Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   allegro czyli "hamstwo" bez granic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/allegro-czyli-hamstwo-bez-granic-26268/)

przemo_one 05.10.2003 17:11

allegro czyli "hamstwo" bez granic

otóż powiem krótko
zakupiłem od pana madey03 nagrywarke sw 252 ben :(:(:(:( :buu: :buu: :buu: :buu: ktorej nie dostalem a telefon kontaktowy nie pasuje - dzwonilem a gosc który odebral nic nie wie o allegro i mowi ze takich telefonow ma na peczki od ludzi ktorzy dzwonia po swoj towar a on nic nie wystawia wiec tego numeru nie opublikuje dla dobra tego byc moze niewinnego pana
ale:
mariusz michalak
poznańska14/47
84-230 rumia
*********(tel)
soprano23@o2.pl
a tu dane na które wpłaciłem pieniądze:
Marcin Dzierżanowski

Mbank

53114020040000390232629994
no te już muszą być prawdziwe
wiec ja na allegro jestem od paru lat ale nie jestem handlarzem rasowcem tylko czasem cos spyle zeby kupic cos nowego - teraz nie mam nawet cd-romu wiec pomyślałem ze zakupie nagrawarke a tu taki ****** od ludzi kase wyłudza - zebym zarabial krocie to bym nic nie mowil ale jestem bezrobotnym studentem i 147 zeli w piach to mnie troche kosztuju

i jeszcze jedno poczte mam w hotmailu a tam nie ma opcji "pokaz zrudło" a ja bym chciał znac ip tego pana
czy z hotmail mozna sciagac poczte przez pop3?

Pawel_k 05.10.2003 17:55

zglos tego walka do "wladzy" allegro :(

RiT2 05.10.2003 18:58

a/ w nerwach popelniles blad ortograficzny - chamstwo
b/ sprawdziles komentarze (opinie) o czlowieku????
c/ kupowales od nowego uzytkownika Allegro????
Pytam o to bo sa to 2 podstawowe rzeczy!!!
Cena nie byla zbyt atrakcyjna????

Przykro mi z tego powodu. Sam dokonuje czestych zakupow na Allegro i boje sie, ze i mnie cos takiego wreszcie spotka.

przemo_one 05.10.2003 20:51

a/ sorry za bląd
b/ gosc jest na allegro juz troche i ma 14 pozytywow 1 neutrala za bady na dysku i jednego negatywa (tez juz dawno wystawionego miedzy tymi pozytywami od kogos tam z samymi negatywami)
c/ no teraz juz ma jednego negatywa wiecej ale nie ode mnie bo ja sie wstrzymuje
d/ cena była atrakcyjna ale ciesze sie ze nie zakupilem dysku 120gb za 350 zeli bo wtedy to bym byl do tylu!
e/ allegro powiadomione

duchol 06.10.2003 14:56

mowicie o takim wałku
a ja wpadlem przez innego palanciarza ale sprawe pewnie znacie
oszukal ludzi na gruba kase
mnie na szczescie na 20 zł

link : http://www.marcintoja0.prv.pl/

Ziele 06.10.2003 17:09

Proponuje zaglądnąć tutaj:

www.biskupi.allegro.prv.pl

ręce opadają....

czero 06.10.2003 18:16

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
Proponuje zaglądnąć tutaj:

www.biskupi.allegro.prv.pl

ręce opadają....

Tak, to prawda, co wyprawiaja niektorzy uzytkownicy Allegro to przechodzi ludzkie pojecie.
Wychodzi na to ze pewni sa jedynie uzytkownicy ze sloneczkiem i super sprzedawcy. Szkoda!

sayan 06.10.2003 18:27

mnie juz zrobiła kiedys niebieska gwiazdka na 300zł
sprawa jest na wokandzie :)

teraz własnie mam kłopoty bo kupiłem rzecz za 30zł od czerwonej gwiazdki koles poprosił o wpłate na konto... wpłate zrobiłem i zero odzewu ..ale narazie czekam

przemo_one 06.10.2003 19:00

no fajnie ale ja jestem bezrobotnym studentem a na nagrywarke sobie zbieralem a tu taki frajer mi kradnie - tego inaczej nie moge nazwac
ja to nic ale az sie lezka w oku kreci ze jakis dzieciak byc moze sobie zbieral a tu taki madey03 mu numer odwala
i czego tu wymagac od takich na górze?
juz sam nie wiem

acha i odchodze z allegro!
moj nick to przemo_uno - jak tylko ureguluje platnosci(przelew juz wyslany) to zamykam konto
mam pare negatywow ale tylko jednego z mojej winy i tez nikt na tym ani zeta nie stracil (oprocz mnie)
ale rekordzista i tak ma 117 negatywów
juz sam nie wiem czy :) czy :(

