![]() |
princo x4
osttanio kupilem plytki PRINCO x4 .. 5 sztuk
oczywiscie sprzet (SONY DRU_510a) rozpoznaje je jako x4, ale w czasie nagrywania zwalnia do predkosci podwojnej, 1 nagrala sie bez problemu z podwojna predkoscia... przy drugiej wyskoczyl blad, ale plyty dalo sie odczytac, a jedna wysypala sie na poczatku.. wczesniej kupilem kilka sztuk PRINCO x2 i wszystkie byly ok... czy tkos mial tak zle przypadki z plytkami tej firmy?? poprzednio uzywalem ESPERANZY - ok.. nawet super! plyty oznaczone x1 nagrywaly sie bezbolesnie z predkoscia x2 mialem tez OPTODISC i AKOSS - plytki tych firmy sa ok... na PRINCO sie bolesnie zawiodlem (5 x 6,5 zł!!!) |
Ja mam ten sam problem z Princo x4 na Toshibie SDR 5002, u mnie palą się x1,mimo że są x4
|
czyli PRINCO szmelc???
|
z Princo nie mialem klopotow...
jedynie na poczatku...ale to kwestia zmiany biosu u mnie na nowszy...i princo sie walilo... potem wyszedl inny bios i juz wsio oki... jaram princoX4 z speedem x4 kupilem 10x esperanz i kolo 6 do wyrzucenia... palnik pion A05 ps...mam pytanko macie tez cos takiego ze jesli wlozycie pltke czysta dvd do nagrania...i bedzie tam jakis malutki paproszek... to po wyjaraniu plyty i jesli tam on jeszcze bedzie zdmuchnieciu go...pod spodem jest widoczne miejsce ktore prawdopodobnie nei jest wyjarane?:) |
Ja też zmieniałem bios na najnowszy i nie pomogło to Princo dalej pali x1
|
i kolejna plytka PRINCO sie sp...
a paproszka nie zauwazylem... zawsze po nagraniu plyty sprawdzam czy sie dobrze czyta... |
te princo to szajs jakich malo !byly tanie wiec kupilem 50szt i wszystkie pala sie x2 a nie x4. nigdy wiecej princo
|
... a u mnie dodatkowo sie jeszcze wysypuja... 50% strat
|
A JA MAM PALNIK PIONEER A05, DOGRALEM DO NIEGO "ZMUTOWANY" BIOSIK 1.33 I TERAZ WSZYSTKO PALI SIE REWELACYJNIE! ESPERANZY X1 SMIGAJA X2 I DZIALAJA NA KONSOLKACH BEZ PROBLEMU I JAKO FILMY TEZ. ESPERANZY X4 TEZ DZIALAJA BEZ ZARZUTU...
JEZELI KTOS JEST ZAINTERESOWANY TANIMI PLYTKAMI DVD-R TO POSIADAM DUZA ILOSC PO BARDZO DOBRYCH CENACH. POZDRAWIAM... |
to daj kilka przykladowych cen...
|
DVD-R ESPERANZA X4 - 6.50
DVD-R ESPERANZA X4 (SZPINDEL 100 SZTUK) - 6.20 DVD-R ESPERANZA X4 (karton 500 szt.) - 5.75 |
warebel
podaj skad takie ceny ?? |
I podaj jeszcze jakie to są Esperanze . Biały czy czarny nadruk ? A może bez nadruku ?
|
dinozaurek
zarówno białe jak i bez nadruku to producent AUVISTAR ! - pytałem się w jakimś sklepei online |
ceny dostajesz takie ode mnie, mysle ze sa ok. to sa te nowe biale esperanzy z nadrukiem, a nie OEM
|
werbel
podaj cala oferte |
Cytat:
Podaj prosze, ktore plyty x4 wypalaja sie x4 na Sony... Ojciec ma nagrywarke Sony i jeszcze nic mu sie nie udalo nagrac z predkoscia x4... |
wysylajcie maila na nforce@o2.pl z dokladnym zapytaniem, ok? bo mam strasznie duzo teraz pracy i nie mam jak siedziec na forum. pozdrawiam wszystkich!
|
Cytat:
|
Zorg jak sobie przypominasz to jakiś czas temu, wszyscy posiadcze Sony, buuuuuczeli że nie pali x4. A także inni posiadacze różnych nagrywarek płakali że:
" nagrali DVD na swojej nagrywarce , princo a ona nie działa na stacjonarnym ". Przy wypalonej na Sony, ja jeszcze się nie spotkałem, by nie działała. Nawet na Princo. Dopiero te które nagrałem jakiś czas temu przesatją działać. Więc czy się opłaca kupić tańsze na jakiś czas? Prawda lukas69. Chce kupować tanie płytki, bo na drogie mnie nie stać. Ale dać 9 zeta za TDK czy Verbatim widać, że się opłaca. P.S Mi też pali x2, a nie x4. O |
ale SONY tez zrobila mi niespodzianke i plytki x1 palila bezbolesnie x2... oczywiscie nie ten szmelc PRINCO tylko ESPERANZE
|
Przestrzegam przed paleniem princo x4, z prędkością x4, płytka wypali się ale będzie się cięła, przeważnie w drugiej połowie filmu, przy odtwarzaniu w stacjonarnych DVD.
