![]() |
Njalepsza byłą pierwsza część do trugirj podszedłem trochę z obrzydzeniem strasznie nudna jak zaczynałą się rozmowa to mi sie przypominał serial "ISAURA".Trójka taka sobie ale zobaczyć można
|
Jeśli chodzi o poziom grafiki i różnych efektów, to jest wg mnie cudeńko. Żeby się o tym przekonać, nie wystarczy dvdrip nawet na 2cd. Trzeba iść do kina. Koniecznie! Odradzam psucie sobie smaku na 17''. Irytowały mnie tylko dość częste jak na taki film "sceny z melodramatów i romansideł". Żygać się tym chciało. Jak mogli tyle tego wkomponować w taką akcję??
Ale ogólnie filmik jest OK, w porównaniu do poprzednich odcinków (a zwłaszcza do Reaktywacji gdzie nic się praktycznie nie działo) wg mnie wypada najlepiej!! |
Byłem zobaczyłem i wg. mnie trochę lipa
Jedynka całkiem OK Dwójka - szkoda słów Trójka - może być Moja oólna ocena całości 3+ |
Cytat:
|
Cytat:
To samo Włosi, tez wszystko pod dubbing idzie. Lenie, czytac sie im nie chce ;) |
Cytat:
|
Nie mam ochoty 8) ;) jeszcze by mi zdubbingowali mój głos :D:D
|
Cytat:
|
Niemcy to już tak mają. Chcą mieć wszystko "po swojemu"...
|
Właśnie!!! czemu Niemcy wszytko dubbingują? Według mnie takie coś psuje cały klimat w filmie...
|
wlasciwie wszystko juz zostalo powiedziane
efekty specjalne calkiem mile dla oka, zwlaszcza scena z robotami i obrona ale chyba nikt z Was nie mial przyjemnosci ogladac Matrixa z niemieckim dubbingiem :D chociaz musze przyznac, ze calkiem niezle sie spisuja i spodziewalem sie, ze gorzej to wychodzi z dubbingiem przy scenie jak Trinity umierala i mowila ich liebe dich myslalem, ze padne ze smiechu :) biedni Ci Niemcy, nie moga uslyszec prawdziwych glosow Neo czy Francuza :) |
Właśnie wróciłem z seansu imuszę się zgodzić z nimal-em. Trójka praktycznie składa się z dwóch scen (atak na Zion i walka Smith vs Neo) i pozatym jest pustka... Trochę rozmów mających dorównać tym z jedynki czy z dwójki (jak np. gadka Wyroczni), troche scen mających wypełnić czas (stacja metra i Kolejarz) i pomiędzy powciskane efekty specjalne (widok widziany przez ślepego Neo, tak nawiasem mówiąc fajnie to wygląda). Kilka wątków zostało praktycznie nieruszonych, jak wspomniany przezemnie Kolejarz czy Seraphin jako syn marnotrawnty (kto widział wie o co mi chodzi :p ). Tymi scenami Wachowscy pozostawili sobie furtkę do kręcenia dalszych części ,pomimo zapewnień producenta że na trzech się skończy, ja osobiście w to wątpię.
Jedynkę widziałem 20 razy, dwójkę 4, a trójkę? Myślę że na dwóch, góra trzech się skończy, niestety :( Żałuję tego, ale mam nadzieję pocieszyć się książką o świecie Matrixa "Wybierz czerwoną pigułkę", a na razie pozostał żal i ogromny niedosyt................... |
rozczarowanie i ogromny niedosyt
czesc 1-wspaniala czesc 2-ciezko bylo dorownac czesci 1, ale cala ekipa stanela na wysokosci zadania czesc 3-jakies nieporozumienie - romansidlo + "ameryanski patriotyzm" rodem z armagedonu czy 1000 innych filmow - slowem: WIELKIE ROZCZAROWANIE, po prostu kolejny dobry film, a nie arcydzielo jak poprzednie czesci... |
Nie szkoda ci oczu? ;) radze poczekac na dvdripa na 2cd...
|
Mam już 2 x CD (mpg) ale niegdzie nie ma napisów. Może ktoś gdzieś je widział?
|
@Cinma, aleś się rozpisał... ;)
|
No w końc byłem na tym filmie wczoraj.
