![]() |
jakie lacze macie?
w tym momencie mam cholernego isdna ktory rozni sie tylko tym ze mie rozlacza sie i mam prawie stale 8KB/s
a co wy polecacie bo tepsa zdaje sie juz stalek nie zaklada wiec pozostaje hdsl/adsl czyli cholerna neostrada i ile to kosztuje ale bez zciemniania tylko brutto i ze wszystkimi minusami a takze czy mozna zalozyc to na kilka domow bo slyszalem ze cos nie teges |
Przez kablówkę 64Kb/s, w najbliższym czasie zamierzam powiększyć do 128.
|
do mnie to tylko tepsa dociera:(
|
narzie w sieci mamy 1mbit DSL i 2mbit polpack ale cena za miesiąc nie jest zjadliwa dla zwykłego zjadacza kanapek z masłem ;))
|
Witam
U mnie na osiedlu mamy 2 megowe łącze z polpack-a. I jak narazie jest OK nie mam w sumie na co narzekać :) |
neo+
teraz jest jakas promocja na samodzielne instalowanie - wtedy jest duzo taniej miesiecznie wychodzi kolo 190zeta za 512/128 (lub 600/160 - niektorym userom poszerzono pasmo) dzielic mozna ale w obrebie mieszkania - na rynku jest kilka ladnych routerow sprzetowych ktore landnie to dziela - na zewnatrz NIE WOLNO - jest to napisane w umowie ogolnie na poczatku byly problemy - sprzet na centrali nie wyrabial - teraz jest git - transfer faktycznie 512 (u mnie nawet wiecej - kolo 700...) polecam jesli mozesz wylozyc tyle gotowki |
5mbitow na 3 kompy, z tego te 2 to sa tylko do netu :D
transfery srednio 300-350kb/s wiem ze mnie troche oszukali no ale co zrobic :D mi to wystarcza |
ISDN z Dialogu, 128 000 bps (w praktyce w WIN ME - 115 000 bps),
apetyt rośnie w miare jedzenia czyli już bym chciał SZYBCIEJ :) |
1Mbit na 20 osob w bloku. Z czego gora 3 osoby cos sciagaja. 50zl na miech.
|
osiedlówka, 2Mbit na świat i 10Mbit wewnątrz osiedla za 60zł miesięcznie
|
Mam TPSA ISDN Pakiet 15 h. Poniwaz nic innego do mnie nie dociera i.. nie dotrze jestem baaaaardzo szczesliwy, ze moge do Was klikac!!!
14 lat czekalem na telefon. Myslalem ze telefon to taka ****a dostepna dla wszystkich oprocz mnie!!! Takze prosze nie narzekac! |
Cytat:
|
kablówka, chello - 512/128 kbps - 149zł miesięcznie
|
Witam!
Neostrada Plus na modemie Lucent'a 600/160 zamiast 512/128 :D najlepsze jest to, ze cale lacze mam dla siebie :D |
Siema!
Lacze 128Kb/s z Vectry - telewizja kablowa. Nie narzekam choc chcialbym troszke wiecej np. 256Kb/s :) |
"SID" :
Czy u Ciebie tez TPSA coś grzebie w transferach ? U mnie od kilku dni daje się zauważyć transfery o wartościach kosmicznych . Ściągając 3-5 plików na raz mam mniejwięcej coś takiego : pierwszy plik 118kb/s (kilo nie bity) drugi plik 32kb/s trzeci 88kb/s itp. Dziwna rzecz ,gdyż transfer utrzymuje się po kikla godzin i jest mniejwięcej stały . Szybkośc ściągania plikow dowodzi iż raczej o przekłamaniu nie może byc mowy ...Ma to miejsce na DC ,Kazaa oraz Emule . Ściągajac plik z www nie jest już tak rózowo ale jednak...szybkość 80-90kb/s nie jest raczej szybkoscią Neostrady+ ? . ogólnie nic tylko sie cieszyć ,ciekawe jak długo ? . jaro |
in 128kbps
out 1mbps 55zl na miesiąc, przez radio, choś jak każdy chciałbym więcej i jakoś za 2 miechy robie przesiadke na Neo+ |
januszp
