Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Jakiej muzyki słuchacie?? (https://forum.cdrinfo.pl/f26/jakiej-muzyki-sluchacie-27768/)

Tribunal 18.11.2003 15:21

Jakiej muzyki słuchacie??

Dałem taki lużny temacik żeby zobaczyc jaką muzyke słuchają wypalacze płyt.
Ja osobiście słucham Hip-Hopu i Metalu w wykonaniu metaliki.

Remix 18.11.2003 15:22

Witam!

wszystko, co mi wpada w ucho... a z racji rytmicznosci lubie h-h

czero 18.11.2003 15:25

Podobnie jak kolega wyzej - wszystkiego po trochu, no moze oprocz heavy metalu ;). []-[] [] []D - []-[] [[]] []D takze lubie.

DreamCrusher 18.11.2003 15:31

Hip-hop
Metal (gotyk, trash)
Hard Rock
Cross Rock

Kasprzak 18.11.2003 15:40

Techno/Trance
Od czasu do czasu HipHop -> jak sie trafi dobry tekst i rytmik, ale ogolnie transik

nimal 18.11.2003 16:37

prawie kazdej :D
od klasyczej
przez metal (klimaty metallica'y) i rock
potem pop i troche techno
az do hip-hop'u - to szczegolnie ostatnio ;p

Pawel_k 18.11.2003 17:00

nieslucham konkretnego gatunku slucham konkretnch zespolow czyli:
Big Cyc - starsze plyty
Iron Maiden
Guano Apes
eee..Evanescence [czy jakos tak ;)]
Linkin Park
no jakis dobry Kult
i troche dobrych starych hitow :)

Alinoe 18.11.2003 17:02

elektro-trans, ambient, progressive rock no i siekiera oczywiście

kizio 18.11.2003 17:22

Ja słucham przeważnie PUNK'u i trochę METAL'u. Nie nawidze HH i TECHNO!

Loczek 18.11.2003 17:22

Schanz w wykonaniau hell-a, carl coxa, chrisa liebinga, umka i duzo paul van dyka. Duzo lexa z paulem i ogólnie elektroniki w wykonaniu autotune i beroshima i kissogram i woody i ............ oj dużo tego jest:) po prostu TECHNO !!!!!!!!!!!! rullezzzzzzzzzzzzzzzzzzz a izero hh który jest dla mnie bezsensu słowa i muzyka jest tam do du....py.

rcobex 18.11.2003 17:26

Ja lubie Trance, ale w dobrym wykonaniu, a tak ogólnie to słucham prawie wszystkiego jak tylko coś mi się spodoba. Nie lubię natomiast muzyki poważnej i disco-polo oraz prymitywnych dance-kawałków w stylu "chichuachua" czy jakoś tam.......

mr_spock 18.11.2003 17:53

Ja nie bede pisał co lubie, łatwiej czego nie
Wiec nie toleruje Hip Hopu, Rapu i Dance. DiscoPolo tez raczej niezabardzo, ale czasem mozna sie niezle posmiac ;)

Banana Coctail 18.11.2003 17:53

Hip Hop, Reage i różne odmiany, Jazz i odmiany, Soul, R&B

Clackier 18.11.2003 17:54

Hmm, sam sie zastanawialem czy nie rozpoczac dyskusji na ten temat ;).
Wiec przejde do konkretow. Slucham to co mi wpada w ucho. Bez HH, disco polo, nie znosze "tekno". Lubie ciezszego grania: Manowar, Therion, In flames. czasami Kultu, Knz-eta.
I to tyle.

Loczek 18.11.2003 19:00

Ludzie disco-polo jest ok nawet nie wiecie jaka jes przy tym zabawa na dyskotekach "Hej listonoszu!!" to jest kawałek przy którym nawet o 4 nad ranem bawi się cała sala (0/5 ludzi jest nieprzytomna). Każdy jakby ktoś go spytał to powie a fu a tak naprawde najlepiej się przy tym bawić a jak juz jest sie a weselichu to wogóle:)

Remix 18.11.2003 19:03

Witam!

ja pierd... :) dosco polo o 4 rano... jaki KAT!

rozumiem, ze na weselu to takie muzyczki sa na porzadku dziennym, orkiestra i w ogole... ale na dyskotece dicko polo? chyba tylko na wioskach... i w WZ we Wrocku (WZ - Wiejska Zabawa)

kraluk 18.11.2003 19:06

Każdego rodzaju prucz metalu i heavy metalu i wszystkiego co jest z tymi dwoma gatunakami związane.
Pozdro;)

rcobex 18.11.2003 19:14

No ale ja myślałem ze chodzi o muzykę jaką słuchamy w domu, a nie na weselu. Ile można chodzić na wesela ? :)

Franc 18.11.2003 19:39

Muzyki słucham różnej, najchętniej lata 70 i 80

Maciej 18.11.2003 19:54

Uwielbiam progressive rock ,art rock.
I wiele innych poza normami istniejących form muzycznych....;) Nie będe wypisywał ,kogo za co lubię bo lista była by bardzo dłuuugggaaa...
W tej chwili leci własnie u mnie Peter Gabriel ...cudowne! A pózniej mam zamiar posłuchać Parcupine Tree :)))

rcobex 18.11.2003 20:12

Cytat:

Napisany przez Maciej
Uwielbiam progressive rock ,art rock.
I wiele innych poza normami istniejących form muzycznych....;) Nie będe wypisywał ,kogo za co lubię bo lista była by bardzo dłuuugggaaa...
W tej chwili leci własnie u mnie Peter Gabriel ...cudowne! A pózniej mam zamiar posłuchać Parcupine Tree :)))

