![]() |
Jak wroce to bede musial pogadac z adminem....;)
|
Cytat:
|
Zainstalowalem sobie ten programik HTTPTunneling i sie z nim mecze. Jesli ktos mi powie jak zmusic go do dzialania z e-mule to bede wdzieczny...
|
Hmm...u mnie wyskakuje komunikat, ze port 80 tez jest nieosiagalny i nadal mam LowID :/
@Ziele jak cos wymislisz albo znajdziesz sposob jak bedac w sieci wewnetrznej miec HighId to daj znac... |
Cytat:
|
Cytat:
i dziala ... |
Dzięki ale tu nie ma nic o obejściu blokady w emule chyba że ta sztuczka z kazy też w nim zadziala.
|
Ilość załączników: 1
:chytry:
|
@Partix masz może ten numer i skaner?
|
Też chetnie poznałbym sposób bo moge dopiero sciągać w godzinach nocnych i to nie w każdy dzień.
|
i emule bedzie dzialał? chetnie bym się zapoznał z tym artykułem.
|
w nowym chipie jest opisane jak obejść admina ||
|
Przecież napisałem że miałem i mam przekierowany port i to wystarcza żeby mieć active i HiID. Na serwierze jest odblokowany firewall na ten port. Tylko coś dalej niż serwer zrobili że p2p tak marnie chodzi.
ps. czytaj uważniej |
moim skromnym zdaniem nie zalezy to ani od czasu ani od wolnych portow tylko po prostu jestes za firewallem i tyle i jestes tzw. "passive" zeby byc "active" i NIE miec LOWid musisz miec zewnetrzne IP
pozdro |
Ja miałem exstra transfery na emule niekiedy po 90KB/s. Miałem Hi ID bo ustawilem sobie na przekierowany port. Ale jakieś ciołki z mojej sieci ciagneły na maxa w godzinach szczytu i prowider cos zrobił że teraz nawet emule nie chce mi sie łaczyć. Ciągle wyskakuje Low ID i tyle (( nie da sie połączyć z serwerem. To samo jest z DC. Byłem aktywny to teraz ledwo co moge sie połączyć z hubem nie mówiąc o ściągnięciu czego kolwiek. Jest jakaś rada na to? Czy prowider może cos takiego robić?
|
Ja tam nie mam zadnych portow dodatkowych powpisywanych w eMule i na jednym pliczku mam najczesciej 8-17Kilo/sek.
Wedlug mnie duzo zalezy od poprawnej konfiguracji ktora trzeba wyszukac sobie do swojego lacza. Zreszta jak jest stalka to i tak przez noc sie wszystkie sciagnie:-)) Pozdrawiam |
na mo na tym porcie 11523 troche lepiej ciągnąć zaczął :)
niektóre pliczki doszyly do 15 kB/s czy 20 kB/s :D |
Ilość załączników: 1
Chyba po prostu nie mam żadnego portu wolnego
|
Wysokie ID nie zalezy tylko od otwartych portow, tylko takze od czasu, ile na danym serwerze spedziles (ID rosnie wraz z czasem), ile od Ciebie sciagnieto MB plikow.
|
:fiu:
|
HakTek, sluzy raczej do obrony...
A co z portami S? pozdro ;) |
to nie skanuj tylko od 0 - 1000 ale wszystkie ... a jest ich o ile pamietam cos ponad 65000. Ale przynajmniej musisz sprawdzic porty od 0 do 15000 wtedy bedziesz mial wieksze pole do popisu.
A co do skanerow portow to polecam Advanced Administrator Tools ;) chodzi raczej bez ciasteczek |
No właśnie pytam, bo niezależnie czy wezmę swój ip, czy stronę
dostawcy, wynik mam ten sam. Więc tak - od 0 do 1000 Port 25 found. Desc='smtp' Port 80 found. Desc='www' Port 81 found. Port 82 found. Port 83 found. Port 110 found. Desc='pop3' Port 119 found. desc='nntp' Czy to znaczy, że porty 81,82,83 są wolne ??? Próbowałem je wpisaywać w emule, ale bez rezultatu. Po następnym skanowaniu miałem porty 1863 5190 8080 8088 i dalej mam LowID - już nic z tego nie rozumiem... |
zuk4u wpisz tam swój IP!
|
nio mi też przydloby sie highID :D
|
Byly chyba jakies linki do stronek skanujacych porty na tym forum :)
|
Ok mam to, tylko nie weim co wpisać jako cel - ip, czy stronę
dostawcy internetu? |
Spróbujcie programu HakTek. Świetny jest, Mailbomober, skaner portów, skaner IP itp. Linka nie podam bo moigło by być to naruszeniem regulaminu forum!?
|
Hm... lol lipek :)... no comments...
A co do tematu to ja tez jestem ciekaw jak sie dowiedziec, ale w inny sposob niz admina? Ma ktos pomysly? Kiedys widzialem instrukcje jak zrobic "skaner portow" w pliku .bat na kompie... ale zgubilem ... :) pozdro ;) |
Cytat:
|
Spróbuj jeszcz3e może programu do odnajdywania otwartych portów. Poszukaj na www.przemo.org w dziale linki jest link do strony gdzie są takie różne hackerskie żeczy.
|
eMule wolny port
Żeby mieć HighId w eMule muszę wiedzieć, który port jest wolny i o ile dobrze rozumiem, nie uda mi się tego sprawdzić w żaden inny sposób, niż mail do administratora.
Mam w związku z tym pytanie: Co konkretnie powinienem napisać? Że jest mi to potrzebne do programu p2p? Chodzi mi o to, jak go przekonać do tego, żeby mi powiedział. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:13. |