![]() |
"Wszystko oprocz LG" ... (( :klnie:
(( :klnie:
Przepraszam za slowa jakuch uzyje, [nie] chce nikogo urazic Ostatnio na forum pojawilo sie [po raz kolejny] zjawisko ktora nazwalem "Wszystko oprocz LG". W****ia mnie to strasznie. Wypowiedzi typu: 1.) Nie bierz LG 2.) Sprzedwacy wciskaja LG bo im nie schodzi 3.) Bierz Tylko Litka 4.) LG sa ...[ble]... a Litek/Teac[Asus]/Plex sa coooool dzialaja na mnie jak plachta na byka. ****ica mnie beirze jak widze takie co. Ludzie szanujmy sie nawzajem ... mysle ze takich wypowiedzi powinno byc jak najmniej. no juz nie moge sie powstrzymac tak mnie nosi .. :klnie: |
Wiem, że nie powinienem się wypowiadać, bo mam dużo miejsze doświadczenie na ten temat napewno niż ty, ale:
Po 1. Nie powinno być tematów "Jaką nagrywarkę wybrać". Po 2. Niekture LiteONy są lepsze od LG i na odwrót... Zależy od modelu i serii, więc tutaj się z Tobą zgodzę. Po 3. Niekórzy nieznający się na spawarkach prawie wcale tak mówią, ponieważ LG sprzedaje jedne z najtańszych spawarek(jak nie najtańsze)... A oni się kierują zasadą "Najtańsze = Najgorze i Najdroższe = Najlepsze", a wcale tak nie jest... Pozdrawiam Pingwin |
Re: "Wszystko oprocz LG" ... (( :klnie:
Cytat:
po drugie jesli ktos pisze nie bierz lg lg to syf to sorry - dla mnie taka wypowiedz nic nie znaczy. traktuje ja jak powietrze bo bo nie jest rzeczowa. nie zawiera zadnych konkretow, sensownych porownan a mowi mi ze wypowiadajacy takie slowa malo zna sie na rzeczy (lub mu zbrzydlo wypowaidanie sie) to wolny kraj i forum pozwala chyba na takie wypowiedzi. nie znaczy to ze je akceptuje. sa bo sa. a lg jak juz pisalem mialem, teraz stoi u mnie komp kumpla gdzie tez jest lg. dziala to to ale i tak ich nie lubie za serwis i tylko wylacznie za to (no oprocz tego, ze w palniku 12x nie bylo zadnego burprof'a a inne w tym czasie juz to mialy - wiekszosc) |
Cytat:
|
Mojej niechęci do sprzętu LG jakoś nie opieram na powietrzu. Nie wyrażam jej również powszechnie.
Na zadane pytanie "co wybrać", nigdy w życiu nie polecę nikomu LG ani Samsunga (spośród napędów optycznych, bo LG robi dobre klimatyzacje, a Samsung robi dobre monitory i discmany). To moje zdanie, i każdy ma prawo do swojego. Natomiast jeśli nie dojrzał odpowiednio aby we właściwy sposób wyrazić swoje zdanie/chęć/niechęć/emocje, to już TRUDNO. |
Mallow nie obaź się ale każdy ma prawo mówić co chce a że nie każdy wie co mówi to już jego problem. I nie chodzi tu tylko o LG bo na forum jest wiele innych podobnych stwierdzeń niepopartych doświadczeniem użytkowników tylko zwykłymi plotkami które im dajej dochodzą tym są wieksze i mówią co innego, a jeśli chodzi o Lg to myśle że jest prowadzona na nie istna nagonka. Sam kiedys mialem problem z napedem tej firmu i serwisem ale niemoge nic zlego powiedziec o monitorze który stoi i mnie juz 3 lata i chodzi elegancko, nie powiem już nic o nagrywarecce LG 8080B którą wręcz kochałem za jej solidne wykonanie:) I na koniec do wszystkich tych ktrzy lubą dużo gadać ale o niczym i bez sensu - Opanujcie się ludzie, jak już mówicie to mówcie z sensem i na temat a mówiąc o czymś badzcie pewni że tak jest na prawdę. I Mallow nie denerwuj się każdy jest człowiekiem.
