Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Komentarze zwiazane z nowa wersja forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/komentarze-zwiazane-nowa-wersja-forum-27412/)

Misiek4 09.11.2003 23:28

Komentarze zwiazane z nowa wersja forum

Witam !

Uprzejmie prosze o zamieszczanie komentarzy dotyczacych wygladu i zachowania nowej wersji forum.

Uprzedze fakty i powiem ze:
- nie wszystko jest przetlumaczone na jezyk polski i nie wszystko bedzie (w wersji beta)
- wyglad forum nieznacznie lub znacznie odbiega od znanego Wam wygladu - bedziemy nad tym pracowac - prosimy o opinie i sugestie
- forum powinno pracowac ZNACZNIE szybciej

Pozdrawiam
Misiek4

mr_spock 09.11.2003 23:35

Mi sie nie podoba... pujde nawet dalej, jest kiepsko.
Wiem, ze to moze kwesta przyzwyczajenia, ale mimo wszytko. To ze czesc rzeczy jest po ang. to kolejny WIELKI minus, dla mnie to nie jest az taka tragedia, ale niektorzy moga mies spore poroblemy.
Prawde mowiac nawet nie wiem czy teraz wpisuje w odpowiednie miejsce i czy dobrze wysle.
Jedno co dobre, to rzeczywiscie troche szybciej chodzi

mr_spock 09.11.2003 23:37

Aha, jeszcze jedna sprawa.
Co sie dzieje z rangami? Niektorzy maja normalne - swoje, a reszta Registered User, czy tak juz zostanie??

Patrix 09.11.2003 23:38

faktycznie forum chodzi jak rakieta - przynajmniej u mnie :)
ale wszystko poprzestawiane ... i jakos tak nieswojsko ;) czy tak zostanie ??
hmm w wersji oficjalnej bedzie wszystko w pl ??
ogolnie jestem pozytywnie zaskoczony ;)

Patrix 09.11.2003 23:46

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Mi sie nie podoba... pujde nawet dalej, jest kiepsko.
Wiem, ze to moze kwesta przyzwyczajenia, ale mimo wszytko. To ze czesc rzeczy jest po ang. to kolejny WIELKI minus, dla mnie to nie jest az taka tragedia, ale niektorzy moga mies spore poroblemy.
Prawde mowiac nawet nie wiem czy teraz wpisuje w odpowiednie miejsce i czy dobrze wysle.
Jedno co dobre, to rzeczywiscie troche szybciej chodzi

... dobrze, ze jeszcze kolor forum zostawili w spokoju :) hehe
ale kolor tekstu w postach - musowo zostawilbym w kolorku czarnym !!! - zlewa sie z forum ...

Y@nkee_PL 09.11.2003 23:52

dokladnie
dajcie czarny kolor czcionki i to obowiazkowo

M@X 09.11.2003 23:53

Hmm... Faktycznie - rozowo nie jest, w ogole minuta minela zanim odnalazlem "Najnowsze posty" (przemianowane nota bene na "Nowe posty"), ktore zawsze widnialy pod moja zalogowana xywka... Ale ma tez swoje plusy - np. okienko (QuickReply), z ktorego wlasnie stukam. Mam nadzieje ze szybko sie przyzwyczaje, a Wy jeszcze szybciej "dotlumaczycie" pewne czesci forum...

Misiek4 09.11.2003 23:55

Jezeli chodzi o kolory to nowe forum bedzie w 99% przypominac stare. Jedynym problemem jest czas, ktorego jest zbyt malo. Obiecuje ze forum do konca listopada (maksymalnie) bedzie kolorystycznie podobne do tego do czego jestescie przyzwyczajeni :)

Co do translacji jest ona w toku, ale tutaj element braku czasu rowniez sie pojawia - dlatego prosze o cierpliwosc :)

Pozdrawiam
Misiek4

czero 09.11.2003 23:55

Jezeli chodzi o zmiany na forum to kwestia przyzwyczajenia, ale kolor czarny w postach MUSI byc ;).
Mi tam sie zmiany podobaja :).

czero 10.11.2003 00:02

Ilość załączników: 1
Mam pytanie - co daje zaznaczenie ktoregos z tych przyciskow???
Na co to ma wplyw?

mr_spock 10.11.2003 00:06

A co z rangami, zostana juz takie jak sa "Zarejestrowany"?

