![]() |
Jakiej muzyki słuchacie??
Dałem taki lużny temacik żeby zobaczyc jaką muzyke słuchają wypalacze płyt.
Ja osobiście słucham Hip-Hopu i Metalu w wykonaniu metaliki. |
Witam!
wszystko, co mi wpada w ucho... a z racji rytmicznosci lubie h-h |
Podobnie jak kolega wyzej - wszystkiego po trochu, no moze oprocz heavy metalu ;). []-[] [] []D - []-[] [[]] []D takze lubie.
|
Hip-hop
Metal (gotyk, trash) Hard Rock Cross Rock |
Techno/Trance
Od czasu do czasu HipHop -> jak sie trafi dobry tekst i rytmik, ale ogolnie transik |
prawie kazdej :D
od klasyczej przez metal (klimaty metallica'y) i rock potem pop i troche techno az do hip-hop'u - to szczegolnie ostatnio ;p |
nieslucham konkretnego gatunku slucham konkretnch zespolow czyli:
Big Cyc - starsze plyty Iron Maiden Guano Apes eee..Evanescence [czy jakos tak ;)] Linkin Park no jakis dobry Kult i troche dobrych starych hitow :) |
elektro-trans, ambient, progressive rock no i siekiera oczywiście
|
Ja słucham przeważnie PUNK'u i trochę METAL'u. Nie nawidze HH i TECHNO!
|
Schanz w wykonaniau hell-a, carl coxa, chrisa liebinga, umka i duzo paul van dyka. Duzo lexa z paulem i ogólnie elektroniki w wykonaniu autotune i beroshima i kissogram i woody i ............ oj dużo tego jest:) po prostu TECHNO !!!!!!!!!!!! rullezzzzzzzzzzzzzzzzzzz a izero hh który jest dla mnie bezsensu słowa i muzyka jest tam do du....py.
|
Ja lubie Trance, ale w dobrym wykonaniu, a tak ogólnie to słucham prawie wszystkiego jak tylko coś mi się spodoba. Nie lubię natomiast muzyki poważnej i disco-polo oraz prymitywnych dance-kawałków w stylu "chichuachua" czy jakoś tam.......
|
Ja nie bede pisał co lubie, łatwiej czego nie
Wiec nie toleruje Hip Hopu, Rapu i Dance. DiscoPolo tez raczej niezabardzo, ale czasem mozna sie niezle posmiac ;) |
Hip Hop, Reage i różne odmiany, Jazz i odmiany, Soul, R&B
|
Hmm, sam sie zastanawialem czy nie rozpoczac dyskusji na ten temat ;).
Wiec przejde do konkretow. Slucham to co mi wpada w ucho. Bez HH, disco polo, nie znosze "tekno". Lubie ciezszego grania: Manowar, Therion, In flames. czasami Kultu, Knz-eta. I to tyle. |
Ludzie disco-polo jest ok nawet nie wiecie jaka jes przy tym zabawa na dyskotekach "Hej listonoszu!!" to jest kawałek przy którym nawet o 4 nad ranem bawi się cała sala (0/5 ludzi jest nieprzytomna). Każdy jakby ktoś go spytał to powie a fu a tak naprawde najlepiej się przy tym bawić a jak juz jest sie a weselichu to wogóle:)
|
Witam!
ja pierd... :) dosco polo o 4 rano... jaki KAT! rozumiem, ze na weselu to takie muzyczki sa na porzadku dziennym, orkiestra i w ogole... ale na dyskotece dicko polo? chyba tylko na wioskach... i w WZ we Wrocku (WZ - Wiejska Zabawa) |
Każdego rodzaju prucz metalu i heavy metalu i wszystkiego co jest z tymi dwoma gatunakami związane.
Pozdro;) |
No ale ja myślałem ze chodzi o muzykę jaką słuchamy w domu, a nie na weselu. Ile można chodzić na wesela ? :)
|
Muzyki słucham różnej, najchętniej lata 70 i 80
|
Uwielbiam progressive rock ,art rock.
