![]() |
Trochę powrotu do historii.... Po wyżej wspomnianym wydarzeniu, pozbyłem się tego Teac 540E. Niedawno odwiedziłem kolesia, któremu wtedy ją dałem. Minęło parę lat, a nagrywarka dalej chodzi i wypala, z tym, że przy malutkiej prędkości 4x. Ale jednak dalej dycha. Hehehehe :)
|
tak przemyli szmatka z wierzchu kurze przetarli i hula az milo :P <zart>
|
Cytat:
Moj 540E tez nagral duzo, naprawde duuzo, ale sie sypnol. Co by nie mowic, to ja dalej uwazam ta nagrywarke za dobry model. Swego czasu prawie kultowy Teac |
hmm no to jestem kolejnym w klubie posiadaczy teac'a w540e. i tak samo jak wam zaczal sie walic po okolo 1,5 roku (strudem zdazylem oddac na gwarancje). wrocila z gwarancji i wyglada lepiej (jeszcze jej nie dotestowalem do konca). wgrali mi bios 1.0f. mam nadzieje ze juz nie bedzie swirowan. ale szczerze mowiac juz nikomu nie polece kupowac ŻADNEGO modelu teac'a.
PS: posiadam jeszcze model w58e i jest nie do zdarcia nagralem na nim DUUUŻO plyt i nadal smiga jak marzenie (a ma juz chyba ze 3-4 lata)... to byly dobre czasy teac'a ... |
Cytat:
|
i co jeszcze pewnie zlamasy mowili ze u nich pieknie ladnie dziala :D??
|
Cytat:
|
a jak oddawaliscie to do serwisu to z czym wracala z jakimi objawami, wiedzieliscie cos wogole??
|
nagrywara jest super, dopuki nie pojawia sie pierwsze problemy, potem to juz tylko placz i zgrzytanie zebow :(
opinie maja reczej dobra, uwaza sie ten model za ostatni dobry Teac... |
Te nagrywarki nie mają dobrej opinii...
Moja parę płytek s*******iła ale dlatego, że za szybko nagrywałem. Nauczyłem się, że nie dawaj maxa i nie wierz co jest napisane na płytce. To co pisze na płytce: nagrywam wyraźnie wolniej: pisze 52x - nagrywam 32x, pisze 40x - nagrywam 24x. BIOS 1.0k (jak tylko się ukazał). Tak działając nie mogę powiedzieć, że to jest zła nagrywarka. W ostatnim tygodniu nagrałem ponad 50 płytek i wszystkie O.K.: zielone datex, białe esperanza i srebrne hawki. 8) |
witam
ja jestem takze posiadaczem tej cudnej nagrywaki CD-W540E :/ kupilem ja w 2002.08.01 chodzila bez zarzuty, malo co nagrywalem na niej bo ne mialem takiej potrzeby ostatnio tylko sie nagromadzilo na dysku rzeczy i trzeba bylo nagrac pliki z obrazami plyt na jakas CD i sie zaczelo nie nagrala ani jednej sposrod 5 plyt :/ :( caly czas blad zapisu :( zmienilem biosa z 1.0c bo taki mialem na 1.0k i to samo nie wiem czy to stary system czy to tak jak wy mowicie licznik sie skonczyl dla niej :( |
Cytat:
Ehh.... Już wróciła. Nagrałem na rozgrzewkę 4 płytki z pr. 16x po czym nagrałem 690MB danych na płycie 700MB (52x max.) z prędkością 40x. Płyta się nagrywała jakieś 6 minut. Przy przejściu z prędkości 16 (lub 20, nie pamiętam) na 24x szalała - rozpędzała się na maxa aż wyła, zwalniała do zera, coś w środku piszczało. Nie pozostało mi nic innego, jak tylko zachować spokój :-) Przy 95%, kiedy to po raz pierwszy od kilku miesięcy zobaczyłem, że ta nagrywarka nagrywa 40x, stało się coś takiego, że zaczęła chamować, znowu rozpędzać się, aż ustaliła sobie prędkość 32x i tak dokończyła płytę...... Odczytać się tego nie da. Z tego co poznaję, to nasmarowali części mechaniczne - tacka, wózek z laserem chodzą ciszej. Silnik napędu płyty wydaje dodatkowo jakiś pisk (nie wiem, ok. 1kHz)....... Nie mam słów. Czy ktoś ma może jakiś pomysł co z tym teraz zrobić? Kupić nową nagrywarkę a tą usilnie reklamować (gwarancja do września przyszłego roku). Proszę o sugestie. Dziękuję z góry! |
Ja tam juz olalem puki co ta nagryware (moze jeszcze raz sie zbiore i wysle do servisu), ale kupilem nowa - litka - tez sie cos pier****, naszczescie wymienia mi od reki.
