![]() |
Co zrobilibyście z taką płytą?
Ilość załączników: 1
Nagrałem sobie ostatnio kilka płyt (Lead Data) i wieksząść z nich w ponad 50% była zółta :klnie: Czytałem, że te płyty są ponoć do d...
Czy odważylibyście się przechowywać na takich płytach swoje filmy? Czy od razu przekierować je do /dev/null? W załączniku przesyłam screena ze scandiska w Nero. |
I jeszcze jeden obrazek z CD-R Quality (NERO).
|
Te płyty nadają się jedynie jako podstawki do piwa lub do tatuaży (jak masz Yamahę F1)
Pozdrawiam |
no mozesz ich uzyc takze jako antyradarow do auta ;)
|
Cytat:
Moim zdaniem taka płytka jeszcze tylko zwiększa szanse wykrycia pojazdu ale być w przypadku pomiaru prędkości może to rzeczywiście jakoś zakłuca pracę radarów policyjnych, choć też bardzo wątpie... ale to chyba nie temat no to forum... |
Witam !
Z taka cd to bym zrobił tylko jedno - piekny lob przez okno ! PS: Chetnie poczytam o tych cd i radarach - pierwsze słysze :) |
ja bym polacał ja spalic :)
|
Gówna kupujesz i gówno masz ...:P
Jeśli kupiłeś ich więcej ...nagrywaj wolniej może będzie troszkę lepiej ;p ............;) |
no wykres paskudny - jak koledzy radza
nagraj to jak najwolniej - moze jakos bedzie dzialac jak masz dobry cdrom:) |
Cytat:
Co do płyt jako antyradarów, to moje zdanie jest takie, że wszystko co odbija promieniowanie m.in. elektromagnetyczne (np. fale radarowe) tylko zwiększa wykrywalność obiektu, a tym samym zwiększa możliwość ustalenia parametrów lotu/jazdy takiego pojazdu. ... ale może się mylę, bo opieram się o wiedzy nt działania radarów wojskowych doplerowskich, może te policyjne działają inaczej. |
Cytat:
Nie wiem też, czy jak nie zejde do np. 4x, to czy nie pojawią się nowe błedy, bo znowu za wolno. Miałem już taki przypadek z TDK-iem. Nagrywałem go z predkościa 4x i błedów było tyle, że aż strach i to takich, że nie można było kilku sektorów wcale odczytać(( |
nie nagrywaj 4x...
polecam 12 - 16 sprawdz tez jakas powazna plyte - verbatima, tdk metalik - jesli wyjdzie tak samo zle pozostaje serwis i czyszczenie |
Niewiem czy robicie sobie jaja z tymi płytami jako antyradar /bez urazy/. Po sieci pełno jest kpin na temat przywieszania właśnie płyt na lusterku w samochodzie. Np. fora poświęcone motoryzacji przeważnie dział dowcipy itp.
|
Cytat:
Napęd (LITE-ON 40125S) raczej jeszcze nie wymaga czyszczenie, bo mam go dopiero chyba od 1,5 miesiąca, a nie palę aż tak często. Co do prędkości 4x, to raczej nie będę próbował, bo trochę za długo trwa... :czas: |
Re: Co zrobilibyście z taką płytą?
Cytat:
|
Re: Re: Co zrobilibyście z taką płytą?
Cytat:
|
Jakie płyty są najlepsze odbijające radar policyjny? <lol> ;)
Wow!:o Ale wykres! Jeśli to jakiś tam film i czytnik czyta dobrze tą płytę to ja bym sobie zostawił taką płytkę i zobaczył jak ona będzie czytana za jakiś czas. Tak dla testu:)
Jak w moim temacie! Jakie płytki polecacie?!hehe To mit czy nie mit?:blee: :) |
Re: Jakie płyty są najlepsze odbijające radar policyjny? <lol> ;)
Cytat:
Pozdrawiam. |
Nagralem 30szt tych lead data z predkoscia x16 wyszystkie mialy ok 50% zoltych ale tez wszystkie chodzily w roznych napedach i z tego co wiem nadal dzialaja kupilem je po 75gr/szt i raczej w celach testowych. 2 raz ich nie kupie :-).
|
Re: Re: Jakie płyty są najlepsze odbijające radar policyjny? <lol> ;)
Cytat:
|
Re: Re: Re: Jakie płyty są najlepsze odbijające radar policyjny? <lol> ;)
Cytat:
|
Cytat:
Masz moze mozliwosc sprawdzic to to w kprobie (lead date i esperanze) |
Cytat:
Na dobrej płycie(ja polecam Verbatimki, Esperanze, Akossy), dobrą prędkością (ustosunkowana do typu danych, nigdy duża X), w dobrym trybie (chodzi tu o DAO, TAO i inne, film może być TAO), programik do danych może być Nero (używam też do Audio, kopiuje i obrazuje Alcoholem 120%). I to chyba te najwazniejsze podstawy, jak coś to dopisze :):3msie: |
Cytat:
|
Z tymi płytami jako antyradar to wierutna bzdura.
Pamiętam takie czasy gdzie czysta CD-R kosztowała 20 zł ^_^ ^_^ ^_^ . Jak się uszkodziła , a zdażało się często to było żal. Sprzedawali więc za 5 zł naiwnym jako antyradar. A tak pomijając wszystko to jak się posterunkowy uprze to można za taką płytkę dostać "bana". Pozdrawiam |
Cytat:
A jeśli chodzi o radary, to drogowka rzadko juz uzywa prawdziwych radarów. Prawie wszystkie mierniki opierają sie na laserze. Ale zeby je zakłócić musiałbyś całą karoserię i szyby obłozyć takimi płytami, choć i tak skutecznośc byłaby marna. Pojedyńcza płyta, czy nawet cały łańcuszek absolutnie niczego nie zakłócą :) |
LeadData w mojej kilkuletniej karierze wypalacza były jedynymi płytkami, które z biegiem czasu poprostu sie odwarstwiły (były prawidłowo przechowywane).Nigdy więcej tego shitu nie kupię.
Dla porównania 5 letni CDR BTC odtwarza sie bezproblemowo :cool: |
da ktoś fotke tej płyty? Jako ostrzeżenie i dodatkowe info? :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
2 - w czasie nagrywanie wystąpił błąd zapisu, 1 - nagrała się ale jakoś dziwnie się nagrywała, bardzo wolno i dioda zamiast świecić cały czas, to mrugała tylko, później płyty nie dało się już odczytać WNIOSEK: No more Lead Data!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tych LeadData nie trenowałem. Miałem starsze też w czerwonym opakowaniu. NIe polecam. Ostatnio tez naciąłem się na Mediasonic x48.
Nagrywaja sie poprawnie na max x16. Kaszana. Fajnie nagrywaja sie za to X-Powery x48. Te moge polecić. |
Ja 90% płyt nagrywam na Platinumach i jestem zadowolony.
|
Tez sie chyba na nie przerzuce. Musze tylko poszukac dobrego i taniego dostawcy :)
|
Cytat:
|
Takie plyty to tylko wsadzic do klopa i splukac woda!!!
Pozdro;) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:10. |