Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Temat kontrowersyjny - piwo! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/temat-kontrowersyjny-piwo-25760/)

Ormianin 19.09.2003 14:55

Temat kontrowersyjny - piwo!

Interesuje mnie kto ile dziennie, lub tygodniowo, lub raz na miesiac lub jeszcze mniej czeciej spozywa piwo (np. zwykle, jasne, lager 5.8 % volt alk.)

ponadto jakie kto piwo preferuje... marka, rodzaj, gatunek, kolor?

zdaje sobie sprawe ze czytaja to nieletni, wiec oni mam nadzeje nie beda sie wypowaidac lub (moze?) o piwie karmelkowym :)

pozdrawiam

CIAPEK 19.09.2003 15:13

eee tam kontrowersyjny ;) Kontrowersyjny to by był jak byś dodał ankiete co lubisz jeszcze zapodać przy piwie ;) (Może jakieś ziółko czy coś takiego ;) :P )

Przeważnie pije normal (Tyskie, Leszek, Warka Jasna) lubie sobie czasem wypić jedno, dwa w domku wieczorkiem.
Melanże to co innego, tam jest bardziej hardcorowo ;)

Z mocnych preferuje: Ware Strong, Tatre Mocną a nawet Van Purka Strong z Carrefoura ;)

Zdarzy się także jakieś słodzone dla smaczku walnąć.

Coś mi się kojarzy, że podobny temat był.

Ormianin 19.09.2003 15:17

moze i byl, ale dzis weekendowo, wiec juz planuje sie jakis wieczorek

pozdrawiam :)

SEBAW 19.09.2003 15:18

Ja w tym roku jeszcze nie piłem piwa :jezyk: Ale w tamtym roku lubiłem się napić REDSSa. ;p

yarosh 19.09.2003 15:29

nie ma to jak Warka Specjal... miodzio! Ewentualnie Tyskie, a z tych "tanszych" Fensberg z biedronki jest calkiem przyzwoity

ps
juz nie pije piwa bo mi brzuch rosnie ;)

CIAPEK 19.09.2003 15:33

Cytat:

yarosh napisa***322;(a)
(...)a z tych "tanszych" Fensberg z biedronki(...)
FASBERG ;)

yarosh 19.09.2003 15:38

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
FASBERG ;)
jak go zwal tak go zwal, najwazniejsze,ze wiadomo o co chodzi ;)

-Sid-The-Rat=> 19.09.2003 16:34

nie liczac wybrykow wakacyjnych z alkoholi to pijam tylko wino w celach typowo obiadowych (jak ojciec przywiezie z wyjazdow - to dobre a jak nie - to takie za ~8-10 zeta)

piwo pijam na imprezach - czyli powiedzmy raz na dwa tygodnie, w ilosci okolo 5-6 puszek na raz, preferuje zywca (classic), tyskie, importowanego Heinekena (polski ma lepsza wode ale smakuje lekko sikowato), nie toleruje piw ciezkich (typu guiness)

ostatnim moim wynalazkiem jest kultowe w pewnych kregach australijskie piwo Foster (jedyna marka jaka pojawia sie w skeczach Monty Pythona!) - piwo typu reds, ale nie tak slodkie, mocniejsze (chyba 9vol!) z calkiem spora dawka ekstraktu - ale mimo to bardzo lekkie i ozezwiajace wrecz - jedyna wada jest niska dostepnosc

ps. jednak jak chcesz napic sie z kobieta - to nie ma jak winko... :D

michal_zb 19.09.2003 16:56

TATRA, TYSKIE & DĘBOWE MOCNE RUULLLEEEZZZZ !!!!!!!!

DreamCrusher 19.09.2003 17:55

W sumie to czesto piwa nie pijam, ale najbardziej lubie Tatre.

