![]() |
Nie wiem czy używaliście Lyric panel (foo_uie_lyrics) - a jeśli tak to może wiecie skąd to cudo ściąga teksty utworów ?
W bazie są tylko teksty do dość popularnych zespołów , a i do tych niewiele. Pozdrawiam. |
@joujoujou tak BTW na przyszłość jak będziesz potrzebował jeszcze jakiś pluginów do foo to polecam stronę 3rd party foobar2000 components. Pozostałe ciekawe linki dotyczące tego playera znajdziesz na moderowanym przeze mnie Polskim Oficjalnym Forum Użytkowników foobar2000 w dziale "FAQ, słownik pojęć, linki" - post "Linki dotyczące Foobara2000".
|
@grzeniu, właśnie o to prosiłem, o jeden plik z katalogu foobara, that's all, ale problem już rozwiązany. :)
|
Kiedys wystarczylo przerzucic folder z zainstalowanym foobarem, np od kogos kto ma wersje z brakujacym plikiem. Pewnie nadal tak mozna...i masz od razu z ustawieniami.
|
Cytat:
|
Hey
A ja mam problem taki, ze czasem gubi ustawienia i playlisty. Odpalam Foobara ... slucham muzy ... chce np. uruchomic ponownie kompa ... no to wchodze start > itd ... uruchamia sie komp... wlaczam foobara a tu wszystkie ustawienia, playlisty poszly w piz**. Co jest nie tak? Czy zawsze tak jest? Sprawdzalem i na wersji beta i wersji finalnej i to samo. U Was tez? |
instalka foobara trwa ze 30 sekund ^_^
|
Nie chcę, bo to beta, a szukam jedynie tego pliku .dll
Nie mogę go wyciągnąć z instalki, każdy kto ma pełnego foobara (ja nie mam) ma też ten plik w katalogu ...\components Trudno, instaluję special z linku peppermana, chciałem uniknąć ponownej instalki, nie udało się. Edit: W wersji special ta dll-ka jest. :D Reputa poszła. :taktak: |
a nie Chcesz wersji foo2k 0.9b3?
hymmmm....... ale ona też nie ma tej dllki :| |
Cytat:
|
Poddaję się, po 2 godzinach bezskutecznego googlowania, włażenia na dziwne stronki mam dość. Do foo2k 0.8.3 szukam pliku foo_wma.dll :help: W moim foobarze go nie ma. :(
Owszem, znalazłem ten plik, ale foobar melduje, że to od starszej wersji. |
Tak, można.
http://www.metrixmetal.com.pl/foobar/ |
to i ja odgrzeję - czy można zmienić interfejs programu (np jakies skóry)?? i gdzie tego ew szukac w opcjach??
pozdro, marcin |
Serdeczne dzięki @Calme, znalazłem, konkretnie tutaj:
http://www.stud.uni-karlsruhe.de/~uybc/#foo_shn Widocznie mam wersję lite, bo go nie było, ale już jest i działa! :spoko: |
Cytat:
Format .shn czyli tzw. Shorten jest normalnie (a przynajmniej powienien byc) odtwarzany przez foo > wejdz sobie w katalog foobara > odpal plik fooassoc.exe > wybierz na liscie Shorten (.SHN) i powinno zadzialac.... Jezeli nie zobacz po wejsciu w foo > preferences > components > okno po prawej czy masz na liscie "Shorten decoder" foo shn - jesli nie masz prawdopodobnie wersje light i trzeba bedzie go sobie zassac i wrzucic do pluginów :) W razie dalszych problemów zapraszam z pytaniami na Polskie Oficjalne Forum Użytkowników foobar2000 |
Sorka za odgrzanie baaaaaaaaaardzo starego tematu, ale mam pytanie:
Jak zmusić foobara do odtwarzania muzy w formacie *.shn ? W ostateczności WMplayera. :| |
niby on jest - ale w tej chwili foobar zaczal mutowac - i sa juz wersje z ktorymi Piotr nie ma nic wspolnego - np wersja Case'a ktora ma tak fajne opcje ze mozna usiasc...
|
Cytat:
pozdrawiam :) |
Cytat:
|
ps. wyszla ostatnio wersja 7.0rcX
ma ona pewna dziwna ( wg mnie glupia bardzo) ceche - szuka pluginow we WSZYSTKICH podkatalogach katalogu w ktorym sise znajduje - dlatego tez zrobienie (sluszne) backupu foobara w katalogu foobara koczy sie tym ze 7rcX laduje stare pluginy z backupu i wywala taki stos bledow - backup radze przeniesc gdzie indiej a tak powazniej to wrocic do wersji .667 - dziala, pluginy dzialaja - jest fajnie - a na wersje .7 poczekac az przekompiluja pluginy i dojda do ladu... czyli jakis miesiac |
Cytat:
|
pierwsza zasada - nie wiesz co to jest? nie ruszaj defaultow
druga - nie baw sie foobarem na plastikowych glosnikach - bez sensu - ustawienie wszsytkich resamplerow i innych dsp powaznie obciaza procesor - lepiej sobie winampa zostawic zanim zaczniesz sie bawic ustawieniami - poczytaj 'czym to sie je' - za duzo zebym tlumaczyl (sam przechodzilem przez bolesny proces poznawania 'aaa co to jest?') foobar2000.hydrogenaudio.org, lub sam hydrgen - generalnie nie ruszac defaultow dopoki sie nie wie o co chodzi |
W wielkim skrocie w tej konsoli napisane masz ze program potrzebuje nowszej wersji zeby zaladowac niektore (te co sa wymienione) pliki ;)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
ciezko bedzie... zwlaszcza ze co chwila wychodza nowe buildy - i sporo sie miedzy soba roznia...
w razie czego moge pomoc z konfiguracja... |
Re: Foobar 2000
Cytat:
|
Foobar 2000
Witam !
Poszukuję spolszczenia do tego super odtwarzacza. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:42. |