![]() |
Jak skonfigurować Emule ;)
Witam wszytkich.
Na forum często jest o osiołka i emułach i coś o www.sharereactor.com ale częśc z Was zapewnie nie wie jak to skonfirugować aby poprawnie działało. Więc oto lekarstwo. Na początek ściągnijmy sobie e-muła. Najlepiej E-mule Plus (1f) http://belnet.dl.sourceforge.net/sou....Installer.exe http://heanet.dl.sourceforge.net/sou....Installer.exe http://www.dylag.ruczaj.pl/Download/....Installer.exe http://www.emuleitor.com/downloads/P....Installer.exe Gdy już ściągneliśmy Emuła 1F trzeba go zainstalować ;). Po instalacji trzeba włączyć go. Podczas pierwszego włanczania pojawi się pytanie i trzaba na nie odpowiedzcieć pozytywnie czyli TAK. Dostaniemy też powidomienie że program zmienił hjęzyk na Polski i dajecie OK. Teraz konfiguracja. 0-odchaczone(niezaznaczone) 1-zachaczone(zaznaczone) Wchodzimy w ustawienia Ogólne- 1 1 0 0 1 0 0 0 1 0 Priorytet Normalny Serwer- 0 0 0 0 0 1 1 0 0 1 1 Paramerty połącznia- Musimy ustawić możliwości naszego połączenia. Czyli w kolumnie możliwości tak jak w odbieraniu i wysyłaniu wstawiamy odpowiednia liczbę. Np. jeżli mamy modem do w możliwościach wstawiamy 5kb/s a jeżli np. SDI to 12kb/s lub NEO+ to 52kb/s. Teraz ustalamy limity. Przeważnie wysyłanie ustawia sie na połowę możliwości. Czyli możliwości wysyłania przy modemie 2kb/s lub 3kb/s a przy SDI 6kb/s. A co do odbierania ustawiamy sobie według potrzeb. Możemy oczywiście limit odbierania ustawić na full czyli tyle ile wpisałeś w możliwościach lub mniej. Gdy dasz na FULL nie będziesz mógł sobie nic ściągnąć. Teraz w Parametrach połączenia odchaczanie- 0 0 0 1 0 Kolejka 1000 Maks.poł. 50 przez 20 sec. Port 8080 Okno- 1 0 1 0 1 1 0 Kliknij przycisk "Linki ED2k" Sortowanie (to już kosmetyka)- Sortuj serwery ze względu na NAZWA SERWERA^ probieranie NAZWA PLIKU^ wysyłanie ŚCIĄGNIĘTE^ kolejka NAZWA PLIKU^ wyszukiwanie ŹRÓDEŁV Sortuj klientów ze względu na QR^ Foldery- Tu ustalamy foldery gdzie mają być przechowywane pliki ściągane i tymczasowe. Więc ustalamy NP. Probrane pliki: C:\Ściągnięte Tymczasowe pliki; C:\Tymczasowe Teraz dajemy zastosuj i OK. Teraz musimy ściągnąć plik server.met Z boku jest przycisk "Aktualizuj Plik server.met z URL" Klikamy na niego i aktualizujemy server.met z każdego linku. Po zrobieniu tej czynności powinniśmy mieć więcej niż 2 serwery jak było na początku. Teraz naciskamy połącz. Emule teraz się łączy z serwerem dowolnym. Teraz klikamy szukaj i ustawiamy sposób szukania z serwer na GLOBANNIE. Teraz wpisujemy np. Nero 6 i szuka wszystko co odpowieda tej nazwie. Pojawią się nazwy plików o kolerze niebieskim. Gdy będziesz jechał w dół będą coraz ciemniejsze. Im bardziej niebieskie tym więcej źródeł czyli szybciej się śiągnie. Wybieramy jakiś plik (najlepiej niebieski i klikamy prawym i dajemy i pobierz. Nie wyłanczajcie opcji szukaj gdy po 2 sec. nic wam się nie wyświetli. Cierpliwie poczekajcie aż pojawią się pliki. Teraz gdy wejdziesz w transfer będziesz widział ile się ściągło. Pasek stanu im jest bardziej niebieski tym jest teraz więcej źródeł udostępniający ten plik. A robiące się powoli czarne pola to te części pliku które się ściągną. To wszytko myślę że ten post zostanie przykejony. Przepraszam za błędy ortograficzne i inne. |
Dlaczego EMule Plus? Ja poleciłbym coś z LSD, np: v.28a-LSD 8d Build3.