Ziele 06.10.2003 19:16

Cytat:

przemo_one napisa***322;(a)
...ale rekordzista i tak ma 117 negatywów
juz sam nie wiem czy :) czy :(

Raczej 301...:czytaj:

pawelblu 06.10.2003 20:53

Hehe - ja go znalazlem (Marcin Dzierżanowski - konto mBank) :)
Chodzil do XX LO. w Gdansku (lub nadal tam jest) - pasowala by bliskosc - Rumia-Gdansk
http://abc.wp.pl/liganike/index6c.html

jelonkowo 06.10.2003 21:28

Moj kolega jakis czas temu kupil przez allegro komorke siemensa mniejsza o model ale wartosc 300zl wylicytowal, koles przyslal mu paczke a wniej papiery itp.
Znajomy poszedl tego samego dnia na policje ktora wstrzymala przelewy i zgarnela goscia, otrzymal kase co do grosza. Tak wiec ja polecam jak najszybciej skontaktowac sie z policja, sa tam juz ludzie ktorzy zajmuja sie przestepstwami internetowymi.

adixo 07.10.2003 16:50

To bardzo przykre:( :( :(
ja bym go w kufer i do lasu :boks: :cisza: :boks:

przemo_one 14.06.2004 22:07

ciag dalszy

sprawa ta jest w toku postepowania - sprawce ujeto niestety znow kolejny "allegrowicz" uderzyl i tym razem stracilem 611zl !! :( dzwonilem do tego pana przed wplaceniem i bylo cacy, a teraz juz poczta glosowa sie wlacza lipa:(
tak sie dzieje w tym panstwie prawa kazdy pod kazdym dolki kopie jutro zglaszam sprawe na policje

oto "dane" pana ariari
Arkadiusz Mizgała ariari (82)
Adres: Pułaskiego 63/44
15-337 Białystok
tel. (603)160357
e-mail: arek.mizgala@gazeta.pl
konto INTELIGO :
50102055581111135754400069

numer przesyłki CP730618312PL podobno z warszawy ktora otrzymal "kard" dysk samsung 120gb - temu sie poszczescilo i podal mi tyle przez gg - jest trop :) albo i kard jest wspolnikiem i ta cala aukcja to podpucha nie wiem i nic nie twierdze policja sie juz tym zajmie

nie ufajcie ludziom co sprzedaja same karty uzupelniajace na allegro a potem nagle czesci komputerowe lub cos innego drozszego!!!! tak robil tez podobno "GGRELEWSKI" - gdzies juz takie cos przegladalem ale nie pamietam gdzie dyski maxtor 120gb 8mb cache wciskal ktos na allegro i tez mial same pozytywy za startowki

oj mam dola:(

mr_spock 14.06.2004 22:34

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Hehe - ja go znalazlem (Marcin Dzierżanowski - konto mBank) :)
Chodzil do XX LO. w Gdansku (lub nadal tam jest) - pasowala by bliskosc - Rumia-Gdansk
http://abc.wp.pl/liganike/index6c.html

jelsi to jest nadal aktualne, to moge sie dowiedziec o takiego.

Do XX LO mam z 300m. ;)

---------------------------------

Slyszalem wlasnie o takich przekretach w TV, nabijaja sobie jakimis drobnymi rzeczami, a potem kradna spora kase.

Air 14.06.2004 23:11

Podstawa to pytać czy można odebrać przedmiot licytowany osobiście nawet jak mieszkasz 1000 km dalej i nigdy nie byłeś w mieście sprzedającego (ja tak robię, pisząc że dużo jeżdżę w kierunku danej miejscowości). Jeżeli się nie zgodzi to już coś kręci. Druga sprawa, to przy wiekszych sumach prosić o ESCROW. Sprzedającego nic to nie kosztuje a gwarantuje pewność kontrahenta.

Ostatnio chciałem sobie kupić buty ale sprzedający nie zgodził się na żadne z powyższych więc zrezygnowałem. Przez przypadek mój kolega brał udział w/w akcji i wpłacił pieniądze (oprócz niego zrobiło tak koło 100 osób). Buty kosztowały 150 zł więc facet trochę nakradł.

