Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   KOMÓRKA NA ABONAMENT - co wybrać? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/komorka-abonament-co-wybrac-27257/)

Krzycho83 02.12.2003 20:56

Ja tez moge rozmawiac za 30gr z Plusem z tym ze po 23 ;)

nimal 02.12.2003 08:57

proponowalbym 7 opcji: idea, pop, era taktak, plus, simplus, nie posiadam
oferty prepaidowa dosc znacznie sie roznia
sam posiadam simplusa od 5 lat z duzym hakiem i jakos nie mam zamiaru zmieniac ;) z ery wszyscy znajomi juz dawno pouciekali, teraz najwiecej ludzi (wsrod moich znajomych) siedzi w idei
ale jak sobie zadzwonie do Ukochanej Zony i rozmawiamy za 30gr i jeszcze co trzecia minuta gratis to malo co mnie moze przekonac do zmiany operartora i uslugi :D

Krzycho83 01.12.2003 23:42

Cytat:

Napisany przez sayan
moze by tak ankiete postawić na off topic ?

zobaczyc.. która siec przewaza na forum,
ale tylko z 4 opcjami .. plus, idea, era i wogole nie posiadam.

z tego co wiem to ERA ma najwiecej abonentów w Polsce.
sam korzystam od dwóch miesiecy z IDEIi po przesiadce po ponad dwóch latach z ERY.

Dobry pomysl. Najlepiej jeszcze by bylo, gdyby kazdy do tego wypowiedzial sie, co zadecydowalo o konkretnym wyborze.

sayan 01.12.2003 23:34

moze by tak ankiete postawić na off topic ?

zobaczyc.. która siec przewaza na forum,
ale tylko z 4 opcjami .. plus, idea, era i wogole nie posiadam.

z tego co wiem to ERA ma najwiecej abonentów w Polsce.
sam korzystam od dwóch miesiecy z IDEIi po przesiadce po ponad dwóch latach z ERY.

Krzycho83 01.12.2003 22:49

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Idee stawiam na drugim miejscu po Erze.

Ale chyba każdy dziwnie spogląda na ofertę Plusa widząc, że pobiera opłatę abonamentową za CLIP.

Ja judeje stawiam tez na drugim miejscu zaraz po Plusie ;)

A co do CLIP'u to po dodaniu tej oplaty, cena abonamentu mniej wiecej rownowazy sie z cenami konkurencji...

MacGyver 01.12.2003 22:39

Cytat:

Napisany przez Krzycho83
No nie wiem czy bardziej do przodu...

HSCSD - jest tylko w plusie,
GPRS jest bez abonamentu w Plusie a w IDEI 6,10zl,
taryfikacja w idei 60/30 a w plusie 30/30

Tak to jest w judei, nie wiem jak w erze.

GPRS bez abonamentu
Taryfikacja 60/30
Idee stawiam na drugim miejscu po Erze.

Ale chyba każdy dziwnie spogląda na ofertę Plusa widząc, że pobiera opłatę abonamentową za CLIP.

Krzycho83 01.12.2003 22:17

Cytat:

Napisany przez MacGyver
To takie moje puste słowa (może noe dokońca puste-troche pełne 8) ) ale jakoś Plus mi się nie widzi. Wydaje mis ię, że inni operatorzy są "bardziej do przodu".
Jak kogos uraźiłem to sorry 8) (47) :fiu: 8)

No nie wiem czy bardziej do przodu...

HSCSD - jest tylko w plusie,
GPRS jest bez abonamentu w Plusie a w IDEI 6,10zl,
taryfikacja w idei 60/30 a w plusie 30/30

Tak to jest w judei, nie wiem jak w erze.

MacGyver 01.12.2003 21:47

Cytat:

Napisany przez Krzycho83
Jakies konkrety moze... Ja jestem bardzo zadowolonym uzytkownikiem Plusa :chytry:

To takie moje puste słowa (może noe dokońca puste-troche pełne 8) ) ale jakoś Plus mi się nie widzi. Wydaje mis ię, że inni operatorzy są "bardziej do przodu".
Jak kogos uraźiłem to sorry 8) (47) :fiu: 8)

Krzycho83 01.12.2003 21:07

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Nie bierz Plusa.

