![]() |
Będzie Wam żal CloneCD ?
... bo mnie owszem, zżyłem się przez te 2,5 roku z programem, no qrde mol złe czasy nadchodzą :'( :'( :'(, ciekawe co będzie z Alcoholem !? :o
|
Witam!
no... CloneCD jest kultowy :), ale ja od dawna uzywam rowniez Alcohola, dlatego sie nie martwie. |
Jest jego zastępca - Alcohol 120%-wy :-)
|
czy najnowsza to wersja 4.2.0.2 ??
jeśli tak to już dawno nie pojawił sie nowy ... |
Cytat:
|
Re: Będzie Wam żal CloneCD ?
a co się stało? Czemu ma być żal? Przestają go robić/uaktualniać czy co?
Ja mam Alca, miałem Clona, ale bardziej podchodzi mi Alcohol 120%. Do prostego kopiowania jest jeszcze Nero :) |
Proszę o oświecenie, czyżby ktoś poczciwemy Clonowi ukręcił łeb.
|
Cytat:
p.s clony dvd też szlag trafi?:) |
Cytat:
Na stronach serwisu CD Freaks.com, można przeczytać o tym, jakoby firma Elaborate Bytes zaprzestała dalszego rozwijania swojego szlagierowego programu, o nazwie CloneCD. Jest to związane z przyjęciem w Niemczech wspominanej już na naszych łamach ustawy European Union Copyright Directive (EUCD). Jest to jak narazie nieoficjalne doniesienie i pozostaje tylko czekać na oficjalne stanowisko twórców programu w tej sprawie. W podobnej sytuacji znajdą się także inne programy służące do omijania zabezpieczeń, do których należą programy tworzone przez francuską firmę VSO-Software, pakiety rozwijane przez S.A.D oraz inne, które z dniem 1 sierpnia staną się nielegalne w krajach, w których zostanie przyjęta wspomniana ustawa. |
:buu: :buu: :buu:
Ja jestem jednym z nielicznych, którzy zdecydowanie wolą clona od alkohola. :'( |
Cytat:
|
to jest śmieszne ta ustawa i to wszystko wokół tych programów!:cisza:
EUCD - lol. Także chłopaki trzymać instalki tych programików bo kiedyś staną się niedostępne!|| |
A ja mysle ze jak chlopakom bieda zagladnie w oczy to wydadza nowe wersje. Tak bylo tez z ClonyXXL, ktory tez mial sie juz nie ukazywac w nowych wersjach a tu prosze wychodzi nadal.8-)
|
ale elby to szawjcarska firma, ktora przeciez nie jest w UE. mysle, ze to posuniecie ma zwiazek z tym, ze skoro w calej UE bedzie obowiazywalo to glupie prawo (w Niemczech nawet trzeba bedzie trzymac buzie na klodke - gdzie tu wolnosc slowa? mysle, ze na dluzsza mete to nie przejdzie) to klienci beda mogli miec utrudniony dostep do ich produktow i oplacalnosc calego przedseiwziecia bedzie watpliwa.
|
Cytat:
|
Juz od ponad 2,5 roku uzywam clona i to zawsze clone wprowadzal nowinki np. wzmacnianie slabych sektorów, program bardzo prosty w obsludze tyle ze majacy juz problemy z nowym securomem(przynajmniej u mnie), nadal pozostanie dla mnie najlepszym programem
|
Jeszcze nie tak dawno CloneCD był priorytetowym programem do kopiowania, teraz tylko preferuje BlindWriteSuite i Alcohol 120%. Clone CD niestety odszedł do lamusa nie radzi sobie z niektórymi nowymi zabezpieczeniami ...a szkoda :(
|
Ciekawe kiedy do nas tego typu kretynskie przepisy dotra... Wtedy trzeba bedzie serwis za wschodnia granice przeniesc ;)
Pozdrawiam Misiek4 |
Cytat:
|
no coz... wroca czasy, w ktorych obcinano jezyki :o
|
ciapek----- ma racie nalezy wszystkie mozliwe programy do nagrywania przechowywac bo napewno po wejsciu ustawy stana sie niedostepne
|
Cytat:
heh ;) www.forum.cdrinfowarez.pl ;) |
Witam!
doskonale wiecie, ze i tak zawsze znajda sie serwery typu warez, skad bedzie mozna sciagnac odpowiednie pliki :) spokojnie "nie taki diabel straszny jak go maluja" :D |
Cytat:
ale niezbyt często zaglądam na offTopic ...;p |
Mi osobiście CloneCD od wersji 4.0 wzwyż, nie za bardzo się podobał, wolałem wersje 3...; ale ogólnie firma i program wpisały się do historii "kopiowania płyt 1:1"
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:40. |