Franc 19.09.2003 18:22

Najchetniej sięgam po Lech Premium i i zwykłą Warkę, ale czasami kupuję coś innego dla odmiany, nie lubię ciemnych piw (guiness i podobne)oraz zbyt słabych :-)

Pawel_k 19.09.2003 19:40

ja pijam :piwo: Tyskie (nalogowo wtedy kiedy moge) ew Tatre Mocna (niedawno odkryte dobre piwo ;))
niepijam tych zagranicznych burzujskich marek - Calsberg, Heineken... ;) a moja marka "ekonomiczna" jest special :jezyk:
:piwo: pijam tylko na imprezach (gdy nierobe ze szofera) ew. wakacjach (aby wieczor mile minal :P)
na codzien chodze trzezwy 8)
a i pijam tylko piwo butelkowe :chytry:
kolor piwa jest dla mnie mniej wazny byle by tylko nieswiecilo w nocy i niesmierdzialo/niesmakowalo jak scieki z oczyszczalni :D

grzeniu 19.09.2003 20:19

Jakos do zywca sie przyzwyczailem i tylko butelkowego, a jak juz nie ma to ostatecznie jak mnie przycisnie to lecha. Inne cos mi nie podchodza, te mocne rowniez jakos ciezko zoladek mi trawi. Z reguly kupuje kaste i czasami starcza na 2 tygodnie a czasami na 1 dzien, to zalezy z kim sie delektuje i co jest do obgadania ;)

jacoob 19.09.2003 20:44

Jak jestem na działce to KASZTELAN tylko(taki mały browar z Sierpca) a w domciu TYSKIE lub TATRA 1 lub 2 tygodniowo ,KASZTELAN tylko wekeend do 7 ;)

p.s. tylko butelkowe bo w puszach śmierdzi blachą (oczywiscie jest to tylko moje zdanie)

Druss 19.09.2003 21:05

Cytat:

jacoob napisa***322;(a)
Jak jestem na działce to KASZTELAN tylko(taki mały browar z Sierpca) a w domciu TYSKIE lub TATRA 1 lub 2 tygodniowo ,KASZTELAN tylko wekeend do 7 ;)

p.s. tylko butelkowe bo w puszach śmierdzi blachą (oczywiscie jest to tylko moje zdanie)

Tak Kasztelan jest boski, moge go pic litrami :) Niestety u mnie w Gdansku nie moge znalezc tego browaru, jesli by ktos wyczail gdzie mozna go kupic to postawie jednego :). Kosztuje only 1.99 z butelka ale jest rewelacja normalnie.

Blaze 19.09.2003 21:13

Najczęściej i najchętniej tyskie albo dębowe mocne. Czasami też coś z Łomży i Sieprca. Od czasu do czasu sztuka Gigners dla odmiany.
Omijam piwa ciemne (wyjatek stanowi belfast ale tylko z beczki) i supermonce np. faxe czy jabłonowo.
Zdażają sie też dni oszczędnościowe, wtedy pijam van pur premium (poniżej 1,50 za butelkę).
A co do ilości to przewaznie jedno dziennie, jak jest ładna pogoda i wolna ławeczka w parku to 3,4 ze znajomymi, imprezy to już inna historia (ciężko się doliczyć ile i co się wypiło).

-Sid-The-Rat=> 19.09.2003 21:25

faxe jest mocne? przeciez to takie delikatne piwo - choc dosc drogie...

jesli chodzi o male lokalne browary to polska jest jednym z nielicznych krajow gdzie pija sie piwo inne niz lokalne - w niemczech, czechach czy innych piwnych krajach zwyczajowo pije sie piwo z loklanego browaru ONLY - w warszawie nawet w wielu miejscach jest krolewskie (BWarszawskie)
ps. swietne piwo - niestety nie pamietam nazwy (bylo az tak dobre) pilem w bieszczadach w okolicach zagorza...

-Kowalik- 19.09.2003 21:36

WARKA STRONG - I NIE MA MOCNYCH

2-3 dziennie

marynarz 19.09.2003 21:49

To ja tez sie dopisze:
Nie ma to jak biedronkowy Fasberg robiony przez Okocim - Carlsberg, albo po prostu Zywiec :D

zorg 19.09.2003 21:53

a mi ostatnio

podchodzi Tyskie ! wczesniej Lezajsk a tak w ogule to co miesiac zmieniam upodobania w tym temacie !:jezyk:

Ormianin 19.09.2003 21:54

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
faxe jest mocne? przeciez to takie delikatne piwo - choc dosc drogie...

[...]

Fax Extra Strong ma jakos ponad 10 % alkoholu, najciezszy jest amsterdam 11,5 %, ale to piwa ciezkie ale maja kopa!

