Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   teraz instalacja NEO za 99 zł (https://forum.cdrinfo.pl/f5/teraz-instalacja-neo-za-99-zl-27764/)

Ormianin 18.11.2003 13:19

teraz instalacja NEO za 99 zł

ciekawa grę prowadzi TPSA...

http://infojama.pl/article.php?sid=2287

no teraz usluga NEO za 99 zł (koszta instalacji), czekamy nadal na obnizenie abonamentu... ciekawy jestem kiedy to nastapi

miles 18.11.2003 13:46

Ale nie mają jednego miecha za darmo, ponieważ tam nic nie jest napisane.
To promocja i tamato promocja (1,07 za miesiąc), których nie można łączyć.
przez dwa miechy ty płacisz 200inst + 1,07mies + 149mies = 350
a przy nowej 99(1,07 za aktyw) + 149mies +149mies = 400 jak w morde strzelił
Chyba że coś powaliłem.
A nawet jak abonament zmaleje do 99zł, to my też mam 99zł?
Czy zostajemy na 149?

cana 18.11.2003 14:17

no jak nie wykonają planu przyłaczonych to polecą pewnie głowy w polskim oddziale france telekom nazwanym dla niepoznaki tpsa ;)
BTW mnie tez interesuje obniżenie abonamentu ;)

woitas 18.11.2003 17:16

Cytat:

Napisany przez miles
Ale nie mają jednego miecha za darmo, ponieważ tam nic nie jest napisane.
To promocja i tamato promocja (1,07 za miesiąc), których nie można łączyć.
przez dwa miechy ty płacisz 200inst + 1,07mies + 149mies = 350
a przy nowej 99(1,07 za aktyw) + 149mies +149mies = 400 jak w morde strzelił
Chyba że coś powaliłem.
A nawet jak abonament zmaleje do 99zł, to my też mam 99zł?
Czy zostajemy na 149?

chyba jednak cos powaliles...
dalej jest 30 dni testu.
tylko za modem zamiast 199 pln, teraz placisz 99 pln i dostajesz prezent.

sayan 18.11.2003 18:18

ja mam umowe z Dialogiem na ISDN do kwietnia ... wieć musze sie z tym męczyć jeszcze troche.

I jesli Dialog nie wprowadzi DSL do tego czasu, to najprawdopodobniej przeżucam sie na NEO+ , a jakby jeszcze abonamencik do 99zł spadł .. to juz 100% !!

BD 18.11.2003 18:47

Cytat:

Napisany przez Ormianin
ciekawa grę prowadzi TPSA...

http://infojama.pl/article.php?sid=2287

no teraz usluga NEO za 99 zł (koszta instalacji), czekamy nadal na obnizenie abonamentu... ciekawy jestem kiedy to nastapi

slyszalem, ze po nowym roku nowy abonament ma wynosic wlasnie 99 zl

a promocje z ktorymi mamy do tej pory doczynienia wynikaja z rozpaczliwe pogoni za realizacja planow instalacji na ten rok

Kasprzak 18.11.2003 19:19

@BD:Jakies pewne zrodlo??? Czy plotka?
"a promocje z ktorymi mamy do tej pory doczynienia wynikaja z rozpaczliwe pogoni za realizacja planow instalacji na ten rok "
to to slyszlalem ze dostana ostro po lbach jezeli nie zrobia a to z tym abonamentem to dla nowych userow czy dla aktualnych tez?

cana 18.11.2003 19:20

Cytat:

Napisany przez BD
slyszalem, ze po nowym roku nowy abonament ma wynosic wlasnie 99 zl

a promocje z ktorymi mamy do tej pory doczynienia wynikaja z rozpaczliwe pogoni za realizacja planow instalacji na ten rok

dokładnie ;)
pewnie wierchuczka ma tzw cel premiowy ustawiony na ilość podpietych pod neo+ lub jest to ich być albo nie być
BTW znów dostałem błędnie naliczony rachunek od tePSÓW :) /w tym roku mialem TYLKO 4 rachunki w których nie było coś na moją niekorzyść/
co ciekawe to rachunek firmują już nie Kielce, tylko Kraków, ciekawe kiedy wpadną na pomysł aby to robić z Suwałk lub Gujany Francuskiej :)
aż się boję dzwonić na ich info bo last time czekałem dłuuuuuugo aż ktoś raczył odebrać

pozdro

BD 18.11.2003 19:49

Cytat:

Napisany przez cana
dokładnie ;)
pewnie wierchuczka ma tzw cel premiowy ustawiony na ilość podpietych pod neo+ lub jest to ich być albo nie być

otoz to, promocji bylo juz kilka nie daly rezultatow wiec raczej jestem przekonany, ze kolejna promocja to bedzie nizszy abonament

