![]() |
hmmmm, co do zmienności tekstów (znaczy ze się nie zmienia "poziom") to nie wiem, moim zdaniem zmienia się bardzo
np. Welcome Home (Sanitarium) - według mnie najlepszy tekst Metalliki (nie chodzi o temat utworu tylko o tekst, dobranie słów...trudno to wyjaśnić :P) do 2x4 z Load ma się nijak, niski poziom po prostu...i nie chodzi o to że to jest z Mastera to to trzeba wychwalać, a to z Loada to to już złe. Na Load/Reload też jest wiele świetnych tekstów, np. banalne Bleeding Me albo Outlaw Torn, nie jest to super tekst, budowa całkiem prosta, ale ma w sobie to "coś", albo Unforgiven II, według mnie pod względem tekstu przewyższa jedynkę...oczywiście to tylko parę przykładów. Radzę dokładnie wczytać się w teksty wszystkich płyt Metalliki... Load i Reload to płyty inne, ale to nie znaczy że są złe, przeciwnie, inne i dziwne może okazać się bardzo dobre... a nowej płyty nie słuchałem (chyba jako jedyny), czekam aż mi przyślą, mam nadzieję że w poniedziałek będzie |
Cytat:
|
dopisalbym do tego 'sad wings of destiny' judasow i 'piece of mind' iron maiden - i w pelni sie zgodze...
7th son jest inny niz srednia metalu... lzejszy, z ciagnaca sie przez cala plyte historia.. swietna plyta a tytulowy utwor powala :) |
St anger nie jest taki zly jak sie wydaje po pierwszym przesluchaniu. Ja musialem 3 razy posluchac zeby mi weszlo w uho. Wkoncu chlopcy nagrali "nowy" album od 1996 :
Reload - to samo co Load ,nic nowego Garage - przerobki , nic nowego S&M - koncert , nic nowego Zbaczając z tematu , Painkiller i Seventh Son... to chyba 2 najlepsze plyty heavy metalowe wg mnie. |
Witam!
nie mam teraz czasu na czytanie postow... jak juz bylo to sorry. na forum Patrixa http://patrix.proboards12.com/ w dziale szukam linkow pojawily sie linki do pelnej wersji plyty! ja juz sobie sciagnalem (po rozpakowaniu ~100MB pliki mp3 z bitratem 192. Jesli ktos chce sobie sciagnac to goroco polecam... ja i tak kupie oryginal w sklepie, ale przynajmniej teraz moge sobie juz posluchac :) |
twoj wybor
|
Cytat:
|
przesluchalem st.anger full (thnx)
plyta jest dziwna, w zadnym wypadku nie mozna mowic o tym 'komercja' - ktos kto tak pisze uzywa tego slowa jak wytrycha w momencie kiedy nie ma nic ciekawego do powiedzenia - plyta nie jest popularnym teraz nu metalem, nie jest tez klasyczna metallica - jest czyms nowym, czyms co sie sprzeda raczej marnie i na koncertach bedzie grane zadko - moze poza st.anger i invisible kid - plyta ktora warto przesluchac przy okazji - ale z kupowaniem bym sie powstrzymal z punktu aranzacji zmiany sa dwie - bardzo wyrazna perkusja, wrecz wbijajaca sie w mozg i slyszalny bas (Bob Rock), wokal calkiem niezgorszy - tekstow jak zwykle nie sluchalem podsumowujac trzeba pogodzic sie z tym ze chlopaki z metallici zagrali to co chcieli i na co mieli ochote nie liczac sie z oczekiwaniami fanow - fani moga sie z tym pogodzic lub nie i tyle jak pisalem gdzie indziej - king crimosn to nie jest - bo nie mial byc :) ps. plytka mi sie podoba - choc arcydzielo to nie jest |
Dobra mam juz dobra wersje. W sumie to co napisalem wczesniej do tego fake potwierdza sie czesciowo i do dobrej wersji. Mnie sie podoba tylko tytolowy utwor St.Anger
|
Może się to komuś przyda, ale na stronie GoldEsel są linki do płyty Metalica -St. Anger
PS. Jeszcze nie nadziałem się na tej stronie na żadne fake Pozdr :) |
ostatnia dobra płyta ulricha i spółki to ..and justice for all a czarna jest JAK DLA MNIE preludium do kichy którą juz na maxa zaczeli odstawiac później . po prostu po zespole tej klasy nie oczekuje dobraj płyty tylko BARDZO DOBREJ i cokolwiek poniżej tego poziuomu to porażka a czarna NAJWYZEJ może zasługować na miano prawie dobrej płyty
pozdrófka ps. Sid, piekielny piesek już działa :) |
coz... judasi sie dla mnei skonczyli na painkillerze, ostatnia naprawde dobra plyta ironow to piece of mind, z metalliki najbardziej lubie justice a slayer mi kompletnie nie lezy... - kazdy ma inne gusta a plyta jest skrajnoscia - wiec nic dziwnego ze niektorzy ja na pozarcie skazuja (ps. jesli Black Mettaliki jest daniem ciala to ja czegos nie rozumiem...)
