![]() |
Matrix Reloaded już w necie?
witajcie
zdobyłem sporo adresów z których można ściągnąć to cudo ponieważ mam problemy z dostepem do netu proszę o kontakt na priva osoby z szybkim łączem w celu potwierdzenia czy rzeczywiście tam jest ten film |
Zapomnij o tym shicie, jest to kinowka, dzwiek jest tak dupny ze zal dupe sciska, czasami do tego jeszcze dziala tylko jedna strona glosnikow. Lepiej isc do kina.
|
Re: Matrix Reloaded już w necie?
Cytat:
|
Re: Re: Matrix Reloaded już w necie?
Cytat:
|
Mam rozumie ze juz ogladales ???
Hmmm... i tak pojde do kina, jeszcze 4 dni ;) |
i wlasnie dlatego ze dwojka zbiera takie opinie jak ta zacytowana przez kolege Drussa ciesze jak dziecko ogladajac po raz 4 animatrixy... TO jest Matrix... i niech ONI zrobia tego wiecej
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Re: Re: Matrix Reloaded już w necie?
Cytat:
pozdro ;) ps - mowia tak tylko Ci co jeszcze tego filmu nie maja, lub nie maja dostepu do niego :D ^_^ :D ^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
pozdro ;) |
Ogolnie to mam ochote na ksiazke Matrix, dokladnie bym znal cala historie bo jest ciekawa.
|
Re: Re: Re: Matrix Reloaded już w necie?
Cytat:
|
TO i TO ma swój urok :)
|
ta wersja jest do kitu mam ja od dluzszego czasu ale trzymam tylko dlatego ze komus mam to zawiezc ide do kina nie ma takiej sily ktora zmusi mnie do ogladniecia takiego filmu na kompie
moze za pare miesiecy dla powtorki ale na pewno nie to vcd co jest w sieci to najgorsza wersja jaka kiedykolwiek widzialem a tylko zerknalem na poczatek bleee odradzam idzcie do kina |
a u mnie akurat z wystawieniem Matrixa otwieraja w Kielcach multikino !!! bedzie wypas cos czujem :) i chialem przy okazji zapytac bo wielu z Was ma mulitkino w swoich mistach
moje pytanie brzmi jaka jest cena blietu do mutltikina ??? tzn chcialem wiedziec jaka jest roznica miedzy multikinem a takim zwyklym kinem bo chyba jest takowa nie ??? pytam raczej z ciekawosci bo na matrixa to do multikina na bank bedzie fajne naglosnienie i wogule :) :jupi: |
Cytat:
|
ogolnie w multikinach jest dosc tanio - poza zarciem ktore jest rownie drogie co niejadalne - na dodatek w poranki i w srodkowe dni tygodnia czesto stosuja promocje i jest calkiem tanio
ps. avatarek sie schowal zeby w oczy nie kluc ps2. dostep do matrixa wszyscy maja jednakowy - od czasu pokazania na sharereactorze - nie bylo wczesniejszych premier, nawet super undergroundowych - zrodlo DVDripow zostalo odciete |
Jeśli wybierasz się do multikina to mam radę - NIE siadaj przy schodach bo idzie zgłupieć od tych niebieskich światełek w stopniach. Rozumiem bezpieczeństwo i te sprawy ale to nie musi być aż tak oczokopne. Tak pozatym to MK jest ok ;) (w krakowskim jest 12 sal)
|
W MK maja strasznie niewygodne fotele, jak bylem na maratonie to myslalem ze nie wytrzymam.
|
ja nie narzekam - choc wolalem maratony w Bajce niz (jjak teraz) w Silver Screenie... spod Bajki mam bus do domu.. co rano po 0h snu jest dobrym pomyslem... za kolko po maratnio e nie wsiadam od kiedy odkrylem ze nikt nie ma nic przeciwko browarkowi albo dwom na sali :D
|
Cytat:
pozdro ;) |
we Wrocławiu mamy dwa Multi Kina
Helios (blisko rynku) chyba 9 sal i Cinema City (Centrum Korona) także 9 sal. bilety w najczesciej rozchwytywane dni to chyba 18zł (piątek, sobota, niedziela) a we Wtorki np. jest promocja po 12zł (Helios na bank, niewiem jak Cinema City) |
Ja nie bede sciagal z netu!