Był super, tylko jak się skończył czułem pewien niedosyt... Pozdro;) |
Byłem na Matrixie w dniu premiery.. na tą godzinę czekałem sporo - jak na maniaka Matrixa przystało. Jak dla mnie film był wykręcony w kosmos - efekty z Reloaded mogą się schować :D Słyszałem, że Matrix być może jeszcze powróci - np. zostanie rozwinięty wątek Serafina. Ciekawy chinolek z niego :D Rzadko chodzę do kina, ale to co zobaczyłem w rewolucjach naprawdę było warte wydania 12zł. Na początku tylko trochę myślałem, że znowu kicha bedzie, jak Neo sobie gadał o jakichś bzdurach na białej stacji metra :D Ciekawy pomysł... scena gdy Serafin, Morfik, i Trin wchodzą do dyskoteki - ciekawe, fajnie kolesie ganiają po sufitach... AA i szkoda, że tak krótko pokazali Monikę Belucci :D miała ciekawe wdzianko i duużeee oczy :D
Teraz pewnie wszyscy będą się podniecali nową wizją Neo - zielony kod może się schować :)... Aha miasto maszyn wygląda tak jak je sobie wyobrażałem... Komu się nie podobał - to jego zdanie, a zresztą ile ludzi tyle gustów, a o gustach się nie rozmawia. |
Ilość załączników: 1
widze, ze bierzecie troche zbyt powaznie ta komedie :)
wiec dla rozluznienia zapraszam po ciekawy filmik na matrixxp poza tym cos, co znalazlem na jakims innym forum: Dluzszego nie bylo? Zamieszczam to w postaci pliku textowego /ThanatoS |
Cytat:
Ja jeszcze nie bylem, ale podziel sie z wami co namisal mi "znawca i wielbiciel" trylogii matrxia moj dobry znajomy: trzecia część zawiodłą moje oczekiwania. spodziewałem się czegoś takiego: w drugiej części neo załatwia te sentinele używając jakichś zdolności, wcześniej mamrocząc coś o tym, że powoli coś zaczyna rozumieć. gdy je załatwia (wytwarza EMP rękami jak kaszpirowski) to pada. co to może oznaczać? w filmie niewyjaśnione. dostał zawrotów głowy, przewrócił się, stuknął w łeb? czy może tak jak wg. mnie okazuje się, że są trzy poziomy rzeczywistości 1) świat rzeczywisty - zgliszcza świata {matrix: 2) matrix zewnętrzny - zion, maszyny, etc 3) matrix wewnętrzny - czyli ten "normalny" matrix } matrix zewnętrzny służy wyłapywaniu anomalii. tą teorię świata matrixa potwierdza: - architekt (zniszczyliśmy zion 'n' razy - ale nikt o tym nie wie!) - smith (przenoszenie się do ciała "ludzkiego" - czy to się da? pomijając, że jest to science-fiction - jakoś mi nie pasuje) - EMP 'rencami' - neo odkrywa prawdę o świecie, że nadal jest w matrixie i może kontrolować tak samo jak w matrixie wewnętrznym - animatrixy - a dokładnie chodzi tutaj o odcinek mówiący o "lapaniu" maszyn. wydaje się to jakiś taki ostatni "przyczółek" ludzkości w świecie rzeczywistym... trzecia część matrixa rozwala to wszystko. neo posiada zdolności jak jakiś doświadczony czarodziej z LOTR, tudzież wyszkolony mag z D&D... kłóci się to znów ze światem - pochodzi pod bajki. część druga matrixa zostawiała naprawdę wiele wątków, wraz z animatrixami jeszcze więcej - i