![]() |
nagrywam plytke, niby wszystko ok a pozniej nic na tej plycie nie ma
witam, mam nagryware teaca w552e nagrywam plytke (prisma x40) da sie ustawic speed tylko x 24 i po nagraniu na plytce nic nie ma, mozna nagrywac drugi trzeci piaty dziesiaty a tam dalej nic nie ma, po nagraniu nie wysakuje zaden blad niby nagranie zkonczone sukcesem, nagrywalem w nero i spoprzez win xp i to samo sie dzieje
|
Moze masz wlaczona symulacje zapisu? :)
|
nie sadze...a gdzie moge to sprawdzic??, jakies inne sugestie?
|
a jak nagrywasz? Multisesja czy pojedynczy? Jaki tryb DAO czy TAO?
|
nagrywam bez symulacji, multisesja, a czy tryb dao czy tao to nie mam pojecia, gdy wkaldam to plytke do stacji i otwieram w nero to nero widzi ze plytka juz byla modyfikowana...ale nic na niej nie ma i moge tak nagrwac a wlasciwie dogrywac...proszeo pomoc
|
Chyba zacznij od podstaw: na stronie głównej portalu jest "instrukacja obsługi Nero". Sorry, ale wygląda mi na to, że robisz jakiś szkolny błąd. 8)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
MAM ODZNACZONE i czy nagrywam nero czy cdrwinem czy clonem czy przez windowsa to ciagle jest tak samo dzialalo dzialalo idzis nagle przestalo, nic nie znienialem nie instalowalem nie odinstalowalem samo z siebie przestalo
|
A może masz jakiegoś wirusa ???
|
tez myslalem o tym ale nic z tego,avp i norton sprawdzal 2 razy i online mks, zadnego virusa nie ma...albo dobrze sie zabunkrowal;) a tak na serio to naprawde nie mam koncepcji co moze byc nie tak
|
moze jakis sterownik wywalilo
sprobuj zainstalowac via4in1 , aspi etc jeszcze raz :) jakis scandisk, defrag, moze cos pokombinuj system worksem jak masz :) |
wszystko przeinstalowane i dalej nic..ciagle to samo
|
Jeżeli używasz Win XP to w właściwościach nagrywarki odznacz "Nagrywanie".
|
Nagrywasz tylko na jednym typie płytek?
Jeśli chcesz oszczędzić czas na reinstalacji wszystkiego, to zanieś nagrę do znajomego i tam sprawdź. Ew. przeczyść laser... |
odznaczylem, nie pomoglo, przelozylem naped do drugiego komp. to samo, wyczyszczenie czytnika tez nic nie dalo...jutro kupie nowe plytki dzis nagrywalem na jednym rodzaju do polowy szpuli bylo ok a pozniej cos sie sypnelo moze jakas wadliwa partia albo moze laser padl albonie wiem co
|
kupilem inne plytki i wszzsytko dziala jak powinno...;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:50. |