Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   problemy w windowsie, Pomóżcie! Wyjaśnijcie!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problemy-windowsie-pomozcie-wyjasnijcie-22487/)

cana 16.07.2003 14:20

olać stery od creativa do sb live i zaistalować PAX'y u mnie idealnie grają z systemem a i dżwiek jest lepszy , polecam bo warto choc instalacjaq jest dosyć ciekawa / zalecane uważne przeczytanie instrukcji instalacji i postepowanie zgodnie z wytycznymi mimo iż są ciut dziwnawe ;) /

pozdro

esem 16.07.2003 13:31

Domyślam się, że masz tzw. "czarną płytę".
Patch jest do "białej płyty" (ok. 300MB).
W oryginale biała płyta jest niedostępna - Creative ją sprzedaje za EURO.
Natomiast może ściągnąć sobie instalki od Della lub Copaqa (180MB).
Stronę Ci podawałem: www.3dsoudsurge.com albo "dorwać" białą płytę. 8)

CIAPEK 16.07.2003 13:07

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Pisałem Ci przecież, że "bogatszym rozwiązaniem" jest instalacja muzy z płyty instalacyjnej Creative i użycie patcha. 8)
ok. czy dobrze rozumiem?
Patch da mi to ze bede mogl stworzyc plytke ze sterami jak orginalna?

Takiej plyty instalacyjnej nie mam. Mam tylko od 98, a na tej stronce creativa te stery ktore tam pobralem byly najbogatsze.

WAŻNE: w sumie to zniknął problem z polskimi literami :) http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=22899

A w praktyce zobaczymy jak z tym komunikatem zwieszającym system.

esem 16.07.2003 13:04

Re: Re: Re: Re: Re: RE.........

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
aaa :) juz je mam i wgralem na probe. Wszystko gra i zapachnialo nowoscia bo stery sa fajne.

Ale, ale. No jest troche wiecej rzeczy, ale tez szalu nie ma. Nie ma tego Creative Recordera :buu:

Dzieki za pomoc:3msie:

Pisałem Ci przecież, że "bogatszym rozwiązaniem" jest instalacja muzy z płyty instalacyjnej Creative i użycie patcha. 8)

CIAPEK 16.07.2003 12:52

Re: Re: Re: Re: RE.........

Ilość załączników: 1
Cytat:

esem napisa***322;(a)
Jedną z tych dwóch: obu nie potrzebujesz.
Pierwsza pozycja to są stery podstawowe + dodatki podstawowe: mixer, fonty, EAX itp.
Druga pozycja to jest patch do płyty instalacyjnej Creative (tzw. białej w odróżnieniu od czarnej). 8)

aaa :) juz je mam i wgralem na probe. Wszystko gra i zapachnialo nowoscia bo stery sa fajne.

Ale, ale. No jest troche wiecej rzeczy, ale tez szalu nie ma. Nie ma tego Creative Recordera :buu:

Dzieki za pomoc:3msie:

esem 16.07.2003 12:12

Re: Re: Re: RE.........

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
o esem sie pojawil! super!

Dziekuje Ci bardzo bo chwila formatu sie zabliza a ja tu w niepewnosci zyje.
Czyli jak sciagne te dwie pozycje to bedzie jeszcze lepiej? :)
Jesli dobrze tam wyczytalem to to sa podstawowe stery? Czyli nic innego po formatowaniu nie potrzeba?

Jedną z tych dwóch: obu nie potrzebujesz.
Pierwsza pozycja to są stery podstawowe + dodatki podstawowe: mixer, fonty, EAX itp.
Druga pozycja to jest patch do płyty instalacyjnej Creative (tzw. białej w odróżnieniu od czarnej). 8)

CIAPEK 16.07.2003 11:37

Re: Re: RE.........

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Wystarczy Ci tylko pierwsza górna pozycja.
Możesz też zrobić instalkę z "białej płyty" i ściągnąć drugą pozycję od góry (patch) - jest to lepsze rozwiązanie (bogatsze w opcje). 8)

o esem sie pojawil! super!

Dziekuje Ci bardzo bo chwila formatu sie zabliza a ja tu w niepewnosci zyje.

Czyli jak sciagne te dwie pozycje to bedzie jeszcze lepiej? :)

Jesli dobrze tam wyczytalem to to sa podstawowe stery? Czyli nic innego po formatowaniu nie potrzeba?

esem 16.07.2003 11:35

Re: RE.........