ja mam taki 'przekret' juz od ponad pol roku :) p2p nie uzywam wiec nie powiem ale ftp sprawdzilem - srednio mam 79KB - u mnie na centrali dawno temu cos przerabiano - byla wpadka z tym routerem dostepowym - dwa tygodnie to zajelo - ale w koncu ruszylo, mam tylko nadzieje ze nie robia czegos takiego jak przeglad - bo wtedy mnie obetna :( ja tam reklamacji od tej zmiany skladac nie bede :) |
no niestety na mojej ulicy panuje nielad otorz mialismy zakladac sdi na 5 osob wiem ze wolno ale na miech po 30zł i by bylo ale jak zaczeli sie namyslac-wiecej gadania niz to warte, snuc pany "te darmowe smsy ,gadu-gadu ,gra w sieci, bedzie mozna sie powyzywac"(slowa mego kumpla) to zlozylismy podanie za puzno i nam nie zalozyli(od jakiegos czasu u nas z sdi na miescie cisza)
u mnie nie ma organizacji wszyscy tylkoczekaja az ktos cos zrobi gdyby nie ja to bysmy w ogole tego podania nie zlozyli a i tak jest z tego kiszka:( ja to bym chcial tylko takie lacze zebym mogl siedziec do bolu nie koniecznie najszybsze bo jak mi za ten post wybija 33grosze to mnie to wpienia zeby inaczej nie powiedziec gdybym mial jakies lepsze lacze to pewnie mojego nicka znalo by wiecej ludzi w sieci |
Ja mam SDI i mi styka,... mogloby to byc tansze w oplatach miesiecznych
pozdrawiam:) |
Ja SDI 115 kbitow/s :)..., wyciaga max ok 14 kb/s ... ale najczesciej np. z Kazyy ssa 11,5 kb/s.. to wszystko, planuje zmienic na neo+ i nie wiem do konca...
pozdro ;) |
"SID" :
No ja tez mam taką nadzieję ,że nie jest to jakis test lub cos w tym rodzaju . Jak na razie wypada się tylko cieszyć .jaro |
Witam !
128/128 kbps radio 80PLN/miech |
siec LAN
predkość: eee ;) |
Ja jak Smartek, SDI, max rzeczywiste 11,5 kb/s
|
modem - Dialnet Co Dzień - 49.2 kbps
|
ja mam teraz 256kb zamiast 0.5mb (o tak sie dostawcy przestawilo (() na 20 osob i poza forum, www i lekkimi mailami nie ma szans nic robic - pingi mam takie duze ze nic tylko plakac :(
|
Neo+ dla siebie ale i tak malo!
|
Ja mam dostęp do neta przez sieć kablową 512/64. Nie narzekam choć czasami bywa mocno zapchany net.
|
Cytat:
ja mam modem 56k. łącze sie albo przez OnetKonekt albo 0202122 |
U mnie DSL 512 podzielone na 8 osób(LAN). Chodzi jak burza, bo połowa userów siedzi na czatach i tylko przegląda strony:)
|
nie chce nikogo dolowac ale
100mbit dla siebie lub jak kto woli 622-1000mbit na swiat dla paru tys kompow :D 100 zl za rok WASK rulez |
Cytat:
Ale to siec akademicka - skonczysz studiowac i .... :) |
Cytat:
PS zeby post byl na temat to dodam ze jade na sdi, wiadomo 140zl/mc, o dziwo mam to juz ponad 3 lata i jak na razie zadnych awarii ani wylaczen, mogloby byc szybsze i tansze ale coz - u nas nic innego nie ma do wyboru. |
Ja korzystam z numeru konektora oraz do rozmów gadu-gadu przez gprs z komorki w sieci idea.
|
moze i u mnie bedzie net dzielony na lan ale raczej nic z tego nie bedzie bo chca nam neo zakladac:(
|
Ja mam u siebie w sieci osiedlowej na jakieś 300 osób; 2x10Mb wyjścia na świat a w lanie 100Mb i naprawde jestem zadowolony inni zdaje sie że też. Cena; 30zł miesięcznie a instalacja 400 zł. Przedsięwzięcie to inicjatywa społeczna(non-profit) plus łącza TP S.A ale jak mi sie wydaje coś przy tym kombinowało też PSE.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:52. |