Z tego co widzę w twoim avatarze lubisz Pink Floyd chyba też........The Dark Side Of The Moon i The Wall swego czasu słuchałem nałogowo, praktycznie znam to na pamięć. Lecz o dziwo z czasem zaczołem się skłaniać ku bardziej elektronicznemu brzmieniu.

emer74 18.11.2003 20:28

METALLICA RULES! - słucham ich od małego

Loczek 18.11.2003 20:30

Nie chodzi o to że co tydzień w sobote jestem na weselu:) po prostu to jest raczej nieodłączny element wesel a pozaty czy ktos z was był na takim wiejskim prawdziwym weselu?:) gdzie woda leje sie potokami a poprawiny sa jeszcze przez dwa nastepne dwa dni? a czasami dobrze jest zboczyc z drogi i zajechac na disco-klepowisko:) nie kazdy mieszka w duzym miescie i moze pozwolic sobie na dyskoteki w stylu Tresor czy Hafetunnel wiec bawi sie przy tym przy czym moze.

CIAPEK 18.11.2003 20:45

Hip Hop ... głównie polski
Elektroniczna, jakaś techniawka fajna, albo jaazdeczka ;)
czasem pop, rock.
Ogólnie róznie, ale dwie górne pozycje najczęściej.

Hmmm, ten temat chyba już był kiedyś :)

Maciej 18.11.2003 20:51

Cytat:

Napisany przez rcobex
Z tego co widzę w twoim avatarze lubisz Pink Floyd chyba też........The Dark Side Of The Moon i The Wall swego czasu słuchałem nałogowo, praktycznie znam to na pamięć. Lecz o dziwo z czasem zaczołem się skłaniać ku bardziej elektronicznemu brzmieniu.

Pink Floyd ,Roger Waters...to dla mnie jak religia.

Vavoom 18.11.2003 21:02

O dawna słucham HEAVY METALU, aczkolwiek nie gardzę muzyką popularną, blusem, rockiem. Nie mam nic przeciwko muzyce poważnej, jazzu i podobnym gatunkom. !@%&(&$ jak słyszę hip hop, techno lub trance. Muzyka dance co prawda (...), ale nic się ze mną nie dzieje jak ją słyszę :-) Jeśli chodzi o disco polo i podobne, to kiedys P.K. śpiewał w swojej piosence: "HEJ! FAJNI JESTEŚCIE, HEJ!" :-)

UP THE IRONS !!!

Macio.Men 18.11.2003 22:45

Rock, metal, blues.

I podobnie jak kolega Maciej, jestem maniakiem muzyki Pink Floyd i Watersa.

EDIT:

A właśnie, Macieju, widziałeś to ostatnie DVD "Classic Albums: The Dark Side Of The Moon" Floyd'ów?

KarolluZ 18.11.2003 22:50

Ktoś wyjechał z pytaniem "jakiej muzy słuchacie"
To ja powiem Ci bracie, że byłem zajarany w HipHopie
Bo to było na topie, ale zdanie po 4 latach zmieniłem
I na mroczne klimaty teraz się przerzuciłem.
Gotyk, to coś w czym odnalazłem siebie
I jak jestem w potrzebie to karmię się tą muzą
Chociaż inni ludzie inną muzę lubią
Tak ja prawo mam i tego co chcę słucham
Na koniec jednąą radę wam dam
Jak ktoś powie, że to chłam czego słuchacie
To olejcie kolesia już na samym starcie

A odnośnie avatarka to czasem myli :)

jasut 18.11.2003 23:02

Metal, Hard Rock (zwłaszcza AC DC, Metallica, Black Sabbath, Led Zeppelin)
Starszy ROCK (również polski)
Trochę "poscielówek" (np. Celine Dion, Natasha St Pierre)
ale też szanty i poezja śpiewana.
HH i TECHNO nie trawię.

Clackier 18.11.2003 23:06

Widze ze mamy zeglarza na forum. AHOY

jasut 18.11.2003 23:35

Cytat:

Napisany przez Clackier
Widze ze mamy zeglarza na forum. AHOY

Nigdy nie żeglowałem i niezmiernie tego żałuję, szantów zaś słucham zawsze z wielką przyjemnością. Polecam zwłaszcza EKT Gdynia, Ryczące Dwudziestki, Mechanicy Shanty, Cztery Refy, Mietek Folk i Porębskiego.

CIAPEK 18.11.2003 23:35

Cytat:

Napisany przez KarolluZ
(...)To ja powiem Ci bracie, że byłem zajarany w HipHopie
Bo to było na topie, ale zdanie po 4 latach zmieniłem(...)

to ja Ci powiem bracie, że tak jak większość zajaranych "dzieci" popłynąłeś z wirem hip hopowej mody. Hip hopu nie słucha się z racji mody...to nie tędy droga, trzeba go rozumieć i tak byles twardy...4 lata :D hmmm, albo po prostu tak póżno coś Ci przeskoczyło ;). Przynajmniej kiedyś tak było, że to była muzyka nielicznych i wiedzących o co chodzi, teraz tak jak mowisz staje się to modą i coraz więcej robi się pseudo hip hopowców...tak to już jest.