I wiele innych poza normami istniejących form muzycznych....;) Nie będe wypisywał ,kogo za co lubię bo lista była by bardzo dłuuugggaaa... W tej chwili leci własnie u mnie Peter Gabriel ...cudowne! A pózniej mam zamiar posłuchać Parcupine Tree :))) |
Cytat:
Z tego co widzę w twoim avatarze lubisz Pink Floyd chyba też........The Dark Side Of The Moon i The Wall swego czasu słuchałem nałogowo, praktycznie znam to na pamięć. Lecz o dziwo z czasem zaczołem się skłaniać ku bardziej elektronicznemu brzmieniu. |
METALLICA RULES! - słucham ich od małego
|
Nie chodzi o to że co tydzień w sobote jestem na weselu:) po prostu to jest raczej nieodłączny element wesel a pozaty czy ktos z was był na takim wiejskim prawdziwym weselu?:) gdzie woda leje sie potokami a poprawiny sa jeszcze przez dwa nastepne dwa dni? a czasami dobrze jest zboczyc z drogi i zajechac na disco-klepowisko:) nie kazdy mieszka w duzym miescie i moze pozwolic sobie na dyskoteki w stylu Tresor czy Hafetunnel wiec bawi sie przy tym przy czym moze.
|
Hip Hop ... głównie polski
Elektroniczna, jakaś techniawka fajna, albo jaazdeczka ;) czasem pop, rock. Ogólnie róznie, ale dwie górne pozycje najczęściej. Hmmm, ten temat chyba już był kiedyś :) |
Cytat:
|
O dawna słucham HEAVY METALU, aczkolwiek nie gardzę muzyką popularną, blusem, rockiem. Nie mam nic przeciwko muzyce poważnej, jazzu i podobnym gatunkom. !@%&(&$ jak słyszę hip hop, techno lub trance. Muzyka dance co prawda (...), ale nic się ze mną nie dzieje jak ją słyszę :-) Jeśli chodzi o disco polo i podobne, to kiedys P.K. śpiewał w swojej piosence: "HEJ! FAJNI JESTEŚCIE, HEJ!" :-)
UP THE IRONS !!! |
Rock, metal, blues.
I podobnie jak kolega Maciej, jestem maniakiem muzyki Pink Floyd i Watersa. EDIT: A właśnie, Macieju, widziałeś to ostatnie DVD "Classic Albums: The Dark Side Of The Moon" Floyd'ów? |
Ktoś wyjechał z pytaniem "jakiej muzy słuchacie"
To ja powiem Ci bracie, że byłem zajarany w HipHopie Bo to było na topie, ale zdanie po 4 latach zmieniłem I na mroczne klimaty teraz się przerzuciłem. Gotyk, to coś w czym odnalazłem siebie I jak jestem w potrzebie to karmię się tą muzą Chociaż inni ludzie inną muzę lubią Tak ja prawo mam i tego co chcę słucham Na koniec jednąą radę wam dam Jak ktoś powie, że to chłam czego słuchacie To olejcie kolesia już na samym starcie A odnośnie avatarka to czasem myli :) |
Metal, Hard Rock (zwłaszcza AC DC, Metallica, Black Sabbath, Led Zeppelin)
Starszy ROCK (również polski) Trochę "poscielówek" (np. Celine Dion, Natasha St Pierre) ale też szanty i poezja śpiewana. HH i TECHNO nie trawię. |
Widze ze mamy zeglarza na forum. AHOY
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale ogólnie bez obrazy, ale tak to napisałeś, że musiałem coś napisać aby niektórzy nieutożsamiali hip hopu z sezonówką jaką jest np. Britney Spears czy jakieś polskie "Ich Troje" czy "Piesek" ;) |