Cytat:

co ciekawe to rachunek firmują już nie Kielce, tylko Kraków, ciekawe kiedy wpadną na pomysł aby to robić z Suwałk lub Gujany Francuskiej :)
maja centralny system drukowania i dla calej polski zdaje sie robia to wlasnie w Krakowie

cana 18.11.2003 19:57

@BD tylko że jak BOK miałem pod nosem to szło coś jeszcze załatwić a jak już był w Kielcach to była ch.. totalna, tak że nie wiem co bedzie teraz...
jeśli przyjać że jakość obsługi pogarsza się z ilością kilometrów to lepiej nie mysleć o tym :)

Y@nkee_PL 18.11.2003 20:40

Cytat:

Napisany przez sayan
ja mam umowe z Dialogiem na ISDN do kwietnia ... wieć musze sie z tym męczyć jeszcze troche.

I jesli Dialog nie wprowadzi DSL do tego czasu, to najprawdopodobniej przeżucam sie na NEO+ , a jakby jeszcze abonamencik do 99zł spadł .. to juz 100% !!

juz wprowadzil >> Czytaj... :)

1Mb/256kb >> instalacja 400 zł +VAT, abonament 149 zł +VAT
2Mb/512kb >> instalacja 400 zł +VAT, abonament 249 zł +VAT

Do każdego dostępu oferowany jest jeden publiczny stały adres IP.

i ja sie tylko modle, zeby przejscie z CDI plus na DSL byl mozliwy za oplata, ze sie tak wyraze... symboliczna
ale jakos szczerze w to watpie :(
czekam do konca roku, bo wtedy DSL do mnie dotrze i wszystko tak naprawde sie wyjasni

sayan 18.11.2003 21:11

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
juz wprowadzil >> Czytaj... :)

1Mb/256kb >> instalacja 400 zł +VAT, abonament 149 zł +VAT
2Mb/512kb >> instalacja 400 zł +VAT, abonament 249 zł +VAT

Do każdego dostępu oferowany jest jeden publiczny stały adres IP.

i ja sie tylko modle, zeby przejscie z CDI plus na DSL byl mozliwy za oplata, ze sie tak wyraze... symboliczna
ale jakos szczerze w to watpie :(
czekam do konca roku, bo wtedy DSL do mnie dotrze i wszystko tak naprawde sie wyjasni

dobrze rozumiem ?

1Mb za 149zł !! czyli w tej cenie co NEO+ ? a dwa razy szybciej ?

BD 18.11.2003 21:43

Cytat:

Napisany przez sayan
dobrze rozumiem ?

1Mb za 149zł !! czyli w tej cenie co NEO+ ? a dwa razy szybciej ?

tak tylko dialog nie jest wszedzie dostepny np w Katowicach nie ma ...
za to moge sobie w domku w gorach zainstalowac 1 MB ;)

Kasprzak 18.11.2003 22:09

o to Dialog tez widze ma eXtra oferte.
Ktos moze juz ma?
Jakies opinie jak chodzi?

cana 19.11.2003 17:10

Panowi dziś to tePSY przegieły :) dostałem na raz 3 faktury korygujace /rachunek przyszedł wczoraj/ i oczywiście nadal nic się niezgadza :)

jak ja to qrna kocham /znów wiszenie na tym ich party line :)/

pozdro

BD 19.11.2003 19:06

Cana ja dostalem wczoraj 2 faktury korygujace.

1. raz dostalem rachunek za telefon bez abonamentu za Neo. Podobno dlatego, ze umowa sie skonczya i nie beda mi na sile naliczac abonamentu za Neo. Co ciekawe w regulaminie jak byk stoi, ze umowa sie przedluza automatycznie na czas nieokreslony. W kazdym razie doplacilem do tego rachunku 199 zl i teraz przyszla korekta

2. podpisalem nowa umowe na rok w zamian na nizszy abonament. Niestety dostalem rachunek z naliczonym starym abonamentem 199 zl ale zadzownial do mnie pani z tpsa i powiedziala, ze amm sobie go skorygowac i bedzie OK a korekta przyjdzie