Wniosek - wszystko jest do dupy. Teac ktory wg mnie jest/byl modelem rewelacyjnym sie ludzom notorycznie idzie *****. I badz tu madry!! karwa83 - gratuluje obrazka, uroczy psiak ;) |
No i niestety ale jestem kolejnym "szczęśliwym":(:(:( posiadaczem Teac W540E. Po roku kicha po prostu wszystko ch** szczelił. No i musze kupić nową spaware. Czy Teac to juz takie dziadostwo i tylko lecą na opinii czy to tylko ten model. Zobaczymy co będzie z tymi nowymi modelami. Pewnie je też po roku do kosza :(:(:(
|
Teac
Gdy w swoim TEAC amienilem bios na 1.0f nagrywarka odżyła zawsze zapisze plytke wszystko wrocilo do normy :)
|
W sklepie powiedziano mi, ze na ten moment nic nie uzskam wysylajac go ciagle do servisu (2X to zrobilem). Beda zmieniac bios, przeczyszcza, moze cos wiecej, ale nie wymienia na nowy jesli chodzi i jakos nagrywa.
3X juz mi sie nei chcialo wysylac i kupilem litka. Mam jeszcze troche gwarancji, jak cos mi odbije to znow wysle... |
Mam problem ze spadajaca predkoscia nagrywania i juz nawet na 16x ma tyle błedow ze odczytac sie nieda :(
Wiec mam zamiar odniesc ja w poniedzialek do serwisu tylko : Jak opisac przyczyne reklamacji ? A i gwarancji mam 18 mies . |
Cytat:
|
He... znalazlem! Adresu nie ma, tylko telefon "Polen Support":)
Sądzac po nr. to jest gdansk, lub okolice - nord side, moje miasto :) Jutro sobie zatelefonuje. Dla zainteresowanych http://www.teac.de/dspd/pl/support/index.html |
Re: LOL
Cytat:
|
LOL
Czytałem wasze wspisy i jak slyszalem co serwis robil to mi sie smiac chciało niestety mnie równie dopadł syndrom "rocznego TEAC-a" własnie otrzymałem ją z serwisu. Nowe plomby więc była otwierana... O dziwo bios zostal ten sam a byl 1.0K wypalam płytke i h..... ten sam problem. Czy ktoś może wysłał maila do TEAC POLSKA i dowiedzial sie coś w tej sprawie bo to jest godne politowania. Po TEAC spowdziewalem sie wiecej anizeli tylko rok... POZDRO
|
Cytat:
|
Cytat:
Dzisiaj oddalem nagryware (znow) tak jak zapowiadalem, przynioslem pliczek plyt, nagrywanych, tloczonych itd, przygotowalem sie na ich strate, a sprzedawca nawet nie wziol. Wsadzil jedna z nich dla formalnosci do swojego napedu, pomieszal w folderach i oddal, zabral tylko kartke na ktorej spisalem "co mnie gryzie". Troche mnie to zdziwilo, ale niech bedzie, byle bylo wszystk ok. Adres do Teac chcialem, bo pomyslalem sobie, ze jak mi znow odesla ja nie dzialajaca, to bym im szybe wybil tym napedem, kazdy uzytkownik wie, ze ten naped jest NAPRAWDE CIEZKI|| JEsli chodzi o sprawe biosu, to jakis kruczek w tym jest, dlaczego by mieli wracac do starszej wersji, mi wsadzili 1.0D a mialem 1.0H. Nie mi jednemu zmienili bios do tej wersji... |
Cytat:
az tak dobrze z nia nie jest, nagrywalem x40 plytke verbatimke o plytach za zeta nie bede sie wypowiadal || aa i nie powiem ...... ze mi nie pasuje ponowne nagrywanie rw x12 :fiu: :blee: |
Cytat:
-Pan sie mnie pyta o model -w58e -a z jaka predkoscia powinna ona nagrywac? - pada pytanie. biorac pod uwage ilosc modeli spawar ktore Teac wypuscil i ich oznaczenie to malo z krzesla nie spadlem malo tego - Pan Z Serwisu zaproponowal mi wymiana firmwaru "na najnowszy orginalny" - chyba powinien wiedziec ze do tej jednej spawary Teaca NIGDY nie wyszedl update firmwaru :cisza: oczywiscie w zadnej kwestii nie otrzymalem pomocy... a byl kiedys Teac taka pozadna firma... |