|
a ja powiem tak:
cd-rom LG zwlaszcza 52x do dupy cd-rw LG rullez ;) zwlaszcza seria 8x i 16x, innych nie mialem wiec nie oceniam. cd-romy 40x z LG to jeszcze bylo cos, wytrzymywal 1,5 roku katowania. Ale te 52x to potrafia byc od nowosci padniete, zwlaszcza te HD-DT-ST - nadzialem sie na takiego, audio nie czytal. Co do nagrywarek LG: mialem gce-8080b 8x4x32x swietny sprzet (ale nie do lamania safedisca) - chodzi do dzis, sprzedalem tylko dlatego, ze nie obslugiwala DAO i troche wolno (8x) nagrywala. Teraz mam gce-8160b 16x10x40x i to tez jest cos, dziala juz ok rok bezawaryjnie. Jestem z niej zadowolony i dluuuuugo nie kupie innej. PS Moze moje spawarki sa zywotniejsze bo sluza tylko do zapisu. Odczytem katuje tylko (cd) asusa i (dvd) toshibe - tez bomba sprzet ale to inny temat. |
Cytat:
|
hmm - do monitorow samsunga - swieta racja - model 171p mimo dziwnego wygladu ejst najlepszym monotorem LCD do zastosowan rozrywkowych przed jakim siedzialem - niski czas reakcji (bardzo niski!), piekne kolory, duza jasnosc i absolutna stabilnosc - no i bajer z obracaniem ekranu - nc tylko chwalic
nagrywarki lg tez moge chwalic - mam jzu drugi rok model 32x - i pomimo ze to to hd-xx-xx to naped sluzy mi wiernie i nie zanosi sie zeby sie buntowal - a zycie mial ciezkie... co do 'bierz litka' - coz.. bolesna prawda jest taka ze w tej chwili i przy tych cenach jest to poprostu jedyny rozsadny zakup - niska cena, wysoka jakos, zadnych problemow z zabezpieczeniami (tak przy odczycie jak i nagrywaniu) bezproblemowa wspolpraca z kazdym softem nagrywajacym a do tego wspanialy support producenta (biosy!) - mozna kupic plexa - to inna kategoria (wiecej opcji, model dopieszczony) - ale cena.. coz.. juz nie wygorowania tylko przegorowana... moge sie tez zgodzic z opinia o napedach samsunga modele 32. i 52x - TRAGEDIA - mialem w sumie 3 z tej grupy - pierwsze objawy zdarcia po okolo 3 miesiacach! zgon przed 6 miesiacem - gwarancja, nowy egz., powtorka... |
Mallow stwierdził fakty... :(
...a ja nie będę się produkował bo każdy chyba wie co chce napisać bo wielokrotnie pisałem o LG i Litkach. |
Tu juz nie chodzi o LG... ale o to ze ktos kto ma litka, a nigdy nie mial LG mowi ze to shit ... to tak samo jak ja bymteraz powiedzial `nie jedz na Komodo bo tam smierdzi` ... paranoja ... szanujmy sie i dostosowujmy wypowiedzi do naszego doswiadczenia
|
Eeee ja tam powiem tak, moim zdanie to w tego typu sprawach nie ma co mowic o szanowaniu sie -- to jest nie mozliwe, sprzet jest lepszy albo gorszy, i nie ma tu prawa dyskusji, i podobnie jak nie ma sie ktos za to obrazac, ma taki sprzet a nie inny, bo cena byla dla nie go wazna, albo twierdzi ze jego sprzet jest najlepszy, jesli tak mowi to niech to udowodni - pokarze testy, najlepiej z CDRinfo.pl i porownamy co lepsze, jesli gosc ma racje to trzeba mu przyznac, racje bez placzu, bo jest jak jest i nic tego nie zmieni(cyt. E.K.P.), LG(nowe modele) robi slaby sprzet(ja sam go nie mialem, oprucz LG 52x, ale ogol wiekszosci tak mowi - nie przypadkem), i nie ma nic do gadania, w sumie ja mam TEAC'a, ostatni dobry model, tej firmy nowsze nie sa za "specjalne", no i co?...nic sa do slabe i tyle, kupil bym sobie Lite-On'a bo sa dobre i tanie wszystko przemawia za ich zakupem - nie SENTYMENTY, tylko sprzet i to co oferuje........