Misiek4 10.11.2003 00:10

rangi zostana zmienione - spokojnie :)

Kasprzak 10.11.2003 00:13

Witam!
Forum chodzi jak burza, ale nie ma starego klimatu...ale jak pisze Misiek4 to sie zmieni. Czcionka obowiazek. Bardziej spolszczone (mi to nie przeszkadza ale wkradlo sie duzo nazw angielskich),no i rangi...ofkorz
...ogolnie bdb...ale poprawki takie jak w/w..czekamy zobaczymy ;D

pozdrawiam

CIAPEK 10.11.2003 00:20

nawet fajnie :) ... tylko,

-czekam na full spolszczenie :), ogolne dopracowanie.
-forum nie śmiga mi jakos nadzwyczajnie
-zmiany sa pozytywne
-gdzie sie podzialy zielone kropeczki obok tematu w dzialach forum mowiace o tym czy pisales juz na dany tenmat? Fajne byly :)

Ziele 10.11.2003 00:24

Troszke przesadzili z iloscią linii w forum np między postami. Takie poszatkowane...źle sie na to patrzy. Trzeba bedzie sie przyzwyczaić do innego umiejscowienia guzików chyba ze wróca na swoje miejsce (mam nadzieje) ;)

ThanatoS 10.11.2003 00:40

Dajcie nam troszke czasu, bedzie dobrze

Pawel_k 10.11.2003 00:53

narazie sie przyzwyczajam poza tym zaraz ide spac bo wykonczony jestem :(
pierwsze spostrzerzenia:
brawo Misiek4 - nowa wersja forum jest zrobiona z glowa - brawo 8)
przyciski tak poustawiane ze jak sie poszuka to sie znajdzie :)
szybkosc - czuje wzrost, pelny raport jak przetestuje forum w "godzinach szczytu" ;)
to tyle na dzis... tzn na ta noc ;)

raptor123 10.11.2003 01:01

Witam :)
Ogólnie zmiany na lepsze, ładuje się bardzo szybko.
Tak ja przedmówcy pisali kolorek czcionki zlewa sie troche z tłem no i nie dokońca przetłumaczone do końca angielskie nazwy troche dziwnie to wygląda częśćpo polsku częśc po angielsku ale jak pisze Misiek4, że to się zmieni to będzie super. Bardzo mi się podoba umiejsccowienie linków do panelu, kalendarza, Wyszukiwarki i FAQ pod banerem cdrinfo :) chwała za to :)
Jestem zadowolony ze zmian :)
Pozdr :)

Blaze 10.11.2003 03:39

Witam.
Generalnie jest OK, w końcu tempo ładowania znacznie się poprawiło (zwłaszcza końcówek tematów). Trzeba się tylko przyzwyczaić do troche innego rozkładu przycisków i odnośników. Szkoda, że zniknęła zielona kropeczka przy postach (mam nadzieję, że tymczasowo) bo już się do niej przyzwyczaiłem.
Fajny jest bajer z pokazywaniem treści pierwszego posta po najechaniu myszką na temat, ale na razie chyba nie działa zbyt dobrze, u mnie mniej więcej na co drugim.
Powiadamianie o nowych postach też jest lepsze, teraz wiadowo nie tylko kto ale i co napisał.

Jeszcze jedna sprawa odnośnie wiadomości prywatnych. Jak tam wszedłem to się trochę zdziwiłem. Było chyba ze 20 powiadomień o wiadościach odczytanych przez adresatów, które na "starym" forum już dawno usunąłem. Nie szkoda na to miejsca na serwerze?

Bartez 10.11.2003 03:54

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
Witam!
Forum chodzi jak burza, ale nie ma starego klimatu...ale jak pisze Misiek4 to sie zmieni. Czcionka obowiazek. Bardziej spolszczone (mi to nie przeszkadza ale wkradlo sie duzo nazw angielskich),no i rangi...ofkorz
...ogolnie bdb...ale poprawki takie jak w/w..czekamy zobaczymy ;D

pozdrawiam

nie tyle sie wkradlo, ile oryginalnie bylo i jest. Tak jak powiedzial Misiek, glownym problemem jest czas. Do przetlumaczenia jest kilkaset stron, ale stopniowo wszystko bedzie wracac do poprzedniego wygladu mam nadzieje.

Rzecz, ktora mnie bardzo cieszy, to ogolna poprawa szybkosci dzialania calego serwisu. Polecam sprawdzenie, jak teraz komentarze smigaja doslownie.

Co do komentarzy, zostaly one nieco ujednolicone z reszta serwisu i nie ma juz tego niebieskiego koloru :)

Update: Dodawanie i edycja postow dzialaja blyskawicznie...przynajmniej u mnie.