Ale ogólnie bez obrazy, ale tak to napisałeś, że musiałem coś napisać aby niektórzy nieutożsamiali hip hopu z sezonówką jaką jest np. Britney Spears czy jakieś polskie "Ich Troje" czy "Piesek" ;)

/||\aster 19.11.2003 04:47

ja slucham konkretnej muzyki

kraluk 19.11.2003 08:06

Cytat:

Napisany przez remix
...chyba tylko na wioskach... i w WZ we Wrocku (WZ - Wiejska Zabawa)

Ta cześć jest rozbrajająca! :) ;)
Pozdro;)

-Sid-The-Rat=> 19.11.2003 08:35

dobrej muzyki - rowniez wlasnej :D

prometeusz 19.11.2003 09:00

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
dobrej muzyki - rowniez wlasnej :D

Sid czy mogl bys jasniej.
Dobrej - co to znaczy - ciągle w tv slysze ze kotos czyta dobre ksiazki, slucha dobrej muzyki - a gusta sa rozne.
htos moze uznac ze dla niego dobra muzyka to disco, inny techno itd.
a ja moge na nich w tym momencie patrzec i robic wielkie oczy bo tego nie slucham i dziwiec sie ze nazwali to dobra muzyka.
Co innego jak ktos jasno napisze i przejzyscie.

paput2000 19.11.2003 09:02

Ja słucham tego, czego słuchać można. :D
Generalnie od lat słucham różnej muzyki pod warunkiem, że mi się podoba.
Czuje duży sentyment do tzw. muzyki elektronicznej lub jej współczesnych stylów (np. ambient), jest też kilka starszych zespołów rockowych których twórczość będe do końca cenił.

-Sid-The-Rat=> 19.11.2003 09:11

nie chcialem pisac konkretnie - byla by to baaardzo dluga lista, z czescia nazw ktore nikomu nic nie powiedza a ja osobiscie brzydze sie bardzo slownym opisywaniem muzyki - ze 'hadcore jest hard ale lekkie' czy cos w tym guscie

jak mam powiedziec co z muzyki zmienilo mnie to powiem tak - dawno temu queen, potem metallica (tez dawno), potem pink floyd, potem jethro tull, king crimson - potem dlugo sluchalem klasyki, glownie baroku - 5 czy 6 lat temu przyszla fascynacja metalem i tak zostalo (tutaj lista mialaby juz 3 czy 4 strony)

choc czasem lubie sobie posluchac czegos odmuzdzajacego - imprezowe umpa umpa puszczone na podkrecenie nastroju

w tej chwili mecze Orbite Wiru i Tuff Enuff - wielokrotnie i z premedytacja... (a wczoraj z braku netu przeszedlem sie do MM i nabylem Natural Disaster Anathemy)

CIAPEK 19.11.2003 09:56

dla sceptyków muzyki elektronicznej serdecznie polecam Orbitale.
Wpiszcie w jakiejś kaazie czy cóś ;) "Orbital" lub "Orbital Insides"...niezwykła muzyka elektroniczna strasznie pobudzająca myśli, w większości spokojna. Bity, przejścia jakich nie usłyszysz nigdzie indziej.
Z tego co wiem to jest to muzyka z imprezy odbywającej się w Anglii pt. "Orbital Insides", ale pare płyt z tego wyszło.
Polecam kawałki:
- "Adnan's"
- "Out There Somewhere/part 2"
- "Funny Break (One Is Enough)"
- "P.E.T.R.O.L."
- "the girl with the sun in her head"

:)

rcobex 19.11.2003 10:03

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
dla sceptyków muzyki elektronicznej serdecznie polecam Orbitale.
Wpiszcie w jakiejś kaazie czy cóś ;) "Orbital" lub "Orbital Insides"...niezwykła muzyka elektroniczna strasznie pobudzająca myśli, w większości spokojna. Bity, przejścia jakich nie usłyszysz nigdzie indziej.
Z tego co wiem to jest to muzyka z imprezy odbywającej się w Anglii pt. "Orbital Insides", ale pare płyt z tego wyszło.
Polecam kawałki:
- "Adnan's"
- "Out There Somewhere/part 2"
- "Funny Break (One Is Enough)"
- "P.E.T.R.O.L."
- "the girl with the sun in her head"

:)

Masz rację Ciapek, Orbital to bardzo ciekawa propozycja dla fanów tego typu muzyki. Mam chyba wszytkie kawałki orbitala, nie wszytkie mi siadly ale ogólnie OK. Polacam jeszcze "Future Sound of London", klimaty troche podobne ale dla mnie jeszcze lepsze ;).

Ormianin 19.11.2003 10:58

Cytat:

Napisany przez rcobex
Masz rację Ciapek, Orbital to bardzo ciekawa propozycja dla fanów tego typu muzyki. Mam chyba wszytkie kawałki orbitala, nie wszytkie mi siadly ale ogólnie OK. Polacam jeszcze "Future Sound of London", klimaty troche podobne ale dla mnie jeszcze lepsze ;).

Skoro juz w klimatach Chill Out, to godny tej strefy jest Apex Twin

A tak swoja droga zgdadzam sie z Sidem, wymiana tredow muzycznych bylaby w moim przypadkow niewystarczajaca aby sprzedac to za pomoca kilku slow...
w kazdym razie, uwazam ze taki topic jest bez sensu, sprzyja powstawaniu wasni na tle muzycznym, w zwiazku z tym ze kazdy czegos slucha i cos lubi... nie powinien trwac w tym jak jakis ortodoks... zreszta ludzie w roznym wieku postrzegaja ten swiat inaczej

pozdrawiam:)

paput2000 19.11.2003 13:33

Cytat:

Napisany przez rcobex

A "Snivilisation" słyszeli?
A co do Apex Twin to już porządna klasyka.

surff 19.11.2003 13:57

Cytat:

Napisany przez paput2000
A "Snivilisation" słyszeli?
A co do Apex Twin to już porządna klasyka.