to wszystko zostało spartolone wręcz pójściem po najmniejszej wręcz linii oporu... a nawet pokłóceniu się z wyprowadzonymi faktami. świat pomiędzy matrixem a rzeczywistym? że co? jak? skąd? i dlaczego cholerny francuz znów to kontroluje? dlaczego jest go wszędzie pełno? jeśli zamiast ratowania neo ze stanu zawieszenia, go wywalić w świat rzeczywisty, żeby tam sobie poradził... i się okazało, że tam też jest wojna... a neo może się łączyć z tymi z matrix zewnętrznego - i móc ich sprowadzać do rzeczywistego... tworząc armię... maszyny mogłyby sobie zaniknąć - wszakże nie potrzebują armii w rzeczywistym świecie - przecież są tylko niedobitki ludzkości... nic więcej. kilka maszyn wojskowych, do samoobrony. po co marnować energię? ba! można się posunąć nawet bardziej - świat poszedł wiele do przodu, przyroda się odrodziła... a teraz, nagle, cała ludność zionu odżywa. zanim cokolwiek maszyny mogą zrobić, ktoś (np. neo) wciska w "serwerowni" ctrl-alt-del... albo to jeszcze bardziej wydłużyć. a tak, wszelakie wątki jakie mogły dać animatrixy okazały się niepotrzebne - animatrixy nic nie wiążą (oprócz kida i ozyrysa) z trzecią częścia... ech... |
jednym slowem - bedzie matrix 4 :)
|
Troche niestety sie zawiodlem, zakonczenie beznadziejne, takie nijakie takie, :buu:
W ogole co to za film kiedy bohaterka ma ulubiona ginie, a NEo kreowany jest na jakiegos zbawiciela, nie mogl ich jakos pokonac i zyc z nia dalej? A w ogole to nie jest wyjasnione w jaki sposob ludzie dowiedza sie, ze sa bateriami. |
3 godziny temu wróciłem z Matrixa Rewolucje i mam mieszane uczucia...
Za długa była ta obrona Zionu.. spać mi sie chciało... Fajne efekty były przy walce Neo ze Smithem... Ten film nie wyglądał na koniec całej trylogi. Najlepsza była 2 część! |
wg mnie najlepsza jest 3 część potem 2 i ostatnia ta 3
W Matriksie rewolucje brakowało bullet time'u za dużo gadania i ogólnie film nie miał tego czegoś trzymającego w napięciu co miała 1cz. |
bylem w kinie :)
film ogolnie mi sie podobal, najbardziej scenki z robotami w Zajonie. tylko, szkoda, ze Neo stracil wzrok ... a Trinity nadziala sie na prety ... PS film jakby nie dokonczony - zauwazylem ze zostawili sobie kilka wantkow, ktore moga byc kontynuowane ;) |
Underworld -stare
juz leci w kinach od jakiegos czasu --nuda !!! chyba ze ktos lubi taki gatunek kina ja wole brudasy ;)
|
apropo Underworld to ja tez nie moge sie doczekac, widziaelm zwiastun w stanach i byl super, tylko, ze nie mialem czasu pojsc, a tam byl juz jakos od 18 wrzesnia. :(
|
Efekty rzeczywicie OK ale jakos takos OGOLNIE niezabardzo. Liczylem na "rewolucje" ale takowej wedlug mnie niebylo :( Czekam na Underworld :)
P.S. Jesli ktos moze zna tytul lub wykonawce piosenki ze zwiastuna z Underworld. Tak gdzies od polowy, jak babka skacze z takiej wysokiej wiezy tozaczyna sie taka fajna pioseneczka. Ktos zna ??? |
a ja ide juz dzisiaj.