na tej plycie wogole nie ma solowek - jesli ktos ma wersje z solowkami to niech zacznie szukac nastepnej brak melodyjnych kawalkow to komercha? chyba wlasnie rezygnacja z takich oczywistych hitw jak nothing else matters jest kopem w komerche ps. zadna z solowek metaliki nie jest trudna, jesli ktos szuka czegos trudnego to polecam tworczosc pana Akkermana z zespolem Focus lub Petrucciego z Dream Theater... tam sa TRUDNE rzeczy |
Teledysk fajny a nawet bardzo podobnie zreszta jak piosenka. Teraz czekam na plytke. :)
Mam nadzieje ze wbrew powszechnej opinii osob krytykujacych bedzie spoko ;) MetallicA and nothing else matters |
Dokladnie, przez sam szacunek dla starych fanow powinni trzymac sie starego stylu, a mlodzi w poszukiwaniu czegos innego od tych nowych kapel i tak z czasem siegna sami do korzeni.....
|
macio.men , no to popatrz na inne stare dobre kapele / np: ac/dc gra ox x lat to samo i jest non stop na fali ,slayer też ma od wieków już stabilny styl, iron też praktycznie też że wspomnę jeszcze o judas priest i motorhead /
pozdro |
no tak, świat sie zmienia, muzyka też
nie ma szans na drugiego mastera czy kill 'em all, dziwie się jesli ktoś myślał inaczej... a że Metallica gra już trochę, wiele przeszła, po prostu chcą "odmłodnieć", przeżyć swoją drugą "muzyczną młodość" przez granie takiego heavy metalu jaki dziś jest lubiany, i nie można mieć im tego za złe a komercja - czy ja wiem, i tak już mają tyle kasy że by mogli leżeć do konca życia bo ze sprzedazy płyt i tego wszystkiego kasa leci cały czas, więc St. Anger nie wyszedł raczej w celach zarobienia kasy a że chcą pozyskać młodych fanów - bardzo dobrze, bo taki młody fan sięgnie później do pierwszych płyt Metalliki, później rozszerzy swe horyzonty na stary, dobry, ostry metal, albo jeszcze dalej ewentualnie błędy wybaczcie (np. zaczynam ciągle zdanie od "a..." czego robić nie wolno :P) ale jestem bardzo zmęczony mimo wczesnej godziny ide spać, dobranoc :) |
Cytat:
jak to zamowiles i gdzie? ... tez chce :) |
Mi koles zassal St Angera z www.crazymp3s.com razem z okladkami takimi jak laser dodal.....raczej to nie sa fake..
Po dluzszym sluchaniu czuc wplywy nowych zespolow takich jak Linkin Park itp..... co mnie troche smuci bo malo trudnych solowek gitarowych i melodyjnych kawalkow....szkoda ze poszli w ta strone czyzby komercha....chca pozyskac mlodych fanow..... |
widziałem ten klip i mi nie pasują -> jeśli to najlepszy numer na płycie to naprawdę fajna będzie ale inaczej :)/ i to już od dawna czyli od czarnej płyty gdzie dali dupy do kwadrastu a dalej już było tylko gorzej/ i cosik mi się wydaje że mimo że ta płyta odniesie sukces komercyjny to nie ma co jej porównywać do killemki :) czy master to już od dawna nie ta kapela co kiedyś ( a zresztą i tak od początku jestem zaprzysięgłym fanem slayerka 8) )
pozdrofka |
Laser, i inni, juz dziala, mozna zasysac :)
|
Cytat:
Trzeba poszukac cos innego... :) |
Witam !
Widac jest taki popyt ze nie dopchasz sie do tego - ja zasysam w tym czasie inne bo nastepny dostep za 5 h - cos bedzie resetowane za ten czas i wtedy mozna probowac dalej :) |
Cytat:
|
Cytat:
Teledysk mam - i dzisiaj w TV nawet widzialem :) Teraz koncze ssac audio :) |
jesli chcecie sprawdzic czy to co macie jest good
to zassijcie ten teledysk do ktorego podalem link - a potem kawalek 'st.anger'.. jesli to to samo - to jest good jesli nie - to... :) na sieci lezy pelno fake'ow... |
tylko back nie ma rantu :( widac jest od dvd albo obciete :(
|
Ilość załączników: 1
back
|
Ilość załączników: 1
Witam !