Słyszeli:)
Ja też mam sentyment do dobrej elekronicznej muzyki, szczególnie ambientowej, ale lubie też elektroniczne DUBy i trance. The best dla mnie jest The Future Sound Of London w całej swojej rozciągłości, Boards of Canada, Omni Trio itd. Z rockowych kapel - TOOL, DEFTONES oraz starych progresywnych rytmów - King Crimson.
Długo by pisać o tym bo słucham praktycznie wszystkiego co mi się spodoba.

Pozdrawiam

Marius_The_Mad 19.11.2003 22:09

Słucham niemal każdej. Najchętniej rzeczy, które są niekonwencjonalne, rozbudowane/pokomplikowane, klimatyczne lub wyróżniają się w jakiś inny pozytywny sposób. :)

/* now playing: King Crimson - The Double Trio [Tokyo, 10-5-95] - 11 - Indiscipline :wow: */

brzuszki 19.11.2003 22:35

Cytat:

Napisany przez jasut
Polecam zwłaszcza EKT Gdynia, Ryczące Dwudziestki, Mechanicy Shanty, Cztery Refy, Mietek Folk i Porębskiego.

Nieeeeeeeeee,no jaja se robisz!
Ten Zlocik był zdecydowanie za krótki - toż Mietek Folk, czy EKT - to moi kumple.
Do menago Mietek Folk Dziury -jade na Andrzejki do Olsztyna.
Poza tym - poezja spiewana - oj chłopie szybko spotkamy się znowu 8)

mallow 20.11.2003 16:35

a ja mam standardowy zestawik:
HipHop
Techno

jak mi wpadnie w ucho jakis rock to ok :)

KarolluZ 20.11.2003 18:47

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
to ja Ci powiem bracie, że tak jak większość zajaranych "dzieci" popłynąłeś z wirem hip hopowej mody. Hip hopu nie słucha się z racji mody...to nie tędy droga, trzeba go rozumieć i tak byles twardy...4 lata :D hmmm, albo po prostu tak póżno coś Ci przeskoczyło ;). Przynajmniej kiedyś tak było, że to była muzyka nielicznych i wiedzących o co chodzi, teraz tak jak mowisz staje się to modą i coraz więcej robi się pseudo hip hopowców...tak to już jest.

Ale ogólnie bez obrazy, ale tak to napisałeś, że musiałem coś napisać [...]

tak BTW to no więcej słuchałem HipHopu niż te 4 lata... tylko że po tych 4 zmieniłem zdanie... Teraz HipHopowców jest jak grzybów po deszczu... każdy tylko wymienia to co usłyszy na vivie, czyli komerche... a przecież podziemie i nielegale są niekiedy lepsze od tego co na vivie. Ponadto każdy nawija w HipHopie o tym samym, czyli o panienkach, osiedlowych akcjach, melanżu, braku kasy... itepe itede... jednak słuchając jednego typu muzyki to człowiek się dołuje [tak bynajmniej było w moim przypadku]. Dlatego, żeby się pobujać to czasami można posłuchać HipHopu, ale ogólnie to wolę coś z gatunku New Metal oraz Gothic Rock.

a ogólnie CIAPEK dobrze, że to skomentowałeś i ja nie mam o nic do nikogo żalu, bo to jest dyskusja :) Więc dyskutujmy :)

eloise 20.11.2003 19:20

mnie podobają się wybiórczo utwory z każdego gatunku muzyki

jak mi coś "wpadnie" w ucho to słucham tego niezależnie od tego jaki to gatunek muzyczny

CIAPEK 20.11.2003 20:24

Cytat:

Napisany przez KarolluZ
(...)Ponadto każdy nawija w HipHopie o tym samym, czyli o panienkach, osiedlowych akcjach, melanżu, braku kasy... itepe itede... jednak słuchając jednego typu muzyki to człowiek się dołuje [tak bynajmniej było w moim przypadku](...) Więc dyskutujmy :)

oj ty chyba juz dlugo nie sluchasz tego hip hopu...czasy sie zmienily i hip hop polski rozbił się na wiele takich podtypów, jest tyle gatunków, tak różnorodność liryki oraz tekstów :) To może też wina tego ze wszystko staje sie komercyjne...hip hop tez powoli, ale wszyscy do konca na pewno tacy nie beda.
Dla przykladu...DJ600V, TEDE, HAKA.... całkiem radosne kawałki o niezłych bitach :), zreszta zawsze była też ta druga strona hip hopu, kiedyś mniej widoczna, teraz więcej :).
A prawda też jest taka, że chłopaki rymują o tym tak jak jest i wiele ludzi z nimi się interpretuje bo wiele akcji to duży kawałek z ich życia.
Nie m tekstów o tym, że "się zakochałem w Marzence" albo, że "Baśka miała fajny biust" :) ;) 8)

brzuszki 20.11.2003 20:39

Same nieznane mi nazwy...
i pomysleć,ze włąsnie słucham Grzegorza Tomczaka :cool:

yarosh 20.11.2003 21:52

bardzo cenie sobie thrashmetal (seplutura, soulfly), ostatno zas bardzo duzo slucham D'n'B, a nie pogardze i Bethovenem

47 20.11.2003 22:59

w sumie to prawie wszystko, ale nie przepadam za HH i techo, no chyba ze jade samochodem. A najczesciej Rock'a :peace:
pozdro