Kasprzak 10.11.2003 09:16

aha i jeszcze powiadomienia via email tez sa po angielsku

-Sid-The-Rat=> 10.11.2003 09:42

na przywrocenie kropeczek bede nalegal - traktuje je jak wlasne dziecko i osobiscie bylem dumny z teogo drobnego ale jakze uzytecznego pomyslu :)

mi tez przeszkadza ilosc linii miedzy postami - to juz przesada, i fakt ze trzeba guzikow szukac a nie sa tam gdzie byc powinny - ale to sie zmieni
czesc opcji teraz dostepnych na glownym ekranie przenioslbym jednak do panelu sterowania - ale nad tym popracuje w domciu i zobaczymy co z tego wyjdzie

ale najwazniejsze: dziala i to szybko!:) (choc ja osobiscie zmiany nie widze - prawie zawsze dzialalo szybko)

ps. czy to tylko u mnie scrol do przewijania strony znow jest standardowy?

Macio.Men 10.11.2003 10:19

Powinien być mały margines między ramkami a krawędzią strony, bo teraz to "ciężko" wygląda, przytłacza.

Według mnie problem za dużej przestrzeni między postami można rozwiązać dając ciemniejszy kolor na ten pasek (zaznaczone na rysunku).

murt 10.11.2003 11:55

WoW jestem w ciezkim szoku. Na poczatku myslalem ze wlazlem na inne forum.
Widze ogromne zmiany, zobaczymy czy na lepsze. Ciesze sie z widocznej opcji szukaj. Duzy plus. Szybkosc forum tez sie poprawila. Do reszty zmian trzeba sie przyzwyczaic.Ogolnie OK.

Patrix 10.11.2003 14:43

nie wiem jak wam ale mi nic z tej belki nie dziala - klikam i nic ...

Y@nkee_PL 10.11.2003 15:54

nie bijcie, ale usuniecie kropeczek to byl moj "kosmetyczny" pomysl :jezyk: :peace:
a to tylko dlatego ze juz inna ikonka nas inforuje o tym o czym informowala nas kropeczka ;)
nie wazne czy kropki beda czy nie, mi to nie robi roznicy :)

MacGyver 10.11.2003 16:11

Ogólnie zmiana poszła na dobre.
Jest więcej dodatkowych opcji więc jeszcze we wszytim się gubie ale to pewnie kwestia czasu.
Brakuje mi tej zielonej kropki przy topikach.

mr_spock 10.11.2003 16:25

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
nie bijcie, ale usuniecie kropeczek to byl moj "kosmetyczny" pomysl :jezyk: :peace:
a to tylko dlatego ze juz inna ikonka nas inforuje o tym o czym informowala nas kropeczka ;)
nie wazne czy kropki beda czy nie, mi to nie robi roznicy :)

Nie bijcie? :boks:
;)

* pojawia sie nastepny problem: nie dzialaja Smilies, jak sie je klika to sie nie wstawiaja, tylko przenosi do goru strony

MacGyver 10.11.2003 16:27

A, że się tak zapytam:
Sid, w panelu administracyjnym coś nowego doszło ? Może jakieś nowe wersje bananków ;)

-Sid-The-Rat=> 10.11.2003 16:40

panel jest 'all new' - bananki nam gnija powoli wiec nie wiem nawet - ale to sie sprawdzi przy nastepnym przyplywie dobrego humoru

kropeczki wroca - ikonka z tematu posta - poglebiajaca chaos - zniknie - tworze nowy styl, prawdopodobnie bedzie opcjonalny, kto bedzie chcial wybierze sobie nowy, kto nie - bedzie jechal na starym

Bartez 10.11.2003 16:45

Cytat:

Napisany przez MacGyver
A, że się tak zapytam:
Sid, w panelu administracyjnym coś nowego doszło ? Może jakieś nowe wersje bananków ;)

z panelem to ciekawa sprawa, bo przypadkowo zostal przetlumaczony prawie caly na polski :)))

ale musze powiedziec, ze jest fajny i naprawde baaaardzo rozbudowany

Ziele 10.11.2003 16:52

widze ze doszła cenzura ;) chyba ze to było celowe w tekście i tak wyszło...

-Sid-The-Rat=> 10.11.2003 16:56

mozesz jasniej?

-Sid-The-Rat=> 10.11.2003 17:16

ps. kropeczki wrocily - dziekuje autorowi tej zmiany :)

MacGyver 10.11.2003 17:39

Są problemy z edycją textu a konkretnie z wstawianiem Smilies-ów, wyboru czcionki, rozmiaru, koloru oraz stylu czcionki (BIU). Za każdym razem stronka wedruje mi do góry.

Bartez 10.11.2003 18:42

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
mozesz jasniej?

