Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Co jest z tym telefonem:( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/co-jest-tym-telefonem-23714/)

Niebiessska 26.07.2003 15:54

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)
więc pokaż im ŻE SIĘ NA TYM ZNASZ!!!
:)

wiesz ... sa osoby ktore takich rzeczy nigdy nie przyjma do swiadomosci..:D
Ich zdaniem to kobieta moze sie znac najwyzej na praniu, gotowaniu i sprzataniu....

MaciejT 26.07.2003 14:53

więc pokaż im ŻE SIĘ NA TYM ZNASZ!!!
:)

Niebiessska 26.07.2003 14:10

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)
po prostu zrób tak jak opisałem w "idz do"
A juz myslalam ze mi sie upiecze....:(
Pojecia nie macie jak niektorzy faceci w serwsich i np. sklepach komputerowych traktuja dziewczyny...:jezyk:
I to nie tylko blondynki:jezyk:

MaciejT 26.07.2003 13:38

po prostu zrób tak jak opisałem w "idz do"

Niebiessska 26.07.2003 13:37

Ale mi wyjasniliscie, nie ma co :(
Teraz wiem jeszcze mniej nie wczesniej...:D
Chyba zaraz jakis telefon do smietnika poleci:jezyk:

MaciejT 26.07.2003 12:45

Cytat:

LECHWOS napisał(a):
Nokii 3315 (ver. 7.38)!!!CZYLI NOWY SOFCIK DO 3310 I PODZIWIAJCIE JAK WYGLADA MÓJ TEL...

A ładowanie baterii i wyświetlanie funkcji na ekranie posiada?

LECHWOS 26.07.2003 01:33

- Flash SMS jest to wiadomość, której treść po odebraniu wyświetlana jest od razu na ekranie telefonu (niezależnie jaki to telefon i bez potrzeby naciskania jakiegokolwiek klawisza w nim). Wtedy można ją skasować lub zapisać do skrzynki. Jest to idealny sposób do wysyłania ważnych i pilnych informacji. Taka wiadomość po przeczytaniu może zostać zapisana w Skrzynce Odbiorczej (Inbox). Flash sms nazywane są też wyskakującymi smsami lub smsami klasy 0.
Warto też wspomnieć, ze każdy telefon komórkowy obsługuje Flash SMS.
- Jest to DARMOWA bramka sms na stronie WWW, która wysyła SMS za granicę (obsluguje wiele zagranicznych operatorow - ale pewnie nie wszystkich!!!) jak i do krajowych operatorów =] SMS z tej bramki podpisane są tak, jakby zostały wysłane z telefonu, na który się zarejestrowaliśmy w 1rstwap (np. jako numer zwrotny będzie TWOJ nr telefonu!). Dzięki tej bramce możemy także wysyłać Flash - SMSy. Obecnie z programów wykorzystujących tą bramkę znam tylko SeMSMS, Eskimosa oraz komunikator Konnekt. Najpierw musisz zarejestrować się w 1rstWAP. W tym celu załóż sobie konto na http://www.1rstwap.com - wypełnij formularz dostępny po kliknięciu "sign up now!" na stronie http://www.1rstwap.com/partners/go.to/1rstwap następnie wpisz swój e-mail, login, hasło i nr telefonu). Muszą to być koniecznie prawidłowe dane! Inne dane - bez różnicy ;). Na podany przez Ciebie numer telefonu przysłany zostanie kod potwierdzający, otrzymasz także email z linkiem. Po kliknięciu na link wpisz kod z komórki i gotowe! Możesz już korzystać z systemu. Teraz wpisz login i hasło w konfiguracji programu i kliknij "Zapisz profil".

LECHWOS 26.07.2003 01:25

Ilość załączników: 1
Nokii 3315 (ver. 7.38)!!!CZYLI NOWY SOFCIK DO 3310 I PODZIWIAJCIE JAK WYGLADA MÓJ TEL...

