Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVD Maestro - poradnik (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvd-maestro-poradnik-25577/)

pawlach 14.09.2003 14:17

DVD Maestro - poradnik

Witam
jestem w trakcie pisania małego poradnika jak zrobić własne Menu do filmu w programie DVD Maestro. Mniej więcej jestem w połowie pisania i powinienem to skończyć za kilka dni i w związku z tym mam do Was dwa pytania. Czy jesteście tym poradnikiem zainteresowani? a jeśli tak to jak mam umieścić tem poradnik czy wystarczy że dołącze go do postu? Po spakowaniu powinien mieć ok 2Mb
pozdrawiam

Paweł

Jabba the Hutt 14.09.2003 15:20

Re: DVD Maestro - poradnik

Cytat:

pawlach napisa***322;(a)
Witam
jestem w trakcie pisania małego poradnika jak zrobić własne Menu do filmu w programie DVD Maestro. Mniej więcej jestem w połowie pisania i powinienem to skończyć za kilka dni i w związku z tym mam do Was dwa pytania. Czy jesteście tym poradnikiem zainteresowani? a jeśli tak to jak mam umieścić tem poradnik czy wystarczy że dołącze go do postu? Po spakowaniu powinien mieć ok 2Mb
pozdrawiam

Paweł

Jestem tym bardzo zainteresowany. Nie wiem jak tu na forum z miejscem. Ale mnie możesz przesłać na maila, jesli to nie sprawi Ci problemu.

Z góry dziękuję

Jabba (arturo_s@wp.pl)

Romario 14.09.2003 16:12

Ja też chętnie poczytam.Jak możesz to wyślij na Romano@mayclub.pl
Dzięki

Corrados 14.09.2003 16:16

Ja też chętnie poczytam i wypróbuję.

steely 14.09.2003 16:23

Myślę,że jest dużo więcej chętnych do zapoznania się z Twoją pracą i najlepiej jakbyś umieścił ją na jakimś bezpłatnym serwerze lub uploadzie i zapodał linka.Czekamy!

RobGee 14.09.2003 22:26

sztuka dla mnie
robgee@poczta.wp.pl
THX

fido2001 15.09.2003 07:04

Proponuje zalozyc jakies konto np. na e-dysku, bo jak jeszcze kilka osob sie dopisze do listy chetnych, to chlopak bedzie wysylal az do swiat ;)

A ha ! Ja te jestem zainteresowany :)

Pozdrawiam. Rafal.

pawlach 15.09.2003 08:21

No to wymyślcie coś a ja w okolicach czwartku może piatku powinienem mieć to skończone
Paweł

Jabba the Hutt 15.09.2003 11:51

Cytat:

pawlach napisa***322;(a)
No to wymyślcie coś a ja w okolicach czwartku może piatku powinienem mieć to skończone
Paweł

Myślę,ze e-dysk jest dobrym pomysłem, skoro to tylko 2MB. http://www.edysk.pl/

Możesz skorzystać z mojego starego e-dysku - jest pusty :
Login : Tadream
Pass : mandarynka

Pozdrawiam

Jabba

P.S. Czy to Ty Palaczu ?

domi1971 15.09.2003 13:26

oj ja tez bym prosił domi1971@wp.pl .

pawlach 15.09.2003 14:44

tak Arturze to ja

warebel 17.09.2003 09:48

a ja mam takie pytanko do tego jeszcze... czy bedzie tam opisane jak dolaczac napisy PL do filmow DVD, bo mam wszystkie nowosci filmowe (sciagam z netu szybkim laczem) ale to sa wersje NTSC i chcialbym sobie dorzucic napisy do tego. prosze o pomoc. dzieki

Jabba the Hutt 17.09.2003 10:21

Cytat:

pawlach napisa***322;(a)
tak Arturze to ja
To się cieszę i pozdrawiam !!!

Jabba

ideJ 17.09.2003 12:32

Mogę służyć miejscem na WWW i byłbym bardziej niż rad widząc ten tekst na stronie z mojego sig'a.