Cytat:
To są naprawdę bardzo dobre nagrywarki - tylko czasami płytek brak. 8) |
ja juz nie mam sily do mojej palarki
w poniedzialek mialem ja oddac do serwisu i teraz nie wiem czy sie tego wystraszyla czy co ;) a sprawa wyglada tak: pomyslalem ze wroce do wczesniejszego biosu przed oddaniem, tak zeby nie mieli sie do czego doczepic. A tu ku mojemu zaskoczeniu odzyla || nagrywa teraz plyty rw z max predkoscia 12 nawet te ktorych nie potrafila strawic x4, a i udalo mi sie nagrac zwykla plytke x40 pojawilo sie parenascie zoltych kwadracikow ale i tak jest to jakis postep, wczesniej tylko palila x24 a to i tak nie zawsze :chytry: i co tu teraz zrobic ??? :sciana: 8) |
Odgrzewam troche temat... znow oddaje nagryware do serwisu, tym razme przygotowalem sie. Opisalem dokladnie problem, dolaczylem nagrana plytke (z bledami) dolaczylem 2 tloczone cd ktorych nie czyta i niech mi sprubuja powiedziec "nie"|| .
A tak apropos, czy ktos wie gdzie sie miesci servis Teaca w PL, czy jest ich kilka? |
Powinienieś iść do tego serwisu i powiedzieć im mają to task naprawić aby czytał tą tłoczoną płytkę itd. Jak nie niech wymienią. U mnie pomogło (znaczy koledze) zmienili BIOS na 1,0D :(. Ale tłoczonych płyt nie czyta. A co najlepsze jest jeszcze na nagrywarce stara plomba :cisza:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Hmmm
Jasne że powinni dać Ci nową... Z tego co wiem i przeczytałem tu na forum to u innych osób wyglądało to tak że wymieniali na nową. A czy ja wiem czy to serwis czy sklep? I ci I ci nie są aniołkami... Pozdrawiam PW :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: |
Cytat:
Nie kumam tego toku myslenia |
Krótko mówiąc nie dawałem tej nagrywary do serwisu. Tylko sprzedałem koledze. On nagrywa tylko MP3 więc to mu nie przeszkadza. Nawet o takiej wadzie mu nie powiedziałem. Ale powiedziałem mu że jak cos sie będzie działo to do serwisu masz przecież !! GWARNCJE !! :blee: :cisza: ale to chyba nic nie da BIGLOL
|
Witam
sory... Buhahahahahahahahahahahahaaaaaaaa....... No nie mogę. To Ci naprawili piecyk. Dobre, dobre teraz jeszcze napisz w jakim sklepie i w jakim mieście takie odpały robią, aby inni się nie nacieli.... :):):):):):):):):):D Pozdrawiam PW |
Oddali mi nagryware :ysz: Podobno naprawiona, plomba zdarta, obklejona jakimis znaczkami, ale co z tego jak i tak ch..:-o
Nie miałęm jej miesiac, bez 3 dni. Jednej tłoczonej CD jak nie czytał to nie czyta, druga zaczela z ale tak wolno ze historia, a inna ktora czytal to przestała. Jeszczenie nie nagrywalem (nie mam plytek w domu) to sie nie wypowiem jak idzie. A zeby bylo smieszniej to bios 1.0H zaminienili na 1.0D :blee: Drodzy koledzy... jesli w najbizszym czasie zobaczycie na allegro w540e to nie kupujcie, wiem ze to dransto:(, ale jesli servis stwierdzil ze wszystko OK, to sie spieral nie bede.:( |
Może być różnie i nie dowiemy się tego dopuki, doputy taki serwis nie zaczął by działać.