Zbieg12: Trochę przesadziłeś! Takie coś to na A*****o. Więcej funkcji nie było?
Kto chce może przeczytać: Załącznik

MaciejT 26.07.2003 00:32

idz do jakiegokolwiek serwisu GSM, opowiedz o problemie, a jak kolesie nie beda wiedzieli to idz do innego serwisu

jesli w kilku (min 3) serwisach nie zrobia Ci tego, sprobuj kupic u nich usluge "zmiana softu" np. na 5.57modified (edytor grafik, przygasajace podswietlenie jak w 3510, profile czasowe, automatyczna blokada klawiatury, etc) ALE TYLKO POD WARUNKIEM ZE PO ZMIANIE TEGO SOFTU SPRAWDZASZ CZY Z 1rstwap jest sygnal SMSa. Jesli jest, placisz im ok 30 do 35pln za zmiane softu i cieszysz sie LEPSZYM TELEFONEM!

MaciejT 26.07.2003 00:28

Cytat:

Niebieska napisał(a):
Nieeeee, ale juz chyba wiem o co chodzi , cos tam ze 1rstwap wysyla inne wiadomosci i nie sa to typowe smsy i dlatego ponoc dzieku nie ma.......:( :(
G************ PRAWDA
tak im powiedz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niebiessska 25.07.2003 14:55

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
PS Probowalas pytac w serwisie czy chocby w sklepie gdzie sa troche bardziej rozgarnieci sprzedawcy? [/B]
Nieeeee, ale juz chyba wiem o co chodzi , cos tam ze 1rstwap wysyla inne wiadomosci i nie sa to typowe smsy i dlatego ponoc dzieku nie ma.......:( :(

grzeniu 25.07.2003 13:38

Cytat:

Niebieska napisał(a):
Chyba sie mylisz, bo jedno z drugim nie ma nic wspolnego.A i tak teraz wszyscy raczej pisza smsy niz dzwonia bo taniej , wiec brak sygnalu to naprawde dla mnie spory problem
Oj wiem ze nie ma bezposrednio nic wspolnego, moze to i tak zabrzmialo, ale chodzilo mi o to ze mozliwosc korzystania z internetu jest nowszym luksusem niz posiadanie telefonu (co za parodia ale w tym kraju ciagle jeszcze obie te rzeczy bywaja luksusem) i w domysle kazdy internauta ten telefon juz ma. A koszty tych luksusow sa horendalne ale to nie jedyna rzecz postawiona w tym kraju na glowie.

PS Probowalas pytac w serwisie czy chocby w sklepie gdzie sa troche bardziej rozgarnieci sprzedawcy?

Niebiessska 25.07.2003 11:43

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
Jesli ma internet to ma i telefon, jesli nie komorke to zwykly i nie widze problemu w kontakcie.
Chyba sie mylisz, bo jedno z drugim nie ma nic wspolnego.A i tak teraz wszyscy raczej pisza smsy niz dzwonia bo taniej , wiec brak sygnalu to naprawde dla mnie spory problem

MaciejT 25.07.2003 00:33

Cytat:

grzeniu napisał(a):
A z tym brakiem sygnalu smsa to nie mam pojecia co jest :(
W kazdym razie nic dobrego :)

grzeniu 25.07.2003 00:31

Cytat:

Niebieska napisał(a):
Nie zawsze to sie sprawdza, bo jak ktos nie ma komorki tylko internet?? Moze wtedy smsa wyslac ale nie moze zadzwonic.
Taka wlasnie mialam ostatnio sytuacje....:(

Jesli ma internet to ma i telefon, jesli nie komorke to zwykly i nie widze problemu w kontakcie. Ja nie traktuje powaznie sms-ow a ostatnio w ogole je zablokowalem bo zaczely mnie wkurzac takie komorkowe zabawy, no ale nie bede sie upieral ze jestem normalny hehe. A z tym brakiem sygnalu smsa to nie mam pojecia co jest :(

MaciejT 25.07.2003 00:27

zmien soft, WSZYSTKIE (3310, 3330, 3315, 3210, 8210, 3510, 3510i, Alcatel 311 :)) Nokie ktore widzialem reaguja dzwiekiem na SMSy i SMSy klasy 0

