![]() |
LG 48 czy Lite On 52x
Witam
Mam takie dosc banalne pytanie .Sam mam (dzieki forumowiczom)Lite ona 52x24x52 i radze rowniez mojemu koledze zeby taki kupic ,lecz jemu poradzono w sklepie Mediamarkt LG 48x24x48 moje pytanie ktory waszym zdaniem jest lepszy ???? Pozdrawiam Benia |
Re: LG 48 czy Lite On 52x
Cytat:
Ja też polece LG! Sam mam ten model! Działa bez zarzutów, skopał tylko jedną płytkę i to w czasie extremalnego że tak powiem overburningu co się zdarza! :) |
Już wiele razy było pisane Liteon vs. LG. Wystarczy poprzeglądać forum lub uruchomić wyszukiwarke.
Ja wybieram Litka... |
Ja bym brał LiteOn'a a na LG bym nawet nie zaglądnął!
|
Z takimi pytaniami to do lamusa ,,,:cisza:
A w sklepach zawsze wciskają to co nie ma zbytu ,,,|| Tylko Lite-On :spoko: ....................;) |
Wez MSI !!! Dobrze jakby ktos powiedzial jak sie sprawuje.
|
tak mi się zdaje że nie ma prawie różnicy to nagrywa i to nagrywa a szybkość można olać co tam chwila szybciej cie chyba nie zbawi.
Ja mam LG i jestem zadowolony |
Ja też mam LG i jestem zadowolony, ale poczytaj sobie inne posty, szczególnie o problemach, to zrezygnujesz i kupisz inną markę :-) (to była lekka złosliwość)
|
litek
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Cytat:
Zobaczymy za pare lat jak Litki będą się sypać|| bo najstarsze LG przetrwały.8) Pytanie do lamusa... to tu...;p ^_^ |
Cytat:
Znowu sie rozwija dziwna dyskusja. PS. A dlaczego nikt nie chce sprobowac MSI :( ? |
Witam
Na wstepe chce przeprosic wszystkich za slowa jakich uzyje ;) Strasznie mnie denerwuja tego typu dyskusje ... a najbardziej to ze ze ktos zachwala jedno a o innym pisze ze scierwo. Niedawno byly dyskusje na temat słów "RULEZ" , "ROX". Maciej z tego co pamietam byles przeciwko takim wyrazom, a sam piszesz zdania bedace odpowiednikiem tych slow. Z Ciapkiem własnie niedawno zalozylismy cos w stylu `TEAM`, co widac po naszych wspolnych obrazkach w podpisie. Jest to własnie odpowiedz na takie posty w ktorym ludzie sa jednostronni na swoje i pisza ze inne to scierwo (a nie uzywali). Jestesmy fanami LG, uwazamy ze sa bardzo dobre. Ja uzywam juz 2 wypalarki LG a stara chodzi do dzis bez szwanku ijestemz nich bardzo zadowolony. Nie wypowiadam sie na temat LiteON bo ich nie uzywałem i nie wiem jak chodza/pala. Z tego co wiem sa na porównywalnym poziomie. Chwale LG rozniez dlatego ze to on jako jeden z pierwszych wypuscil CD-RW w polsce ji jakos chodza do dzis te `antyki`. Z lite on sa jak narazie problemy co widac - 1/10 problemy z lg, 2/10 problemy z innymi markami, 7/10 problemy z LiteON. Wiec wszystko moi za siebie. Ludze wkor*** mnie taka jednostronnoscia, mowie i o tych co chwala LG a wysmiewaja LiteON i odwrotnie. Wiekszosc pytan o porownanie dotyczy tych firm a sa one na jednym poziome ... Wiec wybierz ktora ci sie podoba a nie pytaj innych, nie zakladaj nowych postow, mnie pytaj, skorzystaj z wyszukiwarki bo jest tego full. Przez własnie takie posty sie robi niemila atmosfera na forum. Ja polecam LG z moich doswiadczen, LiteON nie miałem ale tez polecam bo inni korzystaja i nie narzekaja. Rzecz gustu bo sa gusta i gusciki. To by bylo na tyle, taka moja mala dygresja co do tego topicu. |
Serdeczne dzieki
Ale sie narobilo a myslalem ze to bedzie prostrze ,bo mialem na mysli np. to ze Lite on lepiej czyta lub temu podobne co mozna przeczytac w testach . Przepraszam nie chcialem wywolywac awantury tylko zebrac pare argumentow na TAK dla mojego litka , ale widze ze to nie bedzie taki latwe. Pomimo wszystko dzieki za odpowiedz pozdrawiam Ampel |
Witam!