Jakies konkrety moze... Ja jestem bardzo zadowolonym uzytkownikiem Plusa :chytry:

LECHWOS 01.12.2003 01:57

Cytat:

Napisany przez mati1700

a ja mam vipa140 w erze w promocji witamy zdradzilem idee
i place 72 zl przez rok za 140 minut dodatkowo naliczanie co 30 sek po pierwszej minucie gratis i po roku zmiana taryfy bez problemowo a do teko nokia 7650 the best

mati1700 30.11.2003 23:52

Cytat:

Napisany przez absorb
Sportu jakoś (już) nie śledzę.
Interesuję się uczuciami i zarabianiem pieniędzy. ;- >
T610 w plusie jest tylko w abonamencie najwyższym: 185zł miesięcznie.
W ogóle nie ma możliwość zejścia potem do niższych abonamentów a trochę boję podpisywać na dwa lata 185zł! To tak jak spłacanie Corsy...

absorb

Suabo : http://w3.plusgsm.pl/res/1_abonament...lusa_2&ikona=1

Pawel_k 08.11.2003 12:51

Cytat:

absorb napisa***322;(a)
W ogóle nie ma możliwość zejścia potem do niższych abonamentów a trochę boję podpisywać na dwa lata 185zł! To tak jak spłacanie Corsy...

absorb

a w telewizji to tak ladnie reklamuja..... :blee: :D ^_^ :D

absorb 08.11.2003 09:57

absorb

sayan 07.11.2003 16:36

yy nie czytałem wszystkich wypowiedzi.

a nakorzystniej wyjdzie Ci jesli weźmiesz telefon tam gdzie MASZ nawięcej znajomych :)

ceny mniej więcej podobne, a wiadomo ze rozmowy wewnątrz sieci połowe tańsze...

pzdr

można także popatrzeć z tej strony :

ERA - Wisla Kraków - piłkarski mistrz polski
IDEA - Ślask Wrocław - euroliga koszykówka
PLUS - siatkówka :)

a którą dyscypline sportu ty preferujesz ?

yarosh 07.11.2003 01:36

Cytat:

absorb napisa***322;(a)
Który aparat wybrać, aby różnica pomiędzy tym co płacę a tym co zyskam na rynku wtórnym była jak największa?

t610 w plusie

47 06.11.2003 23:10

Cytat:

MacGyver napisa***322;(a)
Wiedz jak miałes TakTaka to przenieś numer na abonament (koszt 20 pare zlotych; a nie 120,-). Dodatkowo w promocji bedziesz płacił połowe abonamnetu prze rok.
Ja tak własnie zrobiłem i jak narazie jestem zadowolony.

Jak nie to weś cos z oferty Ideii. Nie bierz Plusa.

Mam plusa i nie narzekam zawsze dziła (w przeciwieństwie do ery) i wszedzie ma zasieg (w przeciwieństwie do Ideii). Jedyna wadą jest fakt ze trzeba płacic za identyfikacje nr 5 zeta miesiecznie. Dotkowo za 5 zeta (jednorazowa opłata) masz konto na plusnecie z wieloma bajerami.

MacGyver 06.11.2003 22:57

Cytat:

absorb napisa***322;(a)
Ale czy dostanę aparat?
Owszem. Te same promocje obejmują nowych abonentóe jak i tych którzy "migrują" z TakTaka.

absorb 06.11.2003 22:49

Ale czy dostanę aparat?

MacGyver 06.11.2003 22:31

Wiedz jak miałes TakTaka to przenieś numer na abonament (koszt 20 pare zlotych; a nie 120,-). Dodatkowo w promocji bedziesz płacił połowe abonamnetu prze rok.
Ja tak własnie zrobiłem i jak narazie jestem zadowolony.

Jak nie to weś cos z oferty Ideii. Nie bierz Plusa.

absorb 06.11.2003 12:00

Chłopaki, zastanowiłem się i chcę zastosować taki fortel:
Kupuję drogi aparat - tanio, w jakiejś niezłej taryfie. Zostawiam w dziewiczym stanie, sprzedaję i kupuję jakiś używany Sagem (myx5, srebrzysty) co o nim sądzicie? O fortelu i o Segem'ie? Nie potrzebuję tlefonu za tysiąc złotych a w ten sposób zostanie mi 500-700zł na 'inne potrzeby'. Który aparat wybrać, aby różnica pomiędzy tym co płacę a tym co zyskam na rynku wtórnym była jak największa?

pozdrawiam
absorb

/\/\cDrive 06.11.2003 11:35

Najlepiej wybierz taryfe w erze, jaką to nie wiem bo nie wim jaka by Ci odpowiadała, a telefon to wybierz Nokia 6610 albo 6310i.

