![]() |
Szalona mysz A4Tech
Mam pytanie. Czy spotkaliście się z przypadkami, że myszy A4Tech po kilku miesiącach użytkowania zaczynały "biegać" po ekranie i włączać co popadnie? Jeżeli tak, to jak to naprawić i czym to jest spowodowane? Mi tak już trzy myszy wysiadły. Teraz mój kolega ma ten sam problem. Myślałem, że to wina windowsa xp, ale na 98 i 2000 jest to samo. Gdy zapytałem się sprzedawcy to powiedział, że trzeba ze strony producenta ściągnąć jakiś program do kalibracji myszy i ją wykalibrować (pierwszy raz słyszę, aby kalibrować mysz)??? . Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam |
dziwne pierwsze słysze. mam a4 techa takiego optycznego i zdarza sie cdzasami ze kursor delikatnie drga, no tak trzesioe sie ale nie biega po calym ekranie. widzialem te dolegliwosc na nie jednej czwórce :) i podobno nie da sie tego wyleczyc.
|
Zapomniałem dodać, że jedną z zepsutych myszy po kilku miesiącach leżenia na stychu podłączyłem do drugiego kompa i narazie chodzi. (Naprawiła się pod wpływem czasu):)
|
sciagnij najnowszy soft do myszy albo przeinstaluj ja calkowicie (wywal z menedzera urzadzen itp.)
|
Już tak robiłem. Próbowałem również różnych sterowników i tych starszych i tych nowszych. Nic nie pomogło:(
|
a moze zalapales wirusa?
|
A ja mam myche A4tech model WWW-9, ma jusch 4 lata i spisuje sie bardzo dobrze a nawet nie instaluje do niej żadnych sterowników...
|
Re: Szalona mysz A4Tech
Cytat:
|
Chłopaki! Prosze mi polecić dobrą, tanią mysz. Może mieć kabel. Chodzi o to żeby była dokładna i nie psuła się od pracy na brudnym, tłustawym (hehe) podłożu. Mam mało lat, pocą mi się ręce i wszystkie moje myszki po kilku tygodniach stają się jakieś takie tępe. Dawno się nie interesowałem tematem i nawet nie wiem co jest na rynku. Wszytkie mają w podwoziu kulkę? Linki do opisów i / lub aukcji mile widziane. Może ktoś się natknął na jakiś ranking albo coś w tym guście?
|
Cytat:
|
Mi A4Tech czasami wariowal. Jak nie ruszalem myszka to bylo ok, ale wystarczylo ruszyc myszka to latala po calym ekranie i klikala we wszystko co mozliwe. Zwykle pomagal albo restart albo kilkakrotne stukniecie mszka o biurko. Mysle ze jest to spowodowane tym, ze kabel w tych myszkach przy "wyjsciu" jest bardzo mocno zaginany. Ja musialem skrocic kabel juz kilka razy...
|
Re: Re: Szalona mysz A4Tech
Cytat:
|
Cytat:
Chyba skrócę kabel tak jak piszesz. Wielkie dzięki for all |
moja czasem wariuje ale zawsze pomaga wylaczenie zasilania odczekanie kilku sek i wlaczenie spowrotem
|
Kabel trzeba uciac tam (nawet kawalek przed), gdzie wchodzi w obudowe myszki. Potem tylko polaczyc przewody (z drugiego konca uciac jakies 2-3 cm od wtyczki - tej ktora laczy kabel z plytka ze scalakami myszki) i powinno dzialac.
Jest jedno ale...po tym jak 2 krotnie naprawialem myszke kabel sie "troche" skrocil ;) |
Cytat:
No to mam zajęcie na dzisiejszy wieczór:) Pozdrawiam |
A moze to wina podloza? :] - to tylko sugestia
pozdro ;) |
Ja tam swoje myszki raz na kwartał rozbieram (tylko wyjmuję kulkę) i czyszczę wałki: zawsze na nich jest sporo łupieżu: to pewnie od drapania się po głowie (przy czytaniu niektórych postów). 8)
P.S. Oczywiście nie dotyczy tego postu. |
Mr.Manson! Chyba nie użyłeś opcji szukaj?!!
Wejdź tu-->http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...h&pagenumber=1 Miałem to samo, ogólnie skończyło się na całkowitym rozpadnięciu 3 letniej myszki i zakupie taniego, dobrego Logitecha. |
Cytat:
Pozdrawiam |
Re: Szalona mysz A4Tech
Cytat:
(tylko nie idz jutro kupic nowa plyteglowna bo nie jestem pewin). Sprawdźmyche na paru innych komputerach. zaporzycz od kolegi dysk jakis bez sytemu stary, wujmij swoj podlacz kolegi zainstaluj win 98 bez sterownikow i pobaw sie w pasjansie z dwie godziny jak zacznie sie psuc to wyeliminujesz wirusa, i zostanie port. Hmmm ale sie rozpisalem. Nie doświadczonemu użytkownikow nie radze się w to bawić tylko oddać do serwisu!!!!!!!!! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:19. |