, a jesli jest bardzo stara to tego sie nie da zupgrade'owac
jesli jednak pomaga ;posmarowanie; to polecam isc ze skarga - KONIECZNIE na pismie - tepsa ostatnio zaczela dbac o wizerunek i grzecznie bardzo traktuje klientow

neo wolno dzielic w obrebie mieszkania - nie wolno jednak poza - nie slyszalem jednak o jednym chocby przypadku kontroli

i dodam na koniec ze na neo+ dziala kazde p2p i sa bardzo niskie pingi przy grach

paja 10.05.2003 17:21

ktoś może wie ile się za miesiąc abonamentu płaci ???

Laser 10.05.2003 17:26

Cytat:

paja napisa***322;(a)
ktoś może wie ile się za miesiąc abonamentu płaci ???
Witam !

Tylko 179 zł netto! , bez względu na liczbę godzin spędzonych w sieci

http://www.neostrada.pl/

paja 10.05.2003 17:35

Dzięki zastanawiam się nad założeniem

Pawel_k 10.05.2003 17:54

Cytat:

Neostrada Plus za jedyne 399 zł!
Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

gdyby abonamentwynosi 79zl to kto wie czym bym nie wzial :blee:

Laser 10.05.2003 17:55

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
gdyby abonamentwynosi 79zl to kto wie czym bym nie wzial :blee:
Witam !

Gdyby abonament był 80 - 90 PLN BRUTTO to bym sie nie zastanawiał.

sayan 10.05.2003 18:28

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Gdyby abonament był 80 - 90 PLN BRUTTO to bym sie nie zastanawiał.

ja moge dac nawet 120 !!

a tak serio .. to jak skączy mi sie umowa z Dialogiem, to sie bede zastanawiał nad NEO+ tylko ciekaw jestem ile bede musiał dac pod stolem zeby im sie chciało założyc ..

andrzejj9 10.05.2003 20:49

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

hmmm, to jest tylko :o Instalacja teraz faktycznie jest w miare normalnej cenie, ale dla mnie 179 zlotych miesiecznie to bardzo duza przesada. A szkoda, ze tak duzo, bo wlasnie planuje zalozenie stalego lacza i porownuje oferty (ktorych niestety w mojej okolicy duzo nie ma).

Laser 10.05.2003 21:53

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
hmmm, to jest tylko :o Instalacja teraz faktycznie jest w miare normalnej cenie, ale dla mnie 179 zlotych miesiecznie to bardzo duza przesada. A szkoda, ze tak duzo, bo wlasnie planuje zalozenie stalego lacza i porownuje oferty (ktorych niestety w mojej okolicy duzo nie ma).
Witam !

Tylko z ironią - no ludzie ale 200 na miesiac to kapke duzo ...

siwy_mw 10.05.2003 23:45

a jestem ciekaw czy jak teraz zamówie neo+ a np: dostane za kilka miesięcy to czy policzą po normalnej cenie czy z promcji czyli z dnia zamówienia ?

andrzejj9 10.05.2003 23:47

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Tylko z ironią - no ludzie ale 200 na miesiac to kapke duzo ...

tak tez podejrzewalem :)

Ale szkoda, ze daja taka zaporowa cene. A przeciez niektore prawa ekonomiczne sa takie proste i po przeprowadzeniu wcale nie tak trudnych badan mogliby sie z latwoscia przekonac, ze nawet obnizenie ceny o polowe (no chyba, ze w ten sposob musieliby doplacac, ale watpie) przyniosloby o wiele wieksze zainteresowanie tematem i bardzo prawdopodobne, ze rowniez o wiele wieksze wplywy. No coz. Widac TPSA od dawna stosuje i juz zawsze bedzie po mistrzowsku techniki zniechecania do siebie jak najwiekszej liczby klientow :(

-=Shade=- 11.05.2003 11:28

Cytat:

Tylko z ironią - no ludzie ale 200 na miesiac to kapke duzo
Ja przed zalozeniem tez nie bylem do konca pewien. Szukalem lacza do grania ( dobre pingi 0 % utrat pakietow )a o neostradzie slyszalem rozne rzeczy. Raz mi kumpel mowi ze do BN ma pingi po 100 a raz ze 200 ( zapomnial dodac ze jak to sprawdzal to sciagal z DC na maxa - ***** (pozdrawiam);) ). Ale pomyslalem , nic mnie gorszego juz nie mze spotkac niz to co mam teraz ( 2 mbit eir 512 cir od futuro na 120 osob + internet cafe )i zamowilem. Rodzicow nie bylo latwo przekonac ( 200 zl/ micha ), ale w koncu sie udalo. 2 tygodnie od zlozenia wniosku przyszli monterzy i w 45 min mialem neostrade plus. Pierwsze testy oczywiscie PINGI !!. Battlenet 60 i waha sie raz na kilkanascie plus minus 1 czyli praktycznie staly, polska nie wychodzi ponad 30 ( brat grajacy w q3 byl wniebowziety ), zadnych utrat pakietow. Transfer caly czas maksymalny dostepny. Teraz patrzac z perspektywy czasu moge stwierdzic ze nie zamienilbym sie na nic innego co jest dostepne w Polsce. Zadne LANy mnie nie przekonaja , nawet z adminem co jest ok. 200 zl to duzo ale lacze jest warte swojej ceny. Sciagam sobie co chce, gram we wszystko co mi pasuje, a teraz jak juz od 3 miechow nie ma zadnych problemow to zyc nie umierac.

Smartek 11.05.2003 12:49

Szkoda tylko, ze nie ma zadnych promocji dla tych co z SDI chca przejsc... np. pol ceny taniej :), jesli dobrze pamietam to kostuje cos ok. 200zl przejscie..., a jakby tak za 80zl :cisza: ....
pozdro ;)

sorbo 11.05.2003 13:31

Mam neo+ od 5 dni i jestem bardzo zadowolony transfery 64 kB/s pingi tez niczego sobie w quake 3 na poziomie 40 (polskie serwery) jeszcze nie mialem zadnej awarii a dziala non stop. Moim zdaniem dziala lepiej jak sdi ktore mialem prawie 2 lata

woitas 04.06.2003 01:20

chyba w koncu zaczeli isc po rozum do glowy...

"Wprowadzenie pakietów samoinstalacyjnych zapowiadano już kilka miesięcy temu - do teraz jednak data ich premiery pozostawała tajemnicą. Od 9 czerwca klienci TP S.A., którzy będą chcieli szybko i samodzielnie zainstalować Neostradę, będą musieli udać się do Telepunktu lub Punktu Sprzedaży TP i zaopatrzyć się tam w "zestaw instalacyjny Neostrada" (składający się z CD-ROMu z aplikacją obsługującą Neostradę, modemu ADSL ze złączem UBS, mikrofiltrów, rozdzielacza sygnału, odpowiednich kabli oraz instrukcji). Wcześniej jednak będzie trzeba sprawdzić, czy pod danym numerem dostępna jest usługa (można to zrobić na stronie www.neostrada.pl ). Telekomunikacja zapewnia, że "samopodłączenie" Neostrady zajmie teraz w sumie nie więcej niż 5 dni (do tej pory trzeba było czekać do 14 dni).

Pakiet "samoinstalacyjny" kosztować będzie 199 zł (wszystkie ceny podane są z VAT); do tego klient będzie musiał dopłacić 200 zł za aktywację usługi. Jeśli zdecyduje się na skorzystanie z asysty technicznej, dopłaci 400 zł, czyli w sumie prawie tyle samo co wcześniej - dlatego też sensowniejsze wydaje się samodzielne skonfigurowanie sprzętu i oprogramowania (tym bardziej, że TP S.A. zapewnia, że instrukcja jest wyjątkowo przejrzysta).

Aktualnych i przyszłych użytkowników Neostrady z pewnością ucieszy również fakt, iż obniżony został abonament - z 212,93 zł do 199 zł."

kto wie, moze za kilka miesiecy zejda do 120 pln?

tak czy siak. chyba sie zdecyduje. zwazywszy na transfer...

woitas 04.06.2003 01:28

"...promocja do konca maja..." :blee: a teraz wychodzi na to, ze jest to normalna cena, ktora oficjalnie bedzie obowiazywac od 6 czerwca... :blee:

TVC 04.06.2003 11:42

sorbo jaki masz modem od neo+???lucent moze???wiem ze poszerzaja pasmo do 640/160!