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1973203

pawelblu 14.06.2004 23:31

http://www.okradnieci.prv.pl/

paja 14.06.2004 23:33

Kurczę jacy ludzie na tym allegro dobrze że mało tam jestem choć ostatni patrze na książki (ale tam oszustów nie ma :)) mr_spock widzę ze moskwa-gdańsk... :D

aż się ręcę załamują jak się patrzy
a przemo_one sprawę na policje zgłaszaj jak najszybciej bo frajerzy myślą że przez internet mogą oszukać :klnie: kostki im poobcinać!

mr_spock 14.06.2004 23:44

no widzisz paja, czasem lubie do PRL'owa przyjechac :)

Moj znajomy kiedys powiedzial, ze nieprawda jest iz polowa spoleczenstwa to zlodzieje i kretacze.
Tak naprawde nieuczciwy jest 1-2%, a z 10% zastanawia sie jak by to bylo byc nieuczciwym :)

Ja sie na allegro jeszcze nie przejechalem, a ryzykowalm naprawde mocno. Np jakis czas temu zalatwilem tranzakcje poza allegro na dosc wysoka sume. Zaufalem czlowiekowi a on sie wywiazal. Innym razem na 30zl zalatwilem sprawe i tez bylo ok...

Dzieci kapitalizmu...;) kazdy goni za kasa, chce miec wiecej kasy niz kolega z pracy, albo ladniejsze dres niz ziomek z podworka

forest 15.06.2004 00:13

Ja się poślizgnąłem na 1.5k zł i policja odrzuciła drugie zażalenie na umorzenie postępowania w sprawie. Wychodzi na to że koleś który mnie oszukał sam jest ofiarą swojego wspólnika którego personaliów "przypadkiem " nie zna, który go pobił i okradł kiedy ten akurat wypłacił z banku 23k zł i szedł kupić towar by wysłać Nam- allegrowiczom:)
A jak sobie przypomne mine gościa który przyjmował zgłoszenie na hasło oszustwo internetowe, allegro. Atmosfera przy tym- stara maszyna do pisania, zagracony pokój, stary wiatraczek na oknie-był lipiec ub roku- normalnie czeski film.
Wytrwałości i nadziei-mnie zabrakło!
f

REi 15.06.2004 00:17

0.o OMG..... Do jakich to rzeczy na allegro dochodzi. Mnie jeszcze nigdy tak nie wyrolowali ale teraz ciesze sie jak holera ze koles od ktorego kupowalem iPaqa za 1100 nie byl oszustem. Takich ludzi to tylko bic.

Smartek 15.06.2004 08:40

o co chodzi z tymi 'biskupami' ? nie rozumiem? :(
pozdro ;)

pawelblu 15.06.2004 08:57

Cytat:

Napisany przez Smartek
o co chodzi z tymi 'biskupami' ? nie rozumiem? :(
pozdro ;)

Biskup to ten co ma fioletowe sloneczko (kolorem przypomina ta czapeczke biskupa)

Air 15.06.2004 11:06

Cytat:

Napisany przez pawelblu

dzięki za link, kolega się już skontaktował z tymi ludzmi. mam nadzieję że tego radzia222 złapią i :bicz:

paja 15.06.2004 14:20

I radzia222 złapali dobrze mu tak ja bym na miejscu oszukanych sam wmierzył sprawiedliwość bo policja da mu 200 zł grzywny i tyle a radzio pod innym nickiem będzie kolejnych ludzi obrabiał :/ :\

krzpac 16.06.2004 01:41

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Ja sie na allegro jeszcze nie przejechalem, a ryzykowalm naprawde mocno. Np jakis czas temu zalatwilem tranzakcje poza allegro na dosc wysoka sume. Zaufalem czlowiekowi a on sie wywiazal.

ja tez załatwiłem swego czasu sprawe poza allegro i straciłem 96 zł... koles mi przysłał płyte główną która byla zepsuta, a jak się z nim kontaktowałem to nie odpisywał az jego konto e-mailowe zostało usunięte, heh...

przemo_one 17.06.2004 21:51

no wiecie ja mysle ze tego goscia zlapia bo jednego juz zlapali madeya03 no ale ciekawe co bedzie z kasa noi najgorsze te dyski mialy mi sluzyc do uruchomienia kafejki ktora mielismy brac z kumplem - wynajem splata kompow bez dyskow bo wyrwali na kontroli, a teraz mnie gosc oskubal, a kumpel nie dostal kredytu i jest mala bania z tego wszystkiego sciama jak ch***** - tak ja i muj kumpel jestesmy niestery "malokasiastymi" zaocznymi studentami
i jak tu sie wybic i cos zrobic?? jak sie pojawia swiatelko w tunelu to zaraz gasnie ta historyjka nadaje sie na jakiegos bloga tego goscia to bym potraktowal jak bym wiedzial gdzie go szukac przez telefon to byl na bank jakis leszczu

mallow 18.06.2004 15:27

no ja niestety raz zostalem oszukany na 40 zl, jak kupowalem kabelek USB do komorki. Kupilem FOREVER`a a dostalemjakiegos noname. Koles mi sie tlumaczyl ze nie mial foreveruow to mi taki wyslal. Walkarz j*****ny. Pozniej mi oferowal zwrot kasye, ale juz nie chcialem mic z nim nic wspolnego bo by mnie jeszcze raz oszukal Dostal negatywa, i mi tez wstawil :/