-Sid-The-Rat=> 20.11.2003 10:23

a ja sie zastanawiam jak dialog wydoli tego 1mbit'a czy 2... - bo na neo nigdy nie mialem sytuacji ze cos szlo ponizej limitu (czyli mialem praktycznie cir'a) - jak bedzie wygladal ten 1mbit to nie wiem - a jak pomysle sobie ze na niego poleca glownie nalogowi sciagacze to na bank zapcha im sie wszystko i z tego 1mbit bedzie np o.2mbit efktywnie...
naturalnie to tylko spekulacje - ale wiem ze domowemu userowi do przegladania www i sciagania co jakis czas paczki ze sterami to nie jest potrzebny 1mbit - i wezma go wlasnie emulkowcy...a mulek potrafi zamulic kazda siec

takie tylko sceptyczne spojzenie - choc ja dzis wlasnie ide sie dowiedziec kiedy dialog dotrze na moje osiedle :)

eloise 20.11.2003 19:08

a czy ktoś z Was słyszał o tym, że podobno od nowego roku ma być w ofercie NEO z połową obecnej prędkości (256) za ok 80-90zł?

Fantomas 20.11.2003 22:12

1. cena NEO+ w od następnego roku 99zł _info nieoficjalne od pana z TPSA
2. Dziś dostałem rachunek za telefon: mieszkam w Toruniu, natomiast należę do regionu w Olsztynie! (już nawet nie w Bydgoszczy), mało tego - biuro napraw (błękitna linia9393) ma w adresie Koszlin!!! Toż to normalna paranoja. Nalezy się dziwić, że rachunki w ogóle dochodzą, a że mają błędy to naprawdę drobnostka.
Gdyby można było, to pozbyłbym się telefonu a zostawił tylko NEO, ale tak się chyba nie da.
Miłego wieczoru

BD 20.11.2003 23:39

Cytat:

Napisany przez Fantomas
Gdyby można było, to pozbyłbym się telefonu a zostawił tylko NEO, ale tak się chyba nie da.
Miłego wieczoru

nie mozna tak a nawet nie mozesz zmienic na najnizszy abonament

cana 21.11.2003 06:52

Cytat:

Napisany przez BD
nie mozna tak a nawet nie mozesz zmienic na najnizszy abonament

dziwne bo ja jadę na najniższym jeszcze od czasów sdi

pozdro

Martin_TP 21.11.2003 08:37

Mozna nadal miec najnizszy abonament.

Oto artykul z: http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/...omia_a_19.html

Telekomunikacja Oszczędny abonament TP SA
Prawa nabyte będą zachowane

Klienci Telekomunikacji Polskiej, którzy wciąż mają abonament oszczędny, po jego przymusowej zamianie na pakiet socjalny będą mogli w dalszym ciągu korzystać z usług innych operatorów i usługi stałego dostępu do Internetu.

Firmy, które wykupiły plan oszczędny, będą mogły korzystać teraz z pakietu socjalnego. Takie są postanowienia uchwały 192/03 zarządu TP SA z 4 listopada 2003 roku.

Gdy w lipcu "Rz" jako pierwsza poinformowała, że TP SA zrezygnuje z oferowania abonamentu oszczędnego i zastąpi go socjalnym (w obu jest niski abonament i drogie rozmowy), wśród operatorów alternatywnych rozpętała się burza.

W pierwotnej wersji TP SA chciała bowiem pozbawić osoby "przeniesione" z planu oszczędnego do socjalnego możliwości swobodnego wyboru operatora świadczącego usługi międzymiastowe, międzynarodowe i połączeń do sieci komórkowych, a także zamierzała uniemożliwić korzystanie ze stałego dostępu do Internetu (usługi SDI, Neostrada). Tym, którzy już korzystali z tych usług sugerowano, że powinni wybrać droższy abonament - standardowy. TP dała swym klientom czas do 15 listopada na podjęcie decyzji, który abonament wybierają. Oświadczyła też, że ci, którzy tego nie zrobią, zostaną objęci abonamentem socjalnym zamiast oszczędnego.

W lecie prawnicy związani z operatorami niezależnymi twierdzili, że takie postępowanie TP SA może oznaczać niezgodne z prawem wykorzystywanie pozycji rynkowej, a także to, że firma chce odebrać klientom prawa nabyte.

4 listopada zarząd TP SA zdecydował, że ci z klientów TP, którzy posiadając abonament oszczędny korzystali z usług innych operatorów, w tym z preselekcji, a także ze stałego dostępu do Internetu, zachowają te uprawnienia w planie socjalnym, a ograniczenia będą dotyczyć tylko nowych klientów. Zdecydowano też, że abonenci posiadający numer REGON (czyli firmy) i korzystający z abonamentu oszczędnego mogą korzystać z planu socjalnego.

BD 21.11.2003 11:25

no wlasnie Ci co maja moga miec nadal
ale reszta juz nie moze zmienic na ten abonament

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:12.