ja patrze na to sceptycznie, prederuje inna firme niz Lite-On i LG... biorac pod uwage moje przykre doswiadczenia z napedem firmy LG i testy, opinie uzytkownikow to bez zastanowienia bralbym Lite-On. |
@ ampel
Każda nagrywarka ma swoje wady i zalety, jedno ma rozwiązane lepiej, a co innego gorzej - nie ma urządzeń idealnych, tak jak i chyba nie ma urządzeń całkowicie do luftu. Z tych dwóch marek: Lite-On'y chyba trochę lepiej sobie radzą z łamaniem zabezpieczeń, a LG chyba mają nieco lepszą korekcję błędów, pracują też nieco ciszej i delikatniej. LG jest bardziej wybredne wobec stosowanych płytek i często ogranicza prędkość zapisu na płytach, które uzna za nie dość dobre. Lite-On jest bardziej tolerancyjny - niektórzy twierdzą, że za bardzo i pozwala wypalać płytki zbyt szybko. Jedne i drugie mają u nas po ok. 30% rynku, są więc równie popularne. Ciekaw jestem, jak wypada porównanie ich awaryjności (ja nie mam żadnych złych doświadczeń, odpukać!). @pawelblu MSI samo chyba nagrywarek nie produkuje - są to czyjeś OEM-y, przypuszczam że Aopen/Acer/Benq. Recenzje, jakie czytałem, wykazują, że jeśli chodzi o specyfikacje i osiągi, trochę im jednak brakuje do LG i Lite-On'ów. |
Sam posiadam LG 48x24x48 mimo, że wcześniej byłem zagorzałym fanem Lite-Ona. Powodem, który skłaniał mnie do drugiego było legendarne już omijanie zabezpieczeń (SD2). Szalę na korzyść LG przechlił fakt, że jest to sprzęt znacznie cichszy, posiadający już mechanizmy pozwalające wykonać poprawne kopie płyt zabezpieczonych i jak do tej pory jestem z niego bardzo zadowolony i śmiało mogę polecić.
|
Witam osobiscie wybieram Lite-on ale mam jeszcze na chodzie (tylko odtwarzanie) Lg gce8016b i nie bylem z nej zadowolony. Fakt sa cichsze ale nie wytrzymala moich testow i wypalan. Teraz mam LTR 5246S i dziala spoko. Moi znajomi (wlasnie opijaja magisterke -pozdrownienia z izby :)) maja lg x4@8 i lg x8 dzialaja im swietnie wypalili juz na nich sporo sporo sporo plyt i jeszcze tfu tfu nic sie nie dzieje. Tak ze wydaje mi sie, ze wybor bedzie dobry wtedy jak bedzie eksploatowana ta nagrywarka.
|
"odłożyć do lamusa"
Cytat:
Cytat:
Sprawdź w encyklopedii, a potem w słowniku... Tylko nie najeżdżaj na mnie znowu ;), ja się do Ciebie nie czepiam... Tak tylko piszę, żeby bronić mojej frakcji... @ampel, wytłumacz koledze przede wszystkim, żeby nie kupował w MediaMarkt. Przecież są normalne sklepy pzdr |
obojetnie czy litek czy LG byle NIE W MEDIAMARKT
|
Myślę, że jest to pytanie z typu "Wyższość świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy". Mam Litka i spoko mogę go polecić, ale nie podejmę się porównywać go z LG bo na tamtym nie pracowałem.
|
TO JUZ BYLO!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:29. |