Kasztelana kupilem sobie, bo u mnie jest, jasne pelne - jest super, ale taki sam ma smak Bosman ze Szczecina... bylo tez Kasztelan strong - jakoob piles?

pozdrawiam:)

Blaze 19.09.2003 21:55

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]faxe jest mocne? przeciez to takie delikatne piwo - choc dosc drogie.../B]
chodziło mi o Faxe 10%. Tego zwykłego białago (albo fioletowego) Faxe to od czasu do czasu pijam (jak kumpel płaci :) ).

-Sid-The-Rat=> 19.09.2003 22:21

procenty mi nie straszne - myslalem ze ciezkie znaczy - z ciezkim smakiem...

Zetoxa 19.09.2003 23:28

... a gdzie jest w ankiecie moje ulubione, typu guiness, irlandzkie, o smaku pieczonego w ognisku ziemniaka, wyczuwalnym nasadą języka, czyli boskie KILKENNY

maciusk1 19.09.2003 23:32

Moje ulubione to Lubelska Perła Chmielowa!

PERŁA CHMIELOWA POLSKI KRÓLOWA

Ale lubie także Żywca, Tartę

A jak trzeba to wypiję się także takie z supermaketu za złotówkę z groszami ;)

andrzejj9 20.09.2003 07:08

A ja sie wybije z tlumu, bo w ogole nie pijam piwa (alkoholu zreszta tez nie). Kiedy moze zdarzylo sie wypic Reddsa (ale czy to w ogole jest piwo) i moze z raz cos innego, ale ogolnie nie przepadam ani za piwem, ani za innymi trunkami i dobrze mi z tym :)

paput2000 20.09.2003 09:12

Ja preferuje mocniejsze piwa, takie jak Dębowe, Tatra, Heveliusz, choć lubie jeszcze Urquela i Żywca.
Bardzo lubie piwa belgijskie typu Trapist i Scotch Ale.

Ice 20.09.2003 09:29

Lech, Tyskie - Pijam często i gęsto, ale alkoholikiem chyba jeszcze nie jestem !!! (chyba ?!?!?);) ;) ;)

Dayhemous 20.09.2003 09:39

piwko... zimne.... po pracy.... MNIAM !

HEINEKEN tylko i wylacznie ..

^_^

CIAPEK 20.09.2003 09:46

jest ranek, a ja chyba zaraz po piwko wyskocze tak mi smaku narobiliście:P :jem: :piwo:
Cytat:

dobre piwo nie jest złe ;)

kraluk 20.09.2003 13:02

A ja nie pije piwa... :cisza:

sayan 20.09.2003 14:36

Książ - jak dlamnie tani i dobry :) - 2zł. 2-3/tydzien w roku szkolnym.

Czasami coś innego, jak wiecej kasy jest albo kaprys. To co zobacze na półce.

NAJLEPSZE NORMALNE - 5,7-5,8% !!

jacoob 20.09.2003 15:31

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
... bylo tez Kasztelan strong - jakoob piles?

Piłem kasztelan strong ale nie jestem zwolennikiem mocnych piw i tylko z ciekawości spróbowałem więc nie wypowiem się na temat smaku (ale naprawdę dobry kasztelan był wtedy kiedy jeszcze go nie pasteryzowali a że moja działka jest jakieś 50km od Sierpca to zawsze było świeżutkie :) )

mallow 20.09.2003 15:40

Warka Strong
Tatra Mocna

Lajtowych piw nie pijam ... najwyzej Specjalka tradycyjnego

Alkoholicy ;)

PS A znacie sposob pici piwa TORPEDA ??? przyznm ze bardzo fajny ;)

Ormianin 20.09.2003 16:35

Cytat:

mallow napisa***322;(a)
[...]
PS A znacie sposob pici piwa TORPEDA ??? przyznm ze bardzo fajny ;)

Nie, czy to w stylu u-bot?

mallow 20.09.2003 16:59

nie wiem co to u-bot ... no ale wyjasnie to co ja mam na mysli ...
TORPEDA to jest taki `styl` picia piwa, ze po okolo 3 piwach ma sie `bombe`, tzw `faze` ;) robi sie dziure w puszce [przy dnie] z boku jakims ostrym narzedziem [najczesciej kluczem] i szybko przystawia sie puszke do ust ... i odrazu podchodzi jakas osoba i normalnie otwiera puszke ... piwa nie trzeba lykac , `samo leci` ... satysfakcja gwarantowana ;) czas wypicia puszki piwa ~10 sec

czero 20.09.2003 18:27

Cytat:

mallow napisa***322;(a)
nie wiem co to u-bot ... no ale wyjasnie to co ja mam na mysli ...
TORPEDA to jest taki `styl` picia piwa, ze po okolo 3 piwach ma sie `bombe`, tzw `faze` ;) robi sie dziure w puszce [przy dnie] z boku jakims ostrym narzedziem [najczesciej kluczem] i szybko przystawia sie puszke do ust ... i odrazu podchodzi jakas osoba i normalnie otwiera puszke ... piwa nie trzeba lykac , `samo leci` ... satysfakcja gwarantowana ;) czas wypicia puszki piwa ~10 sec

hehe, ja to znalem pod nazwa LOPEZ8), widze ze wszedzie inaczej;)

A co do piwa to zawsze Zywiec i Lech :spoko:
Chyba ze na imprezke (wiecej za mniej ;)) to wtedy Tatra.

sayan 20.09.2003 18:34

u-bot to jesli dobrze kojarze PIWO Z WKŁADKĄ - czyli piwko + piedziesiątka wódki do kufla ...

Barracuda 20.09.2003 18:48

A ja pijam w zaleznosci od miejsca gdzie jestem i osob z ktorymi pije różne rodzaje pifka:
1. Tatry - raczej wylacznie Zywiec
2. Hacjenda w Naleczowie - Perla + Zywiec
3. Holandia - Heineken (ale nie bywam czesto)
4. Na dzialce - zimne
5. Na rybach - jw
6. Z tesciem - Kasztelanskie
7. W pubie (lepsiejszym) - ginesik z beczki (tylko i wylacznie)
8. Jak lecialy reklamy - bylem fanem zagorzalym Krolewskiego, bo rzadzi
9. Mazury + nadmorskie regiony - tylko z soczkiem (pifko moze byc byle jakie)
10. W lokalach nocnych - Miller lub Budfajzer (ale wtedy to raczej w okolicach 40 % wole sie obracac, ew. zlamane koca cola)

Ogolnie : tylko butelkowe lub z beczki, choc z aluminium tyz moge
A i jeszcze jedno - najlepsze jest z kanki (takiej od mleka) - mam taka mala poreczna, jak sie wleje z kija to miodzio smakuje przy konsumpcji

yarosh 20.09.2003 22:47

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
u-bot to jesli dobrze kojarze PIWO Z WKŁADKĄ - czyli piwko + piedziesiątka wódki do kufla ...
dobrze kojarzysz... 4 takie i wymiekam ;)

Torwald 20.09.2003 23:17

Ja preferuje Lech'a - tak jakos mi przypasowalo...
Kiedys z kumplami kupilismy po mocnym FAX'ie - boshe...masakra...najgorsze piwo jakie kiedykolwiek pilem...
A jak wpadna "kulturalni" ;) znajomi to zawsze czeka Guiness w lodoweczce...
OT. Poza tym Malibu + mleko = najlepszy drin ;) (taki moj prywatny faworyt), chyba ze poznam i posmakuje jakis inny (a troche tych drinkow jest na swiecie....)

TVC 21.09.2003 13:05

A ja lubie sobie wypic:
Zlotego Kura
1410
Dragona
Rycerza
a ostatnio Krola Artura tylko 1.29 plna (puszkowe)
i czasami Tyskie

zasadniczo lubie HC czyli piwo do ceny 1,99 :)

Nikita_Bennet 21.09.2003 13:20

u mnie jakos rzadko sie zdarza pic cos alkocholowego ale jesli juz to warka strog, czarny specjal, kaper

michal_zb 21.09.2003 18:36

Cytat:

najciezszy jest amsterdam 11,5 %
i tu się z Tobą nie zgodze... swego czasu było w sklepach piwko GULCZAS i ono miało 13 % !!!!!!!

ThanatoS 21.09.2003 19:01

Wyjasnie jedna rzecz

Wszyscy co pija piwo marki: EB, Specjal, Warka, Zywiec, Heveliusz pija dokladnie ten sam syf :), linia produkcyjna jest ta sama, tylko butelki i naklejki sie zmieniaja :).

Jest jeszcze pare marek piw ktore sa sprzedawane wlasnie z ta sama zawartoscia ale teraz nie pamietam juz.