Ziele chyba ma na mysli, ze baaardzo rozbudowany znaczy to, ze mamy jakies nowe mozliwosci w banowaniu itd

akurat tego nie sprawdzalem, wiec nie to mialem na mysli
chodzilo mi ogolnie o ilosc opcji w panelu, a jest ich naprawde sporo :)

Ziele 10.11.2003 18:55

Nie...chodzi mi o ten tekst z matrixem na off topiku. Zamiast pewnych słów jest *i ładodniejsza wersja ;). na niektórych forach niekiedy wajnie to wychodzi. Np zamiast "ty ch***..." jest "ty mój przyjacielu na wieki" :D:D:D:D

tomgoo 10.11.2003 19:17

Hmm.. zmniany
Niestety mam pare bugów...
Musze sie logować za każdym razem gdy wchodzę na forum . Cookies nie działają widocznie.....
Forum chodzi mi wolno jak nigdy.
Zobaczymy jak bedzie jutro ..:)
Pozdrawiam

mr_spock 10.11.2003 19:23

Cytat:

Napisany przez tomgoo
Hmm.. zmniany
Niestety mam pare bugów...
Musze sie logować za każdym razem gdy wchodzę na forum . Cookies nie działają widocznie.....
Forum chodzi mi wolno jak nigdy.
Zobaczymy jak bedzie jutro ..:)
Pozdrawiam

To logowanie to chwilowy problem chyba byl, tez mailem tak, potem wcale sie nie moglem zalogowac. Teraz juz jest ok

Patrix 10.11.2003 19:53

gdzie sie teraz dodaje zalaczniki ??
bo grzebie i nie moge ...

-Sid-The-Rat=> 10.11.2003 19:58

pomiedzy thread subs.. a ocen te dysk... jest attatch files

klikasz na manage attatchments - i juz... troche to skomplikowane - zmieni sie:)

Patrix 10.11.2003 20:03

a faktycznie :)
przyzwyaczailem sie, ze wszystko na wierzchu ...

PS
bmp juz mozna dodawac ?? :D

Pawel_k 10.11.2003 20:09

a gdzie mozna zmienic swoja "range" bo grzebie w opcjach i niewidze ???

a i ustawienia fotek sa strasznie rozbite - w zakladce fotka(avatar) mozna ja tylko usunac a zeby zmienic to trzeba wejsc do ustawien :|
trzeba cos z tym zrobic

Wojtek Toruń 10.11.2003 21:26

Forum żyje !!!
Nie trzeba czekać na ładowanie.
Fajnie i szybko .
Nie moge dodawać smiles ale szybko mogę czytać tematy i o to chodzi.
Kierunek dobry tak trzymać.

Nol 10.11.2003 22:45

Do zmiany stylu chyba się będę musiał przyzwyczaić (tamten zdecydowanie bardziej mi się podobał), ale za to szybkości tej wersji nie odmówię. Pod tym względem cel został osiągnięty.

Jeżeli chodzi o sugestie, to przede wszystkim paski przewijania, teleportu etc. zmienić na czarne - tak, jak poprzednio. W ogóle to zróbcie tak, żeby forum wyglądało jak poprzednie, ale pracowało z taką samą szybkością, jak te:)

Kolejną rzeczą, która mnie irytuje, to zbyt duża szerokość (przynajmniej u mnie) kolumny "Ostatni post" w głównych działach forum. W ogóle wydaje mi się, że tamto forum nie było tak rozciągnięte, jak ta wersja...

Trzecia sprawa, to te paski pomiędzy postami. Podczas przewijania poprzednich odpowiedzi tego wątku (w oknie zamieszczania odpowiedzi), zwłaszcza tych krótkich, wydawało mi się, że od tych czarnych kresek oczy mi wysiądą. Nie da się czegoś z tym fantem zrobić?

Aha, no i nie mogłem znaleźć opcji zmiany statusu usera, tj. zmiany textu pod ksywą... Tak samo nie udało mi się znaleźć opcji z dodawaniem avatara (była tylko edycja), ale jest już późno i być może przegapiłem...

Podsumowując - dajcie wygląd forum z poprzedniej wersji i prędkość działania z obecnej:)

P.S.
Kolor tekstu w podpisie zmienić na czarny.

P.S.2
W kolumnie, w której znajduje się ksywa usera, awatar, lokalizacja itd. wyżej wymieniony tekst jest wyśrodkowany. W poprzedniej wersji był chyba wyrównany do lewej i to mi się bardziej podobało. Ew. przynajmniej żeby pola "dołączył" i "lokalizacja" znajdowały się w jednej linii w pionie.

P.S.3 :)
Czasami po otworzeniu strony z wątkiem, w momencie, gdy chcę scrollować na dół strony, zawiesza mi się na chwilę przeglądarka (tylko to okno, inne śmigają). Czas zawieszenia jest różny - max. 20 sek. Moja przeglądara to MIE 6.0.

