![]() |
|
foobar 2000 ... prawy klawisz myszy convert
|
a mo***380;e spr***243;buj odpali***263; mppdec.exe z pod linii polece***324; i przekonwertowa***263; do .wav....
Mo***380;e wtedy b***281;dzie odpowiednia g***322;o***347;no***347;***263; ;) EDiT Zrobi***322;em .mpc do .wav i wydaje mi si***281;, ***380;e jest taka sama g***322;o***347;no***347;***263; :) |
Cytat:
Nic nie zmienia***322;em w opcjach, wskaza***322;em tylko folder docelowy i programik "jedzie" pzdr:) EDIT......... spad***322;a g***322;o***347;no***347;***263; :| hmmm. A wtyczka do Nero-wypalic na CD i potem kompresja do wav/mp3? Czuje ze to samo bedzie. :| hmm |
Cytat:
http://www.dbpoweramp.com/codec-central-mpegplus.htm :spoko: :D |
MPxchange
|
czym przerobie te mpc do wav albo do mp3-zalezy oczywiscie na tej samej jako***347;ci.
Nie mam foobara. Cdex i EAC jako***347; tego nie ***322;ykaj***261;, chyba ***380;e wtyczka do Nero i AudioCD, ale po co :| |
@ Wojciech P.
przeczytaj jeszcze raz temat ze szczeg***243;lnym naciskiem na post nr 25 kolegi joujoujou |
Cytat:
|
Cytat:
|
dołanczam sie jak sprawić że wogóle te pliki mpc odpalą ?? w winampie nie chce sie bawić w kilka odtwarzaczy kodeki to ostateczność
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://img65.imageshack.us/img65/9296/foo4no.gif Tu wprawdzie jest .flac, ale dla .ape też pójdzie. :P |
hmmm.. nie będę objeżdżać, bo sam ostatnio topic wykopałem (chociaż nie celowo), ale patrzcie czasami na daty.. ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
footbar2000 prerobił na wav dalej cdex i śmiga jak złoto dziękuje wszystkim którzy się przyczynili do mojego oświecenia :) |
APE jest tylko jedno - ale jest tez pare innych programow kodujacych do wlasnych formatow
nie da sie zmienic wspolczynnika - jesli chcesz zmienic wspolczynnik ot musisz zmienic program - nie ma przeciez sensu w kodowaniu gorszym niz maksymalne... wpisz w googla loseless audio i dostaniesz kupe wynikow |
Cytat:
Podoba mi się ten sposób :-) Kodowałem w oryginalnym monkey's audio z oficjalnej strony. A da się jakoś zmienić współczynnik kodowania? W tym programie są tylko ustawienia co do prędkości kodowania - zmiana tego parametru to jest różnica kilku %, ale zawsze plik wynikowy oscyluje w okolicach 50% oryginału. Eksperymantowałem w SoundForge. I myśląc, że to jest znowu jakiś klon stratnego mp3, oczekiwałem na "resztki" w widmie. A tu - NIC, NUL! :-) |
bo ape to KOMPRESJA... taki zip - tylko ze specjalnie do audio
i nie, nie jest to zawsze 1/2 objetosci w jakim programie wyszlo zero? nawet w cooledicie wychodzilo -90db... a ze kompresja jest BEZSTRATNA to juz masz skad to zero... jesi duzo takich sposobow kompresji |
Jak jesteśmy przy kompresowaniu. Czy wie ktoś może jaki jest cel kompresji MAC - Monkey's Audio Compression (pliki o rozszerzeniu APE)? Plik wynikowy ma stały rozmiar - 1/2 oryginalnego WAVA. Bitrate w winampie wynosi około 700 kbps ("VBR").
