![]() |
DVD Maestro - poradnik
Witam
jestem w trakcie pisania małego poradnika jak zrobić własne Menu do filmu w programie DVD Maestro. Mniej więcej jestem w połowie pisania i powinienem to skończyć za kilka dni i w związku z tym mam do Was dwa pytania. Czy jesteście tym poradnikiem zainteresowani? a jeśli tak to jak mam umieścić tem poradnik czy wystarczy że dołącze go do postu? Po spakowaniu powinien mieć ok 2Mb pozdrawiam Paweł |
Re: DVD Maestro - poradnik
Cytat:
Z góry dziękuję Jabba (arturo_s@wp.pl) |
Ja też chętnie poczytam.Jak możesz to wyślij na Romano@mayclub.pl
Dzięki |
Ja też chętnie poczytam i wypróbuję.
|
Myślę,że jest dużo więcej chętnych do zapoznania się z Twoją pracą i najlepiej jakbyś umieścił ją na jakimś bezpłatnym serwerze lub uploadzie i zapodał linka.Czekamy!
|
|
Proponuje zalozyc jakies konto np. na e-dysku, bo jak jeszcze kilka osob sie dopisze do listy chetnych, to chlopak bedzie wysylal az do swiat ;)
A ha ! Ja te jestem zainteresowany :) Pozdrawiam. Rafal. |
No to wymyślcie coś a ja w okolicach czwartku może piatku powinienem mieć to skończone
Paweł |
Cytat:
Możesz skorzystać z mojego starego e-dysku - jest pusty : Login : Tadream Pass : mandarynka Pozdrawiam Jabba P.S. Czy to Ty Palaczu ? |
oj ja tez bym prosił domi1971@wp.pl .
|
tak Arturze to ja
|
a ja mam takie pytanko do tego jeszcze... czy bedzie tam opisane jak dolaczac napisy PL do filmow DVD, bo mam wszystkie nowosci filmowe (sciagam z netu szybkim laczem) ale to sa wersje NTSC i chcialbym sobie dorzucic napisy do tego. prosze o pomoc. dzieki
|
Cytat:
Jabba |
Mogę służyć miejscem na WWW i byłbym bardziej niż rad widząc ten tekst na stronie z mojego sig'a.
@warebel Po prostu poszukaj na tym forum... albo na divx.pl Te informacje tu są... trzeba tylko trochę wysiłku |
spoko, spoko:) juz znalazlem i zaczynam sie z tym meczyc... mam nadzieje ze za pare dni zaczne odpalac moje filmy z polskimi napisami... pozdr
|
poradnik
Ja także jestem bardzo zainteresowany. Jeśli nie będzie problemu to prześlij mi na maila
dziękuję bardzo Maciej majank@wp.pl |
Cytat:
jakis czas temu tez napisałem poradnik dla mojego znajomego dotyczący Menu w DVDMAestro (tworzenie menu głównego, Scen, ustawień) jesli chcesz moge ci go podesłac na emaila i możesz wykorzystac z niego jakieś informacje , oczywiście o ile ci sie przydadzą ;) całość zajmuje ok 1,5MB pozdro |
|
prosilbym o taki poradnik na majusia10@interia.pl z gory thx
|
znaleźli się archeolodzy :)
|
Jestem bardzo zainteresowany poradnikiem DVD Maestro. Jeśli nie będzie problemu to prześlij mi na maila.
dwawa@poczta.fm |
Jak mozesz przeslij mi tez . Moj adres egon.san@wp.pl dzieki Pozdrawiam
|
ja też bardzo prosze o ten poradnik na maila: skowri1@interia.pl
|
Cytat:
Pozdro Galism galism@gnu.univ.gda.pl |
Ilość załączników: 4
dla zainteresowanych poradnik DVDMaestro
|
Cytat:
Zrobiłem sobie takie menu i mam jedno pytanko, wszystko wyszło bardzo ładnie jednak po wystartowaniu w stacjonarnym DVD: w trakcie oglądania samego filmu, kiedy chce przejść z powrotem do menu nie ma żadnej reakcji. Najprawdopodobniej przyczyną tego jest brak jakiegoś ustawienia w samym DVD Maestro przed wygenerowaniem vob-w. Jak sobie z tym poradzić? Pozd. Robi |
Troche zagmatwany ten poradnik(za malo szczegołów).
Mam pytanko. Tworze pierwsze menu (MAIN MENU) w DVD-Studio.Nastepnie chce stworzyc drugie menu z wyborem scen, jak mam przejsc do tego drugiego menu, co zrobic z tym pierwszym, bo w poradniku nie ma nic o tym! |
za malo szczegolow?? przeciez juz sie chyba bardziej szczegolowo nie da napisac ;)
w menu studio tworzysz kazde menu z osobna, potem je exportujesz, otwierasz je w maestro i ustawiasz miedzy nimi polaczenia. w poradniku jest to przeciez opisane :) |
Dla mnie też sztuka: pawrys@poczta.onet.pl
|
Proszę Cie rysiu_p !!!
Nie umiesz czytac,czy co?! 25 post tego tematu!!!!!!!!!! |
Aneks?
Mam pytanie do autora poradnika. Wspomina w nim że pracuje nad aneksem w którym ma zamiar opisać bardzej zaawansowane opcje. Czy udało się stworzyć ten aneks? Jeśli tak to może można w jakiś sposób do niego dotrzeć? Interesuje mnie zwłaszcza zrobienie menu dynamicznego. Rozumiem to jako możliwość odtwarzania fragmentów filmu w przyciskach wyboru scen no i oczywiście dodanie podkładu muzycznego. Być może ktoś inny mógłby mi coś poradzić. Do tej pory zrobiłem jedno menu w TMPGEnc DVD Autor, ale tam udało mi się zrobić tylko menu wyboru scen, z ruchomymi obrazkami ale bez możliwości włączania i wyłączania napisów. Drugie menu zrobiłem według poradnika w DVD Maestro, ale nie mam pojęcia jak dodać muzykę i zrobić przyciski w których są odtwarzane fragmenty poszczególnych rozdziałów. Interesuje mnie zwłaszcza DVD Maestro ponieważ już się trochę oswoiłem z tym programem ale jeśli jest coś bardziej godnego uwago to jestem otwarty na sugestię.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:43. |