-Sid-The-Rat=> 10.11.2003 23:07

informuje ze w panelu sterowania w dziale ustawienia mozecie wybierac juz pomiedzy tym a moim stylem forum (polski_sid)
staram sie tam umieszczac najwazniejsze poprawki rzeczy ktore mnie osobiscie irytowaly

zachecam do testowania i komentowania - kazde nawet bardzo zgryzliwe uwagi mile widziane

MaciejT 10.11.2003 23:35

Cytat:

Napisany przez Patrix
a faktycznie :)
przyzwyaczailem sie, ze wszystko na wierzchu ...

PS
bmp juz mozna dodawac ?? :D

.bmp mozna bylo kiedys dodawac, ale to PRZEZ POMYŁKĘ

.bmp nie jest w ŻADNYM stopniu formatem "dla internetu", czego wyrazem jest brak jego obslugi przez IE :glaszcze:

kraluk 11.11.2003 10:01

Nowy wygląd jest nawet ciekawy.
Chociaż przyzwyczajenie robi też swoje, ale jeśli chodzi o szybkość to u mnie na Neo+ chodzi jak burza!
Pozdro;)

-Sid-The-Rat=> 11.11.2003 10:07

wszystkich kozystajacych z mojego stylu chce przeprosic za chwilowe braki rozsadku w wygladzie - niestety czesc opcji musze sprawdzic 'w boju'

nie ma to NIC wspolnego z postami itp - nie grozi to destabilizacja forum

murt 11.11.2003 10:49

SID - moim zdaniem ten zielony powinien byc troche jasniejszy bo trudno jest odczytac date wyslania postu. Czcionka daty jest mala i kolory sie zlewaja.

-Sid-The-Rat=> 11.11.2003 10:54

ten zielony to chwilowy wybryk - choc nie powiem bardzo mi sie spodobal - dopracuje to - macie moje slowo - to jest bardzo zagmatwane - zmianilem rozmiar tej czcionki z data i zmienilo sie w 14 innych miejscach - musze jakies kompromisy robic :)
a narazie wychodze - wieczorem forum3:rewolucje ostateczne starcie :)

murt 11.11.2003 10:57

OK, to czekam bo ten zielony kolorek tez mi sie podoba :)

-Sid-The-Rat=> 11.11.2003 10:58

i jeszcze jedno - po wybraniu jezyka pl_sid bedziecie otrzymywac powiadomienie juz w jezyku polskim (narazie caly mail bez polskich liter - ale to mam nadzieje da sie zeminic - bo to nie jest kwestia mojego lenistwa)

Wojtek Toruń 11.11.2003 11:43

Dalej ładnie śmiga ale za każdym razem musze się logować.
Pisane było że działało , nie działało ale u mnie nie działa.

paja 11.11.2003 12:45

Nie ma co narzekać jest OK i do wszystkiego da się przyzwyczaić

tower 11.11.2003 13:10

mi sie podoba zawsze coś nowego

Bartez 11.11.2003 13:21

Cytat:

Napisany przez Wojtek Toruń
Dalej ładnie śmiga ale za każdym razem musze się logować.
Pisane było że działało , nie działało ale u mnie nie działa.

sprobuj usunac cookie

SoBal 11.11.2003 13:55

ja nic nie chce mowic, ale juz wiekszosc maili w polish_default jest przeniesiona z poprzedniego forum, moze mi ktos wyslac PM'a jednego ?

Wojtek Toruń 11.11.2003 15:30

Cytat:

Napisany przez Bartez
sprobuj usunac cookie

Dzięki pomogło - że też na to nie wpadłem

Fantomas 11.11.2003 16:10

Czy są jakieś problemy z wyszukiwarką? Chciałem odszukać post z Off Topic o wyborze banku internetowego. Był taki topic na 100% ale teraz wyszukiwarka daje 0 odpowiedzi??? Hasła "mBank" "inteligo" - bez rezultatów.
A może posty zaginęły?
Miłego dnia

-Sid-The-Rat=> 11.11.2003 16:15

wyszukiwarka cos nawala - nie wiem dlaczgo - nie, posty nie zginely - to na 100%,

tower 11.11.2003 16:30

fajne to podswietlanie zawartości pierwszego postu w wątku
chyba tego nie bylo

eloise 11.11.2003 16:34

motyw z narodową flagą jest git!

niechaj flaga pozostanie na zawsze

Misiek4 11.11.2003 16:43

co do wyszukiwarki: widocznie nie wszystkie posty zostaly zindeksowane - zapuszcze na noc indeksacje....