YEEEAAAAH!!! |
Matrix Revolutions
Ja sie dzisiaj wybieram na Matrixa (seans mam za godzine - 20:30), no i zobacze jak to jest na prawde z tym filmem. Zdania co do niego sa podzielone. Mi na przyklad sie podobala Reaktywacja choc nie tak bardzo jak jedynka, ktora jest filmem kultowym i zapisala sie w historii kina jako film oryginalny w kazdym calu. Mam nadzieje ze jednak Rewolucje w moim odczuciu beda godnym zwienczeniem calej trylogii.
de gustibus non disputantum ;). |
Prawdziwy film można ocenić nie po tym jak się zaczyna, ale po tym jak się kończy :cisza: :D ^_^
|
zobaczylem
gdyby nie to ze w kinie bylo milo i mozna bylo popic conieco to przy co bardziej 'romatnycznych' kawalkach chyba bym wyszedl z kina bijatyki - malo ich, najfajniejsza chyba w Hell - tu jeszcze bylo widac swiezosc, bardzo mila, ladna jatka oborna zionu - ladne, ladne, momentami bardzo ladne - choc amerykanizmow sie nie ustrzegli efekty - fajne, fajne - choc mialem nadzieje na inna architekture miasta robotow - zbyt ludzka, zbyt przewidywalna... manewr z robocikami-karaluchami przedni ogolnie - lepiej niz 2 - ale jesli to ma byc godny koniec czegos zaczetego w pierwszym matrixie - to ja wolalbym zeby Neo polegl smiercia meczennika i zakonczyl te piekna i fascynajaca opowiesc jaka byla pierwsza czesc... |
tylko ze matrix tym sie rozni chocby od wladcy pierscieni ze tolkien troche lepiej scali swoje opowiesci :)
ja ogladajac 1 a potem 2 czesc matrixa niezauwazylem jakiegos wiekszego powiazania poza Misja Neo teraz przygotowywujac sie na 3 mam mieszane uczucia :blee: bo niby story sie skonczy - dobrze albo zle, ale majac swiadomosc iz ten film powstal w SwietejWsi (hollywod) i to ze trzeba bylo stworzyc animatrix aby matrix: reanimacja trzymal sie kupy mysle ze zaraz powstanie animatrix2 i matrix 5 a temat Matrixa, Neo, Smitha i Maszyn bedzie walkowany po wieki wiekow :blee: :blee: moim zdaniem cala zawilosc matrixa mozna bylo strescic w 1 troche dluzszym filmie [tak 5h powiedzmy] a nie rozwalac tego na 3 czesci a wolne miejsca zapelniac jakimis scenami Senatu wzietego z Gwiezdnych Wojen albo pieprzeniem w Zionie ze dobre maszyny pomagaja ludzia ze o discotece w klimatach kina hardcode niewspomne :blee: |
z tymi zalozeniami serii matrix to jest roznie
nie jestem zadnym specem od matrix'uff, wiec moze to tylko plotka, ale ponoc w pierwszym 'oryginalnym' matrixie ten caly Neo mial na koncu zginac (w momencie, gdy agent Smith strzelil do niego na koncu, na marginesie kilkanascie razy :P ) i odrodzic sie w sieci (jako jakis Blaster pewnie), ale panom z Holilod sie chyba nie spodobalo (za malo romantycznie, czy jak?) i postanowili mu podarowac :) |
Zauważyłem jedną zadziwiającą rzecz w Waszych wypowiedziach. Prawie każdy z przedmówców traktuje I, II i III część jako osobne całości. Prawda jest taka, że jest to jeden film, z jedną fabułą, jednym wątkiem przewodnim itd., ***8211; który z racji długości został podzielony na krótsze odcinki. Tu może być mowy o tym, że w 3 nie ma fabuły, przecież to śmieszne, III część jest naturalną kontynuacją obu poprzednich odcinków. To nie jest tak jak w kultowym filmie Alin, gdzie kolejne odcinki powstawały, gdy autorom zaczynało brakować kasy, założeniem serii Matrix było opowiedzenie całej historii w trzech kolejnych odsłonach.