Ale myślę że można było by się z takiego serwisu wiele nauczyć. Jak wybierać nagrywarkę... Na co zwracać uwagę... itd (przy zakupie nie tylko CD-r czy Cd-rw) Można było by uniknąć wielu przykrych niespodzianek dla niektórych będących zupełną nowością. Bo należy pamiętać, że przecież forumowiczów przybywa i nie każdy ma od początku wielkie doświadczenia. A o posdsuwaniu świń - to ja wiem ?? Myślę że wiele było już takich spraw i nie tak łatwo podłożyć świnię. Przecież od razu były by głosy za tak i za nie. A kto chce to wyciągnie wnioski. Działało by to tak samo jak teraz. Jedni wolą LG inni LiteOn. I co ? Kożdy dokonuj wyboru. A my (wszyscy) możemy jedynie w tym pomóc w mniejszym bądź większym stopniu, ale nic więcej... I na tym to polega. A sprawa z sądem u kolegi "cubic" kieruje się conajmniej do naświetlenia na forum. Ku Przestrodze !! Bo przyznać trzeba że komputerowcy i serwisanci niezłe jaja sobie z nas KLIJENTÓ robią... Do rozważenia... :) Pozdrawiam PW :cisza: :cisza: :cisza: :cisza: :cisza: :jupi: |
Cytat:
|
Cytat:
Skonczyło by sie tak, ze ktoś by wyzywał na sklep czy serwis, bo mu nie oddali jednej śrubki w obudowie... taka prawda. |
Cytat:
u mnie sprawa reklamacji nagrywarki skonczyla sie w sadzie |
Panowie...
A może powinien powstać tu na forum "pokój" pod nazwą BLACK LIST - i tam umieszczelibyśmy takie przekręty. Z każdego miasta. Tak po to aby tych najmłodszych i niedoświadczonych użytkowników przestrzegać i "chronić"... To był by całkiem niezły pomysł. Sklepy wtedy trząsły by portkami... :) aby nie znaleźć się na CZARNEJ LIŚCIE !! Panowie Moderatorowie niech rozważą taką propozycję. A nóż coś z tego wyjdzie. Myślę, że wielu z nas miało przykre niespodzianki z serwisami bądź sklepami. A niektóre sklepy to normalnie zasługuja na medale z ziemniaków.... Może jakiś kolega moderator zna się na prawie i udzielałby porad. ?? Pozdrawiam PW :jupi: :cisza: :jupi: :cisza: :jupi: :cisza: :jupi: |
Cytat:
:3msie: |
nie wiem czy rzecznik praw konsumenta zainteresowal by sie skoro sklep ustalil swoje warunki gwarancyjne a klijent sie nie zgodzil to juz ... :wsciekly:
|
Ale zaraz, to jest jakis plan bardziej niecny... przeciez jak sie oddaje do serwisu to o pudełko sie nie pytaja, odobetny czy oem czy box...
??? Pewnie wrzuca jakies stare nero, dadza cdr i rw i sprzedadza jakiego oem jako box.^_^ brzmi to *****nie, ale kto wie??!! |
to inaczej bedzie - goscie wysla 540 do naprawy - ekspert
orzecze uszkodzenie i dostana zapewne nower 52x i juz sa pare groszy do przodu. Swoja droga to nie wiem czy sprawie nie powinien przyjrzec sie rzecznik praw konsumenta. |
to inaczej bedzie - goscie wysla 540 do naprawy - ekspert
orzecze uszkodzenie i dostana zapewne nower 52x i juz sa pare groszy do przodu. Swoja droga to nie wiem czy sprawie nie powinien przyjrzec sie rzecznik praw konsumenta. |
Cytat:
Normalnie powiem tak: Bez komentarza. |
Hehehe z serwisem ??
