![]() |
8-) tez kiedys kupilem na alegro kilka dvd. gosciu mowil ze wyprzedaje plytki bo zbiera na laptopa. okazalo sie ze to piraty. jak napisalem ze chce zwrot kasy to gosciu juz sie nie odezwal. tak wiec juz nic sie nie da z tym zrobic. 8-) od tego czasu juz nie kupuje na alegro :P
|
[QUOTE]RobsYoda napisa***322;(a)
[B]Wydaje mi się, że oryginały nie schodzą poniżej 4500-5000 Z moich obliczeń Mistrzu Yoda wychodzi co następuje : Helikopter w ogniu - oryginalna płyta dvd Average 7353 QLevel 10.48 Asterix i Obelix misja Kleopatra - oryginalna płyta dvd Average 7241 QLevel 2.37 Szer. Ryan - film zrobiony DVD shrinkiem 2.3 na 7 levelu Average 3145 QLevel 12.63 Godziny szczytu 2 - płytka Made in CCCP Average 4988 QLevel 3.58 Sekcja 8 - płytka made in CCCP Average 5577 QLevel 4.95 Także oryginalne płyty ok. 7000 , płytki z bazaru ok 5000 , a siódmy level DVD Shrinka ok. 3000 , a tam niecałe 2000 ??? Nie wiem co napisać - jeden wielki szajs . Pozdrowienia . |
NA 100% pirat, tak jak pisał kolega, z rosyjskiej tłoczni.Na stadionie w W-wie jest tego masa po 20-25zł/szt.
|
Ostatni miałem z wypożyczalni 2 filmy ( nie pamiętam dokładnie jakie to były ) i na okładce pisało DVD9 , Special Features itp itd a na płycie dupa , DVD5 , i bez dodatków , tylko polskie , ruskie i łotewskie napisy .......... myślicie skąd oni biorą te filmy , ale cicho bo sie jeszcze ktoś dowie ;);) :D:D:D:D
|
.
:cisza: Pirat na 100%! Skanuja okladki (tam jest info - plyta dwuwarstwowa i region code), a na plytce jest tylko jedna warstwa i to kiepskiej jakosci material (po rekompresji), nie ma blokady regionow i nie ma dodatkow (w ogóle). Nie ma tez dodatkowych materialow poligraficznych etc. Spotkalem sie z tymi plytkami juz kilka razy..... Zycie jest smutne...... jak Cie oszukaja :glaszcze: :( :( :( . |
Cytat:
Niech napisze do sprzedajacego i da nam znac jaka dostal odpowiedz... |
Cytat:
|
No nie a druga część to ma chyba z 7000 bo na 2 płytki
|
Cytat:
PS. i co teraz z tym fantem zrobić? mozna by napisac do Allegro i podać im linka na ten wątek, szybciej sprawę zrozumieją, moze by się dało kase odzyskać, kto wie? |
Szkoda.@#$#@$ że jeszcze można sie naciąć na #$%#$%$ piraty na allegro
Ale na pewno gostek nawet nie wiedział ze to są piraty |
Robs
a jaka jest srednia ? |
hehe, być może pierwotnie miało to być SVCD ^_^ ^_^ ^_^
|
o sorry pomyłka jakieś 1900 :D:D:D:D:D::DD
|
Ojciec Chrzestny Część 1: Average 1939 i Qlevel 3.66
Ojciec Chrzestny Część 2: Average 2176 i Qlevel 3.65 |
3000 ???
|
Robs
zgaduj jaki bitrate :) pomylka dozwolona +- 200 :) |
Cytat:
|
no jest ale ja mam wszystkie DVD9
Pozdro Ar2r |
Robs Yoda mogłbys podeslac ten program na lukas155@wp.pl
chwilowo nie moge znaleźć :( |
Cytat:
no ale z pewnością nie wydane na nośniku DVD+RW, Lukas - jeśli możesz sprawdź jeszcze ten bitrate - bo jestem ciekawy ile ucieli |
pisze tylko paramount
|
No właśnie ja mam na 5 , a na e-dvd.pl mają na 4
Pozdro Ar2r |
A jaka wytwórnia? ITI ?