Torwald 04.06.2003 17:28

TVC jak to poszerzaja pasmo ? Tak od reki ? Wszystkim poszerzaja ?

Remix 04.06.2003 21:31

Cytat:

eloise napisa***322;(a)

a szkoda...

Witam!

Noe+ wolno dzielic ale tylko w obrebie jednego lokalu.

eloise 05.06.2003 00:20

tak wiem o tym

także po założeniu Neo+ zabijam drzwi deskami, żeby nikt z TP SA nie zobaczył czy udostepniam w domu czy poza nim

Kasprzak 05.06.2003 00:40

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
tak wiem o tym

także po założeniu Neo+ zabijam drzwi deskami, żeby nikt z TP SA nie zobaczył czy udostepniam w domu czy poza nim

:D ^_^ :D ^_^

nie ma zadnych kontroli. Przynajmniej narazie nie ma. I żeby nie było!((

Remix 05.06.2003 12:46

Witam!

akurat tu sie mylisz.. sa kontrole

TVC 05.06.2003 13:53

Torwald poszerzaja tam gdzie zainstalowane sa modemy lucenta!niektorzy juz maja, wiecej znajdziesz na www.tweak.pl i tam w forum!

-Sid-The-Rat=> 05.06.2003 15:09

remix - mozesz powiedziec cos wiecej o kontrolach? albo choc linka podac...

Kasprzak 05.06.2003 23:09

@remix: no nie gadaj! Nie wiedzialem. Ale normalnie wchodzą do chaty i patrza czy nie masz sieci? haha :)

Remix 05.06.2003 23:32

Witam!

moj kuzyn pracuje w TPSA i mowi, ze maja jakis ciekawy sofcik do sprawdzania lacz, jak cos jest podejrzane, to wtedy wysylaja ekipe. Jak wiadomo terminal jest wlasnoscia TPSA i nie ma mozliwosci nie wpuszczenia ich do domu (konsekwenje beda nieciekawe). Ogolnie nie prowadzi sie rutynowej kontroli - brak kasy. Ale jesli ktos bedzie kombinowal jak tu oszukac TPSA to moze sie na tym przejechac.

No ale jak ktos uwaza, ze jemu sie uda to zycze powodzenia.

Kasprzak 05.06.2003 23:40

ciekawe jak to mozna sprawdzic ???

Remix 05.06.2003 23:46

Witam!

nie znam dokladnego sposobu, ale jakos musza to robic... moze na podstawie ilosci wewnetrznych ip? no ale jak ktos ma proxy... heh nie wiem. Widac jakos moga rejestrowac/sprawdzac pewne parametry i moze na ich podstawie wniaskuje o nieprawidlowosciach uzytkowania danego lacza.

ob@r 06.06.2003 16:37

odpal power gg to sie dowiesz :)

Remix 06.06.2003 16:51

Witam!

a co ma do tego powerGG ? mozesz powiedziec cos wiecej na ten temat?

ob@r 08.06.2003 11:56

no teraz nie mam zainstalowanego, ale to taki łatwy szybki sposob jesli dasz whois z tego co pamietam to przy nr ip jesli gość ma sam neo+ (sdi) pojawia sie info o tym ze ma neo a jesli dzieli to napis zmienia sie na jesli dobrze pamietam "użytkownik za NAT'em" oczywiście nie jest to dowód ale jak dla mnie jest to dość jasne :)

sprawdziłem to osobiście...

