![]() |
hmmm przydala by sie odpowiedz "wogóle nie kupuje sprzętu bo nie mam pieniędzy", moze jakis moderator dodac?
|
w zaufanym sklepie w swoim mieście (może być drożej) - czemu ten dopisek.
ja biore w zaufanym sklepie komputerowym (u kumpli) i zawsze jest taniej niz u konkurencji - nie mowie o 5-10 zl na podzespole - cena z hutrowni + transport. pzdrwm Niktia_Bennet |
Ja w moin sklepku kompowym...
.:LINK:. |
ten pierwszy sklep w poście Pawel_k to Vob**??
Life is ... |
U kolegi z technikum - prowadzi już od wielu lat swój sklep komputerowy A***s w Toruniu .
Miłego dnia |
obecnie mam 3 sklepy w ktorych kupuje sprzet:
v*b*s z hipermarketu - bo maja porzadny sprzet, dobrze mnie traktuja (ciagle tam koma laduje albo cos kupuje ;)) i z serwisem nie ma problemu :) E*o* z tychow - znajomy tam sprzedaje wiec wiem ze zadnego badziewia mi niewcisnie (plyta procek i ram zakupione tam dzialaja super) F*n*x z gliwic - kupilem tam troche sdramu huba i litka, sklep jak najbardziej wpozo :) gwiazdki dalem zeby niebylo posadzen o kryptoreklame :P |
u mnie na osiedlu rok temu powstal sklep ciekawy koles sam jeden go prowadzi mam lisziutko ze 3 minutki mam z nim spoko kontakt jest starszy odemnei o pare latek tylko juz kupilem u niego calego kompa we wrzesniu i do tego kilka innych rzerczy...
i ja preferuje TYLKO ZAUFANY SKLEP (najlepiej w takim jakim mamm male hody :P ze sie tak wyraze :) ) bo nie ma problemow z gwarancja mozna szybko wszystko zalatwic i wiele innych powodow :) |
w zaufanym sklepie w swoim miescie (moze byc taniej) :D
|
Dla siebie kupuję przeważnie w sklepie, ale czasem jak trzeba komuś zobić jakiegoś upgrada to rozglądam się, czy znajomi przypadkiem nie wyzbywają się starszego sprzętu.
|
Tylko w sklepie komputerowym w moim mieście.
Nie kupuje w sklepach internetowych bo po co ??? Z przesyłką jest tam o wiele drożej, a z gwarancją problem (WYSYŁKA ITP.) |
Ja różnie, kartę graficzną na giełdzie w Warszawie, monitor w sklepie (biorą bardzo małą marżę - o 40 zł. taniej niż w Komputroniku i przywieżli za darmo do chaty), procek w innym sklepie - akurat tego dnia tylko w tym był dostępny. itd - zależy gdzie aktualnie przebywam
|
giełda komp. to to samo co hurtownia
targować się nie da a ceny bywają mało atrakcyjne... |
Podstawowe elementy: mobo; procek; pamiec w zaufanym serwisie. Reszta na Allegro lub w internetowych sklepach.
|
Zasadniczo w "znajomym" ("zaprzyjaźnionym" to trochę za dużo powiedziane w moim przypadku) sklepie, gdzie mogę np. wziąć coś na próbę i zobaczyć, czy mi się podoba. Czasem w marketach (przeważnie tzw. drobiazgi), niekiedy (rzadko) na giełdzie, gdy szukam czegoś starszego lub trudnego do zdobycia. Nigdy nie kupiłem niczego przez internet prywatnie ani w sklepie internetowym, a tylko raz - w sklepie wysyłkowym (zamawiałem przez telefon) - i nie byłem do końca zadowolony.
|
TYLKO w slepie komputerowym z mojego miasta ;)
ale nie w pierwszym lepszym, bo dzis jest a jutro go nie ma :P tylko w sprawdzonych sklepach :) |
ja tam wole pewne żródła
:chytry: wole kupć sprzęt pewny na którym mam gwarancję bo mozna się czasem przejechać na sprzęcie kupionym od jakiegoś znajomego więc wole wybrać cos co pochodzi z pewnego żródła8)
|
ja żadko kupuje sprzet (czesto nie wymieniam),
ostatnio POPLAND - WROCŁAW - Bo tanio,(cpu + obudowa) mobo mam z allegro, a sprzet mam kupiony na giełdzie ogólnie, czasami jakiś wiekszy market (np. głosniki i myszka), no i klawiatura z KOMPUTRONIK - Poznań. wiec kupuje gdzie popadnie :), gdzie jest coś ciekawego. |
|
głównie w hurtowni...
|
Gdzie kupujesz sprzęt ?
.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:14. |