Bo oni chyba wydali to na 5-ciu płytach. |
Przykro mi , ale na oryginale jest Media Type DVD-ROM ( na pewno )
Pozdro Ar2r |
czy wy tez widzicie DVD+RW czy tylko ja ?
o co chodzi bo chyba oczy źle widzą :> |
DVD INFO
to co pokazuje z czesci pierwszej: Media Information Disc is Region 1,2,3,4,5,6,7,8 Media code/Mfr ID CMC MAG W01 Formatted Size 4.12GB(4.42GB) Total Size 4.12GB(4.42GB) Book Type DVD-ROM Media type DVD+RW BG Format Status Not Formatted Linear Density 0.267um/bit No of Layers 1 |
Re: Allegro - czy zostalem oszukany ?
Cytat:
Podejrzewam, ze i tak nie otrzymasz zwrotu pieniazkow poniewaz sprzedajacy bedzie twierdzil, ze otrzymales oryginal. Musialbys porownac swoje wydanie z prawdziwym oryginalem -- wystarczylo by tylko sprawdzic czy pliki na plytach zajmuja dokladnie tyle samo miejsca i w ktorym regionie sa zakodowane... |
Jutro dam znać
Pozdro Ar2r |
jest jakis 100% sposob na poznanie orginalnosci ? moze program ?
|
Mam oryginał ale aktualnie porzyczony :)
I z przykrością musze stwierdzic że masz PIRATA :( Pozdro Ar2r |
Re: Allegro - czy zostalem oszukany ?
Cytat:
Looknij w BitratePreview ile ci pokaże przy I i III części? |
hmm na spodzie płyty mam cos napisane: A 736756-gp 00731
na gorze nic nie ma co ty na to ? |
hmm ...moze spojrz na ring plyty powinien tam byc nr ifpi czyli nr matrycy tloczni. jesli jest to pirat to go nie bedzie gdzyz po tym numerze mozna ustalic jaka tlocznia stworzyla to ,,cudo".
|
Allegro - czy zostalem oszukany ?
Kupiłem na allegro trylogie ojca chrzestnego ale mam podejrzenie, że to pirat
dlaczego ? bo na okładce: 1. pisze dolby digital, ale rozpoznaje jako AC3 6ch, jest tylko to 2. pisze DVD5 dual layer ? czy dwuwarstwowe nie mają 9GB ? kazda czesc ma ponizej 4,3GB 3. pisze Region 2, DVDDecrypter wykrywa region free i brak jakichkolwiek zabezpieczeń przed kopiowaniem czy zostałem oszukany ? podejrzewam ze to co mam to pirat tloczony ale 100% pewności nie mam wypowiedzcie się bo nie wiem co zrobić cena była dobra 150zł za 3 częśći (4płyty bo czesc 2 jest na 2DVD) i nie po to kupuje orginal aby ktos wciaskal mi pirata ktorego mialbym za cene nosnika :) ach gostek ktory mi sprzedal ma ponad 140 pozytywow ale zmartwil mnie jego jeden (jedyny) negatyw: Bardzo dobry kontakt i szybka przesyłka...ale niestety towar nie jest zgodny z opisem. Nie jest to region 2 jak zapewniał XXXXXXX w opisie aukcji - tylko rosyjski pirat wydany na wszystkie regiony. Kasę przelałem natychmiast po zakonczeniu aukcji - zaproponowałem koledze to samo w drugą stronę - czyli przelew z jego na moje konto. Zobowiązałem się pokryć ponownie koszty przesyłki żeby nie ponosił kosztów, bo wierzę iż nie wiedział że handluje kradzionym (pirackim) towarem. Uważajcie na płyty z opisem ALL jeśli chodzi o regiony, Dyski nie mają wtedy numeracji producenta. Z przykrością...ale negatyw. [Odpowiedź z:pon 22 kwi 2002 21:39:07 CEST] Chciałem przyjac zwrot.Ale ,,Marjan,, zaczą cos wymyslac.( tresc maili do wglądu) Płyta kupiona na allegro tak ze jest legalna bo serwis allegro by ja zaraz usuna!!!. Dostał dwa oryginały ale cóz, sami ocencie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:59. |