![]() |
@bgn
Rozumiem to jak najbardziej i rozumiem wasze stanowisko, że polecacie Feurio i nie mam zamiaru z tym polemizować. Mam prawo jazdy i jeżdźe od prawie 4 lat. To powiedzenie, że coś jest zakręcone jak rondo w Katowicach jest tylko aluzją/powiedzeniem tak jak coś jest zakręcone jak słoik. Wiadomo różnica regionów i możesz tego nie znać. Spróbuje tego Feurio może w najbliższym czasie, nie chce z nikim dyskutować ani sie tu wykłucać bo po co? Pozdrawiam Cie i życze miłego dnia i na tym zakończmy :):3msie: |
chyba nie bardzo rozumiesz o czym pisze.Temat jest oczywiscie o tym jak nalpeiej nagrac plyte bez przerw i sugestie remixa, paputa i moje ,ze najlepszym z popularnych softow jest Feurio do wykonania tego zadania. I to wszystko.
Nie mam checi z toba dyskutowac, zreszta jest to informacja dla pytajacego. A propos ronda - sens mojej wypowiedzi byl nastepujacy - jesli sie najpierw nauczysz , to potem zadne rondo ( i nie tylko) nie bedzie straszne. I na tym proponuje zakonczenie wymiany pogladow |
Cytat:
Miło mi, że porównujesz mnie do jakiś panienek, szkoda, że nie wyczułeś, że to z tym rondem to powiedzenie:( . Temat jest oczywiscie nie o Feurio, ale o czymś innym, ale często zdarza się tak, że zjeźdźa sie na tematy poboczne, a tak tu sie stało. Miałem Feurio, ale zniechęciłem się do niego-i to tyle moich doznań z tym programem. Rozmawiałem z paroma userami z forum i nie używają go bo nie mają takiej potrzeby i jest on zakręcony. Dla mnie interfejs nie jest przyjazny i tyle! Lubie podejmować wyzwania i może specjalnie dla Ciebie podejme wyzwanie Feurio, ale nie widze zbytnio takiej potrzeby i może sobie myślisz, że po prostu nie lubie osób, które używają ten program czy co? :D no comment Ero Sztary!.....8) |
[QUOTE]CIAPEK napisa***322;(a)
[B]moje pięć groszy;): Feurio to może i dobry program, ale jest zakręcony jak rondo w Katowicach. Rozmawiam z wieloma osobami to nie używają tego programu głównie z tego powodu iż jest in skomplikowany oraz wystarcza im np. Nero. ***************************************** :) ja kiedys rozmawialem z jedna panienka i wogole nie wiedziala co to komputer. A powaznie - Feurio jest prosty jak drut w obsłudze. Pytanie brzmialo- jak nagrac bez przerw i odpowiedz byla - w Feurio, bo tylko ten z popularnych softow nie zaokragla nagrania do pelnej ramki. Rada remixa byla b.trafna, ja ja tylko rozszerzylem a Paput wyjasnil wszystko do konca. Jesli nie uzywales programu - nie powinienies sie wypowadac na jego temat. A rondo w Katowicach nigdy mi nie sprawialo problemu, moze dlatego ze znam kodeks drogowy |
Cytat:
|
Cytat:
Feurio to może i dobry program, ale jest zakręcony jak rondo w Katowicach. Rozmawiam z wieloma osobami to nie używają tego programu głównie z tego powodu iż jest in skomplikowany oraz wystarcza im np. Nero. Mi w zupełności wystarcza Nero, a poziomy amplitud?8) Cudów nie ma-powtarzam to już n-ty raz. Z mp3 nie zrobisz brzmienia o świetnej jakości. Dla mnie Nero i tak robi swoje bo bardzo ładnie nagrywa mp3-->Audio CD :spoko: |
wtrace swoje trzy grosze:
1. Jesli chcesz miez traki, a nie chesz miec przerw- to zrob to w Feurio ( Nero, winoncd -likwiduja przerwy ale tylko do pelnej ramki( co przy mp3 moze miez znaczenie bo czesto koncowa ramka jest uszkodzona), Feurio moze to zrobic lepiej, a ponadto mozesz duzo lepiej wyrownac poziom amplitudy niz w w/w softach 2.Jesli nie zalezy ci na trakach - to polacz je w jeden w jakims edytorze dzwieku ( np.CoolEdicie) w jednego duzego wava uprzednio wyrownujac poziom amplitudy |
Oj, paja, nie błysnąłeś tym pomysłem. Zastanów się i ... zobacz poprzednią wypowiedź dlaczego łączenie utworów nie jest tym co tygrysy lubią najbardziej - delikatnie pisząc. :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a nie lepiej skleić w jakimś programie wszystkich utworów w jeden cały
|
Ale na to pytanie juz dawno odpowiedzial Ci para.
Czy ta odpowiedz Cie nie satysfakcjonuje ? |
Re: Re: Re: Jak nagrać płyty Audio bez przerw?
Cytat:
|
Re: Re: Jak nagrać płyty Audio bez przerw?
Cytat:
Jeżeli ja też źle zrozumiał, to przepraszam.:) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
to tak jak wymysli samochod zeby stał a nie jezdzil |
Cytat:
Składaneczki robie sobie regularnie. Jak przyjdzie co do czego to wtedy z wavów. Trzeba też wiedzieć i umieć dobrze to nagrać i nie nagrywać z byle jakich mp3.:) |
Nagrywanie płyt audio z mp3? To lepiej z magnetofonu kasetowego :) Nie polecam nagrywać cd-audio z mp3. A nagrywając z cd-audio (czyli wav) opisy para, remix i mallowex wszystko ci wyjaśniły.
|
Re: Jak nagrać płyty Audio bez przerw?
Cytat:
"delete leading and trailing silence". Następnie wystarczy wypalić płytę jakimkolwiek programem (na przykład Feurio) Jeśli nagrasz bezpośrednio z mp3 jakimkolwiek programem, to i tak będziesz mieć minimalne przerwy pomiędzy utworami (wynika to z konstrukcji formatu mp3) Nagrywałem tym sposobem kilka płyt koncertowych i pomiędzy utworami nie ma nawet najmniejszej przerwy :) Cały koncert gra jednym ciągiem, a numery utworów zmieniają się tak, jak powinny :) |
w WinOnCd zaznaczasz wszystkie piosenki i naciszkasz usun przerwy miedzi sciezkami ... :) i bedzie spoko
|
Witam!
dokladnie tak :) nagrywaj sobie audio w programie Feurio. |
Zaznacz wszystkie utwory oprócz pierwszego. Wpisz długość przerwy 0s.
Nagrywaj w trybie DAO. Pozdrawiam i witam na forum |
Jak nagrać płyty Audio bez przerw?
Witam!
Wie któś może jak sie nagrywa płytki Audio bez przerw między ścieżkami? (najlepiej w Nero ale nie koniecznie) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:06. |