Wole tam isc do kina. Kino to kino :) Pozdro;) |
kino to tylko duży ekran :) i kolumny.
Ja poczekam na dvdripa, wkrótce wyda go sharerea****.com :) |
jesli nie pojde do kina to ewentualnie rip DVD!!
to jedyne rozwiazanie jesli mialbym ogladac go w takiej jakosci jaka jest obecnie dotepna to stracilby calu urok.Chyba pojde jednak do kina to najlepsze rozwiazanie a pozniej kiedys moze znow obejrze ale w duzo lepszej jakosci.Pozdrowka;)
|
Z tymi DVDRipami ostatnio jakas bieda jest. Sid cos pisal ze jakas grupa zniknela i nie bedzie juz DVDScreenerow:( Niektore filmy wychodza w nieskonczonosc i wyjsc nie moga. Kiedys to jakos szybciej przebiegalo. Naprzyklad LOTR:TT , dvdscreener byl bardzo szybko , czy Chicago ( kicha stulecia ) tez dvd screener byl na necie jak u nas to do kin wchodzilo. A teraz.... Johnny Englisz dalej jako screener...ehh bieda.
|
odcieto zrodlo DVDripow - koniec, finito, fin, the end...
a ze sposob funkcjonowania byl specyficzny - to nie sadze zeby znalazlo sie zastepstwo |
@Shifu, glupoty chrzanisz i tyle :P..., DVDScreenery pojawiaja sie tylko najczesciej w styczniu przed oscarami... wtedy ludki dostaja do oceny i to oni umieszczaja je... dlatego teraz DVDScreenerkow nie ma..., a DVDRipy sa, istnieja i beda istniec..., moze powiesz szanowny panie sidzie, dlaczego tak sadzisz?
pozdro ;) |
smartek chyba nie czytales nic na ten temat a bylo o tym duzo wiele sie mowilo i w prasie w necie tez cos bylo... :P
|
Ma ktoś może napisy (PL) do Matrixa 2 ??
|
@MacGyver, mam wujka, ktory zna grupy tlumaczace na zywo... i podobno przetlumaczyli dopiero 15 pierwszych minut filmu..., wiec jeszcze troche sobie poczekamy :), dodatkowo, po przetlumaczeniu, grupy trzymaja tlumaczenie przez 2 tyg od chwili skonczenia..., moze bede mial szybciej to zapodam... :)
pozdro ;) |
DVDripy przed wypuszczeniem filmow na rynek masowy na plytach wynosil czlonek Akademii Filmowej - zlapali go i zapuszkowali - od tej pory kazda kopia ma numer - watermark, praktycznie nieusuwalny - w momencie kiedy wycieknie taka kopia wiadomo kto ja puscil wiec nikt juz na to nie liczy - po kompromitacji jaka byly Dwie Wieze dostepne w doskonalej jakosci na miesiac przed premiera 'holyłód' sie wscieklo
dlatego DVDrip wyjdzie nie wczesniej niz za miesiac a ja sadze ze pozniej (Star trek Nemesis wyszedl prawie po 3 miesiacach) wiec szanowny pasnie Smartku stad wiem |
Dlaczego je trzymaja ?
|
nic nie trzymaja...