KarolluZ 21.11.2003 12:44

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
oj ty chyba juz dlugo nie sluchasz tego hip hopu...czasy sie zmienily i hip hop polski rozbił się na wiele takich podtypów, jest tyle gatunków, tak różnorodność liryki oraz tekstów :) To może też wina tego ze wszystko staje sie komercyjne...hip hop tez powoli, ale wszyscy do konca na pewno tacy nie beda.
Dla przykladu...DJ600V, TEDE, HAKA.... całkiem radosne kawałki o niezłych bitach :), zreszta zawsze była też ta druga strona hip hopu, kiedyś mniej widoczna, teraz więcej :).
A prawda też jest taka, że chłopaki rymują o tym tak jak jest i wiele ludzi z nimi się interpretuje bo wiele akcji to duży kawałek z ich życia.
Nie m tekstów o tym, że "się zakochałem w Marzence" albo, że "Baśka miała fajny biust" :) ;) 8)

CIAPEK... coś czuje, że na temat HipHopu to możemy gadać, a gadać... nie musisz mi mówić, że czasy się zmieniają - ja to wiem. Co prawda każdy ewoluje i gustuje w czymś innym przez co gatunki muzyczne i upodobania się zmieniają. Jednak wracając do HipHopu to on też ewoluował. Nie chcę się wypowiadać czy na dobre czy na złe, bo to może być odrębna dyskusja. Jednak odnośnie liryki to podoba mi się Pezet, Mezo... Chodzi mi tutaj o słowotok, jak i niekiedy metaforyke. Po prostu teksty według mnie są głębokie. Co do Freestyle'i to wiadomo, że O.S.T.R. jest świetny. Ostatnio jednak bardzo mało słychać o PIHu jak i JedenSiedem. To jest po prostu skład jeden z najlepszych.

Co prawda rymować można o różnych rzeczach, sprawach. Jednak bardzo mnie wkurza to, że sporo jest małolatów zajaranych na masse HipHopem. Chodzi o to, że jak powiesz, że słuchasz czego innego [inaczej mówiąc: wyłamiesz się] to niektórzy mogą wytykać Ciebie palcami. Jednak wszystko jest dobre w odpowiednich dawkach.

mqy 21.11.2003 13:26

!!!witam!!!

No ja slucham raczej ostrzejszej muzyki, ale nie lubie sluchac bardzo znanej muzyki....[wole cos mniej znanego....]....lista tesz by byla dluga.......
Glownie $lipKnoT, Metallica, PanterA, R.A.T.M., Sepultura, Slayer, Black Sabbath, Deep Purple, Stone Sour, troche Marilyna Mansona, BioHazardu[ale to jest cos spokojniejszego], nie znam sie na cichszych zespolach, tz. mniej znanych, bo mieszkam w malutkim miescie i do tego prawie wszyscy sluchaja, albo... niczego albo HH...........a tego nie lubie.......

SLAYER 21.11.2003 13:59

Tylko klasyczny heavy metal typu : Judas Priest, Iron Maiden, Metallica, Megadeth, Sepultura, Testament, Slayer, Gamma Ray, Helloween. Innych nie slucham .
A jak slysze prymitywy typu hiphop,dans,tehno itp, to mi ostro cisnienie skacze w gore i mam ohote cos rozpie....

andrzejj9 22.11.2003 00:13

Widze, ze tu wiekszosc osob slucha raczej "ciezszej" muzyki, typu metal, rock, techno itp (ciezsza to moje prywatne okreslenie, tak po prostu ja ja odczuwam). Moje gusta sa raczej mniej spotykane, bo lubie po prostu roznego rodzaju pop, zwlaszcza ten spokojniejszy, oraz dance i disco (od lat 80 przez wlasciwie wszystkie okresy do dzisiaj). Do tego bardzo lubie spokojniejsza muzyke, typu: Enya, Enigma, Gregorian, Era, Sarah Brightman (ktorej ostatnia album to najlepsza plyta, jaka w zyciu sluchalem), slucham tez czesto muzyki relaksacyjnej (roznej instrumentalnej). Metalu nie lubie na pewno, rocka raczej tez nie, chociaz kiedy bylem w stanach, to stacja radiowa: Soft Rock byla moja ulubiona, a na techno musze miec szczegolny nastroj, ale raczej nie przepadam za tym gatunkiem (wszystkie odmiany, czy tez inne gatunki typu Trance, House itp to juz dla mnie zupelnie obca sprawa). Tak wiec lubie Pop, New Age (ze to tak ogolnie ujme, chociaz to chyba troche za szerokie pojecie) i muzyke relaksacyjna :)

Calme 22.05.2005 19:22

W kregu moich ulubionych wykonawcow zostaja:
Orbital
Paul Oakenfold
Jean Michel Jarre
Klaus Badelt
The Crystal Method
Mike Oldfield
Kitaro
Paul Van Dyk
Tangerine Dream
Moby
Moloko

Kosheen
Andreas Vollenweider

natomiast mój dokładny profil muzyczny znajdziecie na
audioscrobbler

polakT 22.05.2005 19:38

Słucham:

DŻeM
Hunter

The gathering
In Flames
Lacuna Coil
theatre of tragedy
Judas Priest
Nirvana
Tiamat

ostatnio
System of a down
Slipknot
Scorpions(koncert)
Iron Maiden

MQs 22.05.2005 20:03

Głównie elektronika. Ulubione: Underworld,Chemical Brothers,Groove Armada,Fluke
Inne: Radiohead, Nirvana, White Zombie, Metallica
Z Polskich: Dżem,Maleńczuk (sentymentalnie w zasadzie), Respect dla Blendersów za koncertówki.