|
[QUOTE]MacGyver napisa***322;(a)
Jak to powiedzał Keanu Reeves w jednym z ostatnich wywiadów: Ostatnia cześc będzie nailepsza - ... się okarze. [/QUO |
Jak to powiedzał Keanu Reeves w jednym z ostatnich wywiadów (chyba Chinska telewizja): Ostatnia cześc będzie nailepsza - ... się okarze.
|
jak to zwykle bywa z filmami które odniosły sukces, kazda kolejna czesc jest gorsza od poprzedniej i zakladma ze tak samo jest z Matrix'em, pierwsza czesc zaj.....Rektywcja troche garsza a rewolucja!?(jeszcze nie wiem a\bo nie widziałem jak obejże to napiszę)
|
Cytat:
pozatym wspolczuc to trzeba osbom ograniczonym do wlasnych gustow, nie rozumiejacym odmiennosci i roznych gustow... :blee: |
Cytat:
|
Matrixa ...skończyłem oglądać na pierwszej części, przynajmniej pomysł był w miarę oryginalny...8)
|
Cytat:
Wspolczuje tym wszystkim co sie slinia na widok matrixa. Dla mnie to nic ciekawego, film jak kazdy amerykanski, nuda, flaki z olejem, makaron jak Moda Na Sukces. Teraz wiadomo na kim wachowscy sciagaja kase. Czekam na 4 matrixa z Van Dammem albo Lundgrenem. |
Cytat:
|
scen batalistycznych w kompanii braci nie przebije 20 matrixow na raz... ale to wszystko kwestia gustu
mi w matrixie2 podobaly sie dwie sceny - obie kiedy Neo spuszczal oklep - pierwsza, walka kijem ze Szmitami (lol) - sam walczylem takim czyms i podziwialem skill, druga - kiedy tenze sam Neo spuszczal oklep bronia biala jakims slugusom - toc to byla uczta dla oka muzyka - zwlaszcza Chateau - calkiem mila - ale mozna odniesc wrazenie powtarzania schematow nic - juz przestaje marudzic :) |
Sid, przesadzasz, to ze Matrix nie posiada jakiejs specjalnej fabuły - to fakt, ale osobiscie wole obejrzec 3 x matrixa niz np. Anioła w Krakowie czy jakieś superprodukcje Hoffmana ;)
Całą serie warto obejrzeć właśnie dla efektów, sceny batalistyczne w 3 po prostu powalają... Aha, teraz pora czekać na Troy i ostatni film Cruise'a ;) No i na powrot krola 1 stycznia. |
Cytat:
z ogladania efektow z rozdziawiona geba wyroslem - jak ktos chce efekty to niech zajzy na demoscene i tam popatrzy, kopara moze naprawde opasc jesli dla kogos film jest super bo ladnie wygladaja wybuchy - to ma fart - bo bedzie sie bawil dobrze na filmach przez nastepne 10 lat, ja jakos szukam tam czegos innego a nie ogladajac filmu moge powiedziec w ciemno ze nic sie nie wyjasnilo - bo przeciez niedlugo sie okaze ze powstaja matrix 4,5,6, serial telewizyjny, kreskowka, komiksy i pluszowe misie w czarnych okularach ps. kupie stroj Neo - ten przypominajacy sutanne, cena do uzgodnienia |
Jeszcze nie oglądałem ale obejze napewno.