Widze ze jest popyt na coverki :) |
Cytat:
|
Cytat:
Navet sobie covera zassałem :) |
Cytat:
|
Cytat:
hmm i tak nie wykorzystuje lacza wiec zasysam sobie - jakosc 192bps wiec niezle - tylko ze skad mam wiedziec czy to to :) |
jeśli juz macie ściągac z sieci to zaczekajcie do premiery, wtedy zadnych fake'ów nie będzie itp...
na razie dajcie sobie spokój... do 10 czerwca... |
Wie moze ktos ile trwaja poszczegolne utwory? :)
|
Hmm , ja juz sam nie wiem. Po konsultacji z innym forumowiczem :) okazalo sie ze sciagnolem cala plyte ktora jest fake.
U mnie byly te same utwory co podal jelonkowo wiec juz sam nie wiem. Wezmy dla przykladu 2 utwory: St.Anger i The Unnamed Feeling . Teraz mam w posiadaniu po 2 rozne wersje tych kawalkow:o . Pierwszy z plyty ktora sciagnolem i ktora wydaje sie byc fake i druga ktora prawdopodobnie jest dobra bo tytol zgadza sie ze slowami piosenki. Ehh ale wtopa:( , ale nie ma co panikowac jutro sciagnie sie juz dobra wersje;) Ps. skoro to co slucham to jest fake to co to naprawde jest ?:chytry: |
Wczoraj byl fake...dzisiaj jest git :) no to zasysanko... ;)
|
Chlopaki sie obudzili ze tak powiem, tylko za malo technicznego grania, w stylu jakis solowek trudnych do powtorzenia (pamietna solowka z ONE :D lub Master of Puppets). A najlepszy kawalek wedlug mnie to SHoot Me Again.
|
Ja przesluchalem juz cala plyte:P i moje obserwacje sa nastepujace. Plyta jest ostra i szybka, tylko 2 kawalki sa troche wolniejsze ale refren maja szybki "metalowy". Moje pierwsze wrazenia sa niestety negatywne. Ja wolalem wolniejsze ballady typu "Nothing Else Matters" czy "Unforgiven" a nie mocne granie i prawie death metalowy wokal. Jak zwykle na zakonczenie napisze ze kazdy lubi to co lubi, i musi samemu tego posluchac zeby sprawdzic czy to jest to na co czekal, czy nie. Ja niestety czekalem na cos innego:(
|
lista kawalkow z St Angera
Plytka ostra prawdziwy melodyjny metall, jednak sie nie rozsypali i daja konkretnie czadu....czyzby II mlodosc MetallicY 01 - Frantic 02 - St Anger 03 - Some Kind Of Monster 04 - Dirty Window 05 - Invisible Kid 06 - My World 07 - Shoot Me Again 08 - Sweet Amber 09 - The Unnamed Feeling 10 - Purify 11 - All Within My Hands |
płyta będzie wielka, premiera za tydzien w poniedziałek, ja już zamówiłem oryginał :)
fajnie, dają dvd + cztery wersje okładki (ta "podstawowa" z tą łapą jakoś mi się nie podoba...) za 60zł, tydzien po premierze cena skacze do około 100 zł... a od strony muzycznej z tego co słuchałem - ... [zatkało mnie] nie moge sie doczekac teledysk St.Anger - bardzo dobry, ale za często pokazują Jamesa i Larsa, Kirka i Roberta wogóle nie widać prawie, no i czapki mogli sobie darować |
na p2p sa fake.. o inych zrodlach nie mowie bo po co? :)
inna sprawa ze calkiem legalnie lpyte przesluchalem z plyty promo :) i jest git - szkdoa ze te kawalki tam po obcinane |
Mam teledysk st.anger. Kumpel ma cala plyte juz i mowi ze chlopaki sie obudzili (nie zaden fake ;))
|
Witam!
no dobra sciagnalem (59MB) i ogladnalem :) podoba mi sie! to wiezienie jest rewelacyjne, w ogole fajny teledysk. Zmiana image... hehe no zobaczymy co z tego wyjdzie... ale jak na moj gust zapowiada sie ciekawie. |
Witam!
sciagne to pozniej, ale widze ze transferek 60KB, wiec pojdzie szybko... hmm Metallica... w sumie to sie wychowalem na ich muzyce, slucham ich od 12 lat (ale metalem nie jestem, zadnego innego zespolu metalowego nie trawie) Mam wszytskie plyty i rozne dziewne wydania tez (wszystko oryginaly), ksiazki o Metallice itp... dlatego smialo moge powiedziec, ze i tej plyty nie zabraknie w mojej kolekcji. |
metallica - st.anger
jesli nie wiecie jeszcze - to za dni pare ukaze sie w sklepach (na sieci same fake - ostrzegam) nowa plyta metalliki - St.Anger
tu macie probke... http://www.jtba12680.pwp.blueyonder....-jrod-ucv.mpeg co o tym sadzicie? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:18. |