![]() |
Jaśnie oświeceni oświećcie proszę nieoświeconego
Mam kilka pytanń :
Czy jest możliwość zakupu DVD-R jednostr/dwuwar? Wyczytałem gdzieś że jest już możliwość nagrywania wspomnianych wyżej płytek osmiogigowych. Czy to prawda? Jeśli tak to jakie modele nagrywarek je wypalą. Proszę też o wasze subiektywne opinie : Czego lepiej używać DVD2DVD-R czy DVDCloner'a. Z góry dzięki za odpowiedź. |
Nie ma DVD-R lub DVD+R dwuwarstwowych, są tylko dwustronne (4.7+4.7=9.4 GB)
|
Cytat:
|
Re: Jaśnie oświeceni oświećcie proszę nieoświeconego
Cytat:
subiektywnie? dla ciebie polecam ten drugi 8) |
Dzięki.
A jak przedstawia sie sprawa tych 2 progsów w porównaniu do DVDXCOPY? |
Interesuje mnie jaką porownywalna jakość osiągnę w tych 3 programach. Zgaduję że DVD2DVDR osiągnę najlpeszą jakość. Ale czy lepiej użyć DVDClonera czy DVDXCOPY?
|
-DVDXCopy zrobi ci kopię bez rekompresji materiału, czyli materiał powyżej 4.37GB podzieli Ci na 2 płyty; naturalnie nic nie tracisz na jakości w stosunku do oryginału
-DVDXCopy Xpress jakościowo mozna porównać do DVDClone -DVDXCopy Platinum - jak wyzej, ale możesz skopiować dodatkowo menu, bonusy itd. -DVDXCopy Gold = DVDXCopy Xpress |
Dzienks mastah
|
Cytat:
|
Nie dobijajcie mnie ludzie z DVDXCopy XPressem, po kilku godzinach zachwytów załamałem się. Przecież kopia którą on robi jest strasznie badziewna.
I z tego tytułu wynika kolejne moje pytanko. Czy przy dzieleniu filmu na 2 dvdki można zachować menu, dodatki itp? Jak wtedy przedstawiają się problemy z odtwarzaniem filmu i czy są jakieś. Program robi pauzę na chapterach czy na vobach... itp itd Jakim programem najlepiej to zrobić? Wiem że przynudzam, ale napraaaaaaaaaawdę będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. |
Jakim programem najlepiej to zrobić?
Dvdfab |
Cytat:
a wracając do tematu, czym podzielić? Tak jak podpowiada Pikasiak - DVDFab - mój ulubiony, pauzuje oczywiście na chapterach i mozesz obrazek dorzucić, a gdybyś jeszcze kiedyś chciał wrócic do kompresji na 1DVDr to polecam DVD2DVD-R lub InstantCopy8. |
To znowu ja.
To już (miejmy nadzieję) moje ostatnie pytanko. Czy DVD2DVD-R zgrywa cały film razem z menusami i innymi tego typu pierdołami? Pytam gdyż w zaklladce input/output - input - ViedoTitleSets mogę wyborać tylko vts_0x. Chyba że jest tam możliwość wybrania wszystkich vts'ów? Z góry dzieki za szybką odpowiedź |
Jeszcze jedno.
Gdzie mogę znaleźć instrukcję użycia instant copy 8? |
Cytat:
Jabba |
Zapomniałeś Jabba o rodakach? :)
http://divx.pl/forum/viewtopic.php?t=3320 |
Cytat:
Dzieki ! Jabba |
No :)
a przy okazji Pinnacle prowadzi już przedsprzedaż swojego nowego produktu, moze niedługo pojawi się wersja oficjalna IC8 http://www.pinnaclesys.com/ProductPa...94&Langue_ID=7 |
Mistrzu Yoda !
Chyba to kiedys próbowałeś - O ile można w IC8 przekroczyć 4,31 GB (wchodząc już na czerwoną kreskę) ? Wiesz,zmieniając Destination Size samemu. Bez obawy,ze materiał nie zmiesci sie na DVDR ? Jabba |
Cytat:
Aha, próbowałem w IC8 trybu Fast jak i Quality, ten drugi lepiej wykorzystał dane mu miejsce 4.37GB. |
Pozwolicie, że wtrącę swoje trzy grosze. Już od dawna (1999) istnieją płytki DVD z 17 GB. Na dowód mam gazetę z tamtego okresu, w której wszystko pisze.
|
No to kurcze nieźle,
może coś więcej z tej gazetki? czym to się wypala te 17GB, ha? |
Cytat:
|
No co? Nie wierzycie?
ENTER dodatek specjalny magia DVD Cytat:
|
No i jasne,
tylko szkoda, że nie zauwazyłeś, że piszą tam o nośnikach tłoczonych DVD, które są czymś innym od DVD-R/W, a właśnie te drugie są w sferze zainteresowań tego forum. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:06. |