film klasy matrixa - angielski, malo dialogow, prosty jezyk student przetlumaczy w jeden dzien - gora dwa... 15 min to chyba kpina zrozumialbym jakby ktos tlumaczyl "braterstwo wilkow" - francuski z nalotem, troche laciny - ale to? |
Cytat:
|
Nio to czekamy
|
Cytat:
pozdro ;) Cytat:
pozdro ;) |
poprawiaja bledy w tlumaczeniu? hehe - spora czesc tych tlumaczen wyglada tak jakby nie tylko korekty nie widziala ale i z angielskim miala malo wspolnego... do tego do tych tlumaczen stanowczo zbyt czesto zaczely wpadac glupoty w postaci komentarzy biezacej akcji (w zalozeniu pewnie bardzo smieszne) - np. equilibrum
mogli by sie mocniej postarac bo czasem te napisy przypominaja gry spolszczone 'made in ukraina'- i niech bedzie przeklety ten kto wymyslil hardsuby.. napisow nie uzywam bo ang, fr i hiszp znam - ale czasem jak dorwe film z wprasowanymi napisami to mnie skreca to czemu jeszcze nie ma DVDripa matrixa 2? moze dlatego ze pilnuja? i jaja obetna temu kto to wypusci? z nemezisem pilnowali i upilnowali |
Cytat:
Nie przeczytales uwaznie tego co napisalem i stad taka sytuacja. Chodzilo mi o to ze kiedys ( teraz juz wiem dlaczego - dowiedzialem sie wlasnie z tego topiku - thx Sid ) DVDScreener pojawial sie bardzo szybko ( z tym LOTR:TT to swietny przyklad ) a teraz ? Wejdz na VCDQuality i popatrz sobie, wszystkie filmy wychodza teraz najpierw jako cam a po kilku (!) miesiacach jako DVDRip. Po drodze nie ma DVDScreenera(!). I o tym wlasnie pisalem, ze teraz jest duzo gozej niz bylo jeszcze pare miesiecy temu. A zasada jest taka ze nim lepszy film tym dluzej czeka sie na wydanie go na DVD a co za tym idzie az ktos go zripuje i udostepni na necie. |
Cytat:
siedzą, żrą, bekają, ale to nic, najgorsze, ze cały czas się śmieją, obojętnie jaki to film - nic nie słychać w wawie jest malutkie kino o nazwie Rejs. Tzw. lotnicze fotele, odpowiednie pochylenie rzedów i inne wynalazki ma od lat. Kiedyś to była sala, w której cenzura oglądała filmy przed wejściem na ekrany... W latach 92, chyba do 97 oglądało się tam: - dobre filmy z lat dawniejszych - nowe, takie, których inne kina nie brały - np. rumuńskie, indyjskie - topowe filmy też były - zawsze wtedy do Rejsu trafiała taśma, gdy schodziły pozycje z repertuarów innych, dużych kin. Trwało to nie więcej niz kilka miesięcy Cen biletów nie pamiętam, ale były tanie i kupowałem je bez żadnego namysłu, tyle kosztowały, ze zaden problem. Skończył się raj, gdy kino zakupiła Syrena. Obsługa kina próbowała zawiązać spóldzielnię, uzyskac dotację od miasta i tak dalej, ale na nic to się zdało i mamy kolejne kino dla nikogo. Dobrze, że Roman Gutek coś działa (Gutek Film), no i mamy Iluzjon Filmoteki Narodowej, ale tam same powtórki i sala kiepska. Chociaż co do Iluzjonu... Jaka to rozkosz obejrzeć sobie Hamleta z Laurence Olivierem, popijając wino.... Jednak kocham to miasto.... :) Ps Wino w kieliszkach, nie z butelki, a jak! |
ma moze ktos napisy do tego filmu. bo w sieci kicha (sa jedynie na http://napisy.info)
|
Wlasnie zassalem sampla z wersji DVDScreener. Nie wiem skad to sie wzielo ale wyglada .....hhmmm....tak sobie. Rozdzielczosc 480x480 , obraz niezly, dzwiek dobry. Ciekawe skad wziac caly film :)
|
wezcie ludzie nierobcie wsi tylko wybierzcie sie do kina - naprawde warto :)
tak sie sklada ze wlasnie z kina wrocilem i powiem wam iz nawet ogladanie na kompie z podlaczonym zestawem 5.1 i 50' plazma jest NICZYM w porownaniu z kinem (nawet tym w pierwszych rzedach ;)) |
No proste Pawel_k , jak myslisz na jaki film mam 2 bilety na jutro do kina ? :P
|
Ja tez dzisiaj bylem na nim w kinie. Calkiem fajnie wygladal, teraz tylko czekac na 3 czesc.