|
mallow - daj sobie na luz, jedni zawsze beda lubiec Teaca/LiteOna/Szajsunga a inni wola LG. niestaraj sie nawracac wszystkich na LG albo narzucac im swoja wole :blee:
|
Re: Re: "Wszystko oprocz LG" ... (( :klnie:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
po 2 - ciagle wychodza nowe plyty CD takze trzeba "nauczyc" nagrywarke aby na shicie za 50gr nienagrywala przypadkiem 52x :blee: po 3 - nowe biosy zazwyczaj poprawiaja rozprawianie sie nagrywarki z zabezpieczeniami (np key2audio) ew zmieniaja jej sposob zapisu po 4 - zestaw z Big Mackiem poprosze po 5 - wymien przypadkiem 3 producentow (poza LG i TEAC) produkujacych IDEALNE nagrywarki :D |
Cytat:
Biosy to dla mnie głównie poprawki. Częściowo się tylko z Tobą zgodze. A z tym, że biosy są po to, żeby palarki uczyły się płyt to wogóle (chociaż wiem, że czasem wgranie takiego biosu pomoże). Ty chyba nie wiesz ile ludzi na tym Świecie nie ma pojęci o czymś takim jak zmiana biosu. Kupa ludzi, a ile ludzi ma leciwe nagrywarki-kupa i tym którym wisi to wszystko o czym my tu nawijamy, kupują to co nowe cuda techniki w postaci płyt "za 50 gr." i bez problemowo nagrywają! To chyba tylko Litki są tak ułomne, że muszą się płyt uczyć :P ;) Nic nie jest idealne. Zestaw z Big Mackiem proszę? :blee: Troche uraziłeś chyba kolesia?:) |
Litki może się i uczą. Ale LG to nieuki :P:P:P:D
|
najlepiej odda tu przyklad-samochodow
jest tyle roznych marek ! a ludzie wybieraja taki ktory im sie najlepiej podoba i w zaleznosci od $-ceny
inaczej na swiecie byly by tylko trabanty:buu: a tak sa jeszcze mini-couper i bmw itp. co do LG podobaja mi sie lodowki i pralki i suszarki sa naprawde bardzo dobre i ciche ! link ponizej natomiast nagrywarki LG nigdy nie kupilem wiec sie nie wypowiadam,ale z tego co mozna wyczytac po necie to sami wiecie.:czytaj: http://www.lgappliances.com/images/pdfs/LRSPC2661T.pdf |
tia... czemu nagrywarki liteona (i nie tylko) ucza sie nowych plyt? bo przy wielkich predkosciach odpowiedni dobor mocy lasera ma naprawde kolosalne znaczenie, do tego aktualizujac baze smartburn'a naped nie pozwoli nagrac na gownianych (sorki) plytach szybciej niz XXx - w ten sposob user nie dostanie po wyjeci z nagrywarki 'nagranej' plyty na ktorej jest c1=1200 albo wiecej - bo tak wygladaja plyty marne nagrane za szybko (c1=220 kwalifikuje plyte do plyt 'zlych'!)
plyty ktorych naped nie ma w swojej bazie pozwoli nagrac na maks! (Zaden system dostosowywania predkosci nie dziala inaczej niz smartburn - jesli czegos nie ma w bazie - to puszczaja na maks - dlatego system ochronny bez uaktualnien ze stale zmieniajacymi sie na rynku plytami jest g... wart!) z tego powodu uwazam za wysmiewanie sie z updateowania biosow i chwalenie tych co tego nie robia (w domysle - bo sa doskonali) za dzialanie smieszne i pozbawione jakichkolwiek podstaw :) a teraz kiiima... |
apropo nowych bioskow do litka - po tym jak ukazal sie ten co usuwal blad testu overburn to nic nowego sie nie pojawilo do 48245s
|
wielokrotnie pisałem miałem cdrom lg - padł po 4 latach (był 40x - który cdik wytrzyma tyle a wcale go nie oszczedzałem) mam spawarke lg od ponad roku i anijedna płytka nie uszkodzona oraz kopiuje wiekszosc zabesp - trzeba wiedziec jak i tyle (od czego jest cdrinfo ? ) od 6 miesiecy mam DVD - jakiej marki lg ! ktos powie ze oszalłem - ale mam do niej zaufanie ale niewmawiam nikomu ani nienamawiam nikogo to jest moja osobista sprawa co kupuje do swojej maszynki. Zdaje sobie sprawe ze sa lepsze gorsze cd ale ja ja lubie
jak ktos szuka argumentów to moge podac jeden z bezsensownych - maja fajne logo !! wystarczy ? |
a ja mam nagrywarki obu firn i nie narzekam - z LG byly problemy ale kilka min zabawy z lutownica i swiety spokoj, jedyne do czego moge sie przyczepic to to ze napedy LG nie zwracaja C2 errors i ciezko sie testuje jakosc plyt - no ale od czego jest litek
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:01. |