Pojedyncze kawałki z wielu, wielu, innych kapel

joujoujou 22.05.2005 20:14

@Calme, dwuletni topic odgrzać, hehe.

Ale dobrze:

http://img236.echo.cx/img236/5443/pa...ercross2kx.gifJudas Priesthttp://img236.echo.cx/img236/5443/pa...ercross2kx.gif
Halford (solo)
Pink Floyd
Moby
Celtic Frost
Napalm Death
Sepultura
Bjork
Alan Parsons (solo i z zespołem)
Skunk Anansie
Yello
Dire Straits
Marillion

Kolejność w zasadzie dowolna z wyjątkiem pozycji pierwszej. :taktak: http://img236.echo.cx/img236/5443/pa...ercross2kx.gif

Calme 22.05.2005 20:16

Cytat:

Napisany przez joujoujou
@Calme, dwuletni topic odgrzać, hehe....

mi tam zawsze smakuje parokrotnie odgrzewany bigos tygodniowy :)

polakT 22.05.2005 20:17

Cytat:

Napisany przez joujoujou
@Calme, dwuletni topic odgrzać, hehe.

Odgrzewane i odświerzane smakuja najlepiej, np: topic'i, kiłbaski z constaru ;)
a dwuletnie to juz wogóle :D

PIOTR34 22.05.2005 23:44

Enigma
Mike Oldfield
Jean Michel Jarre
Vangelis
Clannad
Enya
Maire Brennan
Moya Brennan
The Police, Sting
Bon Jovi
Brian Adams
Bruce Springsteen
Dire Straits
Eric Clapton
Phil Collins
Leonard Cohen
Yello
Mark Knopfler
Mylene Farmer
Alphaville
Deep Purple
Texas
Lenny Kravitz
Evanescence
Dido
Natasha St Pier

Moby
The Crystal Method
Blank & Jones
Delerium
Paul Okenfold
ATB
Cosmic Gate

i do tego jeszcze muzyka filmowa
Reszty już mi się nie chce pisać :)

Czołgista 23.05.2005 00:19

W zasadzie to prawie wszystko słucham , poza :
hiphop, disco polo, i metal , kiedyś tylko metal słuchałem Metalica, Iron Meiden, Slayer ......
Jakoś się przejadło :\

Teraz poza w/w wymienionymi to prawie wszystko , ale najczęściej :
jazz -> płyty w stylu Jazz At the Pawnschop 1 i 2
Trąbka w stylu Chucka Magione
Ichu - peruwiańskie rytmy w audiofilskim klimacie
Boney-m - 20000 lat świetlnych (najlepsza płyta tego zespołu)
Jack Sheldon - super, hiper , rewelacja tyle że trzeba mieć sprzęt by tego posłuchać.
Yello w każdej postaci, no może poza MP3

Soul, blus i klimaty dzieci kwiatów

oraz polskie :
Demarczyk, Jarocka, Rodowicz, Combi, Perfekt i inne z tego okresu.

No i Wały Jagiellońskie ! Shubert & Bukała & reszta !
"Klechda o dobrym pociągu" bardzo lubię.
"Wars wita " też super , powala do dzisiaj.
"Aine klaine" dalej śmieszy.

kontestator 23.05.2005 08:48

piękny dla ucha, pobudzający zmysły, wzburzający krew w żyłach, powodujący palpitacje serca u sąsiadów || death metal || (czasem też trochę blacku płynie z głośników)
a moi faworyci to:
NAGLFAR
ENSLAVED
AMON AMARTH
BEHEMOTH
DARKTHRONE
GORGOROTH
juz nie wymieniam, bo braknie miejsca ;)

brzuszki 23.05.2005 10:57

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Enigma
Mike Oldfield
Jean Michel Jarre
Vangelis
Clannad
Enya
Maire Brennan
Moya Brennan
The Police, Sting
Bon Jovi
Brian Adams
Bruce Springsteen
Dire Straits
Eric Clapton
Phil Collins
Leonard Cohen
Yello
Mark Knopfler
Mylene Farmer
Alphaville
Deep Purple
Texas
Lenny Kravitz
Evanescence
Dido
Natasha St Pier

Moby
The Crystal Method
Blank & Jones
Delerium
Paul Okenfold
ATB
Cosmic Gate

i do tego jeszcze muzyka filmowa
Reszty już mi się nie chce pisać :)

O kurde - dokładnie tego słucha moja żona :serdusz:

A ja ostatnio dostałem Manu Chao "Por la carretera" - koncert w Urugwaju.
W Europie nie do kupienia - strasznie lewicowy.
Power - to mało powiedziane:)

PIOTR34 23.05.2005 11:00

Cytat:

Napisany przez brzuszki
O kurde - dokładnie tego słucha moja żona :serdusz:

A ja ostatnio dostałem Manu Chao "Por la carretera" - koncert w Urugwaju.
W Europie nie do kupienia - strasznie lewicowy.
Power - to mało powiedziane:)

To jeszcze nie wszystko, może dopiszę później, wczoraj miałem lenia.

ed hunter 11.06.2017 11:15

Dzisiaj disco polo z lekkim rockowym zabarwieniem. :haha:

https://www.youtube.com/watch?v=M6MIDzlnAME

icemac 14.06.2017 13:55

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1385257)
Dzisiaj disco polo z lekkim rockowym zabarwieniem. :haha:

https://www.youtube.com/watch?v=M6MIDzlnAME

tak myślałem o "topic diggerze" ...

