Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Colin mcrae rally 3 pl (https://forum.cdrinfo.pl/f11/colin-mcrae-rally-3-pl-22802/)

Shrek 25.06.2003 20:35

Colin mcrae rally 3 pl

Pierwsza płyta SD 2.9 , druga i trzecia płyta - clony wykrywa - nieznane zabezpieczenie , w instrukcji piszą tak :
niniejsza gra Codemasters jest chroniona systemem FADE .
jeżeli kupisz nielegalną kopie,będziesz mógł z niej korzystać - ale nie długo.Z upływem czasu gra będzie działać coraz gorzej.
Czy ktoś coś wie na ten temat?

mallow 25.06.2003 21:02

to juz jest CMR3 ??? wow
cd1 przegrasz blindwrite suite :)
cd2 i cd3 musisz jakos pokombinowac :)

Piterniel 26.06.2003 10:37

Trzeba tak

Witam. Ściągnij sobie Najnowsze Clony. Na pierwszej płytce jest zabezpieczenie Securom 4,77(BIS). Trzeba to skonfigurować w profilerze. A 2 dalsze płyty nie mają zabezpieczenie ale lepiej kopiować ciąglena profilu securom 4,77 ponieważ płytka ma taka funkcję żę coraz gorzej chodzi. Więc najlepiej nagrywać na 4X !! NIGDY NA !1X!:'(

Shrek 26.06.2003 12:19

Re: Trzeba tak

Cytat:

Piterniel napisa***322;(a)
Witam. Ściągnij sobie Najnowsze Clony. Na pierwszej płytce jest zabezpieczenie Securom 4,77(BIS). Trzeba to skonfigurować w profilerze. A 2 dalsze płyty nie mają zabezpieczenie ale lepiej kopiować ciąglena profilu securom 4,77 ponieważ płytka ma taka funkcję żę coraz gorzej chodzi. Więc najlepiej nagrywać na 4X !! NIGDY NA !1X!:'(
Clony XXL pokazuje przy pierwszej płytce że jest to SD2.9,
no i co to jest to FADE ?,czy nie ma szans żeby to dobrze skopiować?

Piterniel 26.06.2003 12:57

Niestety chyba masz stare clony

Jest Securom 4,77 daj aby sprawdzam folder w którym jest zainstalowana gra.I znajdzie :-)

-Sid-The-Rat=> 26.06.2003 13:26

fade to taki system ktory pozwala grac z pirata (czasem) tylko ze w trakcie gry staje sie ona coraz gorsza - niszczy sie - tesktury sie rozmazuja, literki ledow widac itp - testowalem to na zle skopiowanym flashpoincie - dziala wysmienicie - od razu po wlozezniu oryginalu gra zaczela wygladac idealnie..

Shrek 26.06.2003 14:08

Colin mcrae rally 3 pl

Clony XXL 2015 wykrywa SD 2.9 ,jest to orginalna polska wersja gry.

Przy instalowaniu orginalnej gry pl były te same problemy co przy wgrywniu ang.wersji (nieorginalnej).

I ciekawostka z forum cdprojekt:
- Witam. Jak w temacie, czy ktoś spodkał się z takim problemem że po kilku przejechanych odcinkach jazda dowolnym samochodem, na dowolnym odcinku lub w mistrzostwach staje się niemożliwa, samochód staje się niesterowny (nie skręcają się koła !!!) i nie zmieniają się biegi (nie są to napewno problemy związane z uszkodzeniem samochodu podczas gry). Mam Orginalną grę ( kupioną w EMPIKU w Sopocie i zarejestrowałem ją).

odpowiedź CD Projekt
- Witam!
Problem dziwnego zachowania gry w niektorych miejscach jest nam znany i w chwili obecnej nad nim pracujemy. Rozwiazaniem doraznym jest wyjscie (do Windows) i powrot do gry. Mocno pracujemy nad tym i najpozniej w poniedzialek bedziemy mogli podac przyczyne i sposob rozwiazania tego problemu.

No cóż ,dziś premiera długoooooooooo oczekiwanej gry i już wiadomo że bez poprawek sie nie obejdzie.
Idziesz,kupujesz,rejestrujesz i tak lipa !!!

Pawel_k 26.06.2003 14:22

dlatego ja czekam az wyjdzie w jakiejs srebnej serii po 49.90 ze wszystkimi pathami :P

Bart12 26.06.2003 16:47

Colin 3 PL i zabezpieczenie

Coz, ja juz sie meczylem aby przegrac pierwsza plytke. Z oryginalu oczywiscie. Na roznych stronach pisze ze jest to securom 4.78..... (przynajmniej o angielskiej wersji) ale kilka roznych programow wskazuje mi ze to safedisc 2.9 Niezmienia to faktu ze meczylem sie na wiele sposobow, raz zakladajac ze to securom a raz ze sd i niestety nie udalo sie przegrac. Zgrany obraz + emulator cd z Alkohola 120 dziala bez problemu. Moze komus sie uda w praktyce to przegrac a nie tylko mowic jak... Powodzenia

-Sid-The-Rat=> 26.06.2003 17:21

opisany objaw - niesterownosc samochodu pasuje jak ulal do dzialania FADE... moze jest troche przewrazliwiony

Bart12 26.06.2003 23:35

Problemy ze sterownoscia i wrzucaniem wyzszych biegow po pewnym czasie w grze to po porstu blad w grze i na forum na stronce cd projektu jest juz link do patcha. Bo blad ten wystepuje na oryginalach.

MagSP 30.06.2003 20:51

dlaczego ta gra (ang. wersja) nie działa po XP pro???
nawet nie wczytują się filmiki, a pod W98 działa miodzio.
narazie słyszę tylko o codekach WMP9 i żeby włączyć synchronizację, ale i tak nie działa.

rusek 30.06.2003 21:11

Cytat:

MagSP napisa***322;(a)
dlaczego ta gra (ang. wersja) nie działa po XP pro???
nawet nie wczytują się filmiki, a pod W98 działa miodzio.
narazie słyszę tylko o codekach WMP9 i żeby włączyć synchronizację, ale i tak nie działa.

Czy uruchamiasz grę z CD-RW? Jeśli tak, to należy włączyć ignorowanie ATIP w Alcoholu (najlepiej najnowszym). Jeśli masz uruchomiony CloneCD Tray z tą opcją - wyłącz go.
Próbuj dalej. Powodzenia!

wwx 03.07.2003 14:45

a ja sciagnalem jakas wersje z netu i CD1 jest niezabezpieczony a w dodatku gra dziala bez CD \.No i kto teraz jest madry ....
Ja juz nic nie rozumie bo samym info pliku pisze ze gra ma securoma a tymczasem takie jaja....

Maciej 03.07.2003 15:30

Cytat:

wwx napisa***322;(a)
a ja sciagnalem jakas wersje z netu i CD1 jest niezabezpieczony a w dodatku gra dziala bez CD \.No i kto teraz jest madry ....
Ja juz nic nie rozumie bo samym info pliku pisze ze gra ma securoma a tymczasem takie jaja....

...zapewne działa bez CD ,bo ma podmieniony plik .exe ...|| :chytry: ehhh ci piraci ...:jezyk:

wwx 03.07.2003 15:36

nie nie ta wewrsja to normalna 3 plytowa intalka bez zadnej podmiany cracka

blade-PL 07.07.2003 01:19

no ja zrobilem obraz bez zadnych profili i dzial bez problemu wlozony do demona tylko jak nagrywam to mi nie widzi plytki jak che na niej grac :/

zahasz 07.07.2003 18:14

ok. tylko że działa Ci gdy już masz zainstalowaną grę, a czy możesz ją zainstalować - - - pewno NIE

hackman2 07.07.2003 18:20

ej a jest ***** do niego

ThanatoS 07.07.2003 18:25

Cytat:

hackman2 napisał(a):
ej a jest ***** do niego
a czujesz sie dobrze?

zahasz 08.07.2003 00:10

Opcja na Colina - KUPIC COLINA! :)

to dla zabawy...

M@X 08.07.2003 23:30

Powiadamiam forumowiczow, iz ***** sygnowany logo DEViANCE dziala wysmiensicie rowniez z polska wersja. Efektem FADE'a powinno byc pogorszenie dzialania gry po pewnym czasie. Kolega (ja takich gier nie lubie) zadnych niedogodnosci nie stwierdzil. Inna sprawa ze przejscie wszystkich wyscigow (z malymi przerwami na posilki i potrzeby fizjologiczne) zajelo mu 16 godzin. Ofkoz na najlepszych czasach, bo kogo satysfakcjonuje "srebrny medal"?? I to jest prawdziwy Gracz. A nawet GRACZ :-)!!!

GloboX 09.07.2003 14:26

NIe wiem chlopaki ja wy ale mi sie udalo przegrac Collina 3 bez zadnych problemow(najpierw sciaglem z netu ''kopie bezpieczenstwa'' dc++ wypalilem odrazu na plyty cdr- nie chcialo mi sie crw szukac) a potem zgralem sam angielska wersje z plyty) tylko pierwsza jest zabezpieczona secuROm 4.84.76.0048(ang wersja)
Mam wina Xp z service packiem1 (nie instalujcie tego gowna) i chodzi miodzio(pamietajcie ze trzeba miec direc x 9 by w niego grac bo znane mi byly przypadki ze kolesie nie mieli dx9 i sie dziwili czemu nie dziala8-) 8-) )
PoZdro

eko 12.07.2003 00:44

mysle ze niesterownosc jest zwiazana z FADE.. a poprostu starszej generacji CDrom pomylil oryginal z "kopia".. na moim starym sprzecie tez nie chcialy smigac zabiezpieczone gierce.. na nowym ok :)

pablo123 13.07.2003 10:24

Zrobiłem copie Colina 3 PL która działa tylko w niektórych napędach (TOSHIBA, LITEON) według mnie to SD 2.9 i tak ustawiłem CLONACD kopia obrazu była robiona z Toshiby DVD 16X (ustawinienia jak do SD XX) a nagrywałem LG 40/12/40 u mnie śmiga i u dwóch innych znajomych (TOSHIBA, LITEON) też, u dwóch nastęnych (napędy LG) nie ;-( . Myśle że na pewno to SD 2.9.8)

Patrix 21.07.2003 17:21

mam putanie co do tego FADE
gdy gra zaczyna sie chrzanić tak jak opisywał sid to pomaga reinstalga gry ??
Czy te płyty jakoś fizycznie sie psują ??

Fubu_84 30.07.2003 13:00

siemanko
wlasnie mam pytanie , czy ktos wie co zaradzic z colinem jesli ktos ma XP . Posiadam Xp profesionala , wszystkie gry dzialaja a Colin (wer angielska ) sie wylancza wychodzac do pulpitu.Wie ktos co z tym fantem zrobic??

Maciej 30.07.2003 15:57

Cytat:

Fubu_84 napisa***322;(a)
siemanko
wlasnie mam pytanie , czy ktos wie co zaradzic z colinem jesli ktos ma XP . Posiadam Xp profesionala , wszystkie gry dzialaja a Colin (wer angielska ) sie wylancza wychodzac do pulpitu.Wie ktos co z tym fantem zrobic??

Tutaj powinneś znależsć odpowiedż...:
http://www.cdprojekt.info/forum_post...7159&page=last
albo:
http://www.cdprojekt.info/forum.asp?...+McRae+Rally+3

Gra jest zabezpieczona (Safedisc).Jeśli macie problem z uruchamianiem gry. W większości przypadków nie da się jej uruchomić, jeśli w systemie zainstalowane są wirtualne napędy CD (np. Alcohol, Daemon Tools, Virtual CD)

Gdzieś tam u góry było o Operation Flashpoint -> ver.release nie jest zabezpieczona Fade ,dopiero od ver.1.10 wprowadzono Fade.

Jedyny usuwające Fade jest "łatka" od Deviance...!
Oto przetłumaczona notatka od grupy piractwa programowego wołająca się DEViANCE.:
"kiedy przetestowaliśmy cracka ,nie znaleźliśmy żadnego śladu "bajecznej ochrony FADE"-więc możemy teraz tylko przyjąć ,że wcisnąć o tym były tylko zwykłym bullshit przedsiębiorstwa"

żródło:CDFreaks.com

...............;)

Fubu_84 30.07.2003 16:20

zainstalowalem detonatory 44.03 (nie maja podpisu cyftowego) ale dzialaja idealnie w XP a Colin dziala, dziekuje za pomoc mimo wszystko:-)))

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:03.