|
ogolnie musze stwierdzic ze w trojce nic sie ani kupy ani ****** nie trzyma - juz naprawde przesada moim zdaniem co nie zmienia faktu ze to jest film konczacy trylogie
jesli ktos nie zaglebil sie w 2-jke to nawet niech do 3jki nie zaglada ale... no a ja bylem wczoraj na 18 w kinie i widzialem ten film i nawet mi sie podobal ale za duzo niezgodnosci bo... i tu mialem pisac co ale sami sie przekonajcie nie bede psul wam zabawy a ci ktorzy ogladali wiedza o co chodzi :chytry: |
Cytat:
przypuszczam ze podpisane KJZ - ten koles zawsze dowali ^_^ (calego nazwiska podawac nie bede ;p ) ale pare razy konfrontowalem jego opinie z rzeczywistoscia i czesto przegina (w rozne strony - jak film znajdzie uznanie krytyki - to nagle dla KJZ jest super i koniecznie ^_^ ) |
fajną recenzje przeczytałem w Wyborczej:
"miał byc szampan i owoce, a wyszła wódka i ogórki kiszone" |
Film - naprawde udany bardzo mi się podobał - seans o 18 :) - początek troszkę nudnawy ale od ataku na ZION wsyzstko nabrało tempa :) Film wymiata polecam !
Tak oto zakończyła się trylogia Matrixa :) Seria udana satwiam ją obok terminatoirów jako jedna z ulubionych |
Wg mnie przez 2czesc, pierwszy martix stracil ta - nie wiem czy to wlasnciwe okreslenie, ale mistyke. W pewnym sesie pokazal ten swiat od zaplecza, a to nie wyszlo na dobre. Jedynka juz przez to tak nie kreci.
Podobnie sie ma sytuacje z filmem Cube, moze nie jest jakis gorno lotny, ale niech ktos powie ze go to nie zrobilo... A 2ka znow rozwalila klimat. |
wlasnie od dzisiaj graja w kinach
ale 2 byla taka beznadziejna ze sie nigdzie nie dam nabrac ,
olac matrixa :nie: |
Ja nie miałem jeszcze okazji obejrzeć Reaktywacji - jak mi się uda obejrzeć ją w międzyczasie to może jeszcze się załapie na trzeciego Matrixa w kinie :P
Jedynka mi się podobała - mam nadzieję, że pozostałe części mnie nie rozczarują... |
matrix 1 to bylo to - calkowita nowosc jezeli chodzi o fabule
matrixy 2 i 3 - to IMHO proba wyciagniecia kasy za cos co sie juz raz sprzedalo |
Powiem tyle:
-nie podobal mi sie! -zenujaco slaby! -infantylny! -tajemnicy i nastroju, tyle co kot naplakal! -nadmiar efektow! Tylko Matrix czesc 1. Reszta - to tylko zludzenie, ze to dalsza czesc Matrixa. |
Uff, a ja już skończyłem oglądać :) Premiera, godzina 15:30 pierwszy seans. I w kinie z 1000 miejsc chyba ze 200 zajętych :)
Wrażenia? Genialne, powalające... no i zero odpowiedzi. Wszystko rozkręca się powoli... ale jak już się rozkręci... tylu efektów nie było nigdzie, wygląda to po prostu powalająco, niektóre efekty specjalne są po prostu boskie. Ci którzy widzieli wiedzą o co mi chodzi :) Zawsze byłem fanem matrixa, dlatego jest to ocena subiektywna. Ważne jest to żeby przed pójściem na III obejrzeć nie tylko dwie poprzednie części ale również Animatrix... Wtedy wszysko będzie 'prawie' jasne. |
mam bilety na sobote - wtedy napisze na pewno (choc do tego czasu to juz tu opiszecie wszystkie sceny pewnie ^_^ )
to najbardziej kultowy film dla mnie :peace: :spoko: :rotfl: :zeby: :wow: :jupi: :cisza: |
Witam!
ja zakonczylem ogladanie Matrixa na ogladnieciu pierwszej czesci :) jakos mnie nie rajcuje ciagle bicie tej samej piany, nawet nie mam zamiaru ogladac Reaktywacji, a co dopiero Rewolucji |
Matrix Rewolucje - Co sądzicie???
Witam!
Jak w temacie. Co sądzicie o trzeciej części Matriksa??? Ja jeszcze nie wiem kiedy pójdę na niego, ale napewno pójdę:) Niestety szkoła... Pozdro;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:26. |