ja slucham konkretnej muzyki
|
Cytat:
Pozdro;) |
dobrej muzyki - rowniez wlasnej :D
|
Cytat:
Dobrej - co to znaczy - ciągle w tv slysze ze kotos czyta dobre ksiazki, slucha dobrej muzyki - a gusta sa rozne. htos moze uznac ze dla niego dobra muzyka to disco, inny techno itd. a ja moge na nich w tym momencie patrzec i robic wielkie oczy bo tego nie slucham i dziwiec sie ze nazwali to dobra muzyka. Co innego jak ktos jasno napisze i przejzyscie. |
Ja słucham tego, czego słuchać można. :D
Generalnie od lat słucham różnej muzyki pod warunkiem, że mi się podoba. Czuje duży sentyment do tzw. muzyki elektronicznej lub jej współczesnych stylów (np. ambient), jest też kilka starszych zespołów rockowych których twórczość będe do końca cenił. |
nie chcialem pisac konkretnie - byla by to baaardzo dluga lista, z czescia nazw ktore nikomu nic nie powiedza a ja osobiscie brzydze sie bardzo slownym opisywaniem muzyki - ze 'hadcore jest hard ale lekkie' czy cos w tym guscie
jak mam powiedziec co z muzyki zmienilo mnie to powiem tak - dawno temu queen, potem metallica (tez dawno), potem pink floyd, potem jethro tull, king crimson - potem dlugo sluchalem klasyki, glownie baroku - 5 czy 6 lat temu przyszla fascynacja metalem i tak zostalo (tutaj lista mialaby juz 3 czy 4 strony) choc czasem lubie sobie posluchac czegos odmuzdzajacego - imprezowe umpa umpa puszczone na podkrecenie nastroju w tej chwili mecze Orbite Wiru i Tuff Enuff - wielokrotnie i z premedytacja... (a wczoraj z braku netu przeszedlem sie do MM i nabylem Natural Disaster Anathemy) |
dla sceptyków muzyki elektronicznej serdecznie polecam Orbitale.
Wpiszcie w jakiejś kaazie czy cóś ;) "Orbital" lub "Orbital Insides"...niezwykła muzyka elektroniczna strasznie pobudzająca myśli, w większości spokojna. Bity, przejścia jakich nie usłyszysz nigdzie indziej. Z tego co wiem to jest to muzyka z imprezy odbywającej się w Anglii pt. "Orbital Insides", ale pare płyt z tego wyszło. Polecam kawałki: - "Adnan's" - "Out There Somewhere/part 2" - "Funny Break (One Is Enough)" - "P.E.T.R.O.L." - "the girl with the sun in her head" :) |
Cytat:
|
Cytat:
A tak swoja droga zgdadzam sie z Sidem, wymiana tredow muzycznych bylaby w moim przypadkow niewystarczajaca aby sprzedac to za pomoca kilku slow... w kazdym razie, uwazam ze taki topic jest bez sensu, sprzyja powstawaniu wasni na tle muzycznym, w zwiazku z tym ze kazdy czegos slucha i cos lubi... nie powinien trwac w tym jak jakis ortodoks... zreszta ludzie w roznym wieku postrzegaja ten swiat inaczej pozdrawiam:) |
Cytat:
A co do Apex Twin to już porządna klasyka. |
Cytat:
Słyszeli:) Ja też mam sentyment do dobrej elekronicznej muzyki, szczególnie ambientowej, ale lubie też elektroniczne DUBy i trance. The best dla mnie jest The Future Sound Of London w całej swojej rozciągłości, Boards of Canada, Omni Trio itd. Z rockowych kapel - TOOL, DEFTONES oraz starych progresywnych rytmów - King Crimson. Długo by pisać o tym bo słucham praktycznie wszystkiego co mi się spodoba. Pozdrawiam |
Słucham niemal każdej. Najchętniej rzeczy, które są niekonwencjonalne, rozbudowane/pokomplikowane, klimatyczne lub wyróżniają się w jakiś inny pozytywny sposób. :)
/* now playing: King Crimson - The Double Trio [Tokyo, 10-5-95] - 11 - Indiscipline :wow: */ |
Cytat:
Ten Zlocik był zdecydowanie za krótki - toż Mietek Folk, czy EKT - to moi kumple. Do menago Mietek Folk Dziury -jade na Andrzejki do Olsztyna. Poza tym - poezja spiewana - oj chłopie szybko spotkamy się znowu 8) |
a ja mam standardowy zestawik:
HipHop Techno jak mi wpadnie w ucho jakis rock to ok :) |
Cytat:
a ogólnie CIAPEK dobrze, że to skomentowałeś i ja nie mam o nic do nikogo żalu, bo to jest dyskusja :) Więc dyskutujmy :) |
mnie podobają się wybiórczo utwory z każdego gatunku muzyki
jak mi coś "wpadnie" w ucho to słucham tego niezależnie od tego jaki to gatunek muzyczny |
Cytat:
Dla przykladu...DJ600V, TEDE, HAKA.... całkiem radosne kawałki o niezłych bitach :), zreszta zawsze była też ta druga strona hip hopu, kiedyś mniej widoczna, teraz więcej :). A prawda też jest taka, że chłopaki rymują o tym tak jak jest i wiele ludzi z nimi się interpretuje bo wiele akcji to duży kawałek z ich życia. Nie m tekstów o tym, że "się zakochałem w Marzence" albo, że "Baśka miała fajny biust" :) ;) 8) |
Same nieznane mi nazwy...
i pomysleć,ze włąsnie słucham Grzegorza Tomczaka :cool: |
bardzo cenie sobie thrashmetal (seplutura, soulfly), ostatno zas bardzo duzo slucham D'n'B, a nie pogardze i Bethovenem
|
w sumie to prawie wszystko, ale nie przepadam za HH i techo, no chyba ze jade samochodem. A najczesciej Rock'a :peace:
pozdro |
Cytat:
Co prawda rymować można o różnych rzeczach, sprawach. Jednak bardzo mnie wkurza to, że sporo jest małolatów zajaranych na masse HipHopem. Chodzi o to, że jak powiesz, że słuchasz czego innego [inaczej mówiąc: wyłamiesz się] to niektórzy mogą wytykać Ciebie palcami. Jednak wszystko jest dobre w odpowiednich dawkach. |
!!!witam!!!
No ja slucham raczej ostrzejszej muzyki, ale nie lubie sluchac bardzo znanej muzyki....[wole cos mniej znanego....]....lista tesz by byla dluga....... Glownie $lipKnoT, Metallica, PanterA, R.A.T.M., Sepultura, Slayer, Black Sabbath, Deep Purple, Stone Sour, troche Marilyna Mansona, BioHazardu[ale to jest cos spokojniejszego], nie znam sie na cichszych zespolach, tz. mniej znanych, bo mieszkam w malutkim miescie i do tego prawie wszyscy sluchaja, albo... niczego albo HH...........a tego nie lubie....... |
Tylko klasyczny heavy metal typu : Judas Priest, Iron Maiden, Metallica, Megadeth, Sepultura, Testament, Slayer, Gamma Ray, Helloween. Innych nie slucham .