Ciekawostka: Skompresowałem audio tracka do tego APE, spowrotem zdekompresowałem pluginem w winampie, po czym dokonałem takiego numeru, że dodałem oryginał i ten po "przekompresowaniu" do siebie z odwróconą fazą - o dziwo wyszło 0! Czyli po skompresowaniu do APE plik jest identyczny jak WAV a zajmuje 1/2 oryginału. O co w tym, chodzi??? |
Dobra juz mam... Dla tych co mają taki problem jak ja wyjaśniam: Ściągnąć programi footbar2000 z www.foobar2000.org zrobić wav'y i wypalić w byle czym co ma funkcje audio :)
|
Cytat:
Ja poprostu z eMula albumik ściągnołem, a ze jest w formacie mpc to mam problem i pytam sie jak go rozwiązać, czyli WYPALIĆ PLIKI MPC NA AUDIO :) |
jesli chcesz nagrac 128kbps to wara od mpc! - uzywaj ogg lub mp3
mpc ma sens TYLKO przy bitrate powyzej 200/250 - tylko do tego byl robiony i tylko to umie (ale za to JAK umie...) (99% userow uzywa presetu -q 10 - czyli above braindead gdzie bitrate dochodzi do 480 - i tak trzeba robic, mpc w innych zastosowaniach po prostu nie ma sensu) |
Chcem nagrac mpc i te wasze sposoby...
Chcem nagrac mpc i te wasze sposoby sa dla mnie za trudne :|. (nie obchodzi mnie jakość, byle nie zeszło ponizej 128kbps) Mozecie mi jaśniej wytłumaczyć, niż to co u góry jest?!
|
Cytat:
Nie chcesz za dużo stracić na jakości - zrób jak napisałem. dekompresja: mppdec.exe kompresja: Lame 3.90.2, ustawienia własne: --alt-preset standard |
Cytat:
Chodzi ci o to żeby dekodować do WAV a później programem z LAME 3.90 do MP3?? |
Cytat:
Powiem więcej: To DRUGIE rozwiązanie jest ZNACZNIE LEPSZE, ponieważ dekompresując DEDYKOWANYM dekoderem i kompresując PRAWDZIWYM PORZĄDNYM LAME 3.90.2 by Dibrom, można uzyskać WIADOME rezultaty. Przy programie "wszystkowjednym" czyli "niewiadomocotojest" wykonamy dekompresję "niewiadomoczym" i skompresujemy "niewiadomoczymorazniewiadomojak", a w konsekwencji będziemy mieć plik, ekhm, .mp(?)3 :) |
Witam, odgrzebałem posta bo chce sobie przerobić MPC na MP3 i nagrać te mp3 na płytke i słuchać w discmanie i nie wiem czy lepiej to zrobić programem MPC Batch Encoder czy może pluginem do Nero, a może jakimś innym programem. W którym będzie najmniejsza strata. Bo plugin i MPC Batch Encoder "przerabiaja" na wav, a później jeszcze raz kodować do MP3, a to już duża strata. Może jest jakis program który bezpośrednio wykonuje MP3 z MPC??
Z góry dzieki za odpowiedzi :) Pozdr:) |
No coz, ale plik mniejszy. Bo tu sie teraz mowilo o wielkosci pliku. A nie jakosci.
|
@ThanatoS, ale mp3pro to dwukrotna strata jakosci dzwieku :)
pozdro ;) |
no jak sie chce zmniejszac wielkosc pliku to mozna to zrobic za pomoca mp3pro
|
ThanatoS i Intimo, pewnie po to, zeby zmniejszyc rozmiar, czyz nie po to jest mp3? :>
pozdro ;) |
mozesz tez dbpoweramp sciagniesz go z www.dbpoweramp.com tam tez w codec central znajdzziesz duzo kodekow miedzy innymi mpc.
Racja po co kompesowac cos co juz jest skompresowane |
Hmm, chcesz pogarszac jakosc?
|
Wtyczki do Nero znajdziesz tutaj: http://neroplugins.cd-rw.org/
|
Można to zrobić Nerem tylko trzeba zainstalować Plug-In
|
Pliki w formacie MPC
Jakim programem można zrobić pliki MP3 z plików MPC.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:18. |