Nie chciało mi się czekać, a poza tym nie mogę żyć bez nagrywarki bo mam za dużo spraw do załatwiania codziennie z jej udziałem. (Przenoszę duże pliki) Ale załatwiłem to tak: - jeszcze tylko wspomnę, że normalnie boki z gości można zrywać... OK jak to załatwiłem: Ponieważ moja nagrywarka miała tylko rok gwarancji - co strasznie mnie zdziwiło nawet już przy zakupie - to nie stety nie mogła iść sobie tak po prostu do serwisu. Musiałbym bulić, a z tego co czytałem we wcześniejszych postach to jajczęściej ta opisana awaria łączyła się z WYMIANĄ NAGRYWARKI (jeśli była na gwarancji) Jak by było u mnie to nie wiem. W każdym bądź razie dogadałem się z kolesiami ze sklepu w którym kupowałem że sprzedam im tą rypnięta za 50zł. No a kolesie bez przerwy powtarzali że: "no to my sprzedamy ją na części..." hehehe. Ok kupili ją, ja kupiłem nową i sprawa była by zakończona gdyby nie mały szczegół... Otóż TEAC'a kupowałem w wersji box. I to owe pudełeczko bardzo przypadło mi do "gustu", a że idealnie, wręcz, pasowało na przesyłkę pocztową którą muszę zrealizować to bardzo chciałem je zatrzymać. A tu niespodzianka. Oglądam się a pudełko które stało jeszcze chwilke temu obok mnie już nie stoi... ?? Rozglądam się i znajduje je wzrokiem w "kantorku" serwisanta. Co strasznie mnie zdziwiło. Kiedy i jak koleś wziął owe pudełko nie mam pojęcia ?? Może zbyt rozgarnięty byłem. ALE.. Uderzam do kolesia z tekstem, że skoro na części ją sprzedadzą to poprosiłbym o zwrot pudełka. Podałem przyczynę i się zaczeło!!! Kolesia normalnie wryło i przez 10 sekund nie potrafił wykrztusić słowa. Po czym udał się na zaplecze i wynosi mi pudełko od nowego liteon'a (za małe oczywiście - jak dle mnie) No to koles szuka dalej. W pewnym monencie wychodzi i zaczyna coś zamylać że mu jeszcze te pudełko do czegoś tam będzie potrzebne i że tak serwisant mówi i że coś tam jeszcze. W sumie tak bełkotał, że ledwo coś mogłem usłyszeć, a przed chwilą tak dziarsko oponował że nic już nie mogł zrobić jak już jest po gwarancji... Ale ja przy swoim. Chce pudełko i kropka. No to szuka dalej. Zaczeło szukac już dwóch. :) Szukają szukają, w końcu wychodzą z pudełkiem od liteon 48 24 48. Fakt jest faktem że było takie same wielkością jak od TEAC'a. No nic.. Nie pozostało mi nic innego jak zabrać to pudełko od "litka" obrucić się na pięcie i wyjść. HEHEHE ale ubaw miałem po prostu niezły. Pewnie na zapleczu wyciągneli jakiegoś "litka" starego a pudełko dali mi. Ale po co to nie wiem. Pewnie mają nadzieję iż uda im się naprawić mojego TEAC w540e i opchną go ponownie jako wersję box. Z tym że nie oddałem im żadnych kabelków i innego wyposarzenia 'box'. HEHEHE - Jazda i teraz ostrzeżenie: NIE KUPOWAĆ W SZCZECINIE W SKLEPIE "BACKUP" NAGRYWARKI FIRMY TEAC w540e NIE WAŻNE CZY OEM CZY BOX ----- zaraz jeszcze taki topik centralnie na forum napiszę...... Do panów z "backupa" jeśli przeglądaja ten serwis: NIE RÓBCIE LUDZI W KONIA BO WAM SIĘ TO ŹLE ODBIJE !!! :cisza: :cisza: :cisza: :jupi: :jupi: :jupi: |
Cytat:
a ze kolega dostal na rok to jest cud ;) mam nadzieje ze juz niedlugo wyjasni sie sprawa z serwisem twojej nagrywary sam sie zastanawiam co zrobic z moja ale czekac 3 tyg zeby mi ja np oddali nietknieta nie zabardzo mi pasi 8) |
W zasadzie to ja też nigdzie nie miałem napisane, że to akurat 2 lata, zapytalem sprzedawce ile mam jeszcze gwarancji, a ten mi własnie to powiedział...:blee:
??? |
No właśnie - jaki ten świat jest dziwny :blee:
Podejrzana sprawa... |
Cos mi tu nie gra... Jakim cudem ja dostałem 24 mies. gwarancji a ktoś inny na rok - tak jak PW?