Loczek 21.09.2003 21:19

Jak ktoś będzie w okolicach łomży to niech spróbuje Małej Łomży piwko lux pierwsze dwa idą cieżko ale następne można lać w gardełko jak paliwo do baka. Cena 1.50, objętość 0.33 smak, procentów - 7,8, smak - do dupy ale zawsze to coś jak nie ma kasy na nic innego :)A jak jest kasa to Tyskie i lecha

Ormianin 21.09.2003 22:56

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
Wyjasnie jedna rzecz

Wszyscy co pija piwo marki: EB, Specjal, Warka, Zywiec, Heveliusz pija dokladnie ten sam syf :), linia produkcyjna jest ta sama, tylko butelki i naklejki sie zmieniaja :).

Jest jeszcze pare marek piw ktore sa sprzedawane wlasnie z ta sama zawartoscia ale teraz nie pamietam juz.

Z tymi liniami produkcyjnymi to chyba przesada, mimo iz ten sam koncern, to piwo inaczej warzone... ja tam np. czuje roznice pomiedzy Lechem a Tyskim, a przeciez niby ten sam producent, podobnie jak EB czy Warka... Zywiec rozni sie zasadniczo, a przeciez moglby byc podobny do Tatry.

Dla niektorych piwo jest piwo i juz

ThanatoS 22.09.2003 00:12

Cytat:

Z tymi liniami produkcyjnymi to chyba przesada, mimo iz ten sam koncern, to piwo inaczej warzone... ja tam np. czuje roznice pomiedzy Lechem a Tyskim, a przeciez niby ten sam producent, podobnie jak EB czy Warka... Zywiec rozni sie zasadniczo, a przeciez moglby byc podobny do Tatry.

Dla niektorych piwo jest piwo i juz

Hehe, w moim miescie jest Browar z tej rodziny (teraz zamykaja) to wiem ze robiony jest tak samo, a klient i tak kupi. To jest produkcja masowa. Jak np. dla piwa konczy sie data przydatnosci to wraca do browaru i ponownie wlewaja do "kadzi", i znow na sprzedaz.

Na jednej linii poprostu idzie wszystko, takie to jest zycie.

CIAPEK 22.09.2003 01:13

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
Wyjasnie jedna rzecz

"Piją dokładnie ten sam syf" Brzydko to wyraziłeś. To złocisty trunek, a nie denaturat i w sumie niezłe piwka zarzuciłeś. Ale to nie syf!||
A w to, że Żywieć i Warka to ta sama linia produkcyjna/browar to mi się słabo chce wierzyć.

pali 22.09.2003 15:28

topowe piwa to po prostu sa piwa typu "lager", rzeczywiscie nieodroznialne w slepych testach

syf to akurat nie jest, pod wzgledem technicznym - mamy jedne z najlepszych i najnowszych linii produkcyjnych na swiecie. no, ale rzeczywiscie - oryginalne toto nie jest, rozumiem co mial ThanatoS na mysli

ja pijam porter głownie, rzadko, powiedzmy raz na miesiac
czasami 0,33 jasnego, jak nie ma portera, a mam ochote

0,5 to tylko gdy jestem poza Wawą i widzę coś, co moze byc dobre, czyli piwo sprzedawane "dookoła komina". Ostatnio pod Radomiem cudo kupiłem, lecz nazwy nie pamietam, za to cena - 1,20 z butelką!

Ormianin 22.09.2003 15:37

jesli nawet piwa sa z tej samej tasmy i pod roznymi nazwami, po co zatem przeplacac za markowe? Mozna kupic jakies tanie biedronkowe i tez sie da wypic

Beerra 22.09.2003 16:24

Cytat:

michal_zb napisa***322;(a)
i tu się z Tobą nie zgodze... swego czasu było w sklepach piwko GULCZAS i ono miało 13 % !!!!!!!
Piwo(?) "Imperator 11%" I jego odmiana "Dewastator" ok15% to drugie niepotwierdzone

Beerra 22.09.2003 16:28

Dziwne, ze nikt nie wspomnial o piwach typu Corona, Miller, Desperados
MIODZIO! Poza tym Heniek (najlepiej oryginalny, wielka roznica) Grolsch. Polskie piwa niestety odstaja, ale moze byc Tyskie (tylko Gronie) Debowe, ew Zywczyk

