![]() |
teraz instalacja NEO za 99 zł
ciekawa grę prowadzi TPSA...
http://infojama.pl/article.php?sid=2287 no teraz usluga NEO za 99 zł (koszta instalacji), czekamy nadal na obnizenie abonamentu... ciekawy jestem kiedy to nastapi |
Ale nie mają jednego miecha za darmo, ponieważ tam nic nie jest napisane.
To promocja i tamato promocja (1,07 za miesiąc), których nie można łączyć. przez dwa miechy ty płacisz 200inst + 1,07mies + 149mies = 350 a przy nowej 99(1,07 za aktyw) + 149mies +149mies = 400 jak w morde strzelił Chyba że coś powaliłem. A nawet jak abonament zmaleje do 99zł, to my też mam 99zł? Czy zostajemy na 149? |
no jak nie wykonają planu przyłaczonych to polecą pewnie głowy w polskim oddziale france telekom nazwanym dla niepoznaki tpsa ;)
BTW mnie tez interesuje obniżenie abonamentu ;) |
Cytat:
dalej jest 30 dni testu. tylko za modem zamiast 199 pln, teraz placisz 99 pln i dostajesz prezent. |
ja mam umowe z Dialogiem na ISDN do kwietnia ... wieć musze sie z tym męczyć jeszcze troche.
I jesli Dialog nie wprowadzi DSL do tego czasu, to najprawdopodobniej przeżucam sie na NEO+ , a jakby jeszcze abonamencik do 99zł spadł .. to juz 100% !! |
Cytat:
a promocje z ktorymi mamy do tej pory doczynienia wynikaja z rozpaczliwe pogoni za realizacja planow instalacji na ten rok |
@BD:Jakies pewne zrodlo??? Czy plotka?
"a promocje z ktorymi mamy do tej pory doczynienia wynikaja z rozpaczliwe pogoni za realizacja planow instalacji na ten rok " to to slyszlalem ze dostana ostro po lbach jezeli nie zrobia a to z tym abonamentem to dla nowych userow czy dla aktualnych tez? |
Cytat:
pewnie wierchuczka ma tzw cel premiowy ustawiony na ilość podpietych pod neo+ lub jest to ich być albo nie być BTW znów dostałem błędnie naliczony rachunek od tePSÓW :) /w tym roku mialem TYLKO 4 rachunki w których nie było coś na moją niekorzyść/ co ciekawe to rachunek firmują już nie Kielce, tylko Kraków, ciekawe kiedy wpadną na pomysł aby to robić z Suwałk lub Gujany Francuskiej :) aż się boję dzwonić na ich info bo last time czekałem dłuuuuuugo aż ktoś raczył odebrać pozdro |
Cytat:
Cytat:
|
@BD tylko że jak BOK miałem pod nosem to szło coś jeszcze załatwić a jak już był w Kielcach to była ch.. totalna, tak że nie wiem co bedzie teraz...
jeśli przyjać że jakość obsługi pogarsza się z ilością kilometrów to lepiej nie mysleć o tym :) |
Cytat:
1Mb/256kb >> instalacja 400 zł +VAT, abonament 149 zł +VAT 2Mb/512kb >> instalacja 400 zł +VAT, abonament 249 zł +VAT Do każdego dostępu oferowany jest jeden publiczny stały adres IP. i ja sie tylko modle, zeby przejscie z CDI plus na DSL byl mozliwy za oplata, ze sie tak wyraze... symboliczna ale jakos szczerze w to watpie :( czekam do konca roku, bo wtedy DSL do mnie dotrze i wszystko tak naprawde sie wyjasni |
Cytat:
dobrze rozumiem ? 1Mb za 149zł !! czyli w tej cenie co NEO+ ? a dwa razy szybciej ? |
Cytat:
za to moge sobie w domku w gorach zainstalowac 1 MB ;) |
o to Dialog tez widze ma eXtra oferte.
Ktos moze juz ma? Jakies opinie jak chodzi? |
Panowi dziś to tePSY przegieły :) dostałem na raz 3 faktury korygujace /rachunek przyszedł wczoraj/ i oczywiście nadal nic się niezgadza :)
jak ja to qrna kocham /znów wiszenie na tym ich party line :)/ pozdro |
Cana ja dostalem wczoraj 2 faktury korygujace.