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
powracam do tematu bo zbliza sie u mnie formatowanie.

Znalazlem takie cos: http://uk.europe.creative.com/suppor...4&drivertype=1
zobaczcie prosze.

Mam zamiar sciagac dwie górne pozycje. Mysle ze to starczy.

Wystarczy Ci tylko pierwsza górna pozycja.
Możesz też zrobić instalkę z "białej płyty" i ściągnąć drugą pozycję od góry (patch) - jest to lepsze rozwiązanie (bogatsze w opcje). 8)

CIAPEK 16.07.2003 11:20

RE.........

powracam do tematu bo zbliza sie u mnie formatowanie.

Znalazlem takie cos: http://uk.europe.creative.com/suppor...4&drivertype=1
zobaczcie prosze.

Mam zamiar sciagac dwie górne pozycje. Mysle ze to starczy.

CrazyLucas 18.06.2003 08:03

mam to samo tylko ze dzwiekowke mam zintegowana na VIA - u mnie glownym podejzanym jest gryzacy sie RAM bo po wywaleniu najbardziej podejzanej kosci mocno zmniejszyla sie liczba BSODow i tego typu przywiech - polecam tez zajzenie w opcje winampa i wylaczenie w pluginie cdda samplowania w celu wizualizacji (powoduje BSOD przy sluchaniu cdda w kompie)

esem 18.06.2003 06:55

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
180 MB?to narazie podziękuje.

Zastosyj patcha. Ale jakiego?

Zanajdziesz go w innych portalach, na Creative też jest: ten patch to poprawka dla "białej płyty": czas idzie naprzód - trzeba poprawiać, dostosowywać do dzisiejszych potrzeb.
Na Creative jest też wersja już z patchem: 22MB ale bez Recordera i Playera. 8)

esem 18.06.2003 06:51

Cytat:

Nikita_Bennet napisa***322;(a)
brakuje w tym adresie chyba literki "d"
http://www.3dsoundsurge.com/

nie jestem pewien.
poprawcie mnie jesli sie myle

Zgadza się: za szybko wysłałęm: dzięki. 8)

CIAPEK 17.06.2003 20:34

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Już to było tłumaczone: niezależny projekt sterów do Creative: użyj opcji SZUKAJ.
Ściągnij pełną wersję sterowników i dodatków: ok. 180MB. Zainstaluj (to jest na tzw. "białej płycie Creative"), potem zastosuj aktualnego patcha. I po problemie: będziesz miał wszystko, w tym Recorder.
Aktualne instalacje (linki): www.3dsounsurge.com 8)

180 MB?to narazie podziękuje.

Zastosyj patcha. Ale jakiego?

Nikita_Bennet 17.06.2003 20:06

Cytat:

esem napisa***322;(a)
.............

brakuje w tym adresie chyba literki "d"
http://www.3dsoundsurge.com/

nie jestem pewien.
poprawcie mnie jesli sie myle

esem 17.06.2003 19:56

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
A to kxproject to co to jest esem???
Już to było tłumaczone: niezależny projekt sterów do Creative: użyj opcji SZUKAJ.
Ściągnij pełną wersję sterowników i dodatków: ok. 180MB. Zainstaluj (to jest na tzw. "białej płycie Creative"), potem zastosuj aktualnego patcha. I po problemie: będziesz miał wszystko, w tym Recorder.

CIAPEK 17.06.2003 19:30

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Masz dwa wyjścia:
1. Ściągnij aktualne stery: www.creative.com www.soundblaster.com
2. kXproject: www.kxproject.spb.ru Użyj opcji SZUKAJ to znajdziesz mój link do polskiej strony kXproject: chyba www.kxproject.tk 8)

właśnie jeszcze jedno mnie śmieszy ze strony Creativa. 3 lata temu dałem za tą karte ponad 300 zł to dokładnie SB Live!1024 (5.1) dostałem sterowniki jak to się mówi full wypas, wiele fajnych programów np. Recorder którego teraz poszukuje. Feler jest taki, że te stery nie działają pod systemy na platformie NT. Co mam teraz? Wstyd... (zobacz screen).
Poszukam coś jeszcze na tym www Creativa.

