Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak nagrać płyty Audio bez przerw? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-nagrac-plyty-audio-bez-przerw-22080/)

CIAPEK 10.06.2003 11:34

@bgn
Rozumiem to jak najbardziej i rozumiem wasze stanowisko, że polecacie Feurio i nie mam zamiaru z tym polemizować.

Mam prawo jazdy i jeżdźe od prawie 4 lat. To powiedzenie, że coś jest zakręcone jak rondo w Katowicach jest tylko aluzją/powiedzeniem tak jak coś jest zakręcone jak słoik. Wiadomo różnica regionów i możesz tego nie znać.

Spróbuje tego Feurio może w najbliższym czasie, nie chce z nikim dyskutować ani sie tu wykłucać bo po co?

Pozdrawiam Cie i życze miłego dnia i na tym zakończmy :):3msie:

bgn 10.06.2003 11:20

chyba nie bardzo rozumiesz o czym pisze.Temat jest oczywiscie o tym jak nalpeiej nagrac plyte bez przerw i sugestie remixa, paputa i moje ,ze najlepszym z popularnych softow jest Feurio do wykonania tego zadania. I to wszystko.
Nie mam checi z toba dyskutowac, zreszta jest to informacja dla pytajacego.
A propos ronda - sens mojej wypowiedzi byl nastepujacy - jesli sie najpierw nauczysz , to potem zadne rondo ( i nie tylko) nie bedzie straszne.
I na tym proponuje zakonczenie wymiany pogladow

CIAPEK 10.06.2003 10:52

Cytat:

bgn napisa***322;(a)
:) ja kiedys rozmawialem z jedna panienka i wogole nie wiedziala co to komputer.
A powaznie - Feurio jest prosty jak drut w obsłudze.
Pytanie brzmialo- jak nagrac bez przerw i odpowiedz byla - w Feurio, bo tylko ten z popularnych softow nie zaokragla nagrania do pelnej ramki. Rada remixa byla b.trafna, ja ja tylko rozszerzylem a Paput wyjasnil wszystko do konca.
Jesli nie uzywales programu - nie powinienies sie wypowadac na jego temat.
A rondo w Katowicach nigdy mi nie sprawialo problemu, moze dlatego ze znam kodeks drogowy [/B]
hmmm, widze, że lubisz łapać ludzi za słówka i przyczepiać się do wszystkiego! A po co Ci to?
Miło mi, że porównujesz mnie do jakiś panienek, szkoda, że nie wyczułeś, że to z tym rondem to powiedzenie:( .
Temat jest oczywiscie nie o Feurio, ale o czymś innym, ale często zdarza się tak, że zjeźdźa sie na tematy poboczne, a tak tu sie stało.

Miałem Feurio, ale zniechęciłem się do niego-i to tyle moich doznań z tym programem. Rozmawiałem z paroma userami z forum i nie używają go bo nie mają takiej potrzeby i jest on zakręcony. Dla mnie interfejs nie jest przyjazny i tyle!
Lubie podejmować wyzwania i może specjalnie dla Ciebie podejme wyzwanie Feurio, ale nie widze zbytnio takiej potrzeby i może sobie myślisz, że po prostu nie lubie osób, które używają ten program czy co? :D no comment

Ero Sztary!.....8)

bgn 10.06.2003 10:24

[QUOTE]CIAPEK napisa***322;(a)
[B]moje pięć groszy;):
Feurio to może i dobry program, ale jest zakręcony jak rondo w Katowicach. Rozmawiam z wieloma osobami to nie używają tego programu głównie z tego powodu iż jest in skomplikowany oraz wystarcza im np. Nero.
:) ja kiedys rozmawialem z jedna panienka i wogole nie wiedziala co to komputer.
A powaznie - Feurio jest prosty jak drut w obsłudze.
Pytanie brzmialo- jak nagrac bez przerw i odpowiedz byla - w Feurio, bo tylko ten z popularnych softow nie zaokragla nagrania do pelnej ramki. Rada remixa byla b.trafna, ja ja tylko rozszerzylem a Paput wyjasnil wszystko do konca.
Jesli nie uzywales programu - nie powinienies sie wypowadac na jego temat.
A rondo w Katowicach nigdy mi nie sprawialo problemu, moze dlatego ze znam kodeks drogowy

paput2000 10.06.2003 10:10

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
moje pięć groszy;):
Feurio to może i dobry program, ale jest zakręcony jak rondo w Katowicach. Rozmawiam z wieloma osobami to nie używają tego programu głównie z tego powodu iż jest in skomplikowany oraz wystarcza im np. Nero.
Mi w zupełności wystarcza Nero, a poziomy amplitud?8) Cudów nie ma-powtarzam to już n-ty raz. Z mp3 nie zrobisz brzmienia o świetnej jakości. Dla mnie Nero i tak robi swoje bo bardzo ładnie nagrywa mp3-->Audio CD :spoko:

Feurio nie jest zakręcony lecz inny, posiada odmienna logikę działania, ale tylko w obrębie edytora tracków bo menadzer plików niczym szczególnym się od innych programów nie różni. Kiedyś też mnie zraziła pozornie trudna obsługa Feurio, lecz przy odrobinie wysiłku i cwiczeń praktycznych okazało się iż skala komplikacji programu wcale nie jest duża, możliwości dość oryginalne i efekty edycyjne których za pomocą innego programu nie zdołałem osiągnąć - teraz do audio używam tylko Feurio i wcale nie ze względu na jakość dźwięku tylko możliwości edycyjne i graficzmą przejrzystość tworzonej kompilacji.

CIAPEK 10.06.2003 09:33

Cytat:

bgn napisa***322;(a)
wtrace swoje trzy grosze:
1. Jesli chcesz miez traki, a nie chesz miec przerw- to zrob to w Feurio ( Nero, winoncd -likwiduja przerwy ale tylko do pelnej ramki( co przy mp3 moze miez znaczenie bo czesto koncowa ramka jest uszkodzona), Feurio moze to zrobic lepiej, a ponadto mozesz duzo lepiej wyrownac poziom amplitudy niz w w/w softach(...)

moje pięć groszy;):
Mi w zupełności wystarcza Nero, a poziomy amplitud?8) Cudów nie ma-powtarzam to już n-ty raz. Z mp3 nie zrobisz brzmienia o świetnej jakości. Dla mnie Nero i tak robi swoje bo bardzo ładnie nagrywa mp3-->Audio CD :spoko:

bgn 10.06.2003 08:06

wtrace swoje trzy grosze:
1. Jesli chcesz miez traki, a nie chesz miec przerw- to zrob to w Feurio ( Nero, winoncd -likwiduja przerwy ale tylko do pelnej ramki( co przy mp3 moze miez znaczenie bo czesto koncowa ramka jest uszkodzona), Feurio moze to zrobic lepiej, a ponadto mozesz duzo lepiej wyrownac poziom amplitudy niz w w/w softach
2.Jesli nie zalezy ci na trakach - to polacz je w jeden w jakims edytorze dzwieku ( np.CoolEdicie) w jednego duzego wava uprzednio wyrownujac poziom amplitudy

mandaryn 10.06.2003 07:56

Oj, paja, nie błysnąłeś tym pomysłem. Zastanów się i ... zobacz poprzednią wypowiedź dlaczego łączenie utworów nie jest tym co tygrysy lubią najbardziej - delikatnie pisząc. :)

Audi 09.06.2003 22:54

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)
Ale na to pytanie juz dawno odpowiedzial Ci para.
Czy ta odpowiedz Cie nie satysfakcjonuje ?

Oki. Dzieki. Myśle że ta odpowiedź wystarczy. Dzieki za pomoc!!! Nie chce właśnie połączyć wszystkich utworów w całość bo bede musiał dłuuuugo przewijać... Zrobie mix utworów ale chce mieć je podzielone właśnie bez przerw...

Audi 09.06.2003 22:47

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)

Oki. Rzeczywiście. To powinno w zupełności wystarczyć. Dzięki za pomoc!!

paja 09.06.2003 20:39

a nie lepiej skleić w jakimś programie wszystkich utworów w jeden cały

pawelblu 09.06.2003 20:37

Audi 09.06.2003 20:33

Re: Re: Re: Jak nagrać płyty Audio bez przerw?

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Jemu nie chodzi o to. On chce nagrać płytę, aby nie było przerw między utworami, bo NERO ma nastawione jako 2 sekundy. Czyli jak się kończy np. pierwsza i zaczyna druga to jest przerwa między nimi np. 2 sekundy i on chce ja usunąć. To nie ma związku z ciszą na końcu utworu, jak to napisałeś.
Jeżeli ja też źle zrozumiał, to przepraszam.:)

Dokładnie o to mi chodzi!! Brawo ten Pan;) To jak to zrobić w Nero? Bo nie chce sie za bardzo przesiadać na inny program...

SEBAW 09.06.2003 20:04

Re: Re: Jak nagrać płyty Audio bez przerw?