??? |
Hahahahahahaha
No normalnie ludziska kochane podzielam wasz los. właśnie miną mi rok w sierpniu od zakupu, ale wtedy byłem na wakacjach. Wracam do domku odpalam kompa no i się zaczeło. Najpierw nie czyścił mi płyt do końca - wywalało jakieś beznadziejne errory. Potem padł overburning. A na samym końcu to nawet już mu się nie chciało wypalać normalnych płytek. Dodać należy iż o przegrywaniu danych z cd bądź z cdrw można zapomnieć. Zacinał sie na 1 bądź 2% - hehehehehehhehehehehehehehehehehehehehehehe Oddałem do serwisu i tam tak się dziwili że to niby taka dobra firma, ale ręce rozkładali bo już po gwarancji. Czad normalnie. Kopnąć TECA w dupe można i niech leci w siną dal... Myślałem że to ja tylko takie problemy mam, a tu proszę całkiem spore grono towarzyszy. A i miałem bios 1.0H :cisza: :cisza: :cisza: :cisza: ^_^ ^_^ ^_^ :jupi: :jupi: :jupi: :glaszcze: :glaszcze: :glaszcze: |
W środe bedą 3 tyg. jak juz spawarka w serwisie jest. Sklepu o zlewanie nie posądzam, bo jestem dobrym klientem,a sprzedawca mowił ze to jest starszy model i expertyza zabiera wiecej czasu. Wiec puki co sprawa stoi:buu:
|
Cytat:
a wiec jak mozesz napisz co i jak ??? pzdr. |
Nom. Oddalem dzis do serwisu tego Teaca. Mam male obawy, ze nie uznaja reklamacji, jeszcze nie jest tak dobita. Jak znam zycie to jakis mily serwisant nagra na niej ze 2 plyki, zobaczy ze jest w miare OK i odda sprzet. Za 2 tyg napisze co stwierdzono:P
|
mialem ta nagrywarke
pochodzila z 10 miechow powoli przestawala czytac i zapisywala na zolto az padla myslalem ze taka firma to wytrzyma chociaz te dwa lata niestety srogo sie zawiodlem teraz ma liteona i na moim starym kompie nagrywam szybciej i lepiej |
gdzie sprzedaja plytki za 50gr, chetnie bym kupil.
Zapraszam do opola do media markt tam sa plytki za 50 groszy. Nie wiem co to za firma bo plyty nie maja zadnych nadrukow i obie strony wygladaja tak samo, ze az trudno rozroznic te do zapisu. Jedno wiem napewno, ze te plyty to musi byc niezly szajs, ktore na pewno przyczyniaja sie do szybszego zejscia naszych nagrywarek z tego swiata8-) |
Cytat:
Pozdrawiam i radze kupować Liteon-y ! |
Zakończmy spór.
|
Nie wiem czy zmiana z 10X na 12X jest mala roznica. Piterniel napisal ze pomoglo mu to jeszcze w tescie na overburning. Wydawanie nowych biosow mozna roznie interpretowac, tak samo jak ich nie wydawanie, ja to traktuje jak olewanie klijenta przez producenta (nie wydawanie oczywiscie).
Pozdrawiam:) |
Cytat:
Co ma piernik do wiatraka. Jeżeli wydawany jest nowy bios to znaczy, że producent wypuścił na rynek gówno, a nie nagrywarke(może to za mocno powiedziane, ale poprawki to nie jest duma dla producenta). Zazwyczaj w Biosie są zawarte informacje o nośnikach i drobne tam poprawki i co dla wielu ważne, lecz śmieszne dla mnie podkręcenie sobie szybkości nagrywania np. z 48X do 52X. Stary tekst i dobry tekst: Jeśli coś działa dobrze to po co grzebać! Amen. Człowiek może się rozwija, ale nie nagrywarka, która zostaje wypuszczona na rynek z pełną gotowością. Troche się zamotałeś, ale looz. Biosu także nie zmieniam ze względu na pewne obawy z tym związane i dlatego, że mam o tym małe pojęcie, ale jak coś to sie tym zajme. :3msie: |
Mnie zmiana BIOS-u pomogła z testem na overburning i RW 12 :D.A bios jest po to aby go zmieniać. Ale jeżli nagrywara chodzi to nie zamniać. Tylko ja miałem powód.
|
Po to wydaja nowe biosy zeby je zmieniac, u mnie zmiana biosu pomogla, RW zaczely sie wypalac 12X (wczesniej 10X). Czlowek sie rozwija, nie stoi w miejscu, no nie?.