|
jak już lsd i ma się proca amd to mutację 10d for amd :)
/ nowa baza zakazanych ip :) / |
Cytat:
|
A ja jak mam P3 to ktora ver powinienem sciagnac (dajcie linka)
|
Cytat:
|
Każdy progtam jest dobry. Tylko ja omawiam konfigurację tego. Jest po polsku. I tak czy siak ściąniesz każdym PLIK !!
|
A który niby nie jest po polsku? A tak poza tym to spróbuj zainstalować v22c na XP, albo załóżmy 27 na 98, pozdro :)
|
V22C ?? Co to ??
|
Cytat:
|
Ahh tam komentujcie poprostu a nie walczycie który klient jest lepszy :cisza:
|
Cytat:
|
Cytat:
ja na przykład wyszukuję rzadzsze pliki za pomocą emule lsd lub innym modem, natomiast releasy sciągam overnetem - tak mi chodzi najlepiej. |
Cytat:
|
nie zgodze sie z wieloma Twoimi ustawieniami... zreszta
http://donkey.outs.pl/ |
Ale jak go tak ustawisz to działa :P i pili ciągniesz. A z reszta ustaw jak chcsz.
|
@Piterniel, dzieki chlopie za ustawienia :], mialem LowID i ostatnio jakos nie ciagnal i z Twoimi ustawieniami jest naprawde spox :D
pozdro ;) |
dlaczego port masz 8080? upload przewaznie wcale nie ustawia sie na 50% mozliowsci - wystarczy, ze bedzie to 2-3kB mniej. jezeli ustawi sie go na full wcale nie jest powiedziane, ze nic nie bedzie sie sciagalo, ale moga byc z tym klopoty (odpytywanie zrodel). dlaczego kolejka jest tylko 1000? u ludzi, ktorzy maja go wlaczonego kilka dni pod rzad jest to stanowczo za malo, a tym bardziej jezeli maja pliki, na ktore jest duzy popyt. sporo opcji w dziale server mozna wlaczyc.
|
Ja mam włączony komputer ciągle i jakoś mała koleja mi nie przeszkadza. A limity to dla własnych potrzeb. Ale jak masz więcej kb/s wysyłanie to będziesz miał więcej źródeł (więcej kredytów:) ). Ustewiania sa dla wszytkich. Tylko żucacie sie DLACZEGO Emule Plus i coś z limitami. Ja tu napisałem do Emule. A limity to se sami ustawcie jak nie pasi. Jeżli jesteście tacy zaawansowani. Dlaczego 1000 a początkujący myśli że jest ok i wszytko mu hula. Nie czepiajcie się ludzie co macie emule od dziecka. :P wszytko.
|
jezeli masz za mala kolejke to ludzie nie beda mogli do niej wejsc. lepiej byc w kolejce na szarym kanocu niz w ogole w niej nie byc, a to moze przelozyc sie na wymiane Ty-Oni.
|
Ilość załączników: 1
u mnie mul juz 5 dzien siedzi w kolejkach i ciagnie dosyc ladnie jak na moja siec.
|
Jeżeli czyta ktoś ten post. To wszytkie uwagi chyba rozwiązaliśmy. Więc możesz się do nich kierować lub nie początkujący. Więc wybór należy do ciebie. Nie mówie że to co napisali koledzy z forum jest złe.
|
Cytat:
|
dlaczego taki tragiczny transfer, w kaazie bylo szybciej :(
|
ja włąsnie ciągne eMule Plus v 1g for AMD Processor
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:36. |