Jarson 26.06.2017 23:09

Dziś słucham wszystkiego jak leci od nich, ale przy okazji zauważyłem, z lekkim zdumieniem, że w tym roku mija dokładnie 50 lat od premiery ich pierwszego albumu:

https://www.youtube.com/watch?v=vlDYKjfnZ44

ed hunter 27.06.2017 09:12

Hippis! :D

hama 27.06.2017 11:17

na co dzień słucham rocka, czasem cos mocniejszego

dominikfil 15.10.2017 14:00

Rock i metal

KaiQ 19.01.2019 20:24

Czasami przyznać się do tego, czego się słucha to zyskać lub stracić poważanie he he :zawstydz::hahaha::P :zespol:

siwymariusz 20.01.2019 10:02

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1386074)
Dziś słucham wszystkiego jak leci od nich, ale przy okazji zauważyłem, z lekkim zdumieniem, że w tym roku mija dokładnie 50 lat od premiery ich pierwszego albumu:

https://www.youtube.com/watch?v=vlDYKjfnZ44

No bo to była - jest - będzie muzyka nie do zajechania :)

M@X 22.01.2019 22:11

Buja mnie to ostatnio mocno:

https://youtu.be/EvHDEdTkV10

ed hunter 22.01.2019 23:59

Elektroniczni raperzy w rurkach, niezły ubaw. :D

icemac 23.01.2019 12:11

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1416991)
Buja mnie to ostatnio mocno:

https://youtu.be/EvHDEdTkV10

???

:'(

:glaszcze:

icemac 23.01.2019 12:13

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1417004)

Panie Edu nie obrażajmy Raperów, choć przezmałe "r" to ego im od tego aż tak nie urośnie ;)

to jest COŚ :taktak:
https://www.youtube.com/watch?v=q7p-ihYOG5s

:weed:

misiozol 23.01.2019 12:28

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1417004)

O to to k***a lol2

ed hunter 23.01.2019 13:22

Cytat:

Napisany przez icemac (Post 1417022)
Panie Edu nie obrażajmy Raperów, choć przezmałe "r" to ego im od tego aż tak nie urośnie ;)

to jest COŚ :taktak:
https://www.youtube.com/watch?v=q7p-ihYOG5s

:weed:

O tak, od tego to aż dusza oksydy łapie. :D

Jolek 23.01.2019 19:29

Jakoś niedawno była premiera:
https://www.youtube.com/watch?v=ZpDJNSOcATY.

Może nawet kupię ten album, bo zapowiada się świetnie. :)

ed hunter 23.01.2019 21:19

Dostałem wykaz imprez na Narodowym, już wiem na co idę do pracy, o ile nadal będziemy mieli środek górnej trybuny: 26.06 Phil Colins, 12.07 Bon Jovi, 20.07 P!NK, 21.08 Metallica :D

Mecze PZPN, jak nie będzie ciekawszych zajęć. :>

Jolek 23.01.2019 22:50

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1417056)
26.06 Phil Colins, 12.07 Bon Jovi, 20.07 P!NK, 21.08 Metallica :D

:wow:
Zazdroszczę.
Poszedłbym na wszystkie z tych koncertów.

Jarson 23.01.2019 23:21

Cytat:

Napisany przez Jolek (Post 1417050)
Jakoś niedawno była premiera:
https://www.youtube.com/watch?v=ZpDJNSOcATY.

Może nawet kupię ten album, bo zapowiada się świetnie. :)

Papa Roach... Dawno ich nie słuchałem, co należy natychmiast zmienić :spoko:

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1417056)
Dostałem wykaz imprez na Narodowym, już wiem na co idę do pracy, o ile nadal będziemy mieli środek górnej trybuny: 26.06 Phil Colins, 12.07 Bon Jovi, 20.07 P!NK, 21.08 Metallica :D

Mecze PZPN, jak nie będzie ciekawszych zajęć. :>

Na Mettalicę muszę się w końcu wybrać, bo obawiam się, że mogę ich nie zdążyć ujrzeć na żywo nigdy, jak się tak będę spieszył, a potem do końca życia będę żałował :sciana:

fishek 25.01.2019 15:32

Rap, a ostatnio z elektronicznego to NEFFEX

KaiQ 04.02.2019 21:52

Ilość załączników: 1
a u mnie elektroniczne nowości dość często goszczą na muzycznym talerzu... nie mniej jednak wracam do tego jak zahipnotyzowany... moje dzieciństwo jest w tym zaklęte...

https://www.youtube.com/watch?v=DwGkA4tKCzs Załącznik 132757

https://youtu.be/dHwxLwnGHkw

DarkSlide97 05.02.2019 09:45

Potwierdzam NEFFEX ma fajne kawałki, mają taką energię w ich muzyce której często brakuje dzisiejszym raperom.

M@X treść to jedno ale nigdy nie zrozumiem uwielbienia do autotune, to brzmi tak niesamowicie słabo i zniewieściale że lepiej jakby już używali swoich normalnych głosów
Ogólnie scena to z jednej strony hardkorowcy "gangsta" raperzy którzy gloryfikują kradzież i są niby tacy honorowi a kłócą się o parę zł jak pewien polski zespół wannabe-NWA :> a z drugiej zniewieściali chłopcy rapujący o iphonach, łachach i hajsie który dostają od rodziców. Poza tym są ogarnięci i sensowni raperzy ale niestety większość kojarzy ten gatunek przez te dwie skrajności.