A druga sprawa: gdzie sprzedaja plytki za 50gr, chetnie bym kupil. Jesli sie nie jest niedzielnym uzytkownikiem to nagrywanie na plytkach za 3zl i wyzej jest luksusem, mnie osobiscie nie stac. |
Zastanawia mnie jedno, a mianowicie jezeli wszystko z nagrywarka jest ok. to po jakiego grzyba zmieniacie bios. Ja juz jade drugi rok na moim teacu z biosem 1.0C i nie mam z nim zadnych problemow. A po drugie latwo wykonczyc jakakolwiek nagryware jezeli bedzie sie jej kazalo nagrywac szkuty czyli plyty nedznej jakosci zwlaszcza z hipermarketow albo takie za 50 groszy8-)
|
Cytat:
zpdrwm Nikita_Bennet |
Heh. Może tak szybko zmieniłeś BIOS że nie włączył się "licznik" :D:D. Ja nie daje nagrywary do serwisu bo ją sprzedaje i kupuje litka. Niech ktoś inny spróbuje.
|
??? Ja mialem 1.0K, ale zmienilem jeszcze tego samegio dnia na 1.0H, na tym nowym rozpoznawanie plyty przez nero trwalo b dlugo a RW nie chceal nagrywac. Juz nie pamietam wszystkich szczegulow, bo to dawno bylo... na tym 1.0H juz bardzo dlugo jade.
Moze niech ktos z forumowiczow odda pierwszy nagrywarke do serwisu, jak uwzgladnia gwarancje to reszta tez to zrobi, to tak zeby wszyscy nie czekali 2 tygodnie min. na odpowiedz "NIE!" |
Ale może jak już wrałeś BIOS 1.0K to uruchomił się "licznyk" i bumm a zmiana biosu nic nie dałą :P
|
Może to i racja z tym biosem. Ja go miałem Powrót to 1.0H nic nie dał.
|
Może jest to ten nowy BIOS K?? Czy wszyscy go mają albo mieli :P co dali post do tego topicu ??
|
To racja. Zauważyłem już brak rozpoznawania tłoczonych płyt. Np. Audio, Płyta ekspert.
|
Heh... juz o tym pisalem na forum kilka tygodni wczesniej. Z tym ze mi nagrywa, troche "zoltych kwadratow" robi, ale jako tako ciagnie. Nie chce za to formatowac niektorych RW i nie widzi niektorych tloczonych CD(przewaznie jak jest plyta Audio z danymi). Co ciekawe zaczela szwankowac rowno rok od daty zakupu, naszczescie ma gwarancje 2 lata.
wydaje mi sie ze to jakas procedura auto-destrukcji ustawiona na rok :P |
W540 to w opinii wiekszości uzytkowników maszyna dobra, solidna i niezniszczalna, ale..... Sam tak twierdziałem do niedawna, aż nastał ten dzień kiedy przestała widziec płyt CDRW. I to był koniec jej żywota bo z serwisu już nie wrócła. Dostałem w zamian W552 zobaczymy
ja to cudo bedzie się spisywać. A jakby co to LitOnek czeka. |
Przerabialam identyczna sytuacje ok 3 tygodni temu.. roczny Teac CD-W540E zaczal niczczyc CD.. tyle ze u mnie zaczelo sie od tego ze nie nagrywal plytek x40, ale nagrywal x32.. pozniej predkosc spadla do x16.. i jak juz w tej predkosci zaczal niczczyc plyty powiedzialam dosc i kupilam Lite-Ona..
Nie wiem co sie dzieje z tym modelem Teaca.. coraz wiecej ludzi mowi ze po roku czasu do kosza :( A taka tobra firma byla.. PS. Teac zaczal sie sypac 3 dni po koncu gwarancji - rozumiecie moje rozgoryczenie :( |
Heh u mnie tak samo po roku się stało. Płytki z danymi idą do kosza. Ale udaje się nagrywać z dysku nero 6.0.0.9. Zmieniam na LiteON 52X 32X 52X
|
Problem z nagrywaniem na Teac 540E
Po zainstalowaniu tych nieszczęsnych wersji Nero 6... pojawiły się problemy z nagrywaniem. Płytki szły do kosza. Nie pomogła instalacja straszych wersji Nero. Nowy system, wszystko świerzutkie, Nero 5.5.9.9 i.... to samo. Nie chce wypalać. Najlepsze jest to, że wypala jakieś małe pliczki za każdym razem. Raz sie zdarzyło, że wypaliła 701 MB a następnego dnia już nie chciała nawet 650. Nagrywara ma 1 rok. Płytki Platinum. Najnowszy BIOS (K) do spawarki okazał się do bani i wgrałem najstarszy w wersji (C).
Laser czyszczony wacikiem. Złe smarowanie prowadnic? Czyżby nowa spawarka? :buu: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:09. |