-Sid-The-Rat=> 08.06.2003 12:16

to w zadnym wypadku nie jest dowod... taki wpis mozesz uzyskac np u kogos z dobrze postawionym firewalem, a nie uzyskac go u kogos kto faktycznie lacze dzieli... wszystko sprawa tego jak sie to robi

yahol 08.06.2003 13:32

Hmmm....
Z Neo+ to jest jakos tak, ze w lokalu-mozna podlaczyc dwa, lub wiecej kompow, poza lokal- nie mozna rozprowadzac sygnalu.
W osrodku jest podlaczone na Neo+ (512/128 ) 28 kompow (obecnie) tepsa wie i akceptuje:D

ob@r 08.06.2003 13:57

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
to w zadnym wypadku nie jest dowod... taki wpis mozesz uzyskac np u kogos z dobrze postawionym firewalem, a nie uzyskac go u kogos kto faktycznie lacze dzieli... wszystko sprawa tego jak sie to robi
Sid czytasz Ty moje wypowiedzi ?
przecież napisałem ze to nie jest dowód, ale wskazówka i to b. prosta, sprawdzona, sprawdz swoją teorię, potwierdź, oczywiscie ze zalezy jak to sie robi, zreaszta to i tak dobry motyw jak na korzystającego z windowsa...

-Sid-The-Rat=> 08.06.2003 14:00

czytam
wiem po sobie - dziele neo+ na 3 kompy a nie mam 'NAT' w inwigilatorze :) - stad wiem ze jest to bardziej niz zawodna metoda
tepsa ma sadze inne metody - analiza adresow, dublowanie protokolow, ilosc dzialajacych windowsow - w pewnym momencie mozna nabrac powaznych podejzen

ob@r 08.06.2003 14:04

tak ale uzytkownikow neo jest chyba sporo ponad 100 tys wiec jaka liczba ludzi musiałaby to monitować dla pojedynczego neo i jeszcze poszczególne pakiety... toż to armia zbawienia a Ci likwidują BOK, bo za kosztowne... hmm dla mnie i tak wydaje sie ze TPSA patrzy by rachunki regularnie napływały a ilu siedzi na jednym.. to ich wali - narazie !

ob@r 08.06.2003 14:20

aha jesli chodzi o powergg aby sprawdzic takiego delikwenta trzeba być u niego wśród znajomych :(

-Sid-The-Rat=> 08.06.2003 17:46

userow pierwszej neo bylo 1400!!!!
drugiej jest narazie kolo 20tys... i rosnie, szyyybko rosnie...

woitas 01.07.2003 00:11

Wracam do tego tematu.
Kolejne posuniecia dowodza mojej tezy, ze TP SA robi nas wszystkich w JAJO.

Dlaczego? Poczytajcie sobie:

NEOSTRADA - ABONAMENT ZA 2 ZŁ
TP S.A. wprowadziła kolejną promocję, która szczególnie zainteresuje
osoby planujące wykupienie usługi Neostrada. Klienci, którzy zdecydują
się na skorzystanie z nowej oferty promocyjnej, za zestaw instalacyjny
zapłacą tylko 199 zł. Co więcej, przez dwa pierwsze miesiące wakacji
nie będą oni musieli uiszczać opłaty instalacyjnej, zaś dwumiesięczny,
wakacyjny abonament kosztował ich będzie tylko 2 zł.

Kasprzak 02.07.2003 23:07

wow!!!!!!!Promocja extra. Chca zyskac jak najwiecej klientow!!!!

woitas 03.07.2003 12:41

jest tylko jedno "Ale"...
we wrzesniu trzeba bedzie zaplacic 400 pln (trzeba czytac miedzy wierszami...) za:
-instalacje 198 pln
-abonament za wakacje 2 pln
-abonament za wrzesien 199 pln

Kasprzak 03.07.2003 14:18

Nie no ja zrozumialem ze :
Kupuje za 199zl zestaw. Place 2zl za wakacje. I dopiero place za aktywacje we wrzesniu razem z rachunkiem + wrzesniowy abonament=wychodzi 400(za zestaw tak i tak - nawet jak nie bylo promocji) daje to tylko tyle ze przez wakacje za 2zl jest abonament!

pepperman 03.07.2003 19:15

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

dziekuje bardzo. w Niemczech mozesz miec 1.5 Mb za takie pieniadze.

PS. tylko mi nie mowcie, ze mieszkamy w POlsce. Niemcy to nie Antypody :).

