Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kabelek (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kabelek-22562/)

mada 19.06.2003 10:24

Kabelek

Kupiłem na aukcji kabelek do telefonu ,ale mam problem.
Podłączyłem wszystko i komp nie widzi komóry zainstalowałem software który dostałem z telefonem i nic,a chodzi mi o nokia 6510
Jesli ktos ma ten kabelek to prosze o pomoc jak to wszystko zainstalowac zeby chodziło

epol 19.06.2003 15:17

spróbuj z innym telefonem

yahol 19.06.2003 17:14

Rozumiem, ze port do ktorego podlaczyles telefon jest aktywny!
Telefon wlaczony, a soft wgrany prawidlowo!
To teraz moze uruchom poszukiwanie nowego sprzetu?
(tak mi znalazl aparat cyfrowy, nie widzial go po podpieciu przez USB)

mada 20.06.2003 20:21

re

Cytat:

epol napisa***322;(a)
spróbuj z innym telefonem

Jak sprawdzic czy port jest aktywny

mada 20.06.2003 20:22

Cytat:

yahol napisa***322;(a)
Rozumiem, ze port do ktorego podlaczyles telefon jest aktywny!
Telefon wlaczony, a soft wgrany prawidlowo!
To teraz moze uruchom poszukiwanie nowego sprzetu?
(tak mi znalazl aparat cyfrowy, nie widzial go po podpieciu przez USB)

Sorry zmyła to miało byc pytanie do Yahola

Nikita_Bennet 21.06.2003 18:44

a jak spisuje sie logomanager (lezy ze slodzikiem na www.techtronic.pl - waga ~1,3 mega).
jak nie dziala to ustaw kabel jako fbus i wtedy zobaczy czy logomanager dziala.

i napisz jaki masz kabel mbus/fbus, dejan czy dlr cos tam bo na moje oko to masz mbusa lub mbus/fbus'a.

daj znac o efektach

pzdrwm Nikita_Bennet

artoor 23.06.2003 21:26

Jeszcze pozwole sobie tak od siebie dodac... zanim mialbys zlozyc reklamacje... jakas negatywna opinie na temat sprzedajacego, to sprawdz czy kabelek dziala na innym kompie. Ja mam podobny problem z Siemensem ME45 (i kabelkiem z allegro). Soft ktory mi dano z telefonem nie hula. Soft do flashowania nie hula. Soft do grzebania we "wnetrzu" tez nie hula. Powiedzialem sobie kurcza... nic nie hula. (Tzn jeden program dzialal... Sx45CZ a reszta nie) Pojechalem do cioci... u niej na kompie dzialalo wszycho... no i przerobilem ME45 na S45i ;) Ale nie bylo to wygodne... Lepiej u siebie na spokojnie bawic sie z telefonem ;) Pozdrowisko!!

epol 24.06.2003 11:35

Cytat:

artoor napisa***322;(a)
Jeszcze pozwole sobie tak od siebie dodac... zanim mialbys zlozyc reklamacje... jakas negatywna opinie na temat sprzedajacego, to sprawdz czy kabelek dziala na innym kompie. Ja mam podobny problem z Siemensem ME45 (i kabelkiem z allegro). Soft ktory mi dano z telefonem nie hula. Soft do flashowania nie hula. Soft do grzebania we "wnetrzu" tez nie hula. Powiedzialem sobie kurcza... nic nie hula. (Tzn jeden program dzialal... Sx45CZ a reszta nie) Pojechalem do cioci... u niej na kompie dzialalo wszycho... no i przerobilem ME45 na S45i ;) Ale nie bylo to wygodne... Lepiej u siebie na spokojnie bawic sie z telefonem ;) Pozdrowisko!!
Jesli masz problemy z siemesnsem to zapraszam na www.siemensiak.pl

artoor 24.06.2003 12:19

Cytat:

epol napisa***322;(a)
Jesli masz problemy z siemesnsem to zapraszam na www.siemensiak.pl
Thx!! Wlasnie tam rozpoczalem watek... ale nikt tego pojac nie moze :(

mada 24.06.2003 19:31

Cytat:

artoor napisa***322;(a)
Własnie kabelek dalej nie działa i krew mnie zalewa pisało ,że bedzie miał przełącznik F-MBUS i M2MBUS,a tu ani przełącznika ani kabel nie działa zainstalowałem logo menagera ale nie umi nawiązac połączenia z telefonem to jest adres stronki z której kupiłem ten kabelek.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13679683
Poradzcie co zrobic czy szargac opinie na aukcji gościowi czy nie próbowałem na gg z nim gadac ,ale sie nie odezwał.