@warebel
Po prostu poszukaj na tym forum... albo na divx.pl
Te informacje tu są... trzeba tylko trochę wysiłku

warebel 17.09.2003 13:00

spoko, spoko:) juz znalazlem i zaczynam sie z tym meczyc... mam nadzieje ze za pare dni zaczne odpalac moje filmy z polskimi napisami... pozdr

Maciej007 01.06.2005 11:27

poradnik

Ja także jestem bardzo zainteresowany. Jeśli nie będzie problemu to prześlij mi na maila

dziękuję bardzo

Maciej
majank@wp.pl

Ufil123 01.06.2005 11:52

Cytat:

Napisany przez pawlach
Witam
pozdrawiam

Paweł

witam

jakis czas temu tez napisałem poradnik dla mojego znajomego dotyczący Menu w DVDMAestro (tworzenie menu głównego, Scen, ustawień) jesli chcesz moge ci go podesłac na emaila i możesz wykorzystac z niego jakieś informacje , oczywiście o ile ci sie przydadzą ;)
całość zajmuje ok 1,5MB

pozdro

renkk9 03.06.2005 06:53

Witam
Czy ja też mógłbym go dostać mój mail
renekk9@wp.pl

majusia10 04.06.2005 12:44

prosilbym o taki poradnik na majusia10@interia.pl z gory thx

Y@nkee_PL 05.06.2005 01:02

znaleźli się archeolodzy :)

dwawa 05.06.2005 17:59

Jestem bardzo zainteresowany poradnikiem DVD Maestro. Jeśli nie będzie problemu to prześlij mi na maila.
dwawa@poczta.fm

egonsan 05.06.2005 19:00

Jak mozesz przeslij mi tez . Moj adres egon.san@wp.pl dzieki Pozdrawiam

skowri 21.06.2005 20:05

ja też bardzo prosze o ten poradnik na maila: skowri1@interia.pl

galism24 27.06.2005 20:06

Cytat:

Napisany przez pawlach
Witam
pozdrawiam

Paweł

Bardzo chętnie też przeczytam. Jeśli możesz wysłać będę zobowiązany

Pozdro
Galism galism@gnu.univ.gda.pl

namor 28.06.2005 21:13

Ilość załączników: 4
dla zainteresowanych poradnik DVDMaestro

RobiM 27.12.2005 14:09

Cytat:

Napisany przez pawlach
Witam
jestem w trakcie pisania małego poradnika jak zrobić własne Menu do filmu w programie DVD Maestro.
Paweł

Witam,
Zrobiłem sobie takie menu i mam jedno pytanko, wszystko wyszło bardzo ładnie jednak po wystartowaniu w stacjonarnym DVD: w trakcie oglądania samego filmu, kiedy chce przejść z powrotem do menu nie ma żadnej reakcji.
Najprawdopodobniej przyczyną tego jest brak jakiegoś ustawienia w samym DVD Maestro przed wygenerowaniem vob-w. Jak sobie z tym poradzić?

Pozd.
Robi

dayus 24.01.2006 13:34

Troche zagmatwany ten poradnik(za malo szczegołów).
Mam pytanko.
Tworze pierwsze menu (MAIN MENU) w DVD-Studio.Nastepnie chce stworzyc drugie menu z wyborem scen, jak mam przejsc do tego drugiego menu, co zrobic z tym pierwszym, bo w poradniku nie ma nic o tym!

laycik 24.01.2006 19:56

za malo szczegolow?? przeciez juz sie chyba bardziej szczegolowo nie da napisac ;)
w menu studio tworzysz kazde menu z osobna, potem je exportujesz, otwierasz je w maestro i ustawiasz miedzy nimi polaczenia.
w poradniku jest to przeciez opisane :)

rysiu_p 08.02.2006 12:42

Dla mnie też sztuka: pawrys@poczta.onet.pl

dayus 09.02.2006 00:17

Proszę Cie rysiu_p !!!
Nie umiesz czytac,czy co?!
25 post tego tematu!!!!!!!!!!

siwek 21.09.2006 23:39

Aneks?

Mam pytanie do autora poradnika. Wspomina w nim że pracuje nad aneksem w którym ma zamiar opisać bardzej zaawansowane opcje. Czy udało się stworzyć ten aneks? Jeśli tak to może można w jakiś sposób do niego dotrzeć? Interesuje mnie zwłaszcza zrobienie menu dynamicznego. Rozumiem to jako możliwość odtwarzania fragmentów filmu w przyciskach wyboru scen no i oczywiście dodanie podkładu muzycznego. Być może ktoś inny mógłby mi coś poradzić. Do tej pory zrobiłem jedno menu w TMPGEnc DVD Autor, ale tam udało mi się zrobić tylko menu wyboru scen, z ruchomymi obrazkami ale bez możliwości włączania i wyłączania napisów. Drugie menu zrobiłem według poradnika w DVD Maestro, ale nie mam pojęcia jak dodać muzykę i zrobić przyciski w których są odtwarzane fragmenty poszczególnych rozdziałów. Interesuje mnie zwłaszcza DVD Maestro ponieważ już się trochę oswoiłem z tym programem ale jeśli jest coś bardziej godnego uwago to jestem otwarty na sugestię.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:43.