Cytat:

Diamantez napisa***322;(a)
Aby całkowicie wyeliminować przerwy pomiędzy utworami dobrze jest przekonwertować je do wave ( na przykład programem File Converter, znajdującym się w pakiecie Easy CD-DA Extractor ) z zaznaczoną opcją
"delete leading and trailing silence". Następnie wystarczy wypalić płytę jakimkolwiek programem (na przykład Feurio) Jeśli nagrasz bezpośrednio z mp3 jakimkolwiek programem, to i tak będziesz mieć minimalne przerwy pomiędzy utworami (wynika to z konstrukcji formatu mp3)

Jemu nie chodzi o to. On chce nagrać płytę, aby nie było przerw między utworami, bo NERO ma nastawione jako 2 sekundy. Czyli jak się kończy np. pierwsza i zaczyna druga to jest przerwa między nimi np. 2 sekundy i on chce ja usunąć. To nie ma związku z ciszą na końcu utworu, jak to napisałeś.
Jeżeli ja też źle zrozumiał, to przepraszam.:)

Diamantez 09.06.2003 19:22

Cytat:

mandaryn napisa***322;(a)
Nagrywanie płyt audio z mp3? To lepiej z magnetofonu kasetowego :) Nie polecam nagrywać cd-audio z mp3...
A jeśli nie ma nic innego oprócz mp3? Trzeba sobie jakoś radzić :)Teoretycznie mp3 przy bitrate powyżej 192 kb/s posiada jakość CD, ale tylko teoretycznie :) Poza tym łatwiej jest o pliki mp3 niż wav...

mallow 09.06.2003 17:06

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
Sory, ale ja nagrywam i myślę, że nie będę tu jedyny.
Składaneczki robie sobie regularnie. Jak przyjdzie co do czego to wtedy z wavów.

Trzeba też wiedzieć i umieć dobrze to nagrać i nie nagrywać z byle jakich mp3.:)

popieram ... tez tak robie
Cytat:

Nagrywanie płyt audio z mp3? To lepiej z magnetofonu kasetowego Nie polecam nagrywać cd-audio z mp3
a co do tego ... to po co by wyylisi nero w ktorym z mp3 mozna audio robic ...
to tak jak wymysli samochod zeby stał a nie jezdzil

CIAPEK 09.06.2003 15:36

Cytat:

mandaryn napisa***322;(a)
Nagrywanie płyt audio z mp3? To lepiej z magnetofonu kasetowego :) Nie polecam nagrywać cd-audio z mp3.(...)
Sory, ale ja nagrywam i myślę, że nie będę tu jedyny.
Składaneczki robie sobie regularnie. Jak przyjdzie co do czego to wtedy z wavów.

Trzeba też wiedzieć i umieć dobrze to nagrać i nie nagrywać z byle jakich mp3.:)

mandaryn 09.06.2003 15:34

Nagrywanie płyt audio z mp3? To lepiej z magnetofonu kasetowego :) Nie polecam nagrywać cd-audio z mp3. A nagrywając z cd-audio (czyli wav) opisy para, remix i mallowex wszystko ci wyjaśniły.

Diamantez 09.06.2003 15:18

Re: Jak nagrać płyty Audio bez przerw?

Cytat:

Audi napisa***322;(a)
Witam!
Wie któś może jak sie nagrywa płytki Audio bez przerw między ścieżkami? (najlepiej w Nero ale nie koniecznie)

Aby całkowicie wyeliminować przerwy pomiędzy utworami dobrze jest przekonwertować je do wave ( na przykład programem File Converter, znajdującym się w pakiecie Easy CD-DA Extractor ) z zaznaczoną opcją
"delete leading and trailing silence". Następnie wystarczy wypalić płytę jakimkolwiek programem (na przykład Feurio) Jeśli nagrasz bezpośrednio z mp3 jakimkolwiek programem, to i tak będziesz mieć minimalne przerwy pomiędzy utworami (wynika to z konstrukcji formatu mp3)
Nagrywałem tym sposobem kilka płyt koncertowych i pomiędzy utworami nie ma nawet najmniejszej przerwy :) Cały koncert gra jednym ciągiem, a numery utworów zmieniają się tak, jak powinny :)

mallow 06.06.2003 13:19

w WinOnCd zaznaczasz wszystkie piosenki i naciszkasz usun przerwy miedzi sciezkami ... :) i bedzie spoko

Remix 06.06.2003 13:08

Witam!

dokladnie tak :) nagrywaj sobie audio w programie Feurio.

para 06.06.2003 08:54

Zaznacz wszystkie utwory oprócz pierwszego. Wpisz długość przerwy 0s.
Nagrywaj w trybie DAO.

Pozdrawiam i witam na forum

Audi 06.06.2003 08:52

Jak nagrać płyty Audio bez przerw?

Witam!
Wie któś może jak sie nagrywa płytki Audio bez przerw między ścieżkami? (najlepiej w Nero ale nie koniecznie)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:06.