1. raz dostalem rachunek za telefon bez abonamentu za Neo. Podobno dlatego, ze umowa sie skonczya i nie beda mi na sile naliczac abonamentu za Neo. Co ciekawe w regulaminie jak byk stoi, ze umowa sie przedluza automatycznie na czas nieokreslony. W kazdym razie doplacilem do tego rachunku 199 zl i teraz przyszla korekta 2. podpisalem nowa umowe na rok w zamian na nizszy abonament. Niestety dostalem rachunek z naliczonym starym abonamentem 199 zl ale zadzownial do mnie pani z tpsa i powiedziala, ze amm sobie go skorygowac i bedzie OK a korekta przyjdzie |
a ja sie zastanawiam jak dialog wydoli tego 1mbit'a czy 2... - bo na neo nigdy nie mialem sytuacji ze cos szlo ponizej limitu (czyli mialem praktycznie cir'a) - jak bedzie wygladal ten 1mbit to nie wiem - a jak pomysle sobie ze na niego poleca glownie nalogowi sciagacze to na bank zapcha im sie wszystko i z tego 1mbit bedzie np o.2mbit efktywnie...
naturalnie to tylko spekulacje - ale wiem ze domowemu userowi do przegladania www i sciagania co jakis czas paczki ze sterami to nie jest potrzebny 1mbit - i wezma go wlasnie emulkowcy...a mulek potrafi zamulic kazda siec takie tylko sceptyczne spojzenie - choc ja dzis wlasnie ide sie dowiedziec kiedy dialog dotrze na moje osiedle :) |
a czy ktoś z Was słyszał o tym, że podobno od nowego roku ma być w ofercie NEO z połową obecnej prędkości (256) za ok 80-90zł?
|
1. cena NEO+ w od następnego roku 99zł _info nieoficjalne od pana z TPSA
2. Dziś dostałem rachunek za telefon: mieszkam w Toruniu, natomiast należę do regionu w Olsztynie! (już nawet nie w Bydgoszczy), mało tego - biuro napraw (błękitna linia9393) ma w adresie Koszlin!!! Toż to normalna paranoja. Nalezy się dziwić, że rachunki w ogóle dochodzą, a że mają błędy to naprawdę drobnostka. Gdyby można było, to pozbyłbym się telefonu a zostawił tylko NEO, ale tak się chyba nie da. Miłego wieczoru |
Cytat:
|
Cytat:
pozdro |
Mozna nadal miec najnizszy abonament.
Oto artykul z: http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/...omia_a_19.html Telekomunikacja Oszczędny abonament TP SA Prawa nabyte będą zachowane Klienci Telekomunikacji Polskiej, którzy wciąż mają abonament oszczędny, po jego przymusowej zamianie na pakiet socjalny będą mogli w dalszym ciągu korzystać z usług innych operatorów i usługi stałego dostępu do Internetu. Firmy, które wykupiły plan oszczędny, będą mogły korzystać teraz z pakietu socjalnego. Takie są postanowienia uchwały 192/03 zarządu TP SA z 4 listopada 2003 roku. Gdy w lipcu "Rz" jako pierwsza poinformowała, że TP SA zrezygnuje z oferowania abonamentu oszczędnego i zastąpi go socjalnym (w obu jest niski abonament i drogie rozmowy), wśród operatorów alternatywnych rozpętała się burza. W pierwotnej wersji TP SA chciała bowiem pozbawić osoby "przeniesione" z planu oszczędnego do socjalnego możliwości swobodnego wyboru operatora świadczącego usługi międzymiastowe, międzynarodowe i połączeń do sieci komórkowych, a także zamierzała uniemożliwić korzystanie ze stałego dostępu do Internetu (usługi SDI, Neostrada). Tym, którzy już korzystali z tych usług sugerowano, że powinni wybrać droższy abonament - standardowy. TP dała swym klientom czas do 15 listopada na podjęcie decyzji, który abonament wybierają. Oświadczyła też, że ci, którzy tego nie zrobią, zostaną objęci abonamentem socjalnym zamiast oszczędnego. W lecie prawnicy związani z operatorami niezależnymi twierdzili, że takie postępowanie TP SA może oznaczać niezgodne z prawem wykorzystywanie pozycji rynkowej, a także to, że firma chce odebrać klientom prawa nabyte. 4 listopada zarząd TP SA zdecydował, że ci z klientów TP, którzy posiadając abonament oszczędny korzystali z usług innych operatorów, w tym z preselekcji, a także ze stałego dostępu do Internetu, zachowają te uprawnienia w planie socjalnym, a ograniczenia będą dotyczyć tylko nowych klientów. Zdecydowano też, że abonenci posiadający numer REGON (czyli firmy) i korzystający z abonamentu oszczędnego mogą korzystać z planu socjalnego. |
no wlasnie Ci co maja moga miec nadal
ale reszta juz nie moze zmienic na ten abonament |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:12. |