|
'wygladal' fajnie... na trojke pojde dopiero jak kumple powiedza ze warto
animatrix'y rulez |
jesli chodzi o grupy tłumaczace to moge tylko powiedzieć, że nie zbytnio chce mi sie w to wierzyć ze kilka osob siedzi nad pierwszymi 15ma minutami, kazda dostaje jakieś kawałek do przetłumaczenia, potem idzie to do kolejnej osoby, ktora całość skleja i prostuje poprawia - tak robią ludzie którzy wiedzą o co biega, wtydy napisy wychodzą szybko, każdy kto probował zrobić napisy (ja jestem - byłem- niezrzeszonym tłumaczem wiec wiem ile to czasu zajmuje) wie pewnie jak trzeba byc cierpliwym, a za to nie ma honorarium tylko własna satysfakcja...w obecnych czasach satysfakcja.... to tylko ładne słowo...
|
Cytat:
|
Cytat:
a i ostrzegam ze po M:R bedziesz sie czul wiezniem magtixa (zaczna ci matrixowe literki po scianach latac itp ;))|| |
No coz ja wlasnie wrocilem z kina, film ogolnie dobry, efekty wypasione, lecz moge sie doczepic do kilku szczegolow - czyli słabe powiazanie drugiej czesci z pierwsza. Koleny maly defekt (defekt to za duze slowo) przesadaaa Neo jest czlowiekiem a nie Supermanem a w Matrix 2 jest troszke inaczej hihi - jak to sie mowi latac kazdy moze.
Jak by nie patrzec film na pewno pobije rekordy ogladalnosci i zarobi full kasy |
A najlepsze jest to ze po koncowych napisach (naprawde strasznie dlugich) jest zwiastun Rewolucji.
|
naprawde strasznie krotki ten zwiastun
|
Ale za to jakie fajnie dlugie napisy koncowe (lista plac). Powiem szczerze malo jest tam tekstow a wiecej animacji.
|
wczoraj bylem w kinie i moge powiedziec tylko jedno - film jest WYPASIONY!!!
Efekty specjalne sa akurat (ani ich za duzo ani za malo) Fabula...hm..fakt gorsza od 1 czesci ale tez swietna, duzo wyjasnia o samej istocie i sensie matrixa (w koncu poznajemy sprawce wszytkiego - Architekta) Niektorzy mowia ze byly za dlugie dialogi. Wlasnie o to chodzi zeby byly dialogi, dzieki ktorym dowiadujemy sie duzo o Zionie i bohaterach. Bez dialogow film bylby beznadziejna nawalanko. Takie jest moje zdanie. Ps. moze ktos wie czemu zamiast Tanka jest Link?? Podzro;) |
Ja rowniez uwazam ze Reloaded rzadzi. Film podobal mi sie jak diabli i juz nie moge sie doczekac zeby to sciagnac z netu (DVDRip ofkors) i obejrzec jeszcze kilka razy:P
Dialogi musza byc bo hack&slash by sie zrobil. Odrazu tez widac po co byl Animatrix, niektore motywy z Animatrixa sa powiazane z Reloaded ( np uratowany przez Neo koles z Kid's Story )i jest tego wiecej. Reloaded rulzzzz:) |
Cytat:
|
Hehe, wlasnie pojawily sie napisy na napisy.info lub napisy.tvm.pl ... przetlumaczyl je jeden gosciu (nie grupa)dlatego, tez sa tak szybko :), a ja wreszcie sobie lookne dzisiaj :)
pozdro ;) |
tak dla wiadomosci na eMule jest już wersja DVDRip na 2 CD AC3 :)
PS po czo nowy temat ciagnac jak byl troche nizej :D |
Mozna prosić linka na pw? z gory dzięki
|
Cytat:
apropos linki sa - wiecie na jakim forum :D nie piszta: mi tez, mi tez bo mody tego nie lubia ;) |
Zrobilem synchro do wersji zen z osloskopa
http://napisy.org/d.php?id=16755 chodza jak szwajcarski zegarek ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:24. |