Niebiessska 25.07.2003 00:22

Cytat:

mr_spock napisa***322;(a)
Czym sie przejmowac?? Jak ktos ma cos waznego to niech zadzwoni :telefon: a nie sms ;p
Nie zawsze to sie sprawdza, bo jak ktos nie ma komorki tylko internet?? Moze wtedy smsa wyslac ale nie moze zadzwonic.
Taka wlasnie mialam ostatnio sytuacje....:(

mr_spock 25.07.2003 00:14

Czym sie przejmowac?? Jak ktos ma cos waznego to niech zadzwoni :telefon: a nie sms ;p

Niebiessska 24.07.2003 23:15

[QUOTE]Monter napisa***322;(a)
[B]Hej Niebieska - jak nie ma sygnału o nadejściu wiadomości to jest to objaw conajmniej dziwny. Z tego co znam Nokie to taki sygnał musi być niezależnie od klasy wysyłanego sms'a. Sam mam Nokie już którąś z kolei i zawsze sygnał mam.

:( Nie ma, nie ma sygnalu:(

M@X 24.07.2003 22:53

Ja nei mowie o firmie, tylko generalnei o modelu... Zgadzam sie ze Nokia to najlepiej konfigurowalna komorka na rynku (sam mam 5510), ale wielu moich znajomych bedachych w posiadaniu 3310 skarza sie na nie i sredni po roku uzywania kazdy wymienei ze wzgledu na jakas usterke. Co jest...?

Monter 24.07.2003 22:49

Hej Niebieska - jak nie ma sygnału o nadejściu wiadomości to jest to objaw conajmniej dziwny. Z tego co znam Nokie to taki sygnał musi być niezależnie od klasy wysyłanego sms'a. Sam mam Nokie już którąś z kolei i zawsze sygnał mam.

M@X.666 Nie zawsze telefony które są mniej znane cokolwiek są warte. A jak czegoś jest dużo na rynku to i o opinie łatwo, części tańsze i tak dalej... :-)

M@X 24.07.2003 22:01

Eh... Nokia 3310 to szajs taki ;-P. Moja rada : sprawci sobei lepsza komorke, a nei taka, "jaka maja wszyscy"!

Niebiessska 24.07.2003 17:31

no wlasnie to sa wiadomosci ze stronki 1stwap, ale najbardziej mnie wkurza ze nie ma sygnalu ze przyszedl sms:(

Monter 24.07.2003 17:27

Poszukajcie informacji na temat SMS wysyłanych w klasie "0" - wiadomość nie trafia do skrytki tylko jest bezpośrednio ukazywana na ekranie, możesz ją przeczytać, zapisać (sama sie nie zapisuje jak normalne sms) lub odrzucić. Sygnał nadejścia powinien być taki sam jak normalnego sms, przynajmniej tak mi sie wydaje, ale może zależy to od typu telefonu. Są programy służące do wysyłania sms w tej klasie, a także migających (Flash) ale bramki internetowej to umożliwiającej póki co nie znam, przynajmniej polskiej, z zagranicznych może "1stwap" ale pewny nie jestem.

RiT2 24.07.2003 17:19

ja tez ostatnoi tak mialem. Odebralem z neta sms-a bez telefonu Nokia 3310. To chyba podobny przypadek. A co pojawialo sie na wyswietlaczu... tego nie napisze!!!^_^

Niebiessska 24.07.2003 17:04

Co jest z tym telefonem:(

Ostatnio jakies dziwne rzeczy dzieja sie z moim telefonem.Mam Nokie 3310 i od pewnego czasu jak dostaje sms'a z neta to ... no wlasnie.Nie ma wtedy powiadomienia ze przyszla waidomosc i moge ja przeczytac tylko na wyswietlaczu.Nie widac wtedy mojego logo ani zegara tylko tekst sms'a.Najbardziej wkurzajace jest to ze nie ma tego sygnalu bo nie wiem ze dostalam wiadomosc:(

Moze to cos w ustawieniach telefonu???

Pomozcie, moze ktos z was tez tak mial....
:(

Pozdrawiam...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:42.