A jak slysze prymitywy typu hiphop,dans,tehno itp, to mi ostro cisnienie skacze w gore i mam ohote cos rozpie.... |
Widze, ze tu wiekszosc osob slucha raczej "ciezszej" muzyki, typu metal, rock, techno itp (ciezsza to moje prywatne okreslenie, tak po prostu ja ja odczuwam). Moje gusta sa raczej mniej spotykane, bo lubie po prostu roznego rodzaju pop, zwlaszcza ten spokojniejszy, oraz dance i disco (od lat 80 przez wlasciwie wszystkie okresy do dzisiaj). Do tego bardzo lubie spokojniejsza muzyke, typu: Enya, Enigma, Gregorian, Era, Sarah Brightman (ktorej ostatnia album to najlepsza plyta, jaka w zyciu sluchalem), slucham tez czesto muzyki relaksacyjnej (roznej instrumentalnej). Metalu nie lubie na pewno, rocka raczej tez nie, chociaz kiedy bylem w stanach, to stacja radiowa: Soft Rock byla moja ulubiona, a na techno musze miec szczegolny nastroj, ale raczej nie przepadam za tym gatunkiem (wszystkie odmiany, czy tez inne gatunki typu Trance, House itp to juz dla mnie zupelnie obca sprawa). Tak wiec lubie Pop, New Age (ze to tak ogolnie ujme, chociaz to chyba troche za szerokie pojecie) i muzyke relaksacyjna :)
|
W kregu moich ulubionych wykonawcow zostaja:
Orbital Paul Oakenfold Jean Michel Jarre Klaus Badelt The Crystal Method Mike Oldfield Kitaro Paul Van Dyk Tangerine Dream Moby Moloko Kosheen Andreas Vollenweider natomiast mój dokładny profil muzyczny znajdziecie na audioscrobbler |
Słucham:
DŻeM Hunter The gathering In Flames Lacuna Coil theatre of tragedy Judas Priest Nirvana Tiamat ostatnio System of a down Slipknot Scorpions(koncert) Iron Maiden |
Głównie elektronika. Ulubione: Underworld,Chemical Brothers,Groove Armada,Fluke
Inne: Radiohead, Nirvana, White Zombie, Metallica Z Polskich: Dżem,Maleńczuk (sentymentalnie w zasadzie), Respect dla Blendersów za koncertówki. Pojedyncze kawałki z wielu, wielu, innych kapel |
@Calme, dwuletni topic odgrzać, hehe.
Ale dobrze: http://img236.echo.cx/img236/5443/pa...ercross2kx.gifJudas Priesthttp://img236.echo.cx/img236/5443/pa...ercross2kx.gif Halford (solo) Pink Floyd Moby Celtic Frost Napalm Death Sepultura Bjork Alan Parsons (solo i z zespołem) Skunk Anansie Yello Dire Straits Marillion Kolejność w zasadzie dowolna z wyjątkiem pozycji pierwszej. :taktak: http://img236.echo.cx/img236/5443/pa...ercross2kx.gif |
Cytat:
|
Cytat:
Odgrzewane i odświerzane smakuja najlepiej, np: topic'i, kiłbaski z constaru ;) a dwuletnie to juz wogóle :D |
Enigma
Mike Oldfield Jean Michel Jarre Vangelis Clannad Enya Maire Brennan Moya Brennan The Police, Sting Bon Jovi Brian Adams Bruce Springsteen Dire Straits Eric Clapton Phil Collins Leonard Cohen Yello Mark Knopfler Mylene Farmer Alphaville Deep Purple Texas Lenny Kravitz Evanescence Dido Natasha St Pier Moby The Crystal Method Blank & Jones Delerium Paul Okenfold ATB Cosmic Gate i do tego jeszcze muzyka filmowa Reszty już mi się nie chce pisać :) |
W zasadzie to prawie wszystko słucham , poza :
hiphop, disco polo, i metal , kiedyś tylko metal słuchałem Metalica, Iron Meiden, Slayer ...... Jakoś się przejadło :\ Teraz poza w/w wymienionymi to prawie wszystko , ale najczęściej : jazz -> płyty w stylu Jazz At the Pawnschop 1 i 2 Trąbka w stylu Chucka Magione Ichu - peruwiańskie rytmy w audiofilskim klimacie Boney-m - 20000 lat świetlnych (najlepsza płyta tego zespołu) Jack Sheldon - super, hiper , rewelacja tyle że trzeba mieć sprzęt by tego posłuchać. Yello w każdej postaci, no może poza MP3 Soul, blus i klimaty dzieci kwiatów oraz polskie : Demarczyk, Jarocka, Rodowicz, Combi, Perfekt i inne z tego okresu. No i Wały Jagiellońskie ! Shubert & Bukała & reszta ! "Klechda o dobrym pociągu" bardzo lubię. "Wars wita " też super , powala do dzisiaj. "Aine klaine" dalej śmieszy. |