M@X 07.02.2019 18:38

Autotune to już rzeczywistość. Ja nie rozumiem esportu i platform typu Twitch, ale nie zmienię to faktu, że mają liczne grono odbiorców i należy to uszanować jako ważną gałąź branży. To, że czegoś nie rozumiem nie znaczy, że mam zakazać rzeczywistości się dziać.

Co do podziału masz rację. Wiekszosc legend poznikała, Vienio gotuje, Sokół robi ciuchy... Miałem 10 lat przerwy, ale wróciłem i rozglądam się co młoda gwardia ma do zaoferowania i ten kawałek mocno wpisuje się w klimat jaki lubię - jest klubowo, buja, są wanny, hajs i drogie szmaty, a o to trochę przecież chodzi ;) W gruncie rzeczy to ciesze sie, ze rodzima scena hip-hopowa ewoluowała z miejsca w ktorym siedziała na ławce, było ciezko i wstyd było miec hajs do dzisiaj, gdzie w dobie branży wypchanej pieniędzmi tylko przegrywy nawijają o tym, że siedzą pod blokiem i piją Harnasia. Bo pieniędzy dziś nie wstyd w branży mieć, skoro coś się osiągnęło. I to jest fajne.

’’Nie ma tu miejsca na monety w grobie, kusi wizja dekadencji
Przez parę dekad dancing, więc zawsze beka z MC
Twój ulubiony raper kłamie, mówiąc nie dla pensji
Bo gdyby ktoś dał mu brałby płacząc, nie no ekstra dzięki.’’

DarkSlide97 08.02.2019 12:59

Ja sie cieszę że rap ewoluował z "siedze na ośce jaram blanty jp hwdp" ale nie podoba mi się kierunek w którym ewoluuje, tzn. cały ten swag, szpan iphonami i drogimi szmatami z logiem jakiegoś supreme czy innego szajsu.

Technicznie polscy raperzy są mile do przodu przed tym co reprezentowali te 20 lat temu, mało kto już nawija na rymach częstochowskich, podwójne/potrójne są normalnością, w tekstach pojawiają się gry słowne czy metafory, flow nie jest już na jedno kopyto, również producenci się rozwinęli (choć już wtedy nie było źle pod tym względem).
Niestety raperzy którzy mają coś sensownego do powiedzenia są zagłuszani przez ludzi pokroju Bedoesa czy Reto albo Multiego.

Sam czasami odpalę jakiś banger żeby się pobujać ale w większości wolę kawałki z konkretną treścią z którą można się utożsamiać i odnieść.

Wiele dobrych utworów znam na pamięć (był czas kiedy katowałem Paktofonikę i znałem całą ich płytę na pamięć tak że mogłem ją odtworzyć w głowie, łącznie z podkładami :rotfl:), są dla mnie czymś ważnym jak np. książka czy film. Nie umiem słuchać muzyki tylko żeby coś plumkało w tle albo tylko do tańca.

Niby wiem że autotune używa już każdy ale i tak dla mnie kojarzy się z głosem kastrata albo kogoś innej orientacji :P
Tak samo mam bekę z pewnego rapera z południa Polski który obniża sobie głos komputerowo a na koncertach słychać co innego :>

ed hunter 08.02.2019 13:12

Panie, to czarnuchy, tak jak M@X, uwielbiają szpanować. :D

ed hunter 08.02.2019 15:25

A takie tylko przypomnienie historycznych riffów, aż się dusza cieszy. :D

https://www.youtube.com/watch?v=eHS5V7Q3n0U

icemac 14.02.2019 13:37

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1418008)
A takie tylko przypomnienie historycznych riffów, aż się dusza cieszy. :D

https://www.youtube.com/watch?v=eHS5V7Q3n0U

Oj Panie słabe to,

rap kastrowanego kota lepciejszy :D

M@X 15.02.2019 06:50

Już jest. Pierwsze solo Sokoła. 20 lat prawie na ten album czekałem.

https://open.spotify.com/album/1YSAq...SE6lXJPglgJ_EA

nimal 15.02.2019 14:30

https://www.youtube.com/watch?v=09NqLjHJtGQ
https://www.youtube.com/watch?v=xydwMqIhZ54

a ja proponuje absolutna klasyke w dwoch roznych, niesamowitych coverach :P

Jolek 30.03.2019 08:30

Prawie jak film.
Rammstein - Deutschland:
https://www.youtube.com/watch?v=NeQM1c-XCDc.

DarkSlide97 09.04.2019 21:01

Jak to buja niesamowicie:peace: Katuje od jakiegoś czasu nie tylko ten kawałek ale wszystkie albumy tego gościa, rządzi :spoko:

https://www.youtube.com/watch?v=elHB8KnMRdA

M@X 10.04.2019 09:13

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1420974)
Jak to buja niesamowicie:peace: Katuje od jakiegoś czasu nie tylko ten kawałek ale wszystkie albumy tego gościa, rządzi :spoko:

https://www.youtube.com/watch?v=elHB8KnMRdA

:spoko:

ed hunter 10.04.2019 09:38

E, fajne, ale stare, myślę, że dzisiaj chłopaki nie są tak zbuntowani, chyba, że niektórzy z nich przeszli na złą drogę.

Zetoxa 11.04.2019 18:25

uwielbiam muzykę z Interstellara :spoko:

https://www.youtube.com/watch?v=FkmWxOfsPuE

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:06.