Nikita_Bennet 24.06.2003 19:42

Cytat:

mada napisa***322;(a)
Własnie kabelek dalej nie działa i krew mnie zalewa pisało ,że bedzie miał przełącznik F-MBUS i M2MBUS,a tu ani przełącznika ani kabel nie działa zainstalowałem logo menagera ale nie umi nawiązac połączenia ......

a ustawiels w menu narzedzia/opcje typ kabla na fbus?
co do przelacznika to nie przejmuj sie tym-autoprzelacznik cos ci mowi?
pzdrwm Nikita_Bennet

artoor 24.06.2003 21:43

Cytat:

Poradzcie co zrobic czy szargac opinie na aukcji gościowi czy nie próbowałem na gg z nim gadac ,ale sie nie odezwał.
IMHO powinienes tak jak mowilem sprawdzic u kogos na kompie, czy rzeczywiscie nie dziala... mozesz miec podobna sytuacje jak ja i troche niewporzadku by bylo kogos objechac prawda?? No a jak juz u kogos tez nie bedzie hulalo... to juz bedziesz mial czyste sumienie jadac po kolesiu ;) Pozdrowisko!!

Nikita_Bennet 24.06.2003 23:07

pytanka.
pod jakim systemem pracujesz (w win2k i xp trzeba uzyc chyba "useport" cos tam)?
czy sprawdzaels ten kabel na kompie u kogos oraz z innym telefonem?
6510 to dct4 czy jeszcze dct3 bo nie pamietam?

pzdrwm Nikita_Bennet

Torwald 24.06.2003 23:26

Ja kupilem sobie jakis czas temu kabelek do Siemensa C55 ale do tej pory nie moge znalezc dzialajacego softu do obslugi logo/dzwonkow/etc.
Jesli ktos moglby mi pomoc to bylbym wdzieczny.

eloise 24.06.2003 23:37

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Ja kupilem sobie jakis czas temu kabelek do Siemensa C55 ale do tej pory nie moge znalezc dzialajacego softu do obslugi logo/dzwonkow/etc.

ja mam działający soft do wymienionych opcji ale do sl45i - moze bedzie pasił?

artoor 25.06.2003 07:55

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)

Czesc. Moze sproboj tego. "Rodzynek" posle Ci na priva ;). A!! Byc moze nie bedzie chcialo dzialac. Jakkby co to w ustawieniach zaznacz RTS i DTR :)

mada 04.07.2003 18:12

Cytat:

Nikita_Bennet napisa***322;(a)
a jak spisuje sie logomanager (lezy ze slodzikiem na www.techtronic.pl - waga ~1,3 mega).
jak nie dziala to ustaw kabel jako fbus i wtedy zobaczy czy logomanager dziala.

i napisz jaki masz kabel mbus/fbus, dejan czy dlr cos tam bo na moje oko to masz mbusa lub mbus/fbus'a.

daj znac o efektach

pzdrwm Nikita_Bennet

Kabelek w koncu podłączyłem ,ale cos zle działa ,bo jak wysyłam logo do telefonu to na komurze widnieje napis urządzenie nie kompatybilne ciekawe czemu tak jest ???

epol 04.07.2003 18:29

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)

Zajrzyj na www.siemesniak.pl
Chwilowo w przebudowie

Nikita_Bennet 05.07.2003 11:21

Cytat:

mada napisa***322;(a)
Kabelek w koncu podłączyłem ,ale cos zle działa ,bo jak wysyłam logo do telefonu to na komurze widnieje napis urządzenie nie kompatybilne ciekawe czemu tak jest ???
a info o telefonie wyswietal poprawnie?
mozesz zrobic kopie telefonu (ksiazki teelfonicznej)

pzdrwm Nikita_Bennet

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:31.