piękny dla ucha, pobudzający zmysły, wzburzający krew w żyłach, powodujący palpitacje serca u sąsiadów || death metal || (czasem też trochę blacku płynie z głośników)
a moi faworyci to: NAGLFAR ENSLAVED AMON AMARTH BEHEMOTH DARKTHRONE GORGOROTH juz nie wymieniam, bo braknie miejsca ;) |
Cytat:
O kurde - dokładnie tego słucha moja żona :serdusz: A ja ostatnio dostałem Manu Chao "Por la carretera" - koncert w Urugwaju. W Europie nie do kupienia - strasznie lewicowy. Power - to mało powiedziane:) |
Cytat:
|
Dzisiaj disco polo z lekkim rockowym zabarwieniem. :haha:
https://www.youtube.com/watch?v=M6MIDzlnAME |
Cytat:
|
Dziś słucham wszystkiego jak leci od nich, ale przy okazji zauważyłem, z lekkim zdumieniem, że w tym roku mija dokładnie 50 lat od premiery ich pierwszego albumu:
https://www.youtube.com/watch?v=vlDYKjfnZ44 |
Hippis! :D
|
na co dzień słucham rocka, czasem cos mocniejszego
|
Rock i metal
|
Czasami przyznać się do tego, czego się słucha to zyskać lub stracić poważanie he he :zawstydz::hahaha::P :zespol:
|
Cytat:
|
|
Elektroniczni raperzy w rurkach, niezły ubaw. :D
|
Cytat:
:'( :glaszcze: |
Cytat:
to jest COŚ :taktak: https://www.youtube.com/watch?v=q7p-ihYOG5s :weed: |
Cytat:
O to to k***a lol2 |
Cytat:
|
Jakoś niedawno była premiera:
https://www.youtube.com/watch?v=ZpDJNSOcATY. Może nawet kupię ten album, bo zapowiada się świetnie. :) |
Dostałem wykaz imprez na Narodowym, już wiem na co idę do pracy, o ile nadal będziemy mieli środek górnej trybuny: 26.06 Phil Colins, 12.07 Bon Jovi, 20.07 P!NK, 21.08 Metallica :D
Mecze PZPN, jak nie będzie ciekawszych zajęć. :> |
Cytat:
Zazdroszczę. Poszedłbym na wszystkie z tych koncertów. |
Cytat:
Cytat:
|
Rap, a ostatnio z elektronicznego to NEFFEX
|
Ilość załączników: 1
a u mnie elektroniczne nowości dość często goszczą na muzycznym talerzu... nie mniej jednak wracam do tego jak zahipnotyzowany... moje dzieciństwo jest w tym zaklęte...
https://www.youtube.com/watch?v=DwGkA4tKCzs Załącznik 132757 https://youtu.be/dHwxLwnGHkw |
Potwierdzam NEFFEX ma fajne kawałki, mają taką energię w ich muzyce której często brakuje dzisiejszym raperom.
M@X treść to jedno ale nigdy nie zrozumiem uwielbienia do autotune, to brzmi tak niesamowicie słabo i zniewieściale że lepiej jakby już używali swoich normalnych głosów Ogólnie scena to z jednej strony hardkorowcy "gangsta" raperzy którzy gloryfikują kradzież i są niby tacy honorowi a kłócą się o parę zł jak pewien polski zespół wannabe-NWA :> a z drugiej zniewieściali chłopcy rapujący o iphonach, łachach i hajsie który dostają od rodziców. Poza tym są ogarnięci i sensowni raperzy ale niestety większość kojarzy ten gatunek przez te dwie skrajności. |
Autotune to już rzeczywistość. Ja nie rozumiem esportu i platform typu Twitch, ale nie zmienię to faktu, że mają liczne grono odbiorców i należy to uszanować jako ważną gałąź branży. To, że czegoś nie rozumiem nie znaczy, że mam zakazać rzeczywistości się dziać.