MacGyver 22.09.2003 17:00

Oficjalnie pijam Sok z marchwi ale zaznaczyłem tam gdzie jest Żywiec.
;)

yarosh 22.09.2003 18:32

Cytat:

michal_zb napisa***322;(a)
Gulczas?! ono mialo 6%! Pamietam jak dzis! btw. straszne siki

czary2mary 04.11.2011 10:32

Tylko Bosman Mat i Szach||

icemac 04.11.2011 10:36

rekord chcesz pobić ;)

Michal142 06.11.2011 10:46

Całkiem dobre jest też Książęce

melag 09.11.2011 21:09

Matko! Co za wykopaliska, dałem się nabrać i zagłosowałem :D

Ostatnio, podchodzi mi Książęce pszeniczne - pycha!

grzeniu 09.11.2011 22:05

Każde jest dobre, no prawie...
Pod warunkiem, że nie za mało :D

demek 09.11.2011 22:16

oj ksiazece pszeniczne tak, jest swietne

M@X 10.11.2011 09:20

To ten pszeniczniak co go do puszek laduja? o.O

demek 10.11.2011 09:27

nie, tylko butla

ksiazece a ksiazece przeniczne to dwa rozne piwa

Ormianin 12.11.2011 01:07

Jeśli to koncerniak, to wątpię... chociaż podobno Okocim pszeniczne leja w Niemczech, ale to jako jedyny koncerniak, który ma dobre pszeniczne...

M@X 12.11.2011 01:17

Moga lac nawet w Uzbekistanie, ktoremu to procesowi przygladac sie beda trzy uncje uranu...

Jesli mi smakuje - jest OK i pil bede :-)!

ed hunter 12.11.2011 01:46

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 1189306)
Jeśli to koncerniak, to wątpię... chociaż podobno Okocim pszeniczne leja w Niemczech, ale to jako jedyny koncerniak, który ma dobre pszeniczne...

Jakie dobre Okocimskie, to robi jakiś browar robiący siki dla dyskontów.

Książęce pszeniczne jest robione w Holandii i twierdzę, że to najlepsze pszeniczne pod "polskim" szyldem.

demek 12.11.2011 10:36

oj nie wiem nie wiem

zapomniales chyba o fraterze :)

ed hunter 12.11.2011 11:01

Frater jasny pszeniczny? Nie piłem. :nie:

demek 13.11.2011 12:42

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...pszeniczny.jpg

:)

ale chyba juz go nie ma...

grzeniu 27.10.2017 22:55

Co nowego w temacie, po latach?

ed hunter 28.10.2017 07:52

Piwo nadal śmierdzi... gdy w nosie rana. :D

Jarson 28.10.2017 14:43

Murphysa znów wczoraj piłem, dobre toto, choć po zastanowieniu stwierdzam, że dlatego, że dziś większość piw stała się niedobra :hmm:

ed hunter 28.10.2017 17:22

Sprawdziłem, Ciechan Miodowe nie śmierdzi, za to rozgrzewa, nawet niegrzany, ale też niechłodzony. Pogoda straszna, zapaliłem w piecyku dwa brykiety i trzy szczapki dębu, szybko centralne zmniejszyłem na 32 stopnie wody roboczej, w sumie po to, żeby podłogówki mniej dostały, bo one termostaty mają w skrzynkach, więc tak szybko nie zareagują.

grzeniu 28.10.2017 17:36

Bez kontrowersji. Pilsik :piwo:

adax 28.10.2017 21:22

:piwo:

icemac 30.10.2017 13:34

alkohol zawsze jest kontrowersyjny ...

ed hunter 31.10.2017 02:12

Ktoś przejawiający kontrowersje jest zawsze kontrowersyjny.

Paulina2947 05.12.2017 20:13

ja pije z piec razy do roku ale na grubo

Iskander 06.12.2017 01:35

Piwo? Raptem pięć razy w roku? Kontrowersyjne wyznanie. :ysz:

grzeniu 06.12.2017 13:09

Ja to rozumiem jako pięć przerw w roku w grubym piciu, więc kontrowersji nie widzę.

ed hunter 06.12.2017 14:00

Mam kumpla, który w zeszłym roku, to w sumie raz grubo popił, ale trwało to pół roku, były wojskowy, można zrozumieć. :rotfl:

joujoujou 06.12.2017 14:40

Bywało różnie. Jak świętowałem swoje 18te, piłem non stop 10 dni, z tego 7 z rzędu w ogóle nie trzeźwiałem. :szczerb:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:50.