Wypalałem pioneerem 106, odtwarzałem na pioneer dv-454, panasonic rv-32, philips i sony(nie pamiętam modeli). Co do wypalania x4 na sony dru500 to polecam płyty sony x4 za 12 zł. przynajmniej ja za tyle znalazłem. |
Cytat:
|
Opole, hurtownia "SECCO"
|
w jaki sposob sprawdzales?
leciales chapterami czy moze x4 , x32? wyjaralem 2 plyty princo x4 z speedem x4 i nic nie zauwazylem..(lecialem chapterami i przewijalem na podgladzie. jednak na wszelki wypadek trzymam na hdd pliki ktore wyjaralem... ps..czy jarales je potem x2? i bylo wtedy oki? |
Tak, paliłem je x2 i było OK. A sprawdzałem różnie, przeważnie na podglądzie albo chapterami. I różnie też zachowywały się odtwarzacze DVD, najlepiej pioneer na którym od biedy można było nawet film obejrzeć. Najgorzej philips który zaciął i już nie ruszył.
Oczywiście nie mówię tu o jednej płycie tylko o 10szt. Tylko 4szt. z dziesięciu mógłbym uznać za wypalone prawidłowo, chociaż philips miał też z nimi pewne problemy. |
nie wiem dlaczego wszyscy maja takie problemy? ja mam pioneera a05, zapodalem mu zmodyfikowany bios 1.33 i wszystkie plytki pali idealnie, moze sie zdazyc raz na 100 plyt ze cos nie pojdzie tak jak powinno. princo x4 pala sie x4 i dzialaja super, zarowno na konsolach ps2, xbox jak i na odtwarzaczach stacjonarnych. tak samo esperanzy x1 (ktore na pioneerze wypalaja sie x2!), esperanzy x4. nie wspomne oczywiscie o verbatimach czy tdk bo takiej plyty nie sposob zniszczyc przy wypalaniu:) moze wasze problemy wynikaja z problemow ze sprzetem pc, albo wypalarka sony jest do niczego, co raczej by mnie bardzo dziwilo... czekam na opinie ludzi ktorym tez wszystko smiga, bo nie wierze ze tylko ja nie mam problemow?
|
sony DRU 510!!!
to nowszy model niz 500 |
no ale dokladniej... to biale plytki ktore zamiast nadruku maja przeswit nosnika... czy moze bialy wierzch i czarne napisy???
|
bialy wierzch i czarne napisy....
|
przeswit nosnika. napis VIDEO
|
napisy tylko na plycie nie na przeswicie...:
po lewej stronie: DVD-R DVD Recordable Disc For Data & Video General 1x-4x po prawej stronie 4,7GB (symbol dvd-r) na dole plyty PRINCO |
czegoś tu nie rozumiem. Mam pionka 106 i ostatnio nagrywam tylko na PRINCO x4 i jestem bardzo zadowolony. Mam kilka filmów, ale przedewszystkim palę wesela i jeszcze nikt nie reklamował. Palą się x4, działają bez problemów, są tanie. Czego więcej chcieć?
|
aha! i jeszcze zapomniałem, że to przed esperanzą x1,x2 należy przestrzegać. Nagrałem ich około 10-15 i dobrze działa tylko jedna (nie licząc zacięć pod koniec materiału). Albo nie udało się nagrać, albo miałem zwrot.
|
A tak z ciekawosci zapytam, bo nie zetknalem sie z tymi Esperanzami, kto jest producentem tego nosnika ? Ludzie tyle tego kupuja, a ja nawet nie mam od kogo pozyczyc, zeby sprawdzic w nagrywarce. Jakis odczyt z advdinfo ?
|
hehe AUVISTAR :P - esperanza schodzi na PSY :P
pisałem we wcześniejszm wątku było poczytać |
Cytat:
salamander |
a jako ciekawostkę dopowiem, że cdr'ów uzywam tylko esperanzy :P wygląda na to, że firma nie idzie z duchem czasu, albo długo się przystosowuje do potrzeb rynku :P
|
Cytat:
|
princo x4
Cytat:
|
Re: princo x4
Cytat:
|
Re: Re: princo x4
|
teraz kupilem Esperanzy x1 po 5 zl... pala sie z predkoscia x2 bez problemu
|
Re: princo x4
Cytat:
|
z doskonalych plytek polecam SMARTDISK. Niestety nie widzialem tego w polsce i nie sa tanie... okolo 10 funtow paczkuszka (5 sztuk)
ale naprawde doskonale, niby jakas nieznana firma a pala sie dobrze i czytaja na czytnikach DVD doskonale.... moze warto |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:52. |