Co do podziału masz rację. Wiekszosc legend poznikała, Vienio gotuje, Sokół robi ciuchy... Miałem 10 lat przerwy, ale wróciłem i rozglądam się co młoda gwardia ma do zaoferowania i ten kawałek mocno wpisuje się w klimat jaki lubię - jest klubowo, buja, są wanny, hajs i drogie szmaty, a o to trochę przecież chodzi ;) W gruncie rzeczy to ciesze sie, ze rodzima scena hip-hopowa ewoluowała z miejsca w ktorym siedziała na ławce, było ciezko i wstyd było miec hajs do dzisiaj, gdzie w dobie branży wypchanej pieniędzmi tylko przegrywy nawijają o tym, że siedzą pod blokiem i piją Harnasia. Bo pieniędzy dziś nie wstyd w branży mieć, skoro coś się osiągnęło. I to jest fajne. ââNie ma tu miejsca na monety w grobie, kusi wizja dekadencji Przez parę dekad dancing, więc zawsze beka z MC Twój ulubiony raper kłamie, mówiąc nie dla pensji Bo gdyby ktoś dał mu brałby płacząc, nie no ekstra dzięki.ââ |
Ja sie cieszę że rap ewoluował z "siedze na ośce jaram blanty jp hwdp" ale nie podoba mi się kierunek w którym ewoluuje, tzn. cały ten swag, szpan iphonami i drogimi szmatami z logiem jakiegoś supreme czy innego szajsu.
Technicznie polscy raperzy są mile do przodu przed tym co reprezentowali te 20 lat temu, mało kto już nawija na rymach częstochowskich, podwójne/potrójne są normalnością, w tekstach pojawiają się gry słowne czy metafory, flow nie jest już na jedno kopyto, również producenci się rozwinęli (choć już wtedy nie było źle pod tym względem). Niestety raperzy którzy mają coś sensownego do powiedzenia są zagłuszani przez ludzi pokroju Bedoesa czy Reto albo Multiego. Sam czasami odpalę jakiś banger żeby się pobujać ale w większości wolę kawałki z konkretną treścią z którą można się utożsamiać i odnieść. Wiele dobrych utworów znam na pamięć (był czas kiedy katowałem Paktofonikę i znałem całą ich płytę na pamięć tak że mogłem ją odtworzyć w głowie, łącznie z podkładami :rotfl:), są dla mnie czymś ważnym jak np. książka czy film. Nie umiem słuchać muzyki tylko żeby coś plumkało w tle albo tylko do tańca. Niby wiem że autotune używa już każdy ale i tak dla mnie kojarzy się z głosem kastrata albo kogoś innej orientacji :P Tak samo mam bekę z pewnego rapera z południa Polski który obniża sobie głos komputerowo a na koncertach słychać co innego :> |
Panie, to czarnuchy, tak jak M@X, uwielbiają szpanować. :D
|
A takie tylko przypomnienie historycznych riffów, aż się dusza cieszy. :D
https://www.youtube.com/watch?v=eHS5V7Q3n0U |
Cytat:
rap kastrowanego kota lepciejszy :D |
Już jest. Pierwsze solo Sokoła. 20 lat prawie na ten album czekałem.
https://open.spotify.com/album/1YSAq...SE6lXJPglgJ_EA |
https://www.youtube.com/watch?v=09NqLjHJtGQ
https://www.youtube.com/watch?v=xydwMqIhZ54 a ja proponuje absolutna klasyke w dwoch roznych, niesamowitych coverach :P |
|
Jak to buja niesamowicie:peace: Katuje od jakiegoś czasu nie tylko ten kawałek ale wszystkie albumy tego gościa, rządzi :spoko:
https://www.youtube.com/watch?v=elHB8KnMRdA |
Cytat:
|
E, fajne, ale stare, myślę, że dzisiaj chłopaki nie są tak zbuntowani, chyba, że niektórzy z nich przeszli na złą drogę.
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:06. |