Pawel_k 03.07.2003 19:30

Cytat:

pepperman napisał(a):
nie no prosimy bez ciosow ponizej pasa ;)

pepperman 03.07.2003 19:34

ok. teraz cos z Polski. zajrzyjcie tutaj http://www.e-wro.pl/ . nie wiem tylko ile to ma na swiat.

Kasprzak 03.07.2003 20:44

@pepperman:
Az sie plakac chce ze u nas tak drogo. Jeszcze mnie dobiles za 1,5bmb.
@Pawel_k:
Ewidentny cios ponizej pasa.

netkafejas 03.07.2003 22:19

Cytat:

eloise napisa***322;(a)

a szkoda...

no wlasnie kurka wodna no:(

CIAPEK 03.07.2003 22:20

oj drogi luksus ze strony telekomuny :(
Pozostaje czekac i jeszcze raz czekac...

netkafejas 03.07.2003 22:21

Cytat:

pepperman napisa***322;(a)

PS. tylko mi nie mowcie, ze mieszkamy w POlsce. Niemcy to nie Antypody :).

mieszkamy w polsce
ja tam nie mam nic do kraju tylko do ludzi ktorzy tu mieszkaja i ustalaja prawo!

netkafejas 03.07.2003 22:28

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
czytam
wiem po sobie - dziele neo+ na 3 kompy a nie mam 'NAT' w inwigilatorze :) - stad wiem ze jest to bardziej niz zawodna metoda
tepsa ma sadze inne metody - analiza adresow, dublowanie protokolow, ilosc dzialajacych windowsow - w pewnym momencie mozna nabrac powaznych podejzen

w takim razie trzeba by bylo jakos to zawekowac i wszyscy powinni miec firewalle oprucz mnie(usera na ktorego jest)
jak wpadan do domu nikt nie udowodni ze udostepniasz polaczenie jak ktos ma w domu kilka kompow nobo rooter w chacie pod jednego kompa moze zastanawiac :idea:
psosze panow a ile taka kara wynosi?

goliat 04.07.2003 00:07

Cytat:

netkafejas napisa***322;(a)
w takim razie trzeba by bylo jakos to zawekowac i wszyscy powinni miec firewalle oprucz mnie(usera na ktorego jest)
jak wpadan do domu nikt nie udowodni ze udostepniasz polaczenie jak ktos ma w domu kilka kompow nobo rooter w chacie pod jednego kompa moze zastanawiac :idea:
psosze panow a ile taka kara wynosi?

Kara za udostepnianie Neostrady wynosi 2 lub 3 krotnosc abonamentu za kazdy miesiac udostepniania !!! :kasa: http://www.telekomunikacja.pl/intern.../regulamin.pdf

piotrek211 04.07.2003 15:17

zeby was nie dobic w Szwecji 2Mb kosztuje 80zl/mc... I jescze mam pytanko czym udostepniac najlepiej Lacze ja wczesniej udostepnialem winda XP, ale chcialbym miec kontrole nad transferem dla tej osoby ktorej udostepniam

sayan 04.07.2003 17:11

nie czytałem całego topicu ...

ale slyszałem plotke o NEOSTRADZIE ++ (już we Wrześniu)

nie wiem czy to wiarygodne źródło ani czy już o tym było pisane...

może to by tłumaczyło te promocje na NEO+ ?

a ja cały czas ISDN :(

Kasprzak 04.07.2003 17:30

Cytat:

piotrek211 napisa***322;(a)
zeby was nie dobic w Szwecji 2Mb kosztuje 80zl/mc... I jescze mam pytanko czym udostepniac najlepiej Lacze ja wczesniej udostepnialem winda XP, ale chcialbym miec kontrole nad transferem dla tej osoby ktorej udostepniam
jest duzo topicow na ten temat. Podobno najlepiej to sie robi na Linuxie, a jezeli udostepniasz Xp`ekiem to jest program Bandwith Controller (Opis i konfig na stronie : http://neostrada.info/programy.php?programy=bcontroller)

@sayan:Cos wiecej o tej plotce?

sayan 04.07.2003 17:31

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)

@sayan:Cos wiecej o tej plotce?

niestety tylko to że NEO++ i Wrzesień ...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:49.