![]() |
Cytat:
|
Cytat:
edit: właśnie zapuściłem najlepszy koncert zeszłego wieku - Live After Death :spoko: |
ostatnio slucham glosnej muzyki:D
|
ostatnio katowa***322;em Kinga Diamond'a, ale to taka wstawka w Johna Coltrane i inne jazz'owe kawa***322;ki z przed kilkudziesi***281;ciu lat...nawet Iron Maiden nie s***322;ucha***322;em chyba ze 2 tygodnie :D
|
Cytat:
Jeżeli teraz też uważasz że nabijam posty to twoja sprawa, moje szczęście że nie jesteś adminem... |
Hmmm... jakiej muzyki słucham? Ostatnio to przede wszystkim Coldplay - kumpela dała mi do posłuchania ich ostatni album... no i wsiąkłem... :P
|
ale trup.
|
Cytat:
Ktos bezczelnie odkopal mojego trupa :P |
|
wlasciwie, to co ujal nimal jest strzalem w dziesiatke, wspolczesna muzyka to tylko odgrywanie tych samych kawalkow (w calosci lub w fragmentach) i slynne covery
nic nowego sie dzis nie tworzy i jak donosi slynna wikipedia: Cover (czyt. kower) ***8211; nowa aranżacja istniejącego utworu muzycznego odtwarzana przez wykonawcę, który nie jest jego pierwotnym autorem. Termin ten odnosi się zwłaszcza do muzyki rozrywkowej. Tyle co dzis potrafia muzycy |
temat zalozony ajk za oknami rozbrzmiewala bitwa pod grunwaldem...
ale zeby nie offtopicowac: kazdej dobrej (imho oczywiscie) sporo klasyki ze szczegolnym umilowanie choru aleksandrovaoraz utorow bethovena mieszanki klasyki ze stylami nowoczesnymi - np M2, Ankh, Metallica M&C, HH The Rapsody, Scorpions - koncert z filharmonia berlinska, Night Wish... dobre nowosci bez znaczenia gatunkowego - rownie chetnie Pink, Music Instructor jak i Juanes czy Amy Diamond (zwykle jedna, dwie poiosneki i po sezonie kapela znika... wiem ze dla wiekszosc z Was to co wymienilem to historia a nie nowosci - wszystko zalezy do punktu widzenia) wiele wiele innych, na pewno na stale miejsce na polce maja Metallica, Alizee, Kult, Eminem, Liroy (wybrane utwory), Paktofonika, Madonna (wybrane utwory), wiele wiele innych ktore uwielbiam a o ktorych w danym momencie nie pamietam (np Raiders on the Storm mi sie wlasnie przypomniala albo niezapomniany zespol The Mammas & The Pappas, wspanialy utwor California Dreamin' albo z zupelnie innej beczki - Get Busy - Sean Paul)... wymieniac mozna ad defecatam mortem |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja bym dał za to :banan2: |
Cytat:
|
Co do muzy słuchanej przeze mnie to różnie się to wszystko toczyło w ciągu mego dotychczasowego życia :) Najlepszym przykładem jest fakt, że kiedyś nie trawiłem Depeche Mode, po prostu nie mogłem ich znieść... a teraz? mam praktycznie wszystkie płyty :) na koncert niestety nie dam rady pojechać - żałuję bardzo :(
Na dowód tego? W tym momencie właśnie słucham płyty ULTRA :D |
ja nie mam skonkretyzowanych upodoban co do muzyki. poprostu slucham wszystkiego co mi sie podoba...
tak np. teraz winamp gra piosenke pt. "niespelniony duch" nawet nie wiem kto to spiewa ;) -edit- teraz gra: Pin- bo to co dla mnie. a puzniej moze poslucham floydow :D |
Jakby się uprzeć to wszyscy mają podobne zamiłowania muzyczne :D
|
ktos tu ma podobne upodobania muzyczne do mnie :P
|
Cytat:
|
jakiej muzyki słucham? - dobrej.
jaka jest dobra? - ta co mi się podoba. jaka mi się podoba? - dobra. :D |
Cytat:
mnie nie rusza ale wygrzebywanie trupow to lamanie zasad na kazdym z for jakie znam - kiedys nawet o malo nie dostalem bana za to. ale to dawne czasy. pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
:respect: |
Cytat:
|
Cytat:
Że Cię takie coś poruszyło na tym forum.:D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Moim idolem chyba zawsze byli i będą LINKIN PARK ;)
|
a ja powiem tylko tyle ze slucham kazdej muzyki.
(za muzyke obecinie uwazam wszystko oprocz disco polo - zbyt plytkie, hip-hopu - nie rozumiem tegi ich spiewania). czyli slucham wszystkiego od m. powaznej poprzez muzlyke przy ktorej mozna sie bawic konczac na ciezszym graniu. a ostanio to jakos na zmiane leca plytki flinta,evanescence,lzy. pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
|
Cytat:
|
No to czad... widac ja sie troche wylamie z braci (siostr) forumowiczow ;)Wchodze w klimaty chrzescijanskiej muzy. Od ostrzejszych - rockowych:
-2Tm2,3 -Armia -Pneuma -Houk przez lagodniejsze - reggaeowe: -Etna -Adonai do chorow: -Deus Meus -Trzecia Godzina Dnia ale nie gardze tesh the besciarska muza: -Apocalyptica (thx Sid) -System Of A Down -POD -Red Hot Chili Peppers (trzy ostatnie albumy - rulezzz) -Linkin Park i takie tam jeszcze rozne ktore w radio mozna tesh uslyszec ;) Pozdrowisko!! |
Cytat:
enigmy to jest: www.enigmamusic.com jeszcze jest polska nieoficjalna ale też dobra adresu niepamiętam |
'moj'
z williamsem sie zgodze z radoscia - z techno - NIE :) ale to ja dopisac wypada wiec szereg wykonawcow podkladow filmowych - listy mi sie pisac nie chce - bo w sumie co z niej za pozytek a ja sie pakuje i tak sobie klepie dla odprezenia |
hehe jJohn Williams rządzi - a co :D
(muj pierwszy post tutaj - pamitna chwila ;) ) |
Cytat:
ps: Znasz moze oficjalna strone Enigmy, jesli takowa w ogole istnieje? |
nie uwzgledniles disco-polo
|
PRZEPRASZAM ZA BRAK PRZECINKÓW!!! ZMĘCZENIE I JUTRO WYEDYTUJĘ!!!
|
Cytat:
1. pierwszy mcmxc a.d wersja z dodatkami 2. le roi est mort vive le roi 3. cross of changes 4 album byl niedopracowany średniej jakości. 5 album , który się ma ukazać na dniach, w maju jeszcze byl nieskończony, ale znając metodę twórczą enigmy , będzie to album stworzony w konwencji tych 3 pierwszych , oraz dązeniem do osiągnięcia niewyrażalnego. Cretu zresztą enigmy nie nazywa w wywiadach zespolem , ale projektem. Tak samo w pracy nad 5 albumem , bierze udzial ekipa z 1 i 2 albumu. Po prostu będzie to rewelacja. |
a ja sie wybije z tlumu i napisze Pop i Dance :)
No do tego jeszcze bardzo czesto muzyka w stylu Enya, Enigmy, Gregoriana i temu podobnych, oraz muzyka relaksacyjna. |
TECHNO i jeszcze raz TECHNO!!:P :) ;) :cool: ;p poleacam driftwood : freeloader
|
techno techno i jeszcze raz techno!!! :D
no i oczywiscie pokrewne klimaty klubowe: trance i house :) polecam: 666 - Inanity (Noemi Rmx) |
a mi się ostatnio spodobało The Music - ale też nie mam swojej kopii, na imprezie słyszałem
Słyszał to ktoś? |
tez to musze miec :)
mialem jedna plyet w reku - ale uciekla zanim ja zdazylem 'przywiazac' - do dzis zaluje :( |
Moje ostatnie odkrycie - Audioslave.
Fani Soundgarden i Rage Against The Machines, musicie to mieć :) |
HH, ALE CZASAMI TEZ COS INNEGO.
|
Najchętniej - muzykę barokową.
Lubię też zakosztować trochę jazzu - Pat Metheny i podobne, ale nie nowoczesny. Trochę rocka czasem też nie zaszkodzi: P.Flod, Marillion, U2 i inne. Teraz właśnie słucham parit i chorałów Bachowskich w wykonaniu Tona Koopmana - odpływam... |
Re: Jakiej muzyki słuchacie?
Cytat:
Buxtehudego ostatnio. J.S Bacha. sonaty Corellego. Troszeczkę o Beethovena zachaczam ostatnie kwartety (rewelacja). Chopina w wykonaniu Rubinsteina. Troszkę Schonberga i Weberna ze Schnitke. Maydaya. Koncert techno z electro steff i amnesia i soungarden. bjork Vangelis Jean Michel Jarre. Filomwej dużo. Winton Marcalis. Jaaz mainsteram. Jaaz z lat 85 do 90. Black Sabath. metallica. I polskiej dużo. w sumie wszystkiego:) z przewagą poważnej muzyki opartej na sonoryźmie (górecki itd) |
to ja wypiszę co mam na liście w Winampie teraz: :)
1. Charles Mingus - Cumbia & Jazz Fusion - właśnie kończy się 2. Beastie Boys - Body Movin' - Fat Boy Slim Remix - za chwilę 3. Rocca - Les Rues de Bogota 4. Fabolous - Not Give a Fuck 5. Fabolous - Respect 6. Angie Martinez - Waitin' on Feat Petey Pablo 7. Looptrop - Don't Hate the Player 8. Soundkail feat. Kistor & Dynam - Mujahydin' 9. Frank Zappa - The Gumbo Variations (Hot Rats) - gdzie Ian Underwood zagra na saxie 10. Pet Shop Boys - Go West 11. Świetliki - Chmurka 12. Depeche Mode - World in My Eyes 13. Modest Mouse - Gravity Rides Everything 14. T. Waits - Rainbirds no i pewnie wtedy jeszcze się prześpię z godzinkę :) (a wybór muzy jest prawie przypadkowy :) ) life is beautiful |
Bjork
Kate Bush Pink Floyd AC/DC P.Gabriel Clannad Mike Oldfield Krftwerk Vangelis Thompson Twins Yazoo ZZ Top TSA Mylene Farmer Mat Bianco Basia Black Sabbath Deep Purple Chris Rea Cranberies Madness I mase mase róznych innych wykonawców ,dla których miejsca tutaj by nie starczyło .jaro |
Witam!
ja powiem tak.. 12 lat sluchalem Metalliki :) wychowalem sie na niej, choc nigdy metalem nie bylem. Teraz slucham wszystkiego, co wpada mi w ucho, ale lubie rytmiczna muze B.Marley, i hip-hop, ogolnie wszystko, co porusza moim cialem. |
ja slucham techno. Czasami poslucham rock`a, a czasem HipHop`u.Ale najczesciej Techno/Trance. To co wpadnie mi w ucho.
|
moje kapele to:
Metallica Body Count stary Kreator stary Slayer stara Sepultura stary Paradise Lost Carcass stary R.A.T.M. Machine Head Bolt Thrower Apocalyptica Vader Faith no more stary Megadeth.... a z polskiej muzy to tylko Kazik, KULT bo reszta to ........ |
A ja słucham rocka i metalu. :)
"Moje" zespoły: Pink Floyd Roger Waters Porcupine Tree Queen Iron Maiden Blind Guardian Metallica Apocalyptica Black Sabbath AC/DC Judas Priest Alice In Chains Rhapsody Led Zeppelin The Doors Kazik, Kult HammerFall Nirvana i to by było chyba na tyle...chyba :), kolejność przypadkowa aaa, nie róbcie ankiety, bo niektórym zespołom trudno przypisać jakiś gatunek... |
a ja sobie slucham:
- HipHop'u (glownie polskiego) - troche techno (ale jesli juz slucham techno, to musi to byc "rzeznia" najwieksza :)) - ostatnio nawet soundtrack z Matrixa2 mi przypasowal i muza z Krenked'ow (kto sie jara jazda na rowerze, ten na pewno widzial te filmiki) |
Hip Hop polski, zagraniczny (WU przede wszystkim)
No i takie troszke mocniejsze uderzenia, od System of Down, Marylin Manson, przez Guano Apes po HIMa. |
Wszytkiego po trochu, dużo Kazika, Kultu etc.
|
Art Rock, Progressive Rock, Gothic Rock ...jeśli chcesz dokładniej znajdziesz tutaj:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...hlight=Genesis ..........pozdrawiam |
A R T ROCK!!!!
|
ja słucham wszystkim odmian Rocka... i troche HH
|
Ja słucham metalu i jego różnych odmian.
:peace: :peace: |
To i ja może :)...
-Hip Hop polski, rzadziej obcy ;) -bardziej spokojniejsze rytmy na "wkrętke" typu Marleyowej muzy -Elektroniczna, Techno ale nie ostre typu klubbheads -czasem pop, rock, ...ogólnie słucham wielu rzeczy tych najczęściej, oprócz Disco z Pola ;) i niektórych beznadziejnych komercji. |
No więc:
1. Cross rock 2. Hard rock 3. Rock 4. Gothic metal 5. Trochę techno 6. Zapomniałbym jeszcze o Hip-hop'ie - ale słucham go coraz rzadziej Ostatnio spodobał mi się utwór Slayer'a - Bloodline, a to jest chyba trash metal. Ogólnie słucham muzyki dość różnej - nie trawię w zasadzie tylko disco-polo :) btw. Co do ankiety: Jak klikniesz na nowy temat to pod polem "Dołącz plik" masz "Zamieść ankietę", potem wybierasz ilość pozycji w ankiecie (max. 10). A pytania do aniekty zamieszczasz PO kliknięciu przycisku "Dodaj nową dyskusję" - i to wszystko. |
Jakiej muzyki słuchacie?
Jestem ciekaw jakiego rodzaju muzy słuchacie. Chciałem zrobić ankietę, ale nie potrafię :(
Ja słucham: - classic rock - rock - hard rock - metal - heavy metal - trochę pop'u i dance'u |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:22. |