Alinoe 06.11.2003 01:11

ujme to tak - jesli zdarza Ci sie narzekac na brak kasy i zwlekać z opłatami a niekoniecznie masz ochote na odcinanie rozmów wychodzących w dwa dni po upływie terminu zapłaty to POLECAM CI GORĄCO ERĘ, ma ona kilka minusów - generalnie dla tych co spoza duzych miast i okolic ale powiem Wam że ostatnio zalegałem TRZY rachunki wstecz i dostałem jedynie pisemne powiadomienia plus smsa... więc wybór nalezy do Ciebie

pozdro, Marcin

LECHWOS 05.11.2003 23:52

wlasnie skonczylem z idea 2 lata przeszlem na ere taryfa moja 140 maja teraz promocje czyli abo 70zl przez rok .w tym tel nokia 7650 troche duzo bo 420zl .ale podoba mnie sie ten tel.mysle ze jezeli abo to tylko era.:)

Pawel_k 05.11.2003 23:38

przenies sobie numer z TakTak na abonament wez dobra taryfe a telefon sobie stary zostaw 8)

nimal 05.11.2003 22:44

wez simplusa ^_^

zartuje - chcesz abonament... ale dobrze policz czy faktycznie Ci sie oplaca
mi - jakbym nie liczyl (od pieciu ponad lat - od kiedy mam ten numer w simplusie) wychodzi najtaniej karta... ale kazdy dzwoni inaczej, wiec musisz SAM liczycic - ilu ludzi na forum - kazdy inaczej rozmawia i co innego mu sie oplaca...

grzeniu 05.11.2003 22:39

Niedawno sie w to wgryzalem i wychodzi ze najlepsza oferte ma Idea na firme - stawki najnizsze i minuty przechodza bez ograniczen na nastepne miesiace. Minus - brak sms-ow w abonamencie (sa w dodatkowych pakietach), ale mnie to akurat zwisa. Jak pisal Forest, wez nokie 6310i ma pojemna baterie i jest bez tych zbednych bajerow.

yarosh 05.11.2003 22:05

radze sie wstrzymac z zakupem telefonu na abo do grudnia. ptaszki cwirkaja, ze era ma wprowadzic nowe BARDZO kozystne (najtansza taryfa 25zl/miech - najdrozsze polaczenia 90gr, najtansze 70gr netto) taryfy.

Remix 05.11.2003 21:50

Witam!

Idea Optima 90, Nokia 6100

forest 05.11.2003 21:31

Jeśli chcesz telefonu tylko do dzwonienia weź 6310i dostaniesz bez problemu za 1 zł w każdej chyba sieci, bo teraz jest moda na koloro-fony:)
Jeśli masz regon polecam idea dla firm- najlepsze chyba warunki...

Jest jeszcze taka opcja że bierzesz sonyeryka t610 za dobrą cene w plusie, sprzedajesz go np na allegro za 800-900zł i masz kase na kilka ładnych rachunków, a kożystasz dalej z 5110:)

Opcji jest max.
:czytaj:

F.

kraluk 05.11.2003 21:29

Re: KOMÓRKA NA ABONAMENT - co wybrać?

Polecam Erę i Ideę.
Plus jakoś mi się "Nie widzi".
Pozdro;)

absorb 05.11.2003 21:21

KOMÓRKA NA ABONAMENT - co wybrać?

Dotychczas korzystałem z kuponów TakTak.
Obecnie chce wejść w abonament (niekoniecznie w Erze).
Są trzy sieci i kilka ofert.
Zależy mi na dobrym telefonie bez fajerwerków.
Aparat fotograficzny, dyktafon i maszyna do karaoke są mi zbędne.
Przyznam szczerze, że wkurzają mnie takie napakowane telefony.
Co wybrać? Jaką ofertę? Mam możliwość zakupu telefonu na REGON.
Proszę o opinie. Dzwonię po kilka minut dziennie. Dużo telefonów odbieram. Lubię jak bateria jest mocna i ładuje się ją co tydzień (niech żyje Nokia 5110!!). Proszę o wasze sugestie... Szczególnie docenię odpowiedzi tych, którzy zagłębili się w kilka ofert i wiedzą na co trzeba uważać.

pozdrawiam
absorb

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:08.