Pozdrawiam
Misiek4

Y@nkee_PL 11.11.2003 17:18

Cytat:

Napisany przez eloise
motyw z narodową flagą jest git!

niechaj flaga pozostanie na zawsze

hehe, to niech jeszcze w tle gra hymn narodowy (Midi) :zeby:

SoBal 11.11.2003 17:28

Cieszę się, że ktoś spostrzegł flagę. Dzisiaj ważny dzień, więc czemu go nie uczcić choć takim drobnym symbolem.

eloise 11.11.2003 17:44

ta flaga to tylko dziś będzie?

jestem za tym, żeby się ostała na wieki

SoBal 11.11.2003 17:47

Tylko dzisiaj do 24, az do konca naszego swieta, bez obaw, w kazde wieksze swieto cos wymysle ;)

-Sid-The-Rat=> 11.11.2003 17:50

ja tez jestem za tym zeby flaga zostala - wyglada swietnie :)

ps. moj styl juz nie odrzuca :) jesli ktos ma ochote mi pomoc wylapywac bledy - zapraszam panel/ustawienia/styl polski_sid

/\/\cDrive 11.11.2003 18:54

Flaga według mnie może być. Czasem, gdzieś tak co drugi otwarty post wyskakuje mi coś takiego jak na obrazku poniżej.

Weron 12.11.2003 21:26

Nie wiem czy sie czasami nie powtarzam.
Ale chodzi mi o to aby dorobic numerek gadu na wersji bulletin.
Ta wersja najbardziej mi odpowiada bo jest przejrzysta i pewnie najszybsza a numerek gadu by sie przydal.
Bo aktualnie w tej wersji forum numerek gadu kryje sie pod jakas inna ikonka tzn innego komunikatora.

Patrix 13.11.2003 19:53

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
jesli ktos ma ochote mi pomoc wylapywac bledy - zapraszam panel/ustawienia/styl polski_sid

Sid wszystko ok tylko...
ten zolty kolorek miedzy postami troche ropraszajacy jest... albo moze tylko mi przeszkadza ;)

inna sprawa, jest mozliwosc zlepienia tego do offline ??
http://forum.cdrinfo.pl/archive/index.php

-Sid-The-Rat=> 13.11.2003 20:06

archiwum wylacze wogole - przy tej ilosci postow jego istnienie nie ma sensu
ten link zaraz zniknie

co do kolorkow - konsultacje trwaly dlugo - i ostatecznie zostal zaakceptowany - niebieskiego mialem dosc - wygladal jak wyprany recznik, a ze tej przerwy miedzy postami nie umialem wywalic (zabawne - ale zaden z nas nie znalazl skad sie ona bierze :D) to zrobilem z niej takie cos :)

ale przyciemnie go jeszcze pewnie - choc to narazie sprawa marginalna - trzeba pousuwac takei krzaki jak to archiwum czy dotlumaczyc komunikaty systemowe

paja 13.11.2003 23:29

I jeszcze jedno nie wiem czy o tym ktoś pisał

PODCZAS EDYTOWANIA POSTA NIE MOŻNA GO USUNĄĆ

-Sid-The-Rat=> 14.11.2003 10:21

wczoraj to ju zpoprawilem - byla wylaczona opcj akasowania wlasnych postow - ale nadal nie mozna kasowac wlasnych tematow

Wojtek Toruń 14.11.2003 21:08

Fajnie śmiga
ale nadal nie można wstawić Smiles, Bold, Italic (jak już pisano wcześniej wyrzuca na górę strony i nic).

wpisane ręcznie : GRUBY
wpisane ręcznie : :( jak poprawicie :)

Y@nkee_PL 14.11.2003 21:37

Cytat:

Fajnie śmiga
ale nadal nie można wstawić Smiles, Bold, Italic (jak już pisano wcześniej wyrzuca na górę strony i nic).

wpisane ręcznie : GRUBY
wpisane ręcznie : :( jak poprawicie :)

u mnie i to i to dziala bez zarzutu :)

-Sid-The-Rat=> 15.11.2003 04:22

hmmm - u mnie jest tak:
gruby <- bold, italic
smile-smutny jak poprawicie -italic smile-wesoly

jesli mialo byc inaczej to napisz co mialo byc - moglismy pomieszac guziki - ale jak sprawdzalem to bylo dobrze - postaram sie wyeliminowac te przeskakiwanie do gory i dodam obok kazdego smileja opis jak go wykonac np : ok : czy : jupi : [bez spacji] - zebyscie mogli tez latwo wstawic je z klawiatury

Wojtek Toruń 15.11.2003 07:29

Chodziło mi tylko o wstawianie przez kliknięcie na ikonkę wtedy jest skok do góry strony.
Bo te z ręki wpisane to działają OK ( to był test )
Rozumiem Y@nkee_PL że jest OK z wyswietlaniem a wstawiac przez ikone też nie możesz

