![]() |
przecie iso to jeden typ, obojetnie w jakim sofcie zrobiony........ :P
|
Cytat:
|
To ON jakiś giej chyba jest k***a
|
Cytat:
z tym paluszkiem ma na wszystko wy****ne :rotfl:;) |
Może taki w czerwonej czapce? tylko czy aby ON się na tym zna :D
|
Dokładnie tak jak wyżej, ctrl+c i ctrl+v, do tego rarkiem potraktować i mniej miejsca zajmuje.
Ktoś jeszcze potwierdzi ? :D|| |
Tak jak wyżej napisane-wsiora wno czym skopiujesz -nawet Windowsem-wystarczy zwykła kopia 1:1:)
|
Jak płytka nie zabezpieczona to skopiujesz nawet gównianym Nero ;) więc po co bawić się w jakieś profile?
|
Wiem, że to głupie pytanie, ale, jak (jaki profil) tworzycie obrazy tych niezabezpieczonych? Ja zdaje się już kilka razy pominąłem profilek "NormalCD" i utworzyłem na "Własnym" (z włączoną chyba opcją pomijania błędów odczytu), ale to chyba w niczym nie przeszkadza?
|
Ja spotkałem się z trzema wersjami
-pierwsza Secu-Rom 3.17 -druga Secu-Rom 4.47 -trzecia Secu-Rom 4.88 Trzeba pamiętać że patch i aktualizacje podwyższają zabezpieczenia - jak dobrze pamiętam aż 5.03-więc według mnie powinien być profil New Secu-Rom4\5\7- ale może być że wsiora wno:) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
A co z niezabezpieczonymi nośnikami? Pewnie, to bez różnicy??? Ale lepiej wybrać profil "Własny", czy może "NormalCD" - ten ostatni ma wyłączoną opcję ignorowania błędów odczytu. |
Cytat:
Secu-ROM 3 |
czary2mary, nie chcę teraz instalować tej gry specjalnie... sprawdź w archiwum forum, np: http://forum.cdrinfo.pl/f2/kopiowani...plyt-jak-7312/
Druga sprawa: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/zabezp/securom.php3 Piszę Ci... DAO RAW, subkanały... Może jedynie z tym Nero się zapędziłem bo nie pamiętam już czy to, czy clone cd... O nowsze badziewia mnie nie pytać, dawno wypadłem z obiegu w tym temacie ;) |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Bo ja mam pierwsze wydanie i jest to co powinno być w pierwszym wydaniu:) Załącznik 57850 Załącznik 57851 |
Cukiernia podaje że w pierwszej części jest CdCheck-więc trzeba tak jak mówi czary2mary.
A w Alcoholu spróbuj normalCD |
Miałem na myśli Diablo (pierwszą część), druga, to SecuRom ;)
U mnie ProtectionID wykrył SecuRom 4 or Lower - oczywiście w DII. |
Ja kiedyś robiłem sobie backup (bodaj pierwszego wydania) oryginalnego Diablo 2,
i backup zrobiłem programem Nero, tryb RAW DAO bodaj z tego co pamiętam... na pewno subkanały :] |
Diablo 1 -to żaden problem -tam jest tylko CD-Check-czyli wystarczy przegrać płytę albo zrobić obraz i z obrazu zainstalować:)
Diablo 2 -Secu-ROM 4.88 któryś patch podnosi do wersji 5.03 czyli jak wyżej napisane profil New Secu-ROM 4\5\7 |
Do dziś pamiętam, że diablo 2 miało tylko dane subkanałowe, chyba że po latach coś zmienili na nowych kopiach.
|
Problemy z zabezpieczeniem Diablo II LoD
Tak szczerze mówiąc, to tworzyłem już kopię CloneCD i wszystko śmiga bez problemu. Ale... Dla odmiany chciałem spróbować Alcoholem i tu właśnie czasem mam problem z wyborem profilu ;) Np Diablo, ma jakieś śmieszne zabezpieczenie - "Blizzard PrePatch Module" - które nie stanowi właściwie żadnego problemu, ale - jaki profil wybrać np w Alcoholu? Z Clonem, to wiadomo, a tu? Profil własny?
Dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam! |
Securom 4/5/7
|
Witam
A wykryte - u mnie - zabezpieczenie Diablo II (nie LOD), to - "SecuRom 4 or Lower". Więc jaki profil powinienem wybrać, przy tworzeniu kopii Alcoholem - "SecuRom New", czy "SecuRom New 4/5..."? |
Witam
Opcja 'hide cdr mdia' w Clonie to nic innego jak "Ukryj nośnik CDR" (prawym przyciskiem myszy na ikone w trayu z prawej strony). ..i jeszcze raz powtarzam, ze Diablo2:LoD mozna bez problemu przegrac. Ukryj nosnik w Clone -> w Profilerze zaznacz SecuRom NEW <4.8x -> odpal Clona i ....wypal dzialajaca plytke:P - ona musi, ale to MUSI dzialac. P.S - jak nie dziala :P , to mozliwe ze plytka z ktorej przegrywasz jest siakas trafna (innego wytlumaczenia nie ma). |
zdaje sie ze od jakiegoś securama 4..... nieda sie zrobić działającej
kopii z kopii, pozostaje ci załątwienie sobie orgianału i zrobienie kopii z niego, ewentualnie może to zadziałać granie z obrazu w wirualnym napedzie. |
Źródło to oryginalna kopia D2LoD - a może to... przy kopiowaniu w Alkoholu pojawia mi sie jakies info ze nie moze zrobic wiernej kopii 1:1 - sprobuje jeszcze skopiowac Alkoholem w pracy w poniedzialek na Lite-On'ie albo LG x52 - zobaczymy jaki komunikat wtedy sie pokaże...
|
A moze zrodlo nie jest naprawde kopia 1:1 i jest na plycie ***** :blee:
Hm tez kiedys mialem podobny problem. Nie wiem czy przypadkiem nie byla to wina tego ze literka napedu z ktorego byla instalowana gra roznila sie od tej z ktorej byla uruchamiana. |
Znalazłem "Ignore ATIP" w Alcoholu (schowała się w emulacji :) ) - ale nic to nie daje - cały czas woła płytkę :(
Rozumiem że Ignore ATIP ma być zaznaczone... (BTW jest) Co dalej...? |
Cytat:
BTW - Hide Media w Clonie tez nie mogę znaleźć...grrr Wybaczcie... Pomóżcie!!!! |
Cytat:
Natomiast co do Colina - dlaczego "źle przegrany" - kopiuje go w taki sam sposób jak Diablo - co robię źle - przecież profil jest dobry (SecuROM *new* do 4.74xxxx)??? |
jesli startujesz plyte z nagrywarki musisz zablokowac jej mozliwosc odczytu ATIP plyyt - opcja 'hide cdr mdia' w clonie lub 'ignore atip' w alkoholu...
|
Dodam jeszcze tylko ze Diablo LoD jest zabezpieczony SecuROM 4.47.00 0039 i ten SecuRom akurat bardzo latwo jest przegrac (Alcohol 120 %) co do Colina 2 nie startuje, bo jest zle przegrany.
SecuRom dopiero powyzej 4.8 sprawia problemy z mniejszym numerkiem nie ma problemu. Olłejs Alcohol 120 % :P ! Pozdrawiam |
Nie wiem, dlaczego tak jest u ciebie - ja nie mialem z tym najmniejszych problemow. Zawsze mozesz sprobowac Alcoholem, zaznacz odpowiedni profil i juz z tym softem nie powinno byc najmniejszego problemu.
|
Problemy z zabezpieczeniem Diablo II LoD
Witam!
Mam problem z zabezpieczeniem na płytce Diablo II LoD - według Clony 2.0.1.5 jest ona zabepieczona przez SecuROM *new* V 4.47.00.0039. Ni cholery nie mogę jej poprawnie skopiować mimo że stosuję się do wszystkich Waszych wskazówek. Oto jak przebiega moja próba: - sprawdzam D2LoD Clony i wykrywa SecuROM (tjw) - odpalam Profilera - wybieram profil SecuROM new bis v4.77xxxxx - robie kopie w CloneCD i... DUPA! Płytka i tak nie chce odpalić (pokazuje komunikat "włóż płytę z LoD do napędu") Nie wiem może zły profil wybieram - może jest jakiś bezpośrednio do SecuROM V 4.24??? Gdy sprawdzałem płytkę starym Clony - pokazywało że płytka ma "niewiadome zabezpieczenie" - nowy Clony tez nie pokazuje - chyba ze dodatkowo przeskanuję katalog z zainstalowaną grą - wtedy dopiero Clony pokazuje rodzaj zabezpieczenia. Ale to chyba nie ma wpływu... Proszę! Pomóżcie! BTW ten sam problem mam z Colinem 2 (zabezpieczenie SecuROM *new* V 4.24.00.0010) - tyle że po zainstalowaniu gry przy próbie uruchomienia napęd chwilę czyta płytkę i staje... (normalnie zagadka) Pozdrawiam! Bart-S |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:28. |