A to kxproject to co to jest esem???

esem 17.06.2003 19:18

Masz dwa wyjścia:
1. Ściągnij aktualne stery: www.creative.com www.soundblaster.com
2. kXproject: www.kxproject.spb.ru Użyj opcji SZUKAJ to znajdziesz mój link do polskiej strony kXproject: chyba www.kxproject.tk 8)

CIAPEK 17.06.2003 18:22

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
masz soundblastera live? prawda? u mnie bylo to samo - i to byla wina wlasnie sterow (a wlasciwie gniotow robiacych za sterowniki) do sb live...
szajs jakich malo - mi pomogl reinstal wina (w2k) i instalowanie 3rd party sterow

tak mam live 1024 i stery jakieś gnioty tzn. podstawowe do livów bo na płycie mam tylko pod 98:blee: . To co mam zrobić?

@ Nikita_Bennet nie mam powerGG.

Nikita_Bennet 17.06.2003 17:58

mam podobne objawy jak na zdjeciu.
program to powergg - glownie on dla iexplorer.exe dzieje sie bardzo rzadko.
gg sam dzial spoko.
czasem nawet powergg dziala.
w2k, live nie mam sp tez nie.
wkurzajace to jest, to fakt.
kiedys mialem z emule ale jak wsadzielm odmiane lsd to jest spox.
ja dalem sobie na luz bo za tydzien wioze kompa do domu i tam go przebadam a raczej rozloze na czesci skladowe i przeloze bebechy do drugiego.

Nikita_Bennet

-Sid-The-Rat=> 17.06.2003 17:18

masz soundblastera live? prawda? u mnie bylo to samo - i to byla wina wlasnie sterow (a wlasciwie gniotow robiacych za sterowniki) do sb live...
szajs jakich malo - mi pomogl reinstal wina (w2k) i instalowanie 3rd party sterow

kizio 17.06.2003 14:36

Miałem to samo. Tylko na Windows XP Pro PL ale jak sform,atowałem dysk, i zainstalowałem Windows XP z SP1 to już było ok. Ale u ciebie to dziwne, masz SP 3, jesteś po formacie, może ktoś cię bardzo nie lubi i siedzi na twoim kompie przez net'a i robi ci remament. To spowalnia kompa i dzieją się te żeczy??? Zainstaluj firewall'a i daj poziom ochrony na najwyższy i popatrz czy będzie się coś takiego dalej działo.

CIAPEK 17.06.2003 13:33

więc tak...
to było już przed formatowaniem i po formatowaniu, więc to wykluczmy.
Mam NAV z najnowszą bazą i ciągle Auto-protekcja jest aktywna.

To zaczęło się dziać jakoś dziwnie od kiedy mam internet:blee:

DreamCrusher 17.06.2003 13:23

Też ten problem miałem, ale występował rzadko.
Jeżeli masz partycje, to przenies na nią dane i sformatuj dysk, zainstaluj od nowa w2k.
Poza tym przypomnij sobie, co zainstalowałeś, zaniem ten błąd zaczął występować - może to wina jakiegoś programu (mógł namieszać w rejestrze, lub plikach systemowych).
Może to też być wirus.

CIAPEK 17.06.2003 12:49

problemy w windowsie, Pomóżcie! Wyjaśnijcie!!

Witam!

1. Od dłuższego czasu denerwuje mnie już błąd krytyczny w niektórych programach, który doprowadza do samoistnego zawieszenia się programu i na chwilę systemu, a potem dany program się sam zamyka.
Najczęściej dzieje się to w Internet Explorerze kiedy klikam na jakiś link, albo w wyszukiwarce np. google wciskam przycisk "szukaj" czasem dzieje sie to niespodziewanie.
Rzadziej ten błąd wyskakuje w Wordzie i Winampie - ale wyskakuje :(
I jest bardzi denerwującu, gdyż jak napisałem komp się wiesza na chwile i zamyka dany program! :(
Screena zamieszczam poniżej!

2. Skąd nikąd w Winampie czasem się zatnie empetrójka! Jest to taki przeskok jakbym miksował na płycie winylowej ;). I nie jest to związane z jakimś tam obciążeniem chwilowym systemu tylko czasem dzieję się to jak gra sam Winamp! Skąd to i dlaczego i też wkurza :(

System win 2000 prof z SP3.

Screen z pierwszego, najgorszego problemu w moim winie ...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:19.