Y@nkee_PL 15.11.2003 15:04

Cytat:

...
Rozumiem Y@nkee_PL że jest OK z wyswietlaniem a wstawiac przez ikone też nie możesz

moge :spoko:
klikam na emotke w menu i ja mi wstawia, no problem :)
klikam na B, powoduje to wstawienie [ B], klikne drugi raz to wstawia mi [ /B]
analogicznie jest z przyciskami I itd. :)
czyli jakims fartem problem mnie nie dotyczy, uzywam Opery 7.22, wczoraj jeszcze 7.21 i tez nie bylo problemow :)

Kasprzak 15.11.2003 20:44

Witam!
Moze troche glupio (ze akurat tych userow - to jest przypadkowe)
ale czym sie rozni ze ktos ma pogrubiona,czarna nazwe a ktos nie?

a ogolnie juz sie przyzwyczailem do forum, jest lepsze. Tak trzymac. Jeszcze troche "spolszczyc i bedzie idealnie"

mr_spock 15.11.2003 22:08

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
Witam!
Moze troche glupio (ze akurat tych userow - to jest przypadkowe)
ale czym sie rozni ze ktos ma pogrubiona,czarna nazwe a ktos nie?

a ogolnie juz sie przyzwyczailem do forum, jest lepsze. Tak trzymac. Jeszcze troche "spolszczyc i bedzie idealnie"

Tez nad tym myslalem. To jest chyba tak, ze co drogi ma pogrubiona, dla latwiejszego oddzielania postow.

Kasprzak 15.11.2003 22:30

tez zauwazylem taka prawidlowosc.Ale moze jest inaczej...a kiedys bylo cos takiego jak ranking postow.Roblo sie wiadomosci pw ->znajdz usera>top 10.Jakis link do tego.Tak z ciekawosci!

SEBAW 15.11.2003 23:08

Sory jak temat już ten był.
Chodzi mi o to, że przy najeżdżaniu na jakiś temat danego użytkownika pokazuje sie "szybki" opis, ale zanim go się przeczyta to gaśnie okno i ponownie należy najechać. Czy da sie tak zrobić, aby ten opis nie gasnąć dopóki nie zjedzie się z tematu?
I jeszcze coś. Zauważyłem, że przy pisaniu odpowiedzi do danego posta, ale nie przez szybką odpowiedź, nie działa wstawianie śmiesznych ikonek. Trzeba wpisać symbol. Jak się kliknie na jakąć, to przekierowuje na góre strony. Czy u was też tak jest???

-Sid-The-Rat=> 16.11.2003 07:32

niczym - to po prostu w tym stylu ustawione jest naprzemienne kolorwanie posotw - co drugi ma inne kolory - sprawdz zreszta ze wiekszosc pol w standardowym stylu ma taka wlasciwosc

dodam ze polecam choc sprobowanie mojego stylu - eliminuje ten i pare innych (calkiem sporo) dziwactw standardowego

link do top 10 dodam

jedna uwaga - JEDYNE zmiany jakie moge robic w kwesti takich dodatkow to te w stylu polski_sid - za inne nie odpowiadam i sie w nie nie wtracam

ps. dlugosc wyswietlania tego okienka zalezy niestety od przegladarki a nie od forum - taki urok jscripta ze czasem nie dziala tak jak powinien - i na to tez wplywy (narazie) nie mam

Wojtek Toruń 16.11.2003 12:42

Cytat:

Napisany przez SEBAwl
Sory jak temat już ten był.
......
Zauważyłem, że przy pisaniu odpowiedzi do danego posta, ale nie przez szybką odpowiedź, nie działa wstawianie śmiesznych ikonek. Trzeba wpisać symbol. Jak się kliknie na jakąć, to przekierowuje na góre strony. Czy u was też tak jest???

U mnie tak samo ale Y@nkee_PL to ominęło, ale on ma Opere ja IE i może tu tkwi problem.

-Sid-The-Rat=> 16.11.2003 14:20

top 10 dodane - w pasku na dole kazdej strony po najechaniu na list uzytkownikow

jesli macie inna propozycje gdzie mozna walnac ten link - mowcie

Y@nkee_PL 16.11.2003 16:03

Cytat:

U mnie tak samo ale Y@nkee_PL to ominęło, ale on ma Opere ja IE i może tu tkwi problem.

wlasnie pisze uzywajac IE
i tez nie mam problemu ze wstawianiem emotek poprzez klik na nie :glaszcze:

SEBAW 17.11.2003 18:51

Czy jest możliwość, aby na stronie głównej forum nazwa "zaznacz wszystko jako przeczytane" (czy jakoś tam) była odróżniana na jakis inny kolor lub pogrubiona. Z tej funkcji dużo korzystam ;) aby zobaczyć gdzie są nowe napisane wiadomości i trochę mi się myli... Trochę to głupie, no ale... ;) :)

mr_spock 17.11.2003 19:06

Sid - podoba mi się twój styl, dobra kolorystyka, ale kontrast między łączami klikniętymi i nieklikniętyki jest zbyt mały. I coś z indywidualnym podpisem jest niebardzo - u mnie się gif pomniejszył, a pole zostało takie samo

-Sid-The-Rat=> 17.11.2003 19:09

moglbys jasniej o tym 'ind podpisie'? bo przyznam ze nie zrozumialem

co do kontrastu - sprawa jest o tyle trudna ze kolorki okresla sie w jednym miejscu - a jest pare miejsc gdzie te linki wytepuja - i jak w jednym zrobilem dobrze - to w drugim bylo to ledwo widac - to jest najdelikatniejszy kompromis jaki znalazlem - ale zastanowie sie jeszcze czy moze tla jakos nie podkrecic lekko - to kosmetyka (ps. w oryginalnym tego kontrastu chyba wogole nie ma)

mr_spock 17.11.2003 19:55

Indywidualny podpis, no wiesz!! :) nie wiem jak to fachowo nazwać. Ja mam np gif kota ktory sobie chodzi, to co jest pod postem zamieszczonym.
Nie dokladnie napisalem - sory. To sie nei tyle zmneijszyło, co znikneły jakieś elementy ponizej(przynajmneij u mnie) przez co to pole na podpis jest nieproporcjonalnie wieksze od samego podpisu.
Dodałęm jpg, ale nie wiem czy mi wyszlo - lektura dodawanie plikow dosc zlozona ;)

-Sid-The-Rat=> 17.11.2003 20:09

to akurat jest proste dlaczego tak u ciebie jest :)
bo ci avatar ustalil wysokosc posta :) zauwaz ze (nawet na tym twoim obrazku) - post ma wysokosc akurat taka zeby zmiescil ci sie nick, avatar, 'dolaczyl','lokalizacja' - jak napiszesz dluzszego posta to problem zniknie :)

a instrukcja moze i dluga - ale chyba czytelna (mam nadzieje :D)

mr_spock 17.11.2003 20:16

i skuteczna - w koncu sie dolaczyl ten jpg :)

No tak... to logiczne co piszesz :zawstydz:
Wydaje mi sie za na innym stylu tak nie jest, mniejsza z tym :jezyk:

-Sid-The-Rat=> 17.11.2003 20:35

hmm - na innych stylach 'zglos post\ip:logged' sa w tresci posta - wydluzajac go odrobine - ale to jedyna roznica - wiecej nie zmienialem

wiec moze wtedy ci akurat o te jedna linijke bylo dluzej :)

Zetoxa 18.11.2003 08:24

Sid, kiedy w Twoim stylu nastapi pełne spolszczenie Menu ?

-Sid-The-Rat=> 18.11.2003 09:43

heh... jak znajde wszystkie kawalki :) troche to pomieszane jest :) ale systematycznie ubywa angieslkich kawalkow

przy okazji chcialbym prosic wszystkich uzywajacych mojego stylu (z radoscia widze ze to powiekszajaca sie grupa) o wskazywanie wszelkich bledow, literowek, brakow w tlumaczeniu (wiem juz o emtokach - dzis to zalatwie) - samego siebie bardzo trudno sprawdzac
najlepiej na gg:2319150 - wtedy moge poprawic na biezaco i od razu uzyskac potwierdzenie ze jest lepiej, lub na mail - ja nie gryze :)

ps. nastepnym krokiem bedzie tlumaczenie guziczkow :)

Marius_The_Mad 19.11.2003 22:16

Ja nieco off topic. :fiu: Wiaderko wazeliny + sześciopak dla osobnika odpowiedzialnego za ostatnią zmianę interfejsu edytowania postów i poprawienie JS - nie dość, że jeszcze wygodniej, to w końcu bez zgrzytów działa pod Firebirdem. :piwo:

edit: Za wcześnie się cieszyłem... :buu: Część działa lepiej, część gorzej. Przycisk wstawiania linka nie prosi o etykietę, tylko od razu o adres, a potem nie wstawia niczego. :(

MacGyver 19.11.2003 22:56

Sid a co z Grupami użytkowników. Co to za opcja ??

-Sid-The-Rat=> 19.11.2003 23:27

a nei wiem co to za opcja :)

osobnik ktory zmienial cos w moim stylu to ja :) ale js nie ruszalem - jeszcze sie w tym nie wyznaje do konca zeby mieszac - ale to przyjdzie z czasem...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:25.