Smartek 18.06.2004 16:02

Ja naszczescie nigdy nie bylem oszukany i nie mam zamiaru byc :). Zawsze przed licytacja proboje dzwonic, upewniac sie itp. Raz sie balem - bylo tak, ze wyslalem kolesiowi za DVD 630zl... i przez 2 tyg. nie bylo odzewu..., ale wkoncu wyslal :banan:
pozdro ;)

-Kowalik- 18.06.2004 16:20

Cytat:

Napisany przez przemo_one
Adres: Pułaskiego 63/44
15-337 Białystok
tel. (603)160357
(

Jak Białystok to u mnie !!
Będę dzwonił do Niego.

pykson 18.06.2004 16:37

jezeli to prawda co piszecie, to przeciez nie chamstwo, to sa po prostu zlodziejsto. takim sie powinno rece obcinac, bo owszem, moze sie zdazyc jakas pomylka, ale powinna zostac wyjasniona, a nie jakies telefony, ktore odbieraja nie ci ludzie, sciemy, walki, przekrety...

szlag mnie trafia, jak pomysle co sie teraz dzieje, ech, szkoda pisac

POWODZENIA zycze Tym, ktorzy jeszcze walcza

esem 18.06.2004 17:31

A jest ktoś z Bydgoszczy?
Mnie zrobił niejaki:
Mariusz Janiszewski
ul. Zbójnicka 1/26
85-792 Bydgoszcz
43114020170000480203016961 multibank
W Allegro się śmieją a Policja bezradna. 8)

mr_spock 18.06.2004 17:44

Cytat:

Napisany przez esem
Mnie zrobił niejaki:
Mariusz Janiszewski
ul. Zbójnicka 1/26
85-792 Bydgoszcz

Ulica "Zbójnicka"... ja bym juz na starcie uwazal.

Daj chociaz nick tego typa

esem 18.06.2004 17:50

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Ulica "Zbójnicka"... ja bym juz na starcie uwazal.

Daj chociaz nick tego typa

Poznasz go po moim negatywie. Ma ich już więcej.
jan2001 albo 2001jan 8)

Maciej 18.06.2004 17:57

Cytat:

Napisany przez esem
Mnie zrobił niejaki:
Mariusz Janiszewski
ul. Zbójnicka 1/26
85-792 Bydgoszcz

No ja jestem z "Bydzi" i jest taka ulica ...dokładnie na osiedlu Fordon-Tatrzańskie.
Pamiętam bo dokładnie na tej ulicy mieszkała moja "była" :)

mr_spock 18.06.2004 18:09

Cytat:

Napisany przez esem
Poznasz go po moim negatywie. Ma ich już więcej.
jan2001 albo 2001jan 8)

tak 2001jan, znalazlem go.

Swoja droga, sporo negatywow wystawiles. :cool:

ja mam ponad 30 punktow i jeszcze tego nie robilem

czero 19.06.2004 00:24

Ja mialem jeden raz "przygode" na allegro kiedy koles nie wywiazal sie z umowy. Do tego byla to moja pierwsza licytacja ;).
Wylicytowalem gierke na PS2, wyslalem potwierdzenie na maila, koles odpowiedzial piszac, ze w ciagu 3 dni wysle gierke i z tym slowami sluch po nim zagina.
Telefonow nie odbieral, na maile nie odpowiadal. Poniewaz byla to moja pierwsza licytacja nie dalem mu negatywa, bo i ja nie chcialem, zeby moim pierwszym komentarzem byl negatyw.

Nie wiem, moze typek sie bal, ze ja, bez komentarzy go wyroluje (bo zaplata miala byc przy odbiorze), ale ja nie z takich ;).

memorando 19.06.2004 02:43

Po pierwsze jak kupować to od ludzi pewnych takich jak np z forum cdrinfo.pl albo tweak.pl którzy siedzą troszkę czasu na forum. Po prostu są to ludzie z pewnymi już zasadami i tyle.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:47.