![]() |
Colin 3 PL & SD9
Walczę z Colinem 3 PL (na 100% jest to SD9, a nie żaden Securom 4.x).
O ile ToCA Race Driver zabezpieczony SD9 poszedł bez problemu, o tyle Colin (na razie) mnie pokonał :( Kopia wywala się pod WinXP PL SP1. Próbowałem: 1) Alcoholer 4.0 + Alcohol 120% v1.4.3 (build 518) + LiteOn LTR-48125S (odczyt & zapis) 2) Alcoholer 4.0 + Alcohol 120% v1.4.3 (build 518) + DVD Toshiba SD-M1612 (odczyt) + LiteOn LTR-48125S (zapis) 3) Alcoholer 4.0 + Blindwrite Suite v4.5.2 + LiteOn LTR-48125S (odczyt & zapis) Chodzi mi o skuteczne nagranie płyty CD bez żadnych emulacji, wirtualnych napędów, itp. "wspomagaczy". HELP!!!! |
z tego co wiem bez cracka nie da rady a on pokazał się już w sieci jak coś to podaj adresik a ja ci go jutro wyślę;)
|
A ja moglbym sie dopchac do tego adresu z wersja PL ???
|
Re: Colin 3 PL & SD9
Sorry za kopot :)
Właśnie doznałem olśnienia!! Powyższe próby testowałem na DVD LG-1610B. Nie chciało startować :( Próby uruchonienia na innym sprzęcie zakończyły się sukcesem :) Wynika z tego, że płytę spox się nagra, tylko (tak jak w przypadku Securom v4.8x) może nie działać we wszystkich napędach... |
rusek: Podziel się swoją wiedzą, napisz krok po kroku jak tego dokonałeś?! Dzięki 8)
|
detonator 44.03 powinien pomoc.... mi pomogl
|
Cytat:
Alcoholer 4.0 (profil SD 2.9) + Alcohol 120% v1.4.3 (build 518) i jazda!!!! Ważne!!! Nagrywaj x4!!! Wyłącz CloneCD Tray (i inne emulacje)!!! Powinno działać. |
4x ??? 32 poszlo i dziala :) alkoholem of koz i bez zadnych profili
|
Cytat:
Bez profilu, czyli "Własny" :jupi: Zaraz się pobawie 8) |
Cytat:
Jeżeli pisze że x4, to mam na myśli tylko CD1 ;). Pozostałe można palić ile fabryka dała. |
Re: Colin 3 PL & SD9
To zaraz powalcze z Colinem (z obrazu instaluje się pięknie!) :jupi:
Cytat:
:czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=22401 |
Re: Re: Colin 3 PL & SD9
[QUOTE]matteo napisa***322;(a)
[B]To zaraz powalcze z Colinem (z obrazu instaluje się pięknie!) :jupi: Jak to zrobiłeś? Mnie ToCA PL wywala ciągle FADE'a i bye bye ... restart, już mnie szlag trafia przy tym tytule (( :buu: Identycznie jak z Colinem 3 PL :) Ustawienia dla SD9, odczyt i zapis x4 (x8 nie odpalało się) Lite-On LTR-48125S z najnowszym biosem 1S07. Poszło nawet łatwiej niż z Colinem... Na DVD LGx16 żadnych problemów. |
Tez mialem do nagrania Colina 3 EN. Nagrywalem kumplom z grupy. Nic nie wylaczalem zadnych emulacji zadnych clonecd try wszystko standardowo. Nagralem 9 plytek z predkoscia 40 (esperanza silver). Chodza !!! Oczywiscie profil pod CloneCD SD 2.9.
|
a jakby w clonie ustawic SD9 i tylko to, to czy nie wystarczy ????
w wersji PL |
Ilość załączników: 1
Dokladnie Ci tego nie powiem ale powinno. A program w ktorym ustawilem sobie profil SD2.9 to to....
|
na dzis koniec ale jeszcze przetestuje PL jakby co jutro dam znac
|
ok postaram sie pomoc :-)
|
Cytat:
Gdyby ktoś się przyjrzał - jest na dole informacja: "Nie może być skopiowany: odinstaluj CloneCD - jest blacklisted", czyli w praktyce jeśli wykryje CloneCD Tray-a z włączonycm "Ukryj nośnik CD-R", to wywali komunikat o błędzie. |
za chwile zrobie test czekac 15 min !!
|
no i klops ... nie ma juz na serwerze :(. To nic to sporobuj Alcohol'em 1.4.3.518 !! to juz musi zadzialac. Innych programow nie uzywam wiec jest tylko 50% moglem sie pomylic !!
Piszcie !! bedziem dyskutowac |
Ilość załączników: 1
Zamieszczam kilka fotek do SD 2.9 (w kolejnosci od obrazu do nagrania). Mam nadzieje ze sie na cos to przyda !!
|
Cytat:
ZAINSTALUJ SOBIE Alcohol 120% v1.4.3 (build 518) !!!! ... i odpal kopiowanie przez Alcoholera 4.0 (4.0a) z profilem SD2.9. Włącza on opcję "Read PreGap Area" - jest to podobno funkcja ukryta i nie ma do niej bezpośredniego dostępu... |
A Ty co skopiowales "czlowieku" w koncu ta gre? A jesli chcesz wiedziec to mam tez Alcohol'a ale myslalem ze dl Ciebie jest za bardzo "skomplikowany" ;).
|
panowie, gra mi się przegrała na clonie z ustawieniami z (pręd. na maks 52x) multiprofiler na SD9, miałem zainstalowanego CM3, i cd czytał. Jednak przy instalacji wywala mi błąd że nie może załadować języka PL. No i ....... nie chce przy instalacji 3 CD.?.?.?
|
teraz na clonie xxl 2.0.0.6 wywala mi zabezpieczenie SD 2.51 ???
|
Cytat:
Niezależnie od sprzętu. Tych warunków na pewno nie spełnia CloneCD. Ja nie uznaję cracków, bo praktycznie zawsze są problemy przy patchach (a ostatnie gry nadwyraz często ich wymagają). |
Cytat:
http://alcoholer.szm.com/Alcoholer%2...XL%20Setup.exe A tu na samego Alcoholera, ale w wersji 4.0a (dodano m.in. jezyk polski). http://alcoholer.szm.sk/Alcoholer%20Setup.exe Spotkałem się już z takim przypadkiem wywalania instalacji przy 2 CD. Pomogło wyłączenie wszystkich napędów wirtualnych, emulacji - i jak ręką odjął. Instalowała się bez problemu. Próbuj dalej!!!! |
czyli mówisz że nagranie jest OK, tylko wyłączyć wszystkie wirtuale ?
... nie pomaga, nie wiem czemu nie czyta CD3. Clon chyba nie daje rady, czas na Alcochol 120%... czas pokaże |
Cytat:
A co do CloneCD i nagrywania SD 2.9 to jakis cud musial byc, ze nagralem 3 kopie na ClonCD i dziala. Moza masz za slaby sprzet - koleszko! |
Panowie- spokojnie nie pozagryzajcie się. Colin3pl jest podobno zabezpieczony sd2.9 i dodatkowo FADE + blacklista -więc problemy mogą się pojawić później - oficjalnie polski dystrybutor wypuścił patcha dodawanego do orginalnej gry gdyż ta nawet potrafiła sypać się z orginału (i nie chodzi o blackliste). Tak więc być może trzeba będzie w niektórych przypadkach sięgnąć po SŁODZIk. A pozatem gra jest baaaaaaaaaaaardzo słaba w porównaniu do colina2 i nie wnosi nic nowego - ale to już moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać.
|
przegrywałem wczoraj alcoholem 120% i niestety nic. Panowie, albo ja jestem totalny *****, albo wy macie nabrawde bardzo duzo szczescia przy nagrywaniu bo u mnie to totalna klapa. Nie moge za groma jej zainstalowac po przegraniu. Nie jest to dla mnie problem, bo mam orginal, ale wkur... (za przeproszeniem) ze nie moge dac jej rady.
7 nocy zarwalem i nic. Siedze do 2 a o 5 do pracy - i zero wyników POMOCY. Przegrywałem BlindWrite z profilem na SD9 z Alcohol4 i nic wyskakiwał mi błąd sektorów przy instalacji..... |
nie czytalem wszystkich postow ale napisze jak ja skopiowalem gre:
odczyt clonem (game cd) - predkosc max; zapis alcoholem (wlasny - dao/sao) - predkosc 16x. mozna nie zamykac sesji - czasem to sie przydaje :) |
hey!!!
ludzie nie mam gierki ale slyszalem ze w GameJack 3 mozna przegrac to bez problemu. |
ja ztobilem obraz bez uzycia profili bez alcoholu i jak wkladam do deamona to dzial bez broblemu ale jak wypale na plyte i uruchamiam z plyty to prosi mnie o wlozeni poprawnej :/ tak samo